NuForce IA-7

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Είναι ίσως το πιο hot προϊόν της χρονιάς που έρχεται...

Ένας ολοκληρωμένος διαφορετικός από τους άλλους. Με τελικό στάδιο σε τάξη Δ με ικανή ισχύ (από 1/12 όλοι οι ΙΑ7 θα έχουν ισχύ 2x100w, διπλάσια απ' ότι στο παρελθόν) και με φοβερή ποιότητα κατασκευής. Και το κυριότερο με προσιτή τιμή...

http://www.nuforce.com/products-intamps.htm

διαβάστε κριτικές

http://www.tnt-audio.com/ampli/nuforce_ia7_e.html
http://www.nuforce.com/reviews-editors.htm

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Εγώ σέλω να μου φέρει ο Αη Βασίλης ένα ζευγαράκι Reference 9 SE (νταξ, και να μην είναι SE θα τους δεχτώ)...Γίνετε?! :D
Πάντως οι τρελαμένοι στη NuForce πρέπει να κάνουν καλή δουλειά. Όπου έχω δει review μηχανημάτων τους λένε τα καλύτερα.

Reaction score
0
Καταρχην θα πρεπει να ευχαριστησω τον κ.Μπλατσιο για την παρουσιαση του ολοκληρωμενου της NuForce...

Ισως να εχω παρεξηγησει καποια πραγματα..αν και μου φαινεται σαν καποια μικρη αναδιπλωση αυτο.

Σιγουρα παντως η απειρια οδηγει πολλες φορες σε βιαστικα συμπερασματα Σπυρο..και βεβαια η αγνοια προς το προσωπο μου.

Τελος παντων ο χαρακτηρισμος 100 πανισχυρα Watt κ.Κογια ειναι βασιμος και τα ονομαστικα Watt στα 8 Ohm ενος μηχανηματος δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικη του δυναμη..Αρα ο παραλληλισμος με τα αλογα των αυτοκινητων που εχουν σαν σημειο αναφορας μονο την ατμοσφαιρικη πιεση ειναι ατυχης..Φυσικα ξερω οτι αυτα τα γνωριζετε ηδη!

Λοιπον τα 100 watt του Nuforce δεν εχουν καμια σχεση με τα 100 watt π.χ. του Consonance...O Nuforce ειναι μοναδικος σαν σχεδιαση και πατενταρισμενος με συντελεστη αποσβεσης (damping factor) 4000! Για παραδειγμα ο φιλτατος Νικος Κορακακης στο τελευταιο High Fidelity στο τεστ ενος πραγματικα μεγαλου ενισχυτη της Burmester αναφερει damping factor 1000..Οποτε καταλαβαινετε. Οταν αυτος ο ενισχυτης (ο Nuforce) θα διαταξει το γουφερ να κουνηθει, αυτο θα κουνηθει απολυτως ελεγχομενα.

Εκτος ομως απο το θεμα της οδηγησης ο ενισχυτης ειναι ΚΑΙ μουσικοτατος! Με πληρη απουσια τραντζιστορικου κοκκου, αντιθετως προσομοιαζει με λαμπατα μηχ/τα στα μεσουψηλα.

Δεν ειναι βεβαια high end....ετσι για να μην ξεχνιομαστε κ.Τσαρουχα..Προσεγγιζει ομως τις ποιοτητες ενος πραγματικου high end μηχανηματος σαφως περισσοτερο απο οτι αντιστοιχης κατηγοριας τιμης συσκευες και ανωτερης ακομα, ειδικα παλαιοτερων σχεδιασεων. Πραγμα που σημαινει οτι αν τον βαλουμε με ενα high end ηχειο και μια αξιολογη πηγη, θα παρουμε αποτελεσματα υπερανω παρα μονο των αυστηροτερων κριτικων.
Και βεβαια με καλα εως high end καλωδια. Βλεπετε το μοναδικο του ελαττωμα (αν μπορουμε να το χαρακτηρισουμε ετσι) ειναι οτι ειναι πολυ αποκαλυπτικος στα συνοδα, γεγονος που απορρεει απο την ηχητικη του ποιοτητα βεβαια και απο την τρομακτικη του διαφανεια στον ηχο.

Ειστε καλοδεχουμενοι ολοι κυριοι να τον ακουσετε οποτε θελετε.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Φιλτατε κ.Γιωργο,
Μολις εχετε αρχισει να αντιλαμβανεστε τι ειναι το AVSite...

Nα με συγχωρειτε για το οφ τοπικ.

Reaction score
0
Αγαπητε κ.Ανδρεα,

Η φυσιογνωμια σας μου ειναι γνωστη. Προφανως με εχετε επισκεφτει σε καποια εκθεση η στο καταστημα μου..Και μπορω να πω οτι μου ειστε συμπαθης. Θα πρεπει να παρατηρησω οτι καθε αλλο παρα τυχαια μου φαινεται η αναφορα για τον NuForce αμεσως μετα την διαμαχη που ξεσπασε..Ας ειναι.

Απο οσο γνωριζω ειστε γνωστης απο πρωτο χερι του ποσο σκληρη ειναι η καθημερινη μαχη που δινουμε ολοι εμεις οι εμποροι στον σκληρο στιβο της αγορας. Η καθημερινη τριβη με ολους και με ολα, αλλους τους ενδυναμωνει και αλλους τους καταρακωνει αναλογα με τον χαρακτηρα του καθενος.

Πρεπει ομως ολοι να αναγνωρισουν οτι κανεις δεν εγινε μεγαλος τυχαια..και χωρις αναμφισβητητες ικανοτητες. Στην αγορα κρινομαστε καθημερινα απο τους πελατες μας για τις γνωσεις μας, το επιπεδο μας, τον χαρακτηρα μας γενικοτερα. ΑΥΤΟΙ ειναι οι ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΙ κριτες μας. Και ΚΑΝΕΙΣ αλλος!!!

Για αυτο και σε καποιους που δεν με γνωριζουν, ισως να εκλαμβανουν καποιες αναφορες μου ως επαρση η ματαιοδοξια η ψωνιο αν θελετε...Ομως δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα σας διαβεβαιω. Η αυτοπεποιθηση μου προερχεται καθαρα και μονο απο την δυναμη που μου δινουν οι ανθρωποι χομπιστες που καθημερινα με χιλιοευχαριστουν που απλα.....βρεθηκα στον δρομο τους...

Ακουγεται απιστευτο, ειναι ομως αληθινο περα ως περα. Λεω παντα την αληθεια στον πελατη, ποτε δεν κοροιδευω, κι οτι πω ειναι περα ως περα αξιοπιστο διοτι η εμπειρια μου στο high end ειναι πραγματικα παρα πολυ μεγαλη. Βεβαια κι αλλοι εχουν εμπειρια...δεν ειναι μονο αυτο. Ειναι και πολλα αλλα που δεν θα αναφερω διοτι δεν μου αρεσει να περιαυτολογω. Ρωτηστε τον Diabolical, τον Νικο τον Κορακακη και πολλους αλλους ακομη που με γνωριζουν καλα με εχουν εμπιστευτει και ΠΟΤΕ δεν βγηκαν χαμενοι!

ΑΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ MUSIC LOVER ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΕΣ! (Για να μην πω οτι ειναι και ποινικως τιμωρησιμη συκοφαντικη δυσφημιση).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μαλλον εχω αδικο για την αναδιπλωση...Δεν ειχα παρατηρησει την ημερομηνια
Δεν νομίζεις ότι ειδικά τώρα που είδες και την ημερομηνία, οφείλεις να αναθεωρήσεις μερικές από τις απόψεις σου? Είδες που καμιά φορά τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζουμε ή... όπως μας τα μεταφέρουνε?

Ειστε καλοδεχουμενοι ολοι κυριοι να τον ακουσετε οποτε θελετε.
Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Θα το οργανώσουμε. :cool_4:

Τώρα το τι είναι και τι δεν είναι high end, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ρευστό θέμα. Ενδεχομένως να είναι μια καλή στιγμή να το συζητήσουμε, στην αντίστοιχη κατηγορία όμως.

...

Reaction score
10
Eγω παντως οσο περιεργο και αν ακουγεται, σας λεω τελειως ειλικρινα και μιλωντας απο την ψυχη μου οτι ειμαι ευγνωμων που αρχιζοντας να ασχολουμε με αυτο το χομπυ επεσα πανω στο Γιωργο. Του το εχω πει και πολλες φορες αλλωστε. Γιατι στην ουσια ηταν τυχαιο γεγονος. Δεν ηξερα την τυφλα μου τοτε και παρολαυτα ο Γιωργος ποτε δεν το εκμεταλευτηκε.

Reaction score
0
Λοιπον οΚ.

Ας ξεχασουμε τους καυγαδες, τις γκρινιες και τις αμφισβητησεις εκατερωθεν.

Αρκετους απο τους ανθρωπους που γραφουν σε αυτο το site τους εκτιμω ιδιαιτερα...

Αλλους ισως τους γνωρισα με τον κακο τροπο..κι αυτοι επισης.

Καποια στιγμη πιθανως να γινει αμοιβαια και αναγκαια επανορθωση.

Σας παρακαλω ομως να μην ξανασχοληθειτε με τις διαφημισεις μου, τουλαχιστον με αυτο τον τροπο...

Μερικες απο τις εταιριες που αντιπροσωπευουμε στην Ελλαδα ειναι πραγματι τεραστιου διαμετρηματος και απαιτουν απο ΟΛΟΥΣ την αναλογη σοβαροτητα αντιμετωπισεως.

Ελπιζω να με επισκεφτειτε καποια στιγμη (μιλαω για τον Ν.Τσαρουχα, τον Σ.Μπλατσιο και τον Κ.Κογια) εσεις που δεν σας γνωριζω και δεν με γνωριζετε, να τα πουμε απο κοντα για να λυθουν οι οποιες παρεξηγησεις. Οι κοντρες σε τετοιο επιπεδο δεν κανουν καλο σε κανεναν.

Επισης θα κανουμε και πολυ ωραιες ακροασεις..

Reaction score
0
Μιχαλη μου σε ευχαριστω και δημοσιως για τα καλα σου λογια..

Ειναι αληθεια και πρεπει να το πω αυτο οτι εχεις φτασει σε ενα ultra high end επιπεδο πλεον, και θελω να πιστευω οτι εβαλα το λιθαρακι μου κι εγω σε αυτο..

Παρ'ολο που εχεις δαπανησει παρα πολλα χρηματα απο τα οποια την μεριδα του λεοντος εχει παρει η εταιρια μου, εξακολουθεις να με ευχαριστεις και να με στηριζεις σε καθε ευκαιρια χωρις να εχεις και καμια υποχρεωση να το κανεις....Δεν σου εχω ακουμπησει εγω χρηματα, το αντιθετο!! Αυτο κατι λεει σε καποιους δυσπιστους για ευχαριστημενους πελατες κτλ...

Να σαι παντα καλα να χαιρεσαι το συστημα σου και πανω απο ολα την μουσικη..

Και ΠΟΤΕ μην ξεχνατε το αυτονοητο. ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΟΣ πανε ΜΑΖΙ!!!!Ειναι αλληλενδετα! Δεν υφισταται απολαυση μουσικης χωρις καλο ηχο!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: NuForce IA-7

.........
Σας παρακαλω ομως να μην ξανασχοληθειτε με τις διαφημισεις μου, τουλαχιστον με αυτο τον τροπο...

Μερικες απο τις εταιριες που αντιπροσωπευουμε στην Ελλαδα ειναι πραγματι τεραστιου διαμετρηματος και απαιτουν απο ΟΛΟΥΣ την αναλογη σοβαροτητα αντιμετωπισεως.
...
..
Σε αυτό το φιλικό κλίμα θα πρότεινα να ξαναφτιάξετε τις διαφημίσεις σας έτσι, που να μην προκαλούν. :happy_6:

D

deleted user 10898

Guest
ειναι καλο που το ποστ μου δειχνει να εξομαλυνει μια κατασταση που δεν αρεσε σε κανενα.
παρολα αυτα ρωταω...
τον εχει ακουσει κανεις?
(θα τον ακουσω και εγω βεβαια...)
κυριε musiclover τον εχετε παιξει με ηχεια focal?
θενκσ

Reaction score
0
Δυστυχως φιλε timbre δεν προκαλουν οι διαφημισεις μου...

Προκαλει η πραγματικοτητα των τιμων των high end μηχ/των..

Ειναι ακριβο και προκλητικο χομπυ, το γνωριζω πρωτος απο ολους!! Να σαι βεβαιος για αυτο.

Σε κανεναν δεν αρεσει η οικονομικη αιμοραγια για ενα χομπυ. Για αυτο και αν μπεις στο site μου και διαβασεις το about us θα δεις οτι πρωτο μελημα μας ειναι η προστασια του πελατη απο λανθασμενες αγορες!!! ΕΚΕΙ ειναι που χανεις τα πολλα λεφτα! Γιατι μετα εισαι ψυχολογικα ρακος και το σκοτωνεις μισοτιμης..Καταλαβες? Το θεμα ειναι ο εμπορος να βοηθησει τον πελατη να ματσαρει ενα συστημα ανεξαρτητου κοστους που να παιζει μουσικη απο συμπαθητικα μεχρι στα επιπεδα της πραγματικοτητας...και περα απο αυτη..

Φιλε vet, οχι δεν το εχω βαλει ποτε με JM lab..Δεν ετυχε

Reaction score
4
Απάντηση: NuForce IA-7

Συμφωνώ με όσα λες τώρα, αλλά όχι με το διαφημιστικό που διάβασα στο άλλο τόπικ. Επειδή βέβαια δεν θέλω να οξύνω τα πράγματα κρατάω τις 'διαφωνίες' για το εαυτό μου.
Πάντως (αν και δεν είμαι έμπορος) πιστευω ότι ένας σωστός επαγγελματίας ειδικά όταν πουλά ένα 'σωστό' προϊόν δεν πρέπει να είναι τόσο απόλυτος.
Σκέφτεσαι να έλεγε ο αντιπρόσωπος τις Ferrari φέρτε όποιο αυτοκίνητο θέλετε για να πάμε μια κόντρα ; :happy_9:
Περιττό δεν είναι ;

Reaction score
0
Αγαπητε φιλε το γραφω επειδη μου αρεσουν οι κοντρες..

Οπως νομιζω και σε καθε φιλο του hifi.

Οταν εμας εμπορος γραφει δημοσιως για κοντρες ειναι τιμιος και θα σου εξηγησω το γιατι.

Γιατι διακινδυνευει και να χασει!

Αρα οι προθεσεις μου ειναι αγαθες.

Τωρα οσον αφορα το περιττο της υποθεσης, εγω δεν μιλησα για κοντρα με kharma, gryphon η emm labs (επειδη λες για την Ferrari). Μιλησα για κοντρα με προσιτα μηχ/τα. Και επετρεψε μου να ακουγομαι καπως απολυτος. Κατι ξερω...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Δυστυχως φιλε timbre δεν προκαλουν οι διαφημισεις μου...
Κύριε Θεοφιλάκο, εάν για οποιοδήποτε λόγο διακόψετε αύριο τη συνεργασία σας με την Graaf, ο Giovanni Mariani θα εξακολουθήσει να είναι για σας ένας μεγάλος δημιουργός; Αντίστοιχα, εάν συμβεί το ίδιο με τη VSA, ο Albert von Schweikert θα εξακολουθήσει να είναι για σας ο Master των πολύδρομων υλοποιήσεων και κατασκευαστής των καλύτερων ηχείων made in USA;

Reaction score
4
Απάντηση: Re: NuForce IA-7

...
...
Οταν εμας εμπορος γραφει δημοσιως για κοντρες ειναι τιμιος και θα σου εξηγησω το γιατι.

Γιατι διακινδυνευει και να χασει!
...
Άστοχο το παραδειγμά μου γιατί δεν μπορώ να αναφερθώ στην διαφήμιση.
Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι μιλάμε για ένα συγκριτικό που δεν αφορά μόνο αριθμούς. Αφορά ένα σύνολο παραμέτρων (και αριθμούς=τεχνικά χαρακτ.) αλλά και άλλα όπως ποιότητα κατασκευής, σχεδίαση και τελικά τον ήχο που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Μήπως λοιπόν η 'κόντρα'=εντυπώσεις ακρόασης=σύγκριση συσκευών, πρέπει να γίνεται με 'ανοιχτό μυαλό' και όχι με απόλυτες θέσεις ;

Με αυτή την λογική θα έπρεπε να υπάρχουν στην αγορά ελάχιστα μηχανήματα που θα 'τερμάτιζαν' πρώτα..

Reaction score
0
Απάντηση: NuForce IA-7

οφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω στο φιλο γιωργο που παροτι δεν εχω αγορασει ακομα απο αυτον κατι, παντα με βοηθουσε με τις γνωσεις του και με την υπομονη του!

πιστευω οτι ειναι απο τις θετικες παρουσιες στο χωρο, τοσο σαν ατομο, οσο και σαν εισαγωγεας μερικων απο τα καλυτερα κομματια της αγορας.

χαιρομαι πραγματικα που τον εχω γνωρισει και που με τιμα με την φιλια του.

καλημερα γιωργο, keep going!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp