Panasonic ax200 Iris

Reaction score
0
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να επέμβω στο άνοιγμα της ίριδας μέσα από το μενού του προβολέα;
<o:p> </o:p>
Γενικά θέλω να πάρω όσο το δυνατόν μαύρο από τον pany.
Παρατηρώ ότι στα σκοτεινά πλάνα παρουσιάζετε μια μπλε απόχρωση του μαύρου
Μπορώ να μειώσω αυτό το φαινόμενο;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
.
<?xml:namespace prefix = o /><o:p></o:p>
Παρατηρώ ότι στα σκοτεινά πλάνα παρουσιάζετε μια μπλε απόχρωση του μαύρου
Μπορώ να μειώσω αυτό το φαινόμενο;
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>

panosrekou, εαν διαβασεις το τεστ που καναμε στον συγκεκριμενο προβολεα θα δεις πως και εμεις παρατηρησαμε το ιδιο φαινομενο.
Πιθανως να ελαχιστοποιηθει με την χρηση καποιας HC οθονης.

Παντως, εαν το ζητουμενο σου σε εναν βιντεοπροβολεα ειναι το μαυρο μαλλον θα επρεπε να ειχες επιλεξει διαφορετικα.Σε αυτο το ατιμο "σπορ" φιλε μου θα μαθεις-αργα η γρηγορα-πως δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

Reaction score
0
Αγαπητέ φίλε Αντρέα σε αυτό το άθλημα που έχουμε επιλέξει θα είμαστε ανικανοποίητη μια ζωή μου φαίνεται, αλλά έτσι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος πάντα ψάχνει για το καλύτερο και γενικά στο να βελτιώνει τα πράγματα που τον περιβάλουν και χρησιμοποιεί (ή να αποκτά τις βελτιώσεις που κάνουν άλλοι)
Έχω διαβάσει το συγκριτικό που είχατε κάνει και το διαπίστωσα και εγώ από την πρώτη στιγμή.
Προς το παρόν προβάλω στον τοίχο και ελπίζω (η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) ότι θα διορθωθούν αρκετά τα πράγματα με την αγορά του πανιού.
Έχουμε μιλήσει και παλαιότερα στο τηλέφωνο για τον σχετικό προβολέα και για πανί μου είχες προτείνει αν θυμάμαι καλά το DaLite HCMW; Πιστεύεις πως θα έπρεπε να πάω σε κάτι άλλο δεδομένου ότι ψάχνω για αρκετά καλό μαύρο;
Μην χαλάσουμε όμως την φωτεινότητα και γενικά τα υπόλοιπα καλά χαρακτηριστικά μιας καλής εικόνας.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Panasonic ax200 Iris

Η ίριδα απ' όσο γνωρίζω δε ρυθμίζεται χειροκίνητα στον ΑΧ200, αλλά και να ρυθμιζόταν, πάλι δε θα είχες το αποτέλεσμα που θες. Η ενεργοποίηση της αυτόματης ίριδας ίσως βελτιώσει κάπως τα πράγματα, αλλά μόνο στις σκοτεινές σκηνές με μικρό κοντράστ. Μια οθόνη HC ίσως επιφέρει μια μικρή βελτίωση, αλλά όχι θεραπεία του προβλήματος. Το πρόβλημα θα έπρεπε να λύνεται μέσω του CMS του προβολέα, κάτι που προφανώς δε συμβαίνει.

Για τη διόρθωση του χρώματος υπάρχει μια λύση που -δυνητικά- εξασφαλίζει πραγματικά καλή εικόνα. Πρόκειται για ειδικά χρωματιστά φίλτρα που βιδώνουν πάνω στο φακό. Μερικοί προβολείς έχουν μάλιστα ενσωματωμένο τέτοιο φίλτρο και το παρεμβάλλουν μηχανικά μόνο στα καλύτερα modes τους.
Αν αποδίδουν το ίδιο καλά με αυτά που χρησιμοποιούνται στη φωτογραφία για την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του φωτός, τότε είναι εξαιρετική λύση. Πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ (στην κατηγορία "Specials"). Φοβάμαι όμως πως θα έχει το αντίστοιχο κόστος, καθώς είναι custom κατασκευή για κάθε μοντέλο προβολέα και ίσως να μην προσφέρεται για όλα τα μοντέλα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Re: Panasonic ax200 Iris

Η ίριδα απ' όσο γνωρίζω δε ρυθμίζεται χειροκίνητα στον ΑΧ200, αλλά και να ρυθμιζόταν, πάλι δε θα είχες το αποτέλεσμα που θες. Η ενεργοποίηση της αυτόματης ίριδας ίσως βελτιώσει κάπως τα πράγματα, αλλά μόνο στις σκοτεινές σκηνές με μικρό κοντράστ. Μια οθόνη HC ίσως επιφέρει μια μικρή βελτίωση, αλλά όχι θεραπεία του προβλήματος. Το πρόβλημα θα έπρεπε να λύνεται μέσω του CMS του προβολέα, κάτι που προφανώς δε συμβαίνει.

Για τη διόρθωση του χρώματος υπάρχει μια λύση που -δυνητικά- εξασφαλίζει πραγματικά καλή εικόνα. Πρόκειται για ειδικά χρωματιστά φίλτρα που βιδώνουν πάνω στο φακό. Μερικοί προβολείς έχουν μάλιστα ενσωματωμένο τέτοιο φίλτρο και το παρεμβάλλουν μηχανικά μόνο στα καλύτερα modes τους.
Αν αποδίδουν το ίδιο καλά με αυτά που χρησιμοποιούνται στη φωτογραφία για την εξισορρόπηση της θερμοκρασίας του φωτός, τότε είναι εξαιρετική λύση. Πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ (στην κατηγορία "Specials"). Φοβάμαι όμως πως θα έχει το αντίστοιχο κόστος, καθώς είναι custom κατασκευή για κάθε μοντέλο προβολέα και ίσως να μην προσφέρεται για όλα τα μοντέλα.
Ναι βρε Δημητρη, αλλα αξιζει για αυτη την κατηγορια τιμης?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic ax200 Iris

Ναι βρε Δημητρη, αλλα αξιζει για αυτη την κατηγορια τιμης?
Μάλλον όχι...
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω είδα ότι η Panasonic έχει βάλει και στον ΑΧ200 το λεγόμενο Pure Color Filter, που πιθανότατα κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά.
Φοβάμαι πως ο panosrekou θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό το προβληματάκι...

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Panasonic ax200 Iris

ενα φιλτρο μεσης ποιοτητας π.χ.της HOYA εχει περιπου 35ευρω.
Το κοστος ειναι μικρο.Εγω προσωπικα θα το δοκιμαζα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

ενα φιλτρο μεσης ποιοτητας π.χ.της HOYA εχει περιπου 35ευρω.
Το κοστος ειναι μικρο.Εγω προσωπικα θα το δοκιμαζα.
Δυστυχώς Νίκο αυτό που αναφέρω είναι κάτι πιο ειδικό. Είναι ένα φίλτρο χρωματικής διόρθωσης, με διάφορα συμπληρωματικά πλεονεκτήματα. Δες αυτήν την παρουσίαση για τον Sanyo Ζ5. Παρότι είναι και ολίγον διαφημιστική, προσωπικά πιστεύω ότι θα κάνει καλή δουλειά, αφού συμπληρωθεί βέβαια και από calibration του προβολέα.

Στη δική σου περίπτωση πάντως, ένα κοινό φίλτρο Neutral Density είναι πράγματι κατάλληλο για να τιθασεύσει την αχαλίνωτη φωτεινότητα του HD80, εφόσον δε μπορείς να το επιτύχεις αυτό ικανοποιητικά με άλλο τρόπο (πχ λάμπα και ίριδα). :cool_4:

NIX

Reaction score
0

Μα για το ιδιο πραγμα μιλαμε.Καλα ρε,για αδιαβαστους μας περασες?
Απο το `96 που αγορασα τον πρωτο μου προβολεα διαβαζω.

Δεν ειναι αναγκη να παρεις CC10R και λοιπα.Εχει αντιστοιχα φιλτρα φτηνα,καλα και ευκολο να βρεθουν στην Ελλαδα η HOYA.
Για τον Z2 ειχα παρει ενα HOYA Daylight FL,ειναι αντίστοιχο του CC20R.
Θα συνιστουσα στον panosrekou να το δοκιμασει.

Η Φωτεινοτητα του HD80 ειναι ακριβως οπως την θελω.
SUNSHINE "making a bath in light"

Τα κερακια ειναι για την εκκλησια. :happy_9:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

Μα για το ιδιο πραγμα μιλαμε.Καλα ρε,για αδιαβαστους μας περασες? Απο το `96 που αγορασα τον πρωτο μου προβολεα διαβαζω.
Βρε σου λέω είναι πολύ high-end κατάσταση. Οι άνθρωποι έχουν πάρει κάθε μοντέλο χωριστά, το έχουν μελετήσει και έχουν φτιάξει το αντίστοιχο custom φίλτρο.

Η Φωτεινοτητα του HD80 ειναι ακριβως οπως την θελω.
SUNSHINE "making a bath in light" Τα κερακια ειναι για την εκκλησια. :happy_9:
Μπορεί ο δικός σου να είναι πιο φωτεινός και πιο ευκρινής, αλλά και εμένα είναι πιο.... εμμμ.... "κινηματογραφικός"! :crazy_1:

Reaction score
1
Πέστα ρε Τζίμη! Μερικοί έχουν μπερδέψει την τηλεόραση με τον κινηματογράφο...

NIX

Reaction score
0

Βρε σου λέω είναι πολύ high-end κατάσταση. Οι άνθρωποι έχουν πάρει κάθε μοντέλο χωριστά, το έχουν μελετήσει και έχουν φτιάξει το αντίστοιχο custom φίλτρο.
Ναι,εν μερει εχεις δικιο.Ομως τι ακριβως λενε?
New compared to conventional Tunings is the use of a glass filter. It is made especially for the PLV-Z5 in its individually corresponding color filter value, and can easily be attached to the optics.
Αυτο που λενε ειναι οτι μετρανε,βρισκουν τι CC φιλτρο χρειαζεται ο προβολεας και κατασκευαζουν ενα custom made δαχτυλιδι για να το προσαρμοσουν.
Οποτε ναι μεν ειναι φιλτρο ειδικα για τον προβολεα αλλα απαρτιζεται απο ενα ευρεως διαθεσιμο CC φιλτρο.Το γραφουν με τετοιο τροπο για να σου δωσουν την εντυπωση οτι ανακαλυψαν την Αμερικη! :happy_9:

Μπορεί ο δικός σου να είναι πιο φωτεινός και πιο ευκρινής, αλλά και εμένα είναι πιο.... εμμμ.... "κινηματογραφικός"! :crazy_1:
:cool_11:

Reaction score
6

Πέστα ρε Τζίμη! Μερικοί έχουν μπερδέψει την τηλεόραση με τον κινηματογράφο...
Και κάποιοι έχουν μπερδέψει τον κινηματογράφο με τον βιντεο-προβολέα του home cinema.<o:p></o:p>

Reaction score
6

Αντε ρε εγκλωβισμενε. :happy_8:
Look who talking No 5<o:p></o:p>
O κύριος με τις 100" οθόνη και που σκεφτόταν να παει στις 120" τωρα βλεπει στις 82".
Ποιος είναι εγκλωβισμένος;<o:p></o:p>
Μπουχαχαχα
:cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
1
Ναι, αλλά ανάβει το προβόλι και φωτίζει ο ντουνιάς. Αφού οι γείτονες νομίζουν πως κάθε μέρα γιορτάζει. Έκανε και συμφωνία με το λιμενικό ώστε άμα χαλάσει ο φάρος της Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιήσουν τον Optoma.

NIX

Reaction score
0

Look who talking No 5<o:p></o:p>
O κύριος με τις 100" οθόνη και που σκεφτόταν να παει στις 120" τωρα βλεπει στις 82".
Ποιος είναι εγκλωβισμένος;<o:p></o:p>
Μπουχαχαχα
:cool_11::cool_11::cool_11:

α)Ωραια τις γλυκοκοιταζες τις 82" τις προαλλες.Ως και μέτρο μου ζητησες για να δουμε ποσο ακριβώς ειναι οι 82",ουτως ωστε να κοψεις το ιδιο μεγεθος για το custom made πανι που σκεφτεσαι να κανεις. :happy_4:

β)Επισης,μιλαει ο κυριος που μου την ελεγε για τις 82" (που τωρα γουσταρει) και οτι 92" ειναι αυτο που πρεπει.Ο οποιος κυριος τωρα σκεφτεται καποια στιγμη να το γυρισει σε "μεγαλη" τηλεοραση,χαρακτηριστικα μου ειπε μαλιστα οτι και 50" του φτανουν.Προσεχε να μην καθεσαι κοντα και τυφλωθεις :happy_8:

Ναι, αλλά ανάβει το προβόλι και φωτίζει ο ντουνιάς. Αφού οι γείτονες νομίζουν πως κάθε μέρα γιορτάζει.
Ναι,ναι και ερχονται τα πιπινακια της γειτονιας να μου ευχηθουν :happy_9:

Έκανε και συμφωνία με το λιμενικό ώστε άμα χαλάσει ο φάρος της Θεσσαλονίκης, να χρησιμοποιήσουν τον Optoma.
Ε,αφου μπορω να βοηθησω το κοινωνικο συνολο?
Ο Optoma για φαρος,οι λοιποί Hitech λαμπαδες για το πασχα :cool_11:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.705
Νεότερο μέλος