Ο κακός μας ο καιρός




Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Αντε καλο χειμωνα λοιπον.
Στην Παρνηθα ηδη πεφτουν οι πρωτες νυφαδες του φετινου χειμωνα!


Ξανα γιατι του επεσε :crazy_3:


 

Attachments


Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Κύμα ψύχους προ των πυλών

Σημαντική είναι η πιθανότητα πλέον για το καιρο από την Πέμπτη 13/12 έως τουλάχιστον και την Κυριακή 16/12. Ψυχρή εισβολή θα προσεγγίση την χώρα μας την Τετάρτη 12/12. Στην χώρα μας θα επικρατεί το βαθύ βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί στο Αιγαίο και θα δίνει βροχές κυρίως στα ΝΑ της χώρας. Από τα ξημερώματα της Πεμπτης η χώρα θα σαρωθεί σταδιακά από το πολικό κύμα. Ενώ την Παρασκευή η Ελλάδα θα είναι πραγματικό ψυγείο. Θα χιονίσει σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ένταση των χιονοπτώσεων είναι κάτι δεν μπορει να είναι ξεκάθαρο ακόμα. Το Σάββατο θα Χιονίσει και στην δυτική Μακεδονία. Στην Στερεά υπάρχει μικρή πιθανότητα για φαινόμενα το Σάββατο ακόμα και μερικές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ακόμα και στις πεδινές περιοχές σε επίπεδα κοντά στο 0. Οι άνεμοι θα είναι από Β ΒΔ κατευθ. με ένταση 8 και πιθανώ 9 μποφόρ στο Αιγαιο.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Μια...αλλιώτική ψυχρή εισβολή εν όψει



Καταχώρηση στο:Γράφει ο/η Νίκος Γκίκας (στο meteorasis)
11.12.07
Έκτακτη ενημέρωση:
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εβδομάδα έχει ξεκινήσει. Έως και το βράδυ της Τετάρτης, διαδοχικές διαταραχές αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα μας από τα δυτικά, προκαλώντας αρκετά βροχερό καιρό κατά κύματα στο σύνολο των περιοχών της χώρας, ρίχνοντας λίγο και τη θερμοκρασία. Από την Πέμπτη, μπαίνουμε πλέον στην τροχιά μιας νέας ψυχρής εισβολής, η οποία όμως δεν αναμένεται να εξελιχθεί με τρόπο που έχουμε συνηθίσει. Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να βρεθούν στο στόχαστρο ούτε αποκλειστικά η βόρεια Ελλάδα, ούτε τα ανατολικά και νότια προσήνεμα, αλλά οι δυτικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της δυτικής Μακεδονίας, με προοπτική όμως, τα φαινόμενα να επεκταθούν και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Μακεδονίας, και πιθανώς στη Θεσσαλία, πεδινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς & Πελοπονήσου, πρόσκαιρα.




Το σύστημα που αναμένεται την Παρασκευή, παρουσιάζει μια σπάνια ιδιαιτερότητα, την οποία θα αναλύσουμε σήμερα, σε άλλο άρθρο, και η οποία θα προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις τουλάχιστον έως και τις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, στη Δυτική Μακεδονία και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας αρχικά και στη συνέχεια, πρόσκαιρο χιόνι δεν αποκλείεται να πέσει έως και περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, αλλά και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Πελοπονήσου, με χαμηλό υψόμετρο από το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου. Χιονόνερο αναμένεται επίσης και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, το Σάββατο ενώ στο Ανατολικό/Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένονται έντονες καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις την ίδια μέρα, με φαινόμενα που όμως δεν θα έχουν διάρκεια.

Πάντως, όσον αφορά τα κεντρικά και βόρεια της χώρας μας, από την Παρασκευή αναμένονται πλέον αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες και αρνητικές τιμές στις περισσότερες ημιορεινές περιοχές της ΒΔ/Β χώρας. ΟΙ άνεμοι στρέφονται ήδη από την Πέμπτη σε βοριάδες, και οι οποίοι έως και το Σάββατο, αναμένονται κατά περιόδους ισχυροί φτάνοντας κατά τόπους κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 7-8 μποφώρ, χωρίς όμως να έχουν διάρκεια, αλλά και χωρίς επίσης να απασχολούν μεγάλες θαλάσσιες περιοχές.

Λεπτομερείς προγνώσεις και αναλύσεις, θα ακολουθήσουν εντός της ημέρας.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Κύμα ψύχους προ των πυλών 2




Καταχώρηση στο:11.12.07 (Αρθρο απο το meteorasis)

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση σε ότι αφορά την ψυχρή εισβολή. Με μία πρώτη εκτίμηση η ψυχρή εισβολή θα έχει παγώσει την μισή Ελλάδα δηλαδή ως της στερεά μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής. Ενώ το πρωί του Σαββάτου θα την έχει επηρεάσει ολόκληρη. Ωστόσο κάτι νέο διαφαίνεται στην τελευταία ανάλυση των μοντέλων. Σημαντικός υετός στην περιοχή της Θεσσαλίας ίσως δώσει ισχυρές χιονοπτώσεις. Ενώ θα επηρεαστούν και η κεντρική Μακεδονία και Θράκη. Βέβαια όσον αφορά την πρόβλεψη για τον υετό η πιθανότητα είναι ακόμη μικρή, όμως υπάρχει. Κανένα μοντέλο δεν μπορεί να δώσει μέχρι στιγμής με ακρίβεια την συνέχεια της κακοκαιρίας. Ένα σενάριο είναι να ακολουθήσει καιρός ανατολικών προσήνεμων από την Κυριακή το Βράδυ. Όμως είναι νωρίς να πούμε για κάτι τέτοιο. Οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν θα είναι πολικές. Μόνο σε πολύ πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα δούμε θετικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, έτσι το κρύο θα είναι πολύ πιο τσουχτερό. Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα θα είναι μία κακοκαιρία όχι και τόσο συνήθης. Βέβαια όμως πρέπει να ξέρουμε ότι ο καιρός και την τελευταία στιγμή μπορεί να αλλάξει τα σχέδια του. (Αυτό για να μην ενθουσιαζόμαστε από τώρα.) Σας ευχαριστώ πολύ
 

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
15.781
Reaction score
341
Βρε Φάνη μας, εσύ που φαίνεται ότι τα ξέρεις, μπορείς να πεις καμιά καλή κουβέντα στον καιρό για να χαλάσει από Παρασκευή και μετά; (να γυρίσει πρώτα ο γιος μου από τις Σέρρες, γιατί δεν έχει ξαναοδηγήσει σε χιόνι και πάγο...)
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Re: Ο κακος μας....ο καιρος

Βρε Φάνη μας, εσύ που φαίνεται ότι τα ξέρεις, μπορείς να πεις καμιά καλή κουβέντα στον καιρό για να χαλάσει από Παρασκευή και μετά; (να γυρίσει πρώτα ο γιος μου από τις Σέρρες, γιατί δεν έχει ξαναοδηγήσει σε χιόνι και πάγο...)
Απο Σερρες μεχρι εκει δεν θα εχει προβλημα οπο οτι λενε.
Το προβλημα θα το εχεις εσυ αν τον περιμενεις στο μπαλκονι :happy_4:



***Σα να ακουω την αδελφη μου:βρεχει κι ερχεται το παιδι
 




Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Δηλαδη εγω θα ξεμεινω στην Κρητη?

(ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΟRASIS)
Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Καταχώρηση στο:Γράφει ο/η Νίκος Γκίκας
12.12.07
Ηλιούπολη, 12/12/07, 00.35
Ισχύει μέχρι 13/12/07, 02.00
Τελευταία ενημέρωση 12/12/07, 01.40


Η οργάνωση ενός χαμηλού βαρομετρικού πάνω από τον ελληνικό χώρο, αναμένεται να αποτελέσει την αφορμή για την εκδήλωση έντονων βροχών στις νοτιοδυτικές, τις νότιες και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας αύριο Τετάρτη. Ως εκ τούτου η αστάθεια θα είναι αρκετά αυξημένη, με μεγάλη τροφοδοσία υγρασίας στα κατώτερα στρώματα, αξιοσημείωτες διατμήσεις ανέμων καθ ύψος, αλλά και αρκετά ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα. Οι περιοχές που θα φιλοξενήσουν τα εντονότερα φαινόμενα θα είναι οι θαλάσσιες και αναμένονται συμπλέγματα καταιγίδων που θα προκαλέσουν μπουρίνια, αλλά και μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων κυρίως στο Κρητικό πέλαγος και στα νότια Δωδεκάνησα.


Πιο αναλυτικά:

12/12/07: Αργά το πρωί & μεσημέρι.
Καταιγίδες και συμπλέγματα καταιγίδων θα απασχολήσουν, την κεντρική & δυτική Κρήτη, και το Δυτικό Κρητικό πέλαγος. Αναμένονται ραγδαίες βροχές, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα κυρίως πάνω από τη θάλασσα αλλά και τοπικά ισχυροί άνεμοι, με πιθανότητα να σημειωθούν ανεμοστρόβιλοι. Συνίσταται προσοχή σε μικρά και μεσαίου μεγέθους σκάφη, αλλά και στις υπαίθριες εργασίες στις περιοχές της Κρήτης.

12/12/07: Αργά το μεσημέρι & απόγευμα
Ισχυρές καταιγίδες / συμπλέγματα καταιγίδων, θα απασχολήσουν την Κρήτη, το Κρητικό πέλαγος, τις νότιες Κυκλάδες και προς το απόγευμα και το Καρπάθιο πέλαγος. Ραγδαίες βροχοπτώσεις, πιθανές χαλαζοπτώσεις και κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων στην Κρήτη, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων.
Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν και απο ισχυρούς ανέμους. Συνίσταται προσοχή σε μικρά και μεσαίου μεγέθους σκάφη, αλλά και στις υπαίθριες εργασίες στις περιοχές της Κρήτης.


12/12/07: Αργά το απόγευμα & βράδυ
Πολλαπλά συμπλέγματα καταιγίδων θα πλήξουν τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κι εδώ θα είναι επικίνδυνα, με ραγδαίες βροχοπτώσεις διάρκειας περίπου 3-4 ωρών, πιθανό χαλάζι και πιθανούς υδροστρόβιλους. Ισχυροί άνεμοι θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή.

Τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδυνές ώρες, και σποραδικές καταιγίδες, με μικρότερη διάρκεια όμως.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Χιονιάς προ των πυλών :bravo:



Καταχώρηση στο:Γράφει ο/η Στρατής Βουγιούκας
12.12.07
Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, που με την πάροδο των ημερών θα κατεβαίνουν ολοένα και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Έτσι την Παρασκευή 14/12 και το Σάββατο 15/12 πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλα τα ορεινά, στα πεδινά της Κεντρικής και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ισχυρές χιονοπτώσεις κατά περιόδους προβλέπονται από το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.:bravo:


Ιδιαίτερα στη Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία εκτιμώνται για το Σάββατο 15/12 ύψη χιονιού από 10cm στις πόλεις, έως και 40cm εκτός πόλεων. Παράλληλα χιονοπτώσεις μικρότερης έντασης θα σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς με υψόμετρο έως 300-400 μέτρα κατά μέσο όρο, καθώς και της Πελοποννήσου με υψόμετρο άνω των 700-800 μέτρων. Ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα αναμένονται στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση με αποτέλεσμα το Σάββατο οι μέγιστες τιμές της να μην ξεπερνούν τους 0-2 βαθμούς στα βόρεια, τους 3-4 στα κεντρικά, τους 5-7 στα δυτικά και νότια και τους 10-12 στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής 16/12 με χιονοπτώσιες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας


ΠΗΓΗ:meteorasis
 



Μηνύματα
6.141
Reaction score
167
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Κι αλλη μια απο Καστορια live
Αντε και στα δικα μας.Αλλη φορα ομως γιατι προς το παρον τιποτα το σοβαρο για την Αθηνα εκτος απο κατι νιφαδες στα ΒΠ τη νυχτα.


 

Attachments


lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Απάντηση: Ο κακος μας....ο καιρος

Ωραιος καιρος - εποχιακος επιτελους!
 

Μηνύματα
14.555
Reaction score
1.467
Επιμένει η βαρυχειμωνιά 19/12/2007 12:02:00 πμ Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου


Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ5 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσουχτερό ήταν την Τρίτη το κρύο σε πολλές περιοχές της χώρας, όμως αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί το κύμα της βαρυχειμωνιάς που είχε πλήξει όλη τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα. Οι χιονοπτώσεις ήδη περιορίστηκαν στα ορεινά ηπειρωτικά και ο υδράργυρος θα επιστρέψει μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Κλειστά, για τρίτη μέρα θα παραμείνουν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Κοζάνη και Φλώρινα, λόγω της κακοκαιρίας. Στα Γρεβενά τα σχολεία θα ανοίξουν στις 9.30 το πρωί.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής της Άρνισσας και προς το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, καθώς και από τη Νάουσα προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και των Τριών Πέντε Πηγαδιών.
Αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία, εξαιτίας της χιονόπτωσης, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, στο επαρχιακό δίκτυο της Κοζάνης και των Γρεβενών, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς και στους δρόμους Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και Καστοριάς - Αμυνταίου.
Στη Θεσσαλονίκη, που η θερμοκρασία βρίσκεται στους 3 βαθμούς Κελσίου, πέφτει χιονόνερο. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και στο οδικό δίκτυο της δυτικής Φθιώτιδας και την Ευρυτανία. Στην εθνική οδό Λαμίας -Καρπενησίου τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα.
Στην κοινότητα του Τυμφρηστού το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν:
Κοζάνη -3, Αλεξανδρούπολη -2, Καστοριά -2, Σέρρες 0, Δράμα 0.


www.ert.gr
 

Μηνύματα
14.555
Reaction score
1.467
Με σύμμαχο τον καιρό

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

Αυξημένη αναμένεται η κίνηση τις επόμενες μέρες στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων. Πολλοί είναι εκείνοι που ήδη ξεκινούν τις διακοπές των Χριστουγέννων, και απ’ ό,τι φαίνεται, θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά εξασθενούν.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί προβλέπεται στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σε άνοδο η θερμοκρασία το Σάββατο με γενικά αίθριο καιρό, ενώ η καλοκαιρία θα συνεχιστεί χωρίς μεταβολή και την Κυριακή. Ήπιος αναμένεται ο καιρός και την ημέρα των Χριστουγέννων.






Αυξημένα μέτρα
Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αναμένεται να μετακινηθούν αυτές τις μέρες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από την Αθήνα προς την περιφέρεια αλλά και το εξωτερικό, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Για το λόγο αυτό, τόσο οι αεροπορικές εταιρείες, όσο και ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ, έχουν λάβει μέτρα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της επιβατικής κίνησης. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα αεροπλάνα, από τα στοιχεία που έδωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), προκύπτει ότι η ημέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση θα είναι το Σάββατο, 22/12/2007, οπότε θα γίνουν 553 κινήσεις (απογειώσεις-προσγειώσεις), από τις οποίες οι 70 είναι πτήσεις "τσάρτερ" και οι 25 έκτακτες. Στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, κυρίως στο τμήμα προς το Κιάτο, η αυξημένη επιβατική κίνηση θα καλυφθεί με την προσθήκη επιπλέον βαγονιών, ενώ στα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.






Κρύο επικρατεί σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Το κρύο και η αραιή συννεφιά που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Εξαιτίας του παγετού, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου, των Τριών Πέντε Πηγαδιών και του Καϊμακτσαλάν, στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα που κατευθύνονται προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στους δρόμους από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, στην παλιά εθνική οδό Φλώρινας - Κοζάνης μέσω Κλειδίου, καθώς και στο δρόμο Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους δύο βαθμούς.
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.240
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top