Τι είναι High End και τελικά τι μας νοιάζει?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα προτιμούσα επί της ουσίας απόψεις και όχι κριτική προσώπων.

Επίσης θα υπενθυμίσω ότι δικαίωμα άποψης έχουν άπαντες και κακώς κάποιοι πιστεύετε ότι οι μερικοί δεν το δικαιούνται. Ας χρησιμοποιήσουμε επιχειρήματα, αν θέλουμε να υποστηρίξουμε την άποψή μας και όχι χαρακτηρισμούς επί προσωπικού.

Μερσί.

...

Reaction score
10
1) Δεν χαρακτηρισα κανεναν
2) Επι της ουσιας απαντησαν ενας δυο, οι υπολοιποι τρεις λαλουν και δυο χορευουν
3) Για να κρινεις ενα λουκανικο (μιας που ετοιμαζω μερικα, με μπυριτσες για το ματς- παμε ρε θρυλε!!!!)πρεπει να το εχεις φαει

Η ερωτηση που εκανες Νικο για μενα σημαινει τι χαρακτηριζει τον απολυτο ηχο, και ολοι παλι κολλησαν με την λεγη "hi-end".Διαφορα νοοτροπιας.

Reaction score
1.845
Η συγνώμη δεκτή (δεν με περιέλαβες).
Αρκεί να σχολιάσεις όπου έχεις αντίρρηση σ' αυτό που έγραψα.
Όχι όμως σε μιά γραμμή, αν έχεις χρόνο. :cool_4:

Υ.Γ. Φαντάζομαι θα περιμένω για άλλη μέρα, το ματσάκι προέχει οπωσδήποτε. Θα κερδίσει ο Ολυμπιακός, αυτοί είναι του χεριού του, αρκεί να μη χαλαρώσει.

Reaction score
0
1) Δεν χαρακτηρισα κανεναν
2) Επι της ουσιας απαντησαν ενας δυο, οι υπολοιποι τρεις λαλουν και δυο χορευουν
3) Για να κρινεις ενα λουκανικο (μιας που ετοιμαζω μερικα, με μπυριτσες για το ματς- παμε ρε θρυλε!!!!)πρεπει να το εχεις φαειΗ ερωτηση που εκανες Νικο για μενα σημαινει τι χαρακτηριζει τον απολυτο ηχο, και ολοι παλι κολλησαν με την λεγη "hi-end".Διαφορα νοοτροπιας.

Σαφώς, και για να μιλήσεις περί πολιτικής πρέπει να έχεις διατελέσει τουλάχιστον βουλευτής ..... αχαχουχα ......

Reaction score
10
Σαφώς, και για να μιλήσεις περί πολιτικής πρέπει να έχεις διατελέσει τουλάχιστον βουλευτής ..... αχαχουχα ......
Ωραιο παραδειγμα. Αλλο ενα εξισου καλο πιστευω το εχεις ευκολα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
3) Για να κρινεις ενα λουκανικο (μιας που ετοιμαζω μερικα, με μπυριτσες για το ματς- παμε ρε θρυλε!!!!)πρεπει να το εχεις φαει...
Πιθανολογώ λοιπόν ότι:
1. Δεν εκφράζεις άποψη για τον πονοκέφαλο αφού δεν είσαι γιατρός.
2. Δεν εκφράζεις άποψη για αθλητικά αφού δεν είσαι αθλητής ή αθλητικογράφος.
3. Δεν εκφράζεις άποψη για πολιτική αφού δεν είσαι πολιτικός επιστήμων.
4. Δεν εκφράζεις άποψη για αυτοκίνητο αν δεν το έχεις οδηγήσει.
5. Δεν εκφράζεις άποψη για γυναίκα, αν δεν την έχεις πηδήξει. "happy_1"
...

Γενικώς δεν έχεις άποψη για ΤΙΠΟΤΑ πέραν του High End. :happy_9:
Να πω και κάτι άλλο για κάτι που έχω ακούσει πολλές φορές: Δεν μπορούμε να κατηγορούμε κάποιον για ξερολισμό, όταν εμείς είμαστε αυτοί που αρνούνται στους άλλους το δικαίωμα να έχουν άποψη. Ειδικά δε, όταν δεν υπάρχουν κοινώς αποδεκτά διαπιστευτήρια διά την εξειδίκευσή μας, πχ πτυχίον χαϊεντισμού, αλλά η επιχειρηματολογία μας αρχίζει και τελειώνει στην προσωπική μας (και άρα αμφισβητούμενη) εμπειρία. Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει πολλές φορές: Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες και όχι ο Αρχιμήδης.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να προσθέσω ότι με αυτήν την λανθασμένη κατά την άποψή μου νοοτροπία, φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε πως οι χαϊεντάδες έχουν υγιέστερα και αποδοτικότερα ώτα, δηλαδή ακούν καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο. Λες και αυτός που έχει τα χρήματα να αγοράσει μια ferrari, ξέρει εκ των πραγμάτων να οδηγάει καλύτερα από κάποιον που έχει focus.

...

Reaction score
0
Να προσθέσω ότι με αυτήν την λανθασμένη κατά την άποψή μου νοοτροπία, φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε πως οι χαϊεντάδες έχουν υγιέστερα και αποδοτικότερα ώτα, δηλαδή ακούν καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο. Λες και αυτός που έχει τα χρήματα να αγοράσει μια ferrari, ξέρει εκ των πραγμάτων να οδηγάει καλύτερα από κάποιον που έχει focus.

...
+1

τώρα βλέπει μπάλα .... φαντάζομαι έχει παίξει κιόλας .... αχαχουχα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

...
Πού βλέπεις το παράξενο τζάνε μ'; Δεν το ήξερες ότι η ακοή είναι καθαρά θέμα χρημάτων;

Reaction score
0
Re: Έχει ο καιρός γυρίσματα (οι κωλοτούμπες)...

To high end αφορα μια ομαδα ανθρωπων που το νιωθουν το αγαπουν και το κατανοουν.

Ολοι οι υπολοιποι ας παψουν να ασχολουνται με αυτο.

Και το home cinema κυριοι για μενα και για πολλους αλλους ειναι μια μπουρδα. Προτιμω να παω σινεμα..

One man's meal is another man's poison λεει μια αγγλικη παροιμια, κοινως περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..

Μην δημιουργειτε εντυπωσεις και κανετε πολιτικη εναντιον της υπερυψηλης πιστοτητας..

Υπαρχουν ανθρωποι γυρω σας που αγαπουν τα καλα μηχ/τα και τον ποιοτικο ηχο. Σεβαστειτε τα γουστα τους οπως αυτοι σεβονται τα δικα σας..

Οπως γραφω και σε αλλο thread Μουσικη και Ηχος πανε μαζι, ειναι αλληλενδετα. Αλλιως παιζει ενα Stradivari και αλλιως ενα βιολι Yamaha, πως να το κανουμε δηλαδη? Με το ζορι θα υιοθετησουμε τα πιστευω σας? Αν δεν σας συγκινησε ποτε, δεν θα σας συγκινησει ουδεποτε, οτι ηχο και να ακουσετε..ειναι απλο

Υπαρχουν μουσικοι που ψαχνουν και τυρανιουνται χρονια για να βρουν το σωστο ηχο για το οργανο τους..

Αφηστε τον τεχνοκρατισμο και ρωτηστε ενα μουσικο , ενα καλλιτεχνη γιατι στην ουσια το πραγματικο high end ειναι ΤΕΧΝΗ..

Reaction score
0
Re: Έχει ο καιρός γυρίσματα (οι κωλοτούμπες)...

Το high end και δη για μενα το ultra high end αφορα τους τελευταιους και λιγοστους αριστοκρατες εραστες της μουσικης...Τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΥΣ

Reaction score
10
Πιθανολογώ λοιπόν ότι:
1. Δεν εκφράζεις άποψη για τον πονοκέφαλο αφού δεν είσαι γιατρός.

Οχι τον πονοκεφαλο τον ζεις αρα εκφραζεις αποψη το hi-end οχι αν ποτε σου δεν εχεις ακουσει σοβαρο συστημα

2. Δεν εκφράζεις άποψη για αθλητικά αφού δεν είσαι αθλητής ή αθλητικογράφος.

Καλο θα ηταν να μην εκφραζεις η οταν εκφραζεις δεν εισαι απολυτος.

3. Δεν εκφράζεις άποψη για πολιτική αφού δεν είσαι πολιτικός επιστήμων.\]

Ολοι εχουμε αποψη γιατι μας αφορουν.

4. Δεν εκφράζεις άποψη για αυτοκίνητο αν δεν το έχεις οδηγήσει.

Το πετυχες, σε αυτην την περιπτωση δεν εκφραζεις αποψη για την αποδοση του εκτος αν το εχεις δει διπλα σου στο δρομο, οποτε το εχεις δει και μπορεις να εκφρασεις αποψη

5. Δεν εκφράζεις άποψη για γυναίκα, αν δεν την έχεις πηδήξει. "happy_1"
...

Εκφραζεις γιατι την εχεις δει, αρα εχεις προσωπικη αποψη. Κοινως τα παραδειγματα σου ειναι τουλαχτιστον αστοχα να μην πω τιποτα αλλο.

Γενικώς δεν έχεις άποψη για ΤΙΠΟΤΑ πέραν του High End. :happy_9:
Να πω και κάτι άλλο για κάτι που έχω ακούσει πολλές φορές: Δεν μπορούμε να κατηγορούμε κάποιον για ξερολισμό, όταν εμείς είμαστε αυτοί που αρνούνται στους άλλους το δικαίωμα να έχουν άποψη. Ειδικά δε, όταν δεν υπάρχουν κοινώς αποδεκτά διαπιστευτήρια διά την εξειδίκευσή μας, πχ πτυχίον χαϊεντισμού, αλλά η επιχειρηματολογία μας αρχίζει και τελειώνει στην προσωπική μας (και άρα αμφισβητούμενη) εμπειρία. Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει πολλές φορές: Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες και όχι ο Αρχιμήδης.

Κανεις λαθος εσεις εκφραζεστε απολυτα οχι εγω.
...
.

Reaction score
10

...

Οχι εσεις νομιζετε οτι εμεις ειμαστε αρρωστοι γιαυτο και αντιδρω ετσι.

Reaction score
4
Pseiras εσυ για να απαντας σε μια γραμμη πρεπει να το εχεις ψαξει πολυ!
Κατσε βρε φιλε γιατι κανεις λες και σε θιξαμε και ονομαστικα κιολας.
Αμα απαντησουμε αρνητικα ή εστω οπως ειμεις αντιλαμβανομαστε μια κατασταση ειναι σαν να σε βριζουμε.
Κανεις πιστευω δεν ειχε τετοια προθεση.
Ξερεις για ποσο κοσμο ειμαι μ@λ@κας που ασχολουμε με αυτα που ασχολουμε και ολα αυτα γιατι δεν καταλαβαινουνε τα δικα μου χομπυ και τις δικες μου "καψουρες"?
Δεν θα την πεσω και ουτε θα την πω σε καποιον που αυτα τα θεωρει μ@λ@κιες.
Πιστευω οτι ορισμος καθε αυτου δεν υπαρχει και πανω σε αυτο απαντησα.
Οταν ξεφευγει η κατασταση για μενα οικονομικα τοτε εμφανιζεται το hi end και ετσι το εχω καταλαβει και αυτην την γνωμη παρεθεσα.
Μην γινεσαι επιθετικος επειδη εγω μπορει να εχω λανθασμενη αποψη σε αυτο που εσυ αγαπας.
Απλα αυτο που πιστευεις ειναι η εννοια της πιστοτητας και για μενα πιστοτητα απολυτη δεν μπορει να υπαρξει οσο εχουμε να κανουμε με τον ασταθμητο παραγοντα των ανθρωπινων αισθησεων.
Ειναι πολυ φρεσκα τα παραδειγματα των διαφορων μεταξυ mp3 και original κομματιου.
Ορισμος θα υπαρχει μονο σε περιπτωση απο αποσαφηνηθει εντελως ο ορος Hi end.
Πιστευω οτι μεχρι να φτασουμε στο σημειο να ρωτησουμε εναν μεροκαματιαρη ανθρωπο τι σημαινει Hi end οπως και ενα αφρικανο βιοπαλεστη και μας απαντησει , μεχρι τοτε δεν θα υπαρχει αποσαφηνισμος.
Ο ορος θελουμε δεν θελουμε ειναι για πολυ λιγους και για αυτους τους λιγους δεν νομιζω οτι υπαρχει απολυτη ερμηνεια.
Δεν θελω να πω αλλα και ουτε θα ξαναπαντησω γιατι πιστευω οτι ειμαι πολυ ασχετος με την κατηγορια και οτι εγραψα το εκανα για να γραψω σε μια ερωτηση και σε κατι πανω δημοκρατικα και οπως εγω το αντιλαμβανομαι.
Σε φορουμ ειμαστε.
Εσυ ομως το ηδη μακρινο για μενα θεμα της κατηγοριας μου το εκανες ακομη πιο εχθρικο και δεν νομιζω οτι ετσι κερδιζει κανενας:happy_4:
Φιλικα παντα.

Reaction score
1
Σε θεωρητικό επίπεδο, όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Το High End όμως είναι μια πραγματικότητα για ένα τεράστιο αριθμό καταναλωτικών αγαθών, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Για παράδειγμα, στο χώρο του αυτοκινήτου, το Toyota Yaris που έχω υπό την κατοχή μου, θεωρείται ένα consumer αυτοκίνητο, μέσω του οποίου ο κατασκευαστής κατάφερε να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός μικροαστού, που δεν είναι άλλες από την οικονομική και ευέλικτη μετακίνηση του από το Α στο Β.

Πηγαίνοντας μερικά σκαλοπάτια πιο πάνω, μπορούμε να συναντήσουμε π.χ. το Golf GTI που μέσω αυτού του οχήματος υψηλών επιδόσεων και αξιοπιστίας, οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να "απολαύσουν" και να βιώσουν μερικές πολύ ευχάριστες οδηγηκές στιγμές, ταυτόχρονα με την μετακίνηση τους από το Α στο Β.

Αν τώρα ερχόταν ο μπρούκλης theios Bill apo to America pou eplene piata sto Brooklyn kai konomise ena skasmo dallaz και ενώ εμείς παρκάραμε το Golf GTI, αυτός μας έδινε τα κλειδιά μιας Porsche GT2 για na tou kratisoume to karo oso tha meinei sto Ellada, τότε θα μας δινόταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βιώναμε "live" τα High End φρένα της μοναδικής γερμανίδας, τα High End κρατήματα της, την High End ποιότητα κατασκευής της, τις High End επιταχύνσεις της και πάνω από όλα την High End αίσθηση της, που θα μας παρέσερνε από τον προορισμό μας και αντί να σταματούσαμε στο B, θα πηγαίναμε στο Γ, στο Δ και σε όποιο άλλο γράμμα της αλφαβήτου μας κατέβαινε στην γκλάβα.

Ο όρος High End γεννήθηκε, ζει και θα συνεχίσει να ζει όσο θα υπάρχουν Porsche GT2, όσο θα υπάρχουν ρολόγια Breguet, Vacheron και A. Lange & Sohne, όσο θα υπάρχουν μηχανές Nikon και Canon, όσο θα υπάρχουν βιντεοπροβολείς xxx (Καφάτο βοήθα γιατί είμαι αδιάβαστος), όσο θα υπάρχουν Wilson Alexandria, Gryphon, Zanden, Lindemann, Emm Labs και ένα σορό άλλες μάρκες που... κάνουν τη διαφορά από τις άλλες.

Εδώ όμως προκύπτουν ή μάλλον ξαναπροκύπτουν δύο-τρία άλλα τεράστια ερωτήματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν:

- Πως είναι δυνατόν κάποιοι να κριτικάρουν και να αξιολογούν μια Porsche όταν δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να κάτσουν στο κάθισμα της;;;

- Πως είναι δυνατόν κάποιοι που συνεχώς κριτικάρουν τους διάφορους κριτικούς για το αβάσιμο των γραπτών τους, οι ίδιοι να πέφτουν σε μεγαλύτερο ατόπημα εκφέροντας απόλυτες απόψεις για υλοποιήσεις που ποτέ τους δεν είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά;;;

- Πως είναι δυνατόν κάποιοι που δεν είχαν ποτέ την τρέλα, το μεράκι και την τελειομανία για να "την ψάξουν λίγο παραπάνω", να θεωρούν μαλάκες όσους το πάλεψαν, το παλεύουν και συνεχίζουν να "την ψάχνουν";;;

Και φυσικά, μην νομίζετε ότι περιμένω απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Εμένα ποσώς με ενδιαφέρουν αυτές οι απαντήσεις. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να καταλάβουμε ότι στην ζωή υπάρχει διαβάθμιση, υπάρχει αρχή και τέλος και φυσικά "τα πάντα ρει", γεγονός που επιβεβαιώνεται καθημερινά από την εξέλιξη σε κάθε επίπεδο.

Για να το πω κάπως πιο στεγνά και περιληπτικά, αυτός που θα μπορούσε να μας πει αν σε κάποιο τεχνολογικό τομέα υπάρχει High End, από που αρχίζουν τα όρια του και που τελειώνουν, είναι μονάχα αυτός που είχε την δυνατότητα να βιώσει όλες τις διαβαθμίσεις των υλοποιήσεων του συγκεκριμένου τεχνολογικού τομέα και προπάντων τις κορυφαίες.

Και ακόμη πιο λιανά... αν δεν είχες ποτέ σου Zanden, Mark Levinson 33, Wilson Alexandria, Gryphon, Audio Research κλπ. κλπ., τι να μας πεις ρε φίλε για High End audio;;; Ότι και να μας πεις, θα μπάζει από παντού, ακόμα και αν τυχαία πέσεις μέσα.

Συγνώμη αν στενοχώρησα κάποιους, αλλά φαντάζομαι πως όλοι θα γνωρίζετε πολύ καλά πως με κλανιές δεν βάφονται αυγά.

Πάμε τώρα για ένα νέο γύρο τσακωμών. )(

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.087
Members