Amoi 37' full HD στο praktiker 800 ευρώ

Reaction score
1
Πήγα στο praktiker εχθες το Σαββάτο και βρήκα την Amoi στα 800 ευρώ.
Ψήνομαι πολύ σας λέω!!!!!!
Ρώτησα τον πωλητή και μου επιβεβαίωσε πως η τιμή αυτή δεν είναι για το δείγμα αλλά για ολοκαίνουργια συσκευασμένη....
Λέτε να έχει κάποιο "λάκο η φάβα"?
Είναι πολύ δελεαστική τιμή.
Νομίζω πως απο το να πάρω μια οποιαδήποτε 32' ή 37' με HDready μάρκας LG-SAMSUNG-PHILIPS κτλ..είναι καλύτερα σε κάθε είδος θέασης(τηλεοπτικό πρόγραμμα-dvd-hd-full hd)να "χτυπήσω" την AMOI παρότι με χαλάει το 1000:1 contrast.
Αλήθεια είναι τόσο μείων το να έχει 1000:1 αντιθεση ενώ μια στα ιδια λεφτα της samsung έχει τουλάχιστον 5000:1 ???
Όταν τις βλέπω να παίζουν στα μαγαζιά είμαι επιφυλακτικός στο να βγάλω συμπέρασμα γιατί ένας θεός ξέρει πως τις έχουν ρυθμίσει...
Αλλά και πώς αλλιώς να βρω άκρη.
Εμένα βασικά με ενδιαφέρει (όπως έγραψα και σε άλλο μου post ) να παίζει καλά και αποδεκτά σε τηλεοπτικό πρόγραμμα γιατί κατα 80% για την ώρα αυτή θα είναι η χρήση της.
Στον ίδιο χώρο έχω βιντεοπροβολέα HD οπότε οτιδήποτε υλικό HD το βλέπω εκεί.
Απλώς λέω αφού θα δώσω που θα δώσω τα 800 ευρώ γιατί να μην είναι και full hd.
Μήπως κάνω όμως μαλακία και θα ήταν καλύτερα να προτιμήσω μια με λιγότερη ανάλυση αλλά μεγαλύτερο contrast και πιο καινούργιο μοντέλο?
Δεν ξέρω,... δεν ξέρω,... έχω λίγο "πελαγώσει" γιατί πρέπει να πάρω μια απόφαση πριν τα Χριστούγεννα.....

ΒΟΗΘΕΙΑ χριστιανοί!!!!!

Reaction score
188
sava η amoi ειναι μια τιμια τηλεοραση που εχει πολυ καλη εικονα για τα 800 ευρω που ζηταει.

δυστυχως ομως το contrast ειναι για τα μπαζα.την εχει φιλος μου που την αγορασε τοτε 1800.καλη ειναι με πολυ καλη ευκρινεια χρωματακια καλα,αλλα αν βλεπεις τα σκοταδια,σπηλιες,βραδια,και γενικα οτι εχε μαυρο και τρωγεσαι και λες πωω δεν εχει καθολου μαυρο και γκριζαρει και κανει αστο μην την παρεις καλυτερα.

αν το προσπερνας αυτο παρτην.παντως σε σχεση με τις νεες lcd ειναι πολυ πισω στο contrast.τα τελευταια μοντελα εχουν πολυ μεγαλη βελτιωση στο contrast.αλλα εχουν και διπλη τιμη σχεδον.

Reaction score
807
με 990ε εχει το media markt η ο κωτσοβολος ολοκαινουργια hitachi 37" full hd με πολυ μεγαλυτερο contrast.

Reaction score
14
υπάρχει μαι γενική μείωση όλων των τιμών των πάνελ. Ξεκίνησαν δειλά οι LCD, ήρθαν τα πλασματα σε πολύ δυνατές τιμές και φυσικά τράβηξαν αρκετές πωλήσεις, έτσι φυσικό ήταν να ερθουν οι τιμές των LCD πολύ περισότερο κάτω απο όσο περιμέναμε. Φυσικές τάσεις αγοράς (προσφορά/ζήτηση) μειώνεις τιμές για να αυξήσεις ζήτηση, ειδικά όταν βλέπεις οτι μερικά μοντέλα παλιώνουν στα ράφια απουλητα.

Η ΑΜΟΙ όταν πρωτοβγήκε ήταν η φθηνότερη λύση με διαφορά 30-50% κάτω απο "επώνυμες". Ομως αγόραζες μια οθόνη που ήθελες γυαλιά ηλίου για να κανεις θέαση χωρίς να κάψεις τις κόρες σου και τους κερατοειδείς σου....!!!

Με μερικές ρυθμίσεις εκανες το πολύ φώς να είναι κάπως λιγότερο κουραστικό αλλά σε τελική ανάλυση όμως πάντα έλεγες μέσα σου, τι την αγόρασα γαμώτο.... ειδικά όσο πέρναγε ο καιρός και έβλεπες οτι με τα ίδια χρήματα που έδωσες πρίν 8 μήνες τώρα αγοράζεις SHARP, SONY, SAMSUNG, LG... και έρχεσαι στα λόγια του xfader περνάς δίπλα της και θές να την κλωτσήσεις... όμως όλα ερχονται στο τι έδωσες... τι πήρες...

Στο θέμα τηλεόραση όμως είναι κάτι που δεν είναι π.χ. ενα πλυντήριο που κάνει την δουλειά του καλά μέτρια πολύ καλά ή απλά καλά. Την διαφορά στην καλή απο την μέτρια Τιβί την βλέπεις και μάλιστα κάθε μέρα, επίσης την διαφορά απο την καλή με την πολύ καλή και αυτή είναι εμφανής, απλά όλα έχουν την τιμή τους. Μπορείς να αντέξεις την ακριβή πάς για αυτή, μπορείς να αντέξεις την πανάκριβη και την θές πάς για αυτή. Οτι θές είναι συνάρτηση γούστου/τσεπης και φυσικά απαιτήσεων απο τα μάτια μας...!!

Δεν θα την αγόραζα πάντως σήμερα την ΑΜΟΙ, πρίν 12 μήνες 16 μήνες μάλλον ναι αλλά και πάλι δεν εφτασα τότε στο πραγματικό δίλημα, και ο λόγος ήταν ότι ποτέ δεν αγοράζω νέα τεχνολογία που μόλις βγήκε...

Reaction score
1
Αυτά που μου γράφετε φοβόμουν κι εγώ: οτι δηλαδή όταν πρωτοβγήκε ήταν μια καλή λύση για τον "ορκισμένο" full Hd άκια σε προσιτή τιμή αλλά αυτή τη στιγμή δεν αξίζει μόνο και μόνο για τα 1080p να θυσιάσεις όλα τα άλλα.

Reaction score
0
Αυτά που μου γράφετε φοβόμουν κι εγώ: οτι δηλαδή όταν πρωτοβγήκε ήταν μια καλή λύση για τον "ορκισμένο" full Hd άκια σε προσιτή τιμή αλλά αυτή τη στιγμή δεν αξίζει μόνο και μόνο για τα 1080p να θυσιάσεις όλα τα άλλα.
αυτο το συμπερασμα ειναι ολο το ζουμι και συμφωνω 100%.
Επισης, επειδη οπως λες εχεις προβολεα και HD βλεπεις εκει, και η TV θα ειναι μονο για τηλεοραση, τοτε ΕΙΝΑΙ μειονεκτημα το 1080p απο μια hd-ready. Οσο περισσοτερο scaling τοσο χειροτερα με αυτο το αθλιο ελληνικο αναλογικο σημα.

Reaction score
152
2006. ηταν η φθηνοτερη 37" fullHD με 2000ευρω.
2008. εξακολουθει να ειναι η φθηνοτερη με 800ευρω.

....ετσι απλα!!!!

Reaction score
5
οτι πληρωνεις παιρνεις... ειτε το ετος ειναι 2006... ειτε 2008...

...ετσι απλα!

Reaction score
0
οτι πληρωνεις παιρνεις... ειτε το ετος ειναι 2006... ειτε 2008...

...ετσι απλα!
μονο που το 2006 επαιρνες με 2000 την amoi με 1080p και με 3000 τη philips με 1080i (και καμποσες αλλες ενδιαμεσα στην τιμη επισης με 1080i) .....δεν ειναι παντα 100% "οτι πληρωσεις παιρνεις"...σημερα ειναι σε μεγαλο βαθμο.

Reaction score
807
H amoi ακομα και τοτε ηταν υπερεκτιμημενη...
Αθλιο τηλεοπτικο σημα και χρωματικο στησιμο.Ας μην ηταν το λογοτυπο 1080p και θα συζητουσαμε σε αλλη βαση.
1000 φορες επισης η τοτε philips με 1080i παρα η amoi των 1080p.Ειλικρινα πιστευεις οτι η amoi ειχε καλυτερη εικονα?

Reaction score
0
ναι πιστευω οτι οποιος την πηρε τοτε και τη χρησιμοποιει με htpc και με blu-ray/hd-dvd/ps3 εχει καλυτερη εικονα. Αμα βλεπει τατιανα εχει χειροτερη αλλα τοτε κακως την πηρε τοτε.

ΥΓ: Και ΔΕΝ ειμαι απο αυτους που την πηραν, ακομα με CRT ειμαι.

Reaction score
5
μονο που το 2006 επαιρνες με 2000 την amoi με 1080p και με 3000 τη philips με 1080i (και καμποσες αλλες ενδιαμεσα στην τιμη επισης με 1080i) .....δεν ειναι παντα 100% "οτι πληρωσεις παιρνεις"...σημερα ειναι σε μεγαλο βαθμο.
Διαφωνω!
Το ποσο γενικα καλη ειναι μια TV ομως φαινεται σε απλο ή κακο σημα...
Panel 1080p ειναι ευκολο να βγαλεις... καλη εικονα απο 1920x1080 σημα, επισης... τα δυσκολα ξεκινουν στο τηλεοπτικο σημα και στο DVD...
Οταν η πλοιοψηφια σηματων ΔΕΝ ειναι HD... η ΑΜΟΙ ηταν χαμενη εξ-αρχης για καποιον μη αποκλειστικα HD θεατη (το 99.9% της αγορας)...
Και η ΑΜΟΙ τα πηγαινε καλα μονο σε HD... ακομη και μια απλη philips 768p pixel plus 1 εδειχνε καλυτερα σε DVD και υπερβολικα καλυτερα σε τηλεοπτικο και divX...

Η philips (1080ι) που λες με 3000ευρω λοιπον ηταν η 9831... που ακομη και τωρα στεκεται πολυ καλα στα νεα μοντελα... η ΑΜΟΙ ομως ειναι ενα καημενο και φθηνο πανελακι που ψαχνει πελατες με 800ευρω...
Ετσι... ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!

Reaction score
1
Πάντως σε τούτο εδώ το forum την Amoi την περίμεναν "μετα βαϊων και κλάδων" και όταν ήρθε έγραψαν αρκετοί που ήταν στο πρώτο τέστ τα καλύτερα λόγια και πάρα πολλοί έσπευσαν να δώσουν τα 1500-2000 ευρώ (δεν θυμάμαι) πόσο ήταν το ποσό στο power buy να την πάρουν.
Τώρα που παίρνεις την LG στα 1080p με 1000 ευρώ ξαφνικά έγινε ένα ακόμη κινέζικο προϊόν.
Απο δήμαρχος κλητήρας δηλαδή σε λιγότερο απο 1 χρόνο.
Αρχικά ο ενθουσιασμός και μετα το "φτύσιμο"
Εντάξει δεν το κατηγορώ αυτό.
Έτσι άλλωστε γίνετε με τα περισσότερα comercial electronics.
Το γράφω απλώς σαν διαπίστωση.

Reaction score
0
Διαφωνω!
Το ποσο γενικα καλη ειναι μια TV ομως φαινεται σε απλο ή κακο σημα...
Panel 1080p ειναι ευκολο να βγαλεις... καλη εικονα απο 1920x1080 σημα, επισης... τα δυσκολα ξεκινουν στο τηλεοπτικο σημα και στο DVD...
Οταν η πλοιοψηφια σηματων ΔΕΝ ειναι HD... η ΑΜΟΙ ηταν χαμενη εξ-αρχης για καποιον μη αποκλειστικα HD θεατη (το 99.9% της αγορας)...
Και η ΑΜΟΙ τα πηγαινε καλα μονο σε HD... ακομη και μια απλη philips 768p pixel plus 1 εδειχνε καλυτερα σε DVD και υπερβολικα καλυτερα σε τηλεοπτικο και divX...

Η philips (1080ι) που λες με 3000ευρω λοιπον ηταν η 9831... που ακομη και τωρα στεκεται πολυ καλα στα νεα μοντελα... η ΑΜΟΙ ομως ειναι ενα καημενο και φθηνο πανελακι που ψαχνει πελατες με 800ευρω...
Ετσι... ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!
καλα ολα αυτα, και σωστα, αλλα αν το βλεπεις ετσι κρατα και την CRT σου για τετοια σηματα, γιατι αν η Amoi ειναι 2 σκαλες κατω απο τη philips (ή την οποια Philips) σε αυτα τα σηματα, τοτε και η CRT ειναι 8 σκαλες πανω....ετσι απλα. Και γι'αυτο τονισα τη χρηση, οποιος πηρε τοτε την amoi για να βλεπει Μπεζο και τατιανα, κακο του κεφαλιου του, αλλα αν την ειχα παρει εγω τοτε, θα εκανε ενα αριστο monitor για PC+ hd panel για το υπνοδωματιο ακομα και τωρα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και γι'αυτο τονισα τη χρηση, οποιος πηρε τοτε την amoi για να βλεπει Μπεζο και τατιανα, κακο του κεφαλιου του, αλλα αν την ειχα παρει εγω τοτε, θα εκανε ενα αριστο monitor για PC+ hd panel για το υπνοδωματιο ακομα και τωρα.
Εγώ που την έχω ακόμα είμαι μια χαρά ευχαριστημένος να βλέπω ακόμα και Μπέζο (μέσω humax 2000 hd) και φυσικά απόλυτα ευχαριστημένος μέσω Pc και hd υλικό...

Και μην ξεχνάμε ότι ακόμα και σήμερα μπορώ να απολαμβάνω το 1080p...

Για 800 Ευρώ είναι τεράστια ευκαιρία σε σχέση με κάτι άλλες 1366Χ768 που δεν δέχονται καν σήμα από pc σε παρόμοια τιμή...

Υ.Γ. Εκείνη την εποχή η μόνη άλλη επιλογή στις 37'' ήταν η Philips (1080i) με πάνω από 3.000 Ευρώ... τι να πουν και αυτοί σήμερα που με τα μισά λεφτά παίρνεις 2 φορές καλύτερη τηλεόραση...

Reaction score
0
παντως απο διαφημηση που ακουσα στο ραδιοφωνο , το electro-world παιζει την Hitachi 37" 1080p στα 848 ευρω, και μαλλον αποτελει καλυτερη αγορα για τοσο μικρη διαφορα τιμης. Αν και η hitachi ειναι αγνωστη ποσοτητα, ειναι 2 χρονια πιο καινουριο μοντελο ε και οσο ναναι λογικα ειναι καλυτερη εστω και στα σημεια.

Και εγω ψηνω μια τετοια 37αρα για pc monitor αλλα θελω να φτηνινουν και αλλο πριν παρω...

Reaction score
0
Να διορθωσω γιατι ακουσα παλι τη διαφημηση, 888 ευρω οχι 848 (κουμπακι edit δε βρηκα...)

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.655
Members
38.586
Νεότερο μέλος
stratos.april