Το High Definition δεν ζει εδώ

Reaction score
14
εγω πιστευω παντως οτι τωρα ποια με τις τηλεορασεις hd εχει μαθει αρκετος κοσμος περι τινος προκειται.

πχ παει ενα νιοπαντρο ζευγαρι να αγορασει μια tv.και θελει να επιλεξει αναμεσα σε μια 37 720p η μια πιο ακριβη 40 1080p.

ε θα ρωτησουν το πωλητη,θα πει αυτος οτι αυτη εχει τη νεα αναλυση που θα εχουν τα νεα players,ps3 θα πει το ποιηματακι του και ετσι εχουν μαθει τι σημαινει hd.
αρχικά το νιόπαντρο ζευγάρι θα υποκύψει (επειδή είναι νιόπαντρο) στην αντίληψη της γυνάικας ποια τιβί πάει καλύτερα αισθητκά στο σαλόνι μας δίπλα στις 85 επάργυρες κορνίζες με φωτογραφίες γάμου. Ετσι υπερτερούν οι ασημίζουσες οθόνες. Αρα οι νεες που είναι ως επι τω πλείστων piano black ίσως αποτελέσουν αρνητικό κριτήριο.

Αργότερα και όσο οι φωτογραφιες του γάμου αρχιζουν και αποκαθηλώνονται αρχίζει και η σχετική ευελιξία του ανδρός να σκεφθεί την λέξη high Definition. Σιγα σιγά η σκέψη αρχίζει και βρίσκει τρόπους υλοποίησης, ενας απο αυτούς είναι αμέτρητα βραδυα ξενύχτια στο avsite (craving over new TV's!!) οπου αρχιζει και περνει ο τύπος κουράγιο οτι δεν είμαι μόνος τρελός στον κόσμο αυτό. Ετσι κάποτε γίνεται δυνατός και κάνει το βασικο βήμα και πάει για την αγορα μιας full HD TV σαν πρωθυπουργός με κύρος, χωρίς να υπολογίσει σοβαρά το πολιτικό κόστος...

Μολις προβληθεί και η πρώτη HD εικόνα τότε το πολιτικό κόστος μεταφράζεται σε πραγματικό κόστος.... "πόσο κόστισε αυτό το πράγμα που εφερες στο σαλόνι" και μετά αρχίζουν οι παράπλευρες απώλειες απο την σύζυγο πρός την επιχείρηση Λεμονή, οικονομική ενίσχυση του κυρίου Χόντου, καθώς και υπέρμετρη χρήση πιστωτικών καρτών σε κοινοφελή ιδρύματα όπως ΑΒ, Θανόπουλος, Σκλαβενίτης κλπ κλπ

Ποιός ειπε οτι η ζωή είναι εύκολη!!!!

Reaction score
0
αρχικά το νιόπαντρο ζευγάρι θα υποκύψει (επειδή είναι νιόπαντρο) στην αντίληψη της γυνάικας ποια τιβί πάει καλύτερα αισθητκά στο σαλόνι μας δίπλα στις 85 επάργυρες κορνίζες με φωτογραφίες γάμου. Ετσι υπερτερούν οι ασημίζουσες οθόνες. Αρα οι νεες που είναι ως επι τω πλείστων piano black ίσως αποτελέσουν αρνητικό κριτήριο.

Αργότερα και όσο οι φωτογραφιες του γάμου αρχιζουν και αποκαθηλώνονται αρχίζει και η σχετική ευελιξία του ανδρός να σκεφθεί την λέξη high Definition. Σιγα σιγά η σκέψη αρχίζει και βρίσκει τρόπους υλοποίησης, ενας απο αυτούς είναι αμέτρητα βραδυα ξενύχτια στο avsite (craving over new TV's!!) οπου αρχιζει και περνει ο τύπος κουράγιο οτι δεν είμαι μόνος τρελός στον κόσμο αυτό. Ετσι κάποτε γίνεται δυνατός και κάνει το βασικο βήμα και πάει για την αγορα μιας full HD TV σαν πρωθυπουργός με κύρος, χωρίς να υπολογίσει σοβαρά το πολιτικό κόστος...

Μολις προβληθεί και η πρώτη HD εικόνα τότε το πολιτικό κόστος μεταφράζεται σε πραγματικό κόστος.... "πόσο κόστισε αυτό το πράγμα που εφερες στο σαλόνι" και μετά αρχίζουν οι παράπλευρες απώλειες απο την σύζυγο πρός την επιχείρηση Λεμονή, οικονομική ενίσχυση του κυρίου Χόντου, καθώς και υπέρμετρη χρήση πιστωτικών καρτών σε κοινοφελή ιδρύματα όπως ΑΒ, Θανόπουλος, Σκλαβενίτης κλπ κλπ

Ποιός ειπε οτι η ζωή είναι εύκολη!!!!
Ετσι ειναι οπως τα γραφεις το μεγαλυτερο ποσοστο αγορας HD τηλεορασεων εχουν γινει με γνωμωνα οτι δεν ειναι δυνατον να εχει ο γειτονας και οχι εμεις, ειχα γνωστο μου ζευγαρι το οποιο ενω ειχαν μια μεγαλη προβολικη τηλεοραση προτιμησαν να αγορασουν lcd με γνωμονα την αισθητικη του χωρου.

Reaction score
1.846
.... κάνει το βασικο βήμα και πάει για την αγορα μιας full HD TV σαν πρωθυπουργός με κύρος, χωρίς να υπολογίσει σοβαρά το πολιτικό κόστος ...
:happy_5::happy_5:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Το High Definition δεν ζει εδώ

Ετσι κάποτε γίνεται δυνατός και κάνει το βασικο βήμα και πάει για την αγορα μιας full HD TV σαν πρωθυπουργός με κύρος, χωρίς να υπολογίσει σοβαρά το πολιτικό κόστος...
Η ρίχνει ατομική βόμβα και παίρνει
Full HD TV + PS3 + pes 2008 και διαλύεται ο κόσμος όλος :cool_1:

Reaction score
0
Πάντα τελευταίοι θα είμαστε -με εξαίρεση τα κινητά όπου η μόστρα είναι πιο εύκολη- σε ότι αφορά τεχνολογικά θέματα. Ο 'Ελληνας παίρνει την 40+ οθόνη του για να πει ότι την έχει πιο μεγάλη από του γείτονα. Άμα του πεις αν βλέπει HD θα σε κοιτάξει περίεργα...

Reaction score
0
Ετσι είναι ... δυστυχώς η TV δεν φαίνεται σαν το τουτού .. ούτε μπορείς να πείς του γείτονα "τα στήνουμε" .. Τι θα κανεις θα πάρεις την Kuro και ο γείτονας την X3500 και θα τις βγάλετε στο δρόμο για γκαζιές ?

Δυστυχώς ειμαστε ο κατεξοχήν λαός της φιγούρας... )()(

Ρουχα, παπούτσια, ρολόι, κινητά (τελευταία τεχνολογία και ας το έχουμε μονο για φωνητικές κλήσεις δεν πειράζει), αυτοκίνητο., μπουζούκια

Οτι ρίχνει τις γκόμενες και μας κάνει να αναπληρώνουμε την μετριότητά μος θα το αγοράσουμε :twisted::twisted:

Reaction score
0

Δυστυχώς ειμαστε ο κατεξοχήν λαός της φιγούρας... )()(

Ρουχα, παπούτσια, ρολόι, κινητά (τελευταία τεχνολογία και ας το έχουμε μονο για φωνητικές κλήσεις δεν πειράζει), αυτοκίνητο., μπουζούκια

Οτι ρίχνει τις γκόμενες και μας κάνει να αναπληρώνουμε την μετριότητά μος θα το αγοράσουμε :twisted::twisted:
Καταρχάς συγνώμη για το off topic δεν τα συνηθίζω αλλα έπειδη κάτι τέτοια σχόλια είναι σύχνα και για μένα παντελώς άστοχα ήθελα να παρέμβω

Αφένως όλα τα παραπάνω είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αφετέρου δεν είμαστε καν πρωτοποροι στο θέμα μιας και πρωτος διδαξας είναι οι αμερικάνοι πράγμα που έχει ξεκινήσει πολύ πριν γεννηθώ εγω τουλαχιστον και μπορείτε να το δείτε άπλα βλέπωντας την κλασική ποια ταινία Grease.

Έγω τουλάχιστον είμαι αισιόδοξος και ναι μπορεί να ύπαρχουν τα IMO και τα TRENDY παιδιά σήμερα και να κοροιδεύουμε άλλα αν κατσουμε και τα ακούσουμε ίσως συνηδητοποιησούμε κάτι διαφορετικό.

Ας πάψουμε να είμαστε τόσοι αυτοκαταστροφικοί σας λαός.

Ευχαριστω και πάλι συγνώμη

Reaction score
0
Εγώ νομίζω οτι για την πλειοψηφία των νεοελλήνων το πόστ μου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστό (είτε μας αρέσει είτε οχι)

Ειμαι αρκετά χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρω καλά τι λέω (σε αντιθεση με το ψευδώνυμο μου)

Και προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις .. Και προφανώς συμβαίνουν και αλλού αλλά όχι σε τέτοια ένταση...

Τώρα μπορούμε να επανάλθουμε στο θέμα μας.. Εαν θελεις να το συζητήσουμε εκτεταμένα με συγκεκριμενη επιχειρηματολογία στην διαθεσή σου αλλά σε άλλη κατηγορία ...

Reaction score
14
Εγώ νομίζω οτι για την πλειοψηφία των νεοελλήνων το πόστ μου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστό (είτε μας αρέσει είτε οχι)

Ειμαι αρκετά χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρω καλά τι λέω (σε αντιθεση με το ψευδώνυμο μου)

Και προφανώς υπάρχουν εξαιρέσεις .. Και προφανώς συμβαίνουν και αλλού αλλά όχι σε τέτοια ένταση...

Τώρα μπορούμε να επανάλθουμε στο θέμα μας.. Εαν θελεις να το συζητήσουμε εκτεταμένα με συγκεκριμενη επιχειρηματολογία στην διαθεσή σου αλλά σε άλλη κατηγορία ...
Σωστή παράκληση.

Ας συνεχίσουμε το θέμα που είναι η απαράδεκτη Low Definition εκπομπή όλων των ελληνικών καναλιων!

Reaction score
0

Κάθε άποψη δεκτή και σεβαστή αν και αντίθετη της δικιας μου.
Έτσι και άλλιως για έσας του υπολοιπους έλεγα γιατι έγω είμαι ένα NEFELIM

Long live Λιακόπουλος :cool_1:

The end.

Reaction score
0
Αν δηλαδή ανακαλυφθεί μια νέα μέθοδος εγχείρησης καρδιάς θα πρέπει να εντρυφήσουμε όλοι στο θέμα για να μπορέσει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα?
Νομίζετε οτι πρέπει να απαιτούμε να μάθουνε όλοι την διαφορά του 300x600 και του 1900x1080 (ας πούμε) για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να βλέπουμε HD στην Ελλάδα?
Δεν νομίζω οτι λειτουργεί έτσι.
...

Κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της και κυρίως τον Πολιτισμό της είναι υπέυθυνη να θεωρεί αυτά τα θέματα προφανή!

Το οτι είμαστε οι "τελευταίοι" των Ευρωπαίων σε τεχνολογική ανάπτυξη (πάντα κατά την άποψη μου) είναι καθαρά θέμα ασχετοσύνης και ανικανότητας των κυβερνούντων.
Τώρα για την ιδιοτική πρωτοβουλία: Το οτι, πχ, το MEGA δεν επενδύει σε τέτοια τεχνολογία είναι γιατί θεωρεί οτι δεν αξίζει, και οτι τα οφέλη θα είναι δυσανάλογα του κόστους.

ΌΜΩΣ,.... το θέμα είναι είναι να κάνει κάποιος την αρχή!
Αν πχ, ο SKY (που κατά την άποψη μου είναι ο βασιλιάς Μονόφθαλμος μέσα στους τυφλούς) αν, εκτός από 16/9, βάλει και HD και αρχίζει να κερδίζει σε ακροαματικότητα* τότε να δείτε πως θα τρέξουν + όλα τα άλλα κοράκια (με όλη την έννοια της λέξης)!

*: Τώρα θα μου πείτε πως ελέγχεται η ακροαματικότητα? Χμ,... μάλλον δεν ελέγχεται. Ή καλύτερα ελέγχεται από κάτι human-robots με AGB-Embedded Software που ξέρουνε πότε κάποιος τσακώνεται με κάποιον άλλον σε κάποιο κανάλι και πάνε αμέσως εκεί καθώς και ειδοποιούνε και καμιά 500.000 άλλους να κάνουν το ίδιο και φυσικά βλέπουνε TV 24 ώρες το 24ωρο... ξέρετε χωρίς να τρώνε τίποτα, με ορούς κλπ!!! -
Σαν δεν ντρέπονται ρε!!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ?
Πόσο Αμερικανάκια πρέπει να μας περνάνε πια....?

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως αν κάποιος δώσει τόσα λεφτά για να πάρει μια True HD TV πρέπει να απαιτεί να τα βλέπει ΟΛΑ το ίδιο καλά!
Με εξαίρεση κάποιες χώρες όπως αυτή, που πρέπει να έχει 2 τηλεοράσεις και να επιλέγει κάθε φορά την ανάλογη για την.... περίσταση... wall_1

Εναλλακτικές?
1. Να περιμένει 5 με 10 χρόνια.
2. Να πάρει μια 1024x768.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είτε το θέλουμε είτε όχι η τεχνολογία τρέχει και μάλιστα πολύ γρήγορα και παρασύρει τους πάντες μαζί της...

Το 2007 αναμένεται στην Ελλάδα να έχουν πωληθεί κοντά στις 400.000 τηλεοράσεις που στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι Lcd ή plasma... και φυσικά σε ανάλυση hd (είτε 768 είτε 1080).

Άρα θέλουν δεν θέλουν όλοι θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν...

Αρκεί να κάνει κάποιος την αρχή!

Υ.Γ. Στην Αμερική από τις αρχές του έτους κανένα εθνικό κανάλι δεν επιτρέπεται να εκμπέμπει σε μη hd ανάλυση...

Reaction score
1
Υ.Γ. Στην Αμερική από τις αρχές του έτους κανένα εθνικό κανάλι δεν επιτρέπεται να εκμπέμπει σε μη hd ανάλυση...
Φίλε Χρήστο, γίνεται να βάλεις το λινκ με την επίσημη πηγή αυτής της πληροφορίας, γιά να διαβάσουμε αναλυτικότερα;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είτε το θέλουμε είτε όχι η τεχνολογία τρέχει και μάλιστα πολύ γρήγορα και παρασύρει τους πάντες μαζί της...

Το 2007 αναμένεται στην Ελλάδα να έχουν πωληθεί κοντά στις 400.000 τηλεοράσεις που στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι Lcd ή plasma... και φυσικά σε ανάλυση hd (είτε 768 είτε 1080).

Άρα θέλουν δεν θέλουν όλοι θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν...

Αρκεί να κάνει κάποιος την αρχή!

Sorry εννοούσα δεν προβλέπεται...

Το face out για την αναλογική τηλεόραση στην Αμερική είναι στις 17 Φεβρουαρίου 2009.

http://www.dtvtransition.org/

Μάλιστα υπάρχει και κρατική ενίσχυση ύψους 40 δολαρίων για την αγορά του ψηφιακού δέκτη...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
"TV sets that currently receive programming through cable or satellite are not likely to be affected by the transition to digital.

However, TV sets that rely on "over the air" broadcasting with an antenna (set-top or rooftop) to receive a signal will be affected by the cutoff of analog broadcasts in 2009. You will need to consider one of the following options:

* Purchase a digital-to-analog converter box that plugs into an existing television. The boxes, which are expected to cost between $50 - 70 will be available for purchase in 2008. Beginning on January 1, 2008, U.S. households can request up to two coupons valued at $40 each. Each coupon can go toward the purchase of a single set-top converter box that will allow you to continue watching FREE "over-the-air" television on an analog set.
* Subscribe to a cable, satellite or telecommunications service provider if all desired local broadcast stations are carried by that service.
* Purchase a new television set with a built in digital tuner.

Any of these steps will ensure that "over-the-air" television consumers will continue to receive programming."

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.630
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7