Hivion HD9090X Ultima

Reaction score
0

http://www.hivion.gr/
Λοιπόν,
1. το ενσωματωμένο UCAS του δέκτη παίζει όλες τις κάρτες.
2. Είναι πολύ γρήγορος κατά την πλοήγηση στα μενού και στην λίστα καναλιών, ενώ ανοίγει πολύ γρήγορα και τα κανάλια.
3. Αναβαθμίζεται εύκολα μέσω USB 2.0, ενώ δέχεται και ανεπίσημη υποστήριξη.
4. Υποστηρίζει την λειτουργία multifeed, που σου δείχνει ποια κανάλια της πλατφόρμας δείχνουν παρεμφφερή θεματικό περιεχόμενο (φυσικά πρέπει να εκπέμπεται από τον provider, προς το παρόν μόνο από το Premiere). Για παράδειγμα, εάν η **** εξέμπεμπε αυτή την πληροφορία, και είμαστε σε ένα κανάλι Supersport την μέρα που έδειχνε Champions League, τότε όταν πατάγαμε το πλήκτρο Multifeed, θα εμφανίζονταν λίστα με όλα τα κανάλια της πλατφόρμας που έδειχναν εκείνη την στιγμή Champions League.
5. Διαθέτει και δεύτερη είσοδο USB 2.0, ώστε με σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου (εγώ δοκίμασα μόνο με 3,5 ιντσών), να γίνει PVR.
6. Γράφει σε 1080i χωρίς κάποιο κλείδωμα (unscrambled).
7. Μπορείτε να γράψετε μια εκπομπή της **** π.χ., χωρίς να έχετε τον δέκτη μέσα στην κάρτα (scrambled). Όταν φυσικά πάτε να την αναπαράγετε θα σας δείχνει μαύρη εικόνα, εκτός και αν βάλετε μέσα την κάρτα, που τότε την βλέπετε κανονικά (αρκεί να γίνει κάπως σύντομα, καθώς τα ******* αλλάζουν συνεχώς). Αν θέλετε να κρατήσετε την εκπομπή στο σκληρό σας δίσκο, μπορείτε καθώς την βλέπετε με την κάρτα μέσα να ξαναπατήσετε rec. Τότε ξαναγράφει την ίδια εγγραφή, αλλά αυτή τη φορά μπορείτε να την βλέπετε όποτε θέλετε χωρίς την ανάγκη της κάρτας (unscrambed).
8. Θα διαφωνήσω με την ποιότητα εικόνας, ειδικά στο upscaling. Είναι μεν πολύ καλή, αλλά δεν είναι και από τους κορυφαίους. Αυτά βέβαια στο δικό μου μέσο, που είναι μια 40άρα LCD TV, με panel Samsung 2ης γενιάς (μπορεί σε κάποιο άλλο μέσο, τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά).
9. Μειονέκτημα μπορεί να χαρακτηριστεί η έλλειψη time shift εγγραφής. Προσωπικά την χρησιμοποιώ συχνά και την θεωρώ μεγάλη ευκολία.
10. Σε σύγκριση με άλλους δέκτες, σίγουρα έχει ελλείψεις. Όμως, σε αντίθεση με τους άλλους δέκτες, που υπόσχονται... παπάδες, ο Hivion ότι κάνει, το κάνει καλά και αξιόπιστα. Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ και είχα καιρό να το δω σε δέκτη. Συνήθως, οι κατασκευαστές φωρτόνουν τα μηχανάκια και μαζί και την μνήμη τους με λειτουργίες και στο τέλος όλα υπολειτουργούν. Κάτι τέτοιο δεν θα συναντήσετε στον Hivion...
11. Η τιμή του σε σχέση πάντα με αυτά που δηλώνει ότι κάνει, είναι πολύ καλή (σχετικά χαμηλή θα έλεγα για δέκτη HD).
12. Κάνει sharing μέσω ειδικού module, που συνδέεται στην σειριακή. Αυτά για αυτούς που έγραψαν ότι δεν έχει Ethernet και αν θες πέφτει και σε server.
13. Στην συσκευασία έχει όλα τα καλώδια (HDMI, ΥPbPr).
Σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα πιο σταθερά μηχανήματα που έχω δουλέψει και όπως έγραψα και πρωτίστως, θεωρώ τον δέκτη ένα πολύ τίμιο κομμάτι. Το συνολικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τρεις παράγοντες:
1. τις λειτουργίες που προσφέρει
2. τον τρόπο που τις εκτελεί
3. την τιμή του.

www.avclub.gr
I TIMITOU 360 euro lianiki !!! meso tou site ton parangelnete kai se dio meres afiksi sto spitisas !!
O DEKTIS AFTOS EMENA MEXI ENTIPOSIAZI !!!!

Reaction score
6
Είχα σκοπό να κάνω αναλυτικό review για το avsite...απλά δεν βρήκα τον χρόνο!!! (ο νεογέννητος γιος μου δεν με αφήνει να κοιμηθώ...:crazy_3: )

Reaction score
0
Είχα σκοπό να κάνω αναλυτικό review για το avsite...απλά δεν βρήκα τον χρόνο!!! (ο νεογέννητος γιος μου δεν με αφήνει να κοιμηθώ...:crazy_3: )
Na sou zisi Antrea !! opote exis xrono kanto, kai afto to thread mporis na ton diagrapsis !!!

Reaction score
6
Νέα αναβάθμιση για τον Hivion HD9090X Ultima:

We fixed some issue regarding External HDD connection to our HD PVR ready model (HD-9090X Ultima).
Before you use external HDD, please format it at the FORMAT MENU in STB.

http://rapidshare.com/files/76375498/s6f2e240-11034F.rar.html

Φυσικά η αναβάθμιση μπορεί να γίνει μέσω του USB (με ένα flash disk), απλά αποσυμπιέστε το παραπάνω αρχείο και μετονομάστε το σε:
_sw_code.sgn
(Προσοχή , θέλει απαραίτητα και τις κάτω παύλες)
αντιγράψτε το στο flashάκι, βάλτε το στην usb του δέκτη, πηγαίντε στο μενού της αναβάθμισης και σε ελάχιστο χρόνο είστε έτοιμοι!!!
(Η αναβάθμιση εμπεριέχει φυσικά και όλα τα τελευταία "καλούδια"!!!!)

Reaction score
6
Προσοχή μόνο, γιατί η αναβάθμιση σβήνει τα κανάλια και τις ρυθμίσεις που έχετε.... :-( (το ανακάλυψα αφού την έκανα....)
οπότε, φροντίστε από πριν να πάρετε τουλάχιστον την λίστα καναλιών σε backup στο usb...

Reaction score
0
sto menu tou usb prin kanoume tin anavathmisi exi kai gia ta kanalia , pernoume ta kanalia pou exoume sto hivion stin usb
patame menu kai pame patontas to deksi velaki pame sto proigoumeno eki sto telos vlepoume usb transfer patame panotou kai meta vazoume 4 midenika ,tha mas aniski mia kartela ,an exoume vali to stikaki stin usb tha mas emfanisi ta arxia pou exoume vali .
an doume pano pano to proto simio exi kanalia kai deksia lei usb to stb ,patame mia fora to deksi velaki kai mas lei stb to usb . .pattame ok kai takanalia pou exoume ston dekti pernane stin usb.
kanoume tin anavathmisi apo tin eplogi main S/W patontas ok panotou kai perimenoume na teliosi ,osi ora ginete i anavathmisi den pirazoume ton dekti.
molis teliosi kani reboot o dektis .
simantiko
meta apo afto pame ksana sto proigumeno kai kanoume factory reset afto prepi na gini gia na energopithoune kapies rithmisis ston dekti. molis teliosi kai kani restart meta ta lenguage pou vazoume ta ellinika den katevazoume kanalia. aplos pame ksana stin kartela tou usb kai sta kanalia patame aristero velaki gia na doume usb ti stb patame ok kai perimenoume ta kanalia pou perasame stin usb na ksanaboune sto dekti .
molis teliosi imaste ok

Reaction score
0
2 ερωτήσεις για το συγκεκριμένο δέκτη...

1) Πόσα κανάλια μπορεί να αποθηκεύσει;
2) Αυτό το module που αναφέρθηκε ότι μπαίνει στη σειριακή του υπάρχει σε κανένα link να του ρίξουμε μια ματιά;

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Προσοχή μόνο, γιατί η αναβάθμιση σβήνει τα κανάλια και τις ρυθμίσεις που έχετε.... :-( (το ανακάλυψα αφού την έκανα....)
οπότε, φροντίστε από πριν να πάρετε τουλάχιστον την λίστα καναλιών σε backup στο usb...
leptomeria Antoni !!
pare ta dikamou kanalia pou exo vali ola sxedon ola ta HD kai kapious doriforus !!
http://rapidshare.com/files/76456301/_ch_data.rar.html

Reaction score
164
Μειονέκτημα μπορεί να χαρακτηριστεί η έλλειψη time shift εγγραφής. Προσωπικά την χρησιμοποιώ συχνά και την θεωρώ μεγάλη ευκολία.
E, τότε τι τον θέλει τον δίσκο; Δύο tuners δεν έχει, time shift δεν κάνει... Αν είναι να γυρίσουμε στην εποχή του VHS ("Μην αλλάξεις κανάλι, γράφω"), ας λείπει...

Reaction score
0
E, τότε τι τον θέλει τον δίσκο; Δύο tuners δεν έχει, time shift δεν κάνει... Αν είναι να γυρίσουμε στην εποχή του VHS ("Μην αλλάξεις κανάλι, γράφω"), ας λείπει...
diladi osi exoume dektes pou den exoune diplo tunner simeni oti imaste stin expoxi tou VHS?
den nomizo pos afto ine kati toso simantiko se enan dekti !!
gia mena to simantiko ine na kani afta pou anaferi,kai epidi exo dokimasi apirous dektes HD tha sou anafero oti ine enas apo tous ligous dektes pou kani afta pou lei !!

Reaction score
6
leptomeria Antoni !!
pare ta dikamou kanalia pou exo vali ola sxedon ola ta HD kai kapious doriforus !!
http://rapidshare.com/files/76456301/_ch_data.rar.html
Σε ευχαριστώ, αλλά επειδή έχω Usals μοτέρ και έχω τους δορυφόρους με συγκεκριμένη σειρά, η λίστα σου δεν θα δουλέψει...
Μικρό είναι το κακό, μια και ο δέκτης έχει autoscan, δηλαδή του ρυθμίζεις τους δορυφόρους που θέλεις, πας στο autoscan , τους επιλέγεις, πατάς scan και πας για καφέ.... όταν γυρίσεις τους έχει ψάξει όλους ....αβίαστα, αβασάνιστα,κλπ. κλπ.....

Reaction score
0
2 ερωτήσεις για το συγκεκριμένο δέκτη...

1) Πόσα κανάλια μπορεί να αποθηκεύσει;
2) Αυτό το module που αναφέρθηκε ότι μπαίνει στη σειριακή του υπάρχει σε κανένα link να του ρίξουμε μια ματιά;

Ευχαριστώ
1) den ksero posa kanalia apothikevi ala ine para pola ,kala ine na zvinoune kanalia pou den ta vlepoume pote ( den exo zvisi kanalia)!!
2) ton perimeno na erthi kai tote tha anafero ti kani !!

Reaction score
0
Ευχαριστώ!
Άντε να δούμε γιατί οι linux δέκτες πολύ αργούν και οι γιορτές έρχονται ...

Reaction score
6
Το διπλό tuner ποτέ δεν με ενδιέφερε, απλά γιατί δεν γουστάρω να "κατεβαίνουν" 500 καλώδια από την ταράτσα προς το σαλόνι μου.... Αυτός είναι και ο λόγος που προτίμησα μικρότερο (1.10x1.00) πιάτο με Usals μοτέρ... Με ένα καλώδιο μόνο έχω ότι δορυφόρο θέλω !!!

Ο Hivion μπορεί να μην έχει διπλό tuner,ούτε timeshift (ακόμα! - αυτό είναι καθαρά θέμα software), φέρε μας όμως εσύ ΤΩΡΑ (και όχι μετά από 6 μήνες!) δέκτη HD που να μπορεί να κάνει εγγραφή, να έχει emu και τακτικές αναβαθμίσεις, να έχει σωστά μενού (και όχι να σου σπάει τα @#$$% για να προσθέσεις πχ ένα transpoder ή νέο δορυφόρο) και τέλος να είναι σταθερότατος και να συνεργάζεται άψογα με όλα τα cam και ΟΛΕΣ τις κάρτες, και όλα αυτά με 350 ευρώ!!!!!

Αν πάλι δεν σου κάνει, θα παραφράσω το παλιό ρητό:
"Ζήσε Μάη μου, να φας....(εδώ συμπληρώνετε ότι θέλετε από τα: DM-8000, LyngBox, κλπ,κλπ)"

Reaction score
164
...δεν καταλαβαίνω...
Αν ΕΣΕΝΑ σε βολεύει έτσι όπως είναι τώρα, έχει καλώς.
ΕΜΕΝΑ δεν με βολεύει καθόλου. ΑΝ με βόλευε, θα τον αγόραζα. Για τις ΔΙΚΕΣ μου συνήθειες είναι πρακτικά άχρηστος, μιας και κάνω την ίδια δουλειά με ένα DVDR. Μπράβο του που είναι σταθερότατος, αλλά ούτε καν τον σκέφτομαι.
Είναι φτηνός, αλλά είναι φτηνός γιατί έχει ελλείψεις. Και οι δυνατότητες που ΘΑ προστεθούν μέσω software είναι ακριβώς το "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι (το οποίο έχεις πληρώσει τώρα)".

Reaction score
0
...δεν καταλαβαίνω...
Αν ΕΣΕΝΑ σε βολεύει έτσι όπως είναι τώρα, έχει καλώς.
ΕΜΕΝΑ δεν με βολεύει καθόλου. ΑΝ με βόλευε, θα τον αγόραζα. Για τις ΔΙΚΕΣ μου συνήθειες είναι πρακτικά άχρηστος, μιας και κάνω την ίδια δουλειά με ένα DVDR. Μπράβο του που είναι σταθερότατος, αλλά ούτε καν τον σκέφτομαι.
Είναι φτηνός, αλλά είναι φτηνός γιατί έχει ελλείψεις. Και οι δυνατότητες που ΘΑ προστεθούν μέσω software είναι ακριβώς το "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι (το οποίο έχεις πληρώσει τώρα)".
Me sixoris file anforgiven ala edo milame gia doriforika kai oxi gia dvdr,to na se kalipti ena dvdr to kseroume oli kai an exoume kapio provlima pame sto section me ta dvd kai eki kanoume tin anaforamas gia na akoulouthisi mia voithia.
an ine opos les se kalipti ena dvdr pezmou an ton agona tou ari me tin bayern pou tha to diksi to pro7 se HD tha se kalipti?? ton dekti pou anaferoume ton exi di katholou apo konta??? i anafora enos moderetor se kapio forum prepi na ine simantiki nomizo pros ton kozmo pou beni sto forum. ginonte anafores gia polous dektes an dis den apantao se ola giati aplos den exi pesi sta xeriamou na ton testaro.
ides tin anafora sto proto post pou exo vali kai evgales simberazmata oti o dektis afto ine asxetos??
se dektes pou exo di dino anafora kai voithao oso mporo .
an mporis grapse tis dikesou sinithies gia na katalavo esto 1% ti dekti protimas. (na min fandasto dm8000)

Reaction score
164
Δεν με καταλάβατε...
Απλά ανέφερα ότι ένας δέκτης με μονό tuner και χωρίς timeshift για ΜΕΝΑ δεν έχει καμία πρακτική σημασία. Πρέπει επειδη βολεύει εσάς να βολεύει και εμένα;

Θέλω και timeshift και διπλό tuner. Δεν υπάρχει τέτοιος δέκτης της προκοπής; Δεν αγοράζω ΕΓΩ. Υπάρχει κάτι πιο απλό; Θέλετε να με πείσετε ότι επειδή βολεύει εσάς θα βολέψει και εμένα; Δεν πρόκειται;

Είπα ότι ο "δέκτης είναι άχρηστος"; ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. Τι άλλο να πω πιά;;;;

Θέλω να μπορώ να βλέπω άλλο πρόγραμμα από αυό που γράφω και θέλω να μπορώ να κάνω pause και rewind, αν πρόκειται να δώσω πάνω από 300€ για δέκτη. Απλό δεν είναι;

Reaction score
0
Δεν με καταλάβατε...
Απλά ανέφερα ότι ένας δέκτης με μονό tuner και χωρίς timeshift για ΜΕΝΑ δεν έχει καμία πρακτική σημασία. Πρέπει επειδη βολεύει εσάς να βολεύει και εμένα;

Θέλω και timeshift και διπλό tuner. Δεν υπάρχει τέτοιος δέκτης της προκοπής; Δεν αγοράζω ΕΓΩ. Υπάρχει κάτι πιο απλό; Θέλετε να με πείσετε ότι επειδή βολεύει εσάς θα βολέψει και εμένα; Δεν πρόκειται;

Είπα ότι ο "δέκτης είναι άχρηστος"; ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. Τι άλλο να πω πιά;;;;

Θέλω να μπορώ να βλέπω άλλο πρόγραμμα από αυό που γράφω και θέλω να μπορώ να κάνω pause και rewind, αν πρόκειται να δώσω πάνω από 300€ για δέκτη. Απλό δεν είναι;
nai aplo ine.
ala miso giati nomizis oti oute esi mas katalaves.
den prospathoume emis na pisoume kapion na agorasi afton ton dekti aplos dinoune anafora gia olous tous dektes kai o kathenas perni afto pou theli kai tou aresi.
ides na leme kapou parte ton dekti afto?
APLOS ANAFORA KANOUME OPOS GINETE ME OLOUS TOUS DEKTES.

Reaction score
164
...ωραία, γιατί σας πείραξε η παρατήρησή για μια σοβαρή έλλειψη δεν κατάλαβα...
Τέλος πάντων...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound