Τι photo να...ζητήσω από τον Αγιο-Βασίλη???

Reaction score
1
Λοιπόν φέτος είπα να ζητήσω μία φωτογραφική μηχανή από τον "Αγιο Βασίλη"...8)
Από ό,τι έμαθα όμως το "budget" του λόγω της μεγάλης ζήτησης είναι περιορισμένο και κυμαίνεται γύρω στα 350€...

Από την άλλη, κι εγώ σαν μικρό "παιδί" δεν θέλω κάτι περίπλοκο...δηλαδή σε D-SLR.
Α, πα,πα, μακρυά από εμάς, τουλάχιστον για αρχή...;-)
Απλά, μία Compact με ~8.0mp, γενναίο zoom, σχετικά εύκολη στη χρήση και στη μεταφορά της και με καλό after sales support θα ήταν...ό,τι πρέπει!!!

Σκέφτομαι λοιπόν να ζητήσω μία από τις παρακάτω:

Olympus SP560 Ultra Zoom
Fuji Finepix S8000fd
Kodak Easyshare Z812IS
Canon Powershot SX100 IS
(...ή άμα ζοριστεί λίγο ο "Αγιος" άντε να πούμε για την Powershot S5 IS)

Έσεις τί θα κάνατε στη θέση μου;;; :roll:

Reaction score
4.747
Αν πάρεις d-slr θα κολήσεις μετά και θα θέλεις να αγοράζεις συνεχώς αξεσουάρ (όχι ότι είναι κακό). Με μια compact αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το αντικείμενο θα σου φανεί γρήγορα "λίγη".

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τι photo να...ζητήσω από τον Αγιο-Βασίλη???

Άσε τα αυτά, να πάρεις DSLR μια Nikon, μια Canon... ότι να είναι.
Τα άλλα είναι όπως οι Kodak instamatic,...... για μικρά παιδιά.:happy_9:
Βρε Josh, σωστά μιλάς [εχούμε δει και το..."κανόνι" σου οπότε ξέρουμε ;-)], αλλά...

Δεν θέλω να ανεβάσω το budget ψηλα,
Δεν έχω τόσο μεγάλες απαιτήσεις για να πάω σε D-SLR,
Σίγουρα δεν έχω τις γνώσεις και το τεχνικό υπόβαθρο για να ξεκινήσω να ασχοληθώ σοβαρά (και πολύ περισσότερο το χρόνο!)
Και θα ήθελα κάτι το οποίο να μεταφέρεται εύκολα, να είναι "ελαφρύ" (σ.σ. χρηστικά εννοώ) και να καλύψει τώρα και στο προσεχές μέλλον κάποιες βασικές "ανάγκες" προσφέροντας καλή εικόνα-ανάλυση, και ευκολία χρήσης χωρίς να κλαίω (πολύ) τα χρήματα που θα καταβάλω σήμερα!

Με αυτά τα κριτήρια, για "κόψε και ξαναμοίρασε..." ;-)

Reaction score
1
8)
Αν πάρεις d-slr θα κολήσεις μετά και θα θέλεις να αγοράζεις συνεχώς αξεσουάρ (όχι ότι είναι κακό).

Αυτό φοβάμαι το "κόλλημα" (λόγω κυρίως περιορισμένου χρόνου για σωστή ενασχόληση...)

Με μια compact αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το αντικείμενο θα σου φανεί γρήγορα "λίγη".

Ορθόν, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί...θα έχουμε τουλάχιστον τεχνολογικά και γνωστικά ωριμάσει για να κρίνουμε και να ξέρουμε τί θέλουμε ;-)
thanks anyway! 8)

Reaction score
1

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Τι photo να...ζητήσω από τον Αγιο-Βασίλη???

Βρε Josh, σωστά μιλάς [εχούμε δει και το..."κανόνι" σου οπότε ξέρουμε ;-)], αλλά...

Σίγουρα δεν έχω τις γνώσεις και το τεχνικό υπόβαθρο για να ξεκινήσω να ασχοληθώ σοβαρά (και πολύ περισσότερο το χρόνο!)
Και θα ήθελα κάτι το οποίο να μεταφέρεται εύκολα, να είναι "ελαφρύ" (σ.σ. χρηστικά εννοώ) και να καλύψει τώρα και στο προσεχές μέλλον κάποιες βασικές "ανάγκες" προσφέροντας καλή εικόνα-ανάλυση, και ευκολία χρήσης χωρίς να κλαίω (πολύ) τα χρήματα που θα καταβάλω σήμερα!

Αν πάρεις d-slr θα κολήσεις μετά και θα θέλεις να αγοράζεις συνεχώς αξεσουάρ (όχι ότι είναι κακό). Με μια compact αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το αντικείμενο θα σου φανεί γρήγορα "λίγη".
Αυτή είναι η απάντηση, αλλά…

Αν θες κάτι μικρό χρηστικό, ελαφρύ τότε πάρε αυτό ή αυτό.
Έτσι παίζετε το παιχνίδι πλέον.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Τι photo να...ζητήσω από τον Αγιο-Βασίλη???

Αυτή είναι η απάντηση, αλλά…

Αν θες κάτι μικρό χρηστικό, ελαφρύ τότε πάρε αυτό ή αυτό.
Έτσι παίζετε το παιχνίδι πλέον.
Βρε μπαγασάκο...
Τελικά εσείς οι επιστήμονες είστε φοβερά μυαλά, αλλά "χάνεστε στη μετάφραση" !!!

Βρε φωτό είπαμε, όχι τηλεφωνο (και ΟΧΙ SONY!!!!!!!)
Σώνει και καλά... :)

Reaction score
3
Απάντηση: Τι photo να...ζητήσω από τον Αγιο-Βασίλη???

Dear η θέση μου είναι απλή… εάν είναι να αγοράσεις point and click μηχανή καλύτερα να αγοράσεις κινητό τηλέφωνο με καλή φωτογραφική κάμερα.:happy_8:
Τώρα αν θες καλά και ντε φωτογραφική μηχανή όχι DSLR πάρε αυτή, μέχρι εκεί μπορώ να σε ρίξω. Αν παρά όλα αυτά θες κάτι φτηνότερο τούτο δω δεν είναι κακό (αλλά πρόσεξε τούτο εδώ).
Μέχρι εδώ μπορώ μάτια μου κάτι καλύτερο δεν έχω…:happy_9:

Τέλος εάν είναι να πας σε κάτι πολύ φτηνό πάρε το όσο φτηνότερο μπορείς και γράψε εγγυήσεις και άλλα τέτοια κουλά στα @@ σου.:prof: Γενικώς οι compact, εάν τις προσέξεις δεν παθαίνουν και πολλά, δεν είναι ευαίσθητες όπως οι DSLR.
Αυτιά.
Μη ρωτήσεις όμως τον Unfo ή τον Preve διότι θα αγοράσεις τελικά DSLR, έξτρα φλας και τρίποδο manfrotto και αυτά για αρχή έτσι…:cool_11:

Reaction score
3
S5IS ψηφίζω κι εγώ. H dslr είναι καλύτερες αλλά σιγά-σιγά πέρνα πρώτα από τις point and shoot και αργότερα περνάς στις dslr, έτσι για να καταλάβεις και τη διαφορά :)

Reaction score
1

Με αυτά τα κριτήρια,Και θα ήθελα κάτι το οποίο να μεταφέρεται εύκολα, να είναι "ελαφρύ" (σ.σ. χρηστικά εννοώ) και να καλύψει τώρα και στο προσεχές μέλλον κάποιες βασικές "ανάγκες" προσφέροντας καλή εικόνα-ανάλυση, και ευκολία χρήσης χωρίς να κλαίω (πολύ) τα χρήματα που θα καταβάλω σήμερα!
H καλύτερη επιλογή και η πιο πλήρης + μικρή σε μέγεθος είναι αυτή :
http://www.skroutz.gr/s/Olympus-E-510/5980?keyphrase=Olympus+E-510
http://www.dcresource.com/reviews/olympus/e510-review/
http://www.letsgodigital.org/en/13204/olympus_e510/
κατα προτίμηση το κιτ με τους 2 φακούς

Reaction score
1

Dear η θέση μου είναι απλή… εάν είναι να αγοράσεις point and click μηχανή καλύτερα να αγοράσεις κινητό τηλέφωνο με καλή φωτογραφική κάμερα.:happy_8:
Τώρα αν θες καλά και ντε φωτογραφική μηχανή όχι DSLR πάρε αυτή, μέχρι εκεί μπορώ να σε ρίξω. Αν παρά όλα αυτά θες κάτι φτηνότερο τούτο δω δεν είναι κακό (αλλά πρόσεξε τούτο εδώ).
Μέχρι εδώ μπορώ μάτια μου κάτι καλύτερο δεν έχω…:happy_9:

Τέλος εάν είναι να πας σε κάτι πολύ φτηνό πάρε το όσο φτηνότερο μπορείς και γράψε εγγυήσεις και άλλα τέτοια κουλά στα @@ σου.:prof: Γενικώς οι compact, εάν τις προσέξεις δεν παθαίνουν και πολλά, δεν είναι ευαίσθητες όπως οι DSLR.
Αυτιά.
Μη ρωτήσεις όμως τον Unfo ή τον Preve διότι θα αγοράσεις τελικά DSLR, έξτρα φλας και τρίποδο manfrotto και αυτά για αρχή έτσι…:cool_11:
Merci Josh, now we are talking!!!!

Πάντως το λάθος το έκανα, γιατί ρώτησα τον Preve.... :mrgreen:
Παραδόξως, όμως συμφωνήσατε!!! :) (αφού του εξήγησα γιατί όχι DSLR)

Reaction score
1
Σας ευχαριστώ όλους που μπήκατε στον κόπο... :rei:

Το σκορ (στις δικές μου δύο αρχικά αγαπημένες εταιρείες) μέχρι τώρα είναι:

Canon - Olympus : 3 -1 8)
Ίδωμεν!!! :roll:

Reaction score
1

Reaction score
1
Kοιτάξτε τώρα φίλοι μου κάτι "λεπτομέρειες" που μπορεί να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία:

Ενώ και εγώ κλίνω υπέρ της (αγαπημένης μου) Canon (ή εναλλακτικά Olympus), προσέξτε τί ανακαλύτω:

Η Kodak φοράει φακό της Schneider Kreuznach τεχολογίας Variogon ;-)
- Θα μου πείτε ε, και?
- Λοιπόν, για όσους δεν το γνωρίζουν, η παραπάνω κυρία Schneider Kreuznach είναι certified partner της Τexas Instruments για την κατασκευή μίας σειράς φακών (αναμορφικών κ.λπ.) για τους DLP projectors...
Tί μας λέει αυτό; Ποιότητα φακού !!!

Επίσης είναι η μόνη μέχρι στιγμής P&S digicam που γράφει video σε HD (720x1280 30fps)!
- Θα μου πείτε για camera τη θέλεις ή για photo?
- Όχι, αλλά αφού υπάρχει γιατί να μην....

Τέλος είναι η μόνη που έχει μπαταρίες Li-Ion και όχι Νi-MH...
Oπότε ούτε δεύτερο set μπαταρίες κουβαλάς ούτε φορτιστές μπαταρίας, ούτε τίποτα!
Ρεύμα, καλώδιο, φορτιστής και φύγαμε!!!

Α! και να μην ξεχάσω...
Υπάρχει και το θεματάκι 255,00€ vs 365,00€ (για την S5 IS) πού όπως και αν το δείς, είναι μία διαφορά σεβαστή, η οποία σε τελική ανάλυση αξίζει τα λεφτά της;;;

Τί να ακολουθήσει κανείς... τη λογική ή το συναίσθημα???
Ουφ, θα το σπάσω! wall_1

Reaction score
3
Kοιτάξτε τώρα φίλοι μου κάτι "λεπτομέρειες" που μπορεί να σου αλλάξουν την κοσμοθεωρία:

Ενώ και εγώ κλίνω υπέρ της (αγαπημένης μου) Canon (ή εναλλακτικά Olympus), προσέξτε τί ανακαλύτω:

Η Kodak φοράει φακό της Schneider Kreuznach τεχολογίας Variogon ;-)
- Θα μου πείτε ε, και?
- Λοιπόν, για όσους δεν το γνωρίζουν, η παραπάνω κυρία Schneider Kreuznach είναι certified partner της Τexas Instruments για την κατασκευή μίας σειράς φακών (αναμορφικών κ.λπ.) για τους DLP projectors...
Tί μας λέει αυτό; Ποιότητα φακού !!!

Επίσης είναι η μόνη μέχρι στιγμής P&S digicam που γράφει video σε HD (720x1280 30fps)!
- Θα μου πείτε για camera τη θέλεις ή για photo?
- Όχι, αλλά αφού υπάρχει γιατί να μην....

Τέλος είναι η μόνη που έχει μπαταρίες Li-Ion και όχι Νi-MH...
Oπότε ούτε δεύτερο set μπαταρίες κουβαλάς ούτε φορτιστές μπαταρίας, ούτε τίποτα!
Ρεύμα, καλώδιο, φορτιστής και φύγαμε!!!

Α! και να μην ξεχάσω...
Υπάρχει και το θεματάκι 255,00€ vs 365,00€ (για την S5 IS) πού όπως και αν το δείς, είναι μία διαφορά σεβαστή, η οποία σε τελική ανάλυση αξίζει τα λεφτά της;;;

Τί να ακολουθήσει κανείς... τη λογική ή το συναίσθημα???
Ουφ, θα το σπάσω! wall_1
Χωρίς να ξέρω τη συγκεκριμένη κάμερα, θα πω ότι το όνομα μίας εταιρείας από μόνο του δεν διασφαλίζει ότι όλα τα προϊόντα της έχουν την ίδια ποιότητα.
Μην ψωνίζετε με "κλειστά" τα μάτια, ερευνήστε κάθε προϊόν ξεχωριστά :cool_4:

Reaction score
248
Λοιπόν φέτος είπα να ζητήσω μία φωτογραφική μηχανή από τον "Αγιο Βασίλη"...8)
Από ό,τι έμαθα όμως το "budget" του λόγω της μεγάλης ζήτησης είναι περιορισμένο και κυμαίνεται γύρω στα 350€...

Από την άλλη, κι εγώ σαν μικρό "παιδί" δεν θέλω κάτι περίπλοκο...δηλαδή σε D-SLR.
Α, πα,πα, μακρυά από εμάς, τουλάχιστον για αρχή...;-)
Απλά, μία Compact με ~8.0mp, γενναίο zoom, σχετικά εύκολη στη χρήση και στη μεταφορά της και με καλό after sales support θα ήταν...ό,τι πρέπει!!!

Σκέφτομαι λοιπόν να ζητήσω μία από τις παρακάτω:

Olympus SP560 Ultra Zoom
Fuji Finepix S8000fd
Kodak Easyshare Z812IS
Canon Powershot SX100 IS
(...ή άμα ζοριστεί λίγο ο "Αγιος" άντε να πούμε για την Powershot S5 IS)

Έσεις τί θα κάνατε στη θέση μου;;; :roll:
Προτείνω την [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Panasonic Lumix DMC ΤZE3ΕG
http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=3FB196A00AC0135E335333A61E21C057?gruppe=945482
review εδώ:
http://www.dpreview.com/reviews/panasonictz3/
:bravo:
[/FONT]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos