Δε μπορώ καν να το σχολιάσω...

Reaction score
0
Από το mediablog.gr

© Δύο κανάλια υψηλής ευκρίνειας απέκτησε η Αλβανία μέσω του ψηφιακού πακέτου DigiAlb, τα DigitAlb HD 1 & HD 2, όπως αναφέρει το SATLEO. Τ' ακούτε NOVA και ΕΡΤ;

Reaction score
386
Απάντηση: Δε μπορώ καν να το σχολιάσω...

Eγώ θυμάμαι το ανέκδοτο σχετικά με τον Αλβανό τουρίστα και μελαγχολώ!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Γενικε?
"Τι να το κάνουμε το HDTV αφού οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ακόμα crt τηλεοράσεις..."

Βέβαια έχουν πουληθεί ήδη περίπου 1.000.000 hd ready και Full HD Flat τηλεοράσεις (lcd και plasma) τα τελευταία 4 χρόνια...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δεν νομίζω ότι θα δει κάποιος διαφορές σε 24' ή 28' ή ακόμη και 32' οθόνες, οπότε τα περισσότερα νοικοκυριά γιατί να αλλάξουν τις CRT τους? Κύριοι νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει πως είμαστε πολύ μικρή μειοψηφία!!!
Όσο για τους αλβανούς, κρίνεται ότι τα αλβανικά νοικοκυριά έχουν περάσει στις τηλεοράσεις πλάσμα HD κτλ.? μάλλον για άλλους λόγους κάνουν τέτοιες κινήσεις!!!

Reaction score
62
Ίσα ίσα που καλό κάνει στη χώρα μας η είδηση των HD καναλιών. Θα δούν ότι η Αλβανία τους προσφέρει περισότερα απο εδώ και θα επιστρέψουν πίσω!!!:happy_9:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Απάντηση: Δε μπορώ καν να το σχολιάσω...

Δεν νομίζω ότι θα δει κάποιος διαφορές σε 24' ή 28' ή ακόμη και 32' οθόνες, οπότε τα περισσότερα νοικοκυριά γιατί να αλλάξουν τις CRT τους? Κύριοι νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει πως είμαστε πολύ μικρή μειοψηφία!!!
Όσο για τους αλβανούς, κρίνεται ότι τα αλβανικά νοικοκυριά έχουν περάσει στις τηλεοράσεις πλάσμα HD κτλ.? μάλλον για άλλους λόγους κάνουν τέτοιες κινήσεις!!!
1.000.000 νοικοκυριά τις έχουν ήδη αλλάξει τις crt τηλεοράσεις...

Reaction score
180
Και που να δειτε τους μαθητες βαλκανικης χωρας, να ζητουν να δουν την αιθουσα προβολων και το εργαστηριο χημειας σε επισκεψη φιλιας στο λυκειο του γιου μου. Δεν ξεραμε τι να απαντησουμε. Απο εκει ξεκιναει το κακο. Απο την παιδεια.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Δε μπορώ καν να το σχολιάσω...

Ίσα ίσα που καλό κάνει στη χώρα μας η είδηση των HD καναλιών. Θα δούν ότι η Αλβανία τους προσφέρει περισότερα απο εδώ και θα επιστρέψουν πίσω!!!:happy_9:
Εγω λεω να φέρουμε αλλα 9 εκατομμύρια Αλβανων στην χωρα μας.
Δεν μπορει..
Αν γεμίσουμε με Αλβανους στο τελος θα αποκτήσουμε HDTV.
Βρηκα την λυση η μου φαίνεται;

Reaction score
0

καλησπερα στην παρεα !
δεν θελω να σχολιασω την πλακα που εχουν κανει εδο στο φορουμ καπια μελη του φορουμ για τα καναλια HD του digitalb, υποθετω πος δεν ταενωουσαν ολα αυτα . αν εχουν καπια αντιριση θα ηθελα να τους θυμισω μια παρόιμια του λαου με την αλεπου και τα κρεμασταρια .
ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτισω κατι ;
εχω μια tv40" LG 100ΗΖ προβολικη , δεκτη visionet και full το πακετο digitalb. μου ειπαν να παρω μια modula conax mpeg-4 για να τα δω τα καναλια αυτα . τελικα δεν ανιγουν . εχω μονο ηχο . απουσια εικονας μου λει . τη μπορω να κανω με το σετ που εχωγιανατα δω ?
σας ευχαριστω .

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Φίλε albaben, καλοσήλθες στο forum μας και στη παρέα μας.

Τα μέλη του AVSite έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα στα πλαίσια του λογικού , με την ελευθερία λόγου που τους δίνει το Internet και πάνω απο όλα το forum μας.

Ο κάθε ενας απο μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Ο λόγος που αναφέρονται στο HD του Digitalb δεν είναι για να το θίξουν αλλά να καυτηριάσουν την Ελληνική πραγματικότητα και αυτό φαίνεται απο τις αποψεις που αναπτύσουν.

Μην ξεχνας ότι όλοι εδώ προσπαθούμε για την ανάπτυξη του τομέα των Επικοινωνιών πρός όφελος όλων μας.

Δεν νομίζω όμως όμως ότι οι "αλεπούδες" και τα "κρεμαστάρια" έχουν εδώ καμμιά αξία.

Οσον αφορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις θα πρέπει να έχεις δέκτη HD που να μπορεί να κάνει decoding σήματα HD.

O δέκτης που έχεις Visionet (μάλλον o 8000) δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Δές το αντίστοιχο forum για Visionet http://www.xvision.skynolimit.com .

Με αυτό τον δέκτη μπορείς να δείς μόνο SD σήματα , δηλαδή κανονικής ανάλυσης και όχι υψηλής. Επίσης η τηλεόραση σου έχει είσοδο HDMI ή Component ?

Δες επίσης και αυτή την πρόταση σε δέκτη HD με ενσωματωμένο CONAX http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=10_1128&products_id=9079

Δες επίσης και τα στοιχεία που αφορούν το Digitalb HD ... http://gr.kingofsat.net/pack-digitalb.php .

Reaction score
14
εγώ σας τα έλεγα πρίν ανακοινωθούν, επίσης ερχονται απο την Βουλγαρία απο το Bulsatcom.

Το πακέτο αυτό το Βουλγάρικο εχει 8-12 ευρώ τον μήνα ώς εχει τώρα ανευ HD καναλιών και εχει μέσα 3-5 discovery, αθλητικά μουσικά ταινίες όλα με μόλις λίγα ευρώ. Το εχω παραγγείλει απο φίλο Ελληνα που δουλευει εκεί και το περιμένω σε λίγες μέρες.

Τι να πώ εμείς είμαστε με ενα κολοδορυφόρο που ακόμα και να ανεβάσει κανάλια πάλι ...λίγος θα είναι. Δεν μας έκανε ενοικίαση transponder σε κάποιο δημοφιλή δορυφόρο? 13E ή 19Ε? Tι την θέλαμε την δική μας την στρατηγική τροχιακή θέση? Λές και την αξιοποιήσαμε 2 1/2 χρόνια και βάλε τώρα!!! Γελίοι είμαστε γελίοι θα παραμέινουμε!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Γιάννη η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση για να λυθεί το πρόβλημα με τον HELLAS SAT 2 και να βγεί απο την αφάνεια, είναι να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ή με χαμηλό κόστος, ΠΑΚΕΤΟ με ΟΛΑ τα Ελληνικά κανάλια, καθώς και HD κανάλια , είτε τύπου Discovery (επιστημονικά, ιστορικά, κλπ.) , είτε Αθλητικά, είτε ξένα ειδησεογραφικά (CNN, BBC κλπ.).

Εαν δεν προχωρήσει σε μια τέτοια λύση, τελικά το μόνο που θα κάνει θα είναι να εξυπηρετεί το κράτος και κάποια κανάλια συνδρομητικά (βουλγάρικα κλπ.) που έχει ήδη.

Εγώ εχω στραμμένο το 1 απο τα 4 LNB πρός τον HELLAS SAT 2 αλλά σχεδόν ποτέ δεν κάνω zapping στα κανάλια του. ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.- (τελεία και παύλα...)

Reaction score
4.910

καλησπερα στην παρεα !
δεν θελω να σχολιασω την πλακα που εχουν κανει εδο στο φορουμ καπια μελη του φορουμ για τα καναλια HD του digitalb, υποθετω πος δεν ταενωουσαν ολα αυτα . αν εχουν καπια αντιριση θα ηθελα να τους θυμισω μια παρόιμια του λαου με την αλεπου και τα κρεμασταρια .
ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτισω κατι ;
εχω μια tv40" LG 100ΗΖ προβολικη , δεκτη visionet και full το πακετο digitalb. μου ειπαν να παρω μια modula conax mpeg-4 για να τα δω τα καναλια αυτα . τελικα δεν ανιγουν . εχω μονο ηχο . απουσια εικονας μου λει . τη μπορω να κανω με το σετ που εχωγιανατα δω ?
σας ευχαριστω .
Φιλε μου δυστυχώς σε ενημέρωσαν λάθος, θα χρειαστείς καποιον δεκτη HD και κανονική μοντούλα conax μαζί με την κάρτα του πακέτου (οταν κλειδώσουν). Οι μοντούλες αυτές (conax mpeg-4) ειναι θεωρητικά για SD καναλια που εκπέμπουν σε mpeg4 και θελεις να τα δεις με δεκτη mpeg2 (σαν τον δικό σου) και πάλι ελάχιστα απο αυτά δειχνουν!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Γιάννη η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση για να λυθεί το πρόβλημα με τον HELLAS SAT 2 και να βγεί απο την αφάνεια, είναι να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ή με χαμηλό κόστος, ΠΑΚΕΤΟ με ΟΛΑ τα Ελληνικά κανάλια, καθώς και HD κανάλια , είτε τύπου Discovery (επιστημονικά, ιστορικά, κλπ.) , είτε Αθλητικά, είτε ξένα ειδησεογραφικά (CNN, BBC κλπ.).

Εαν δεν προχωρήσει σε μια τέτοια λύση, τελικά το μόνο που θα κάνει θα είναι να εξυπηρετεί το κράτος και κάποια κανάλια συνδρομητικά (βουλγάρικα κλπ.) που έχει ήδη.

Εγώ εχω στραμμένο το 1 απο τα 4 LNB πρός τον HELLAS SAT 2 αλλά σχεδόν ποτέ δεν κάνω zapping στα κανάλια του. ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.- (τελεία και παύλα...)
Ο Hellas Sat είναι μία εμπορική εταιρία, θυγατρική του ΟΤΕ η οποία σήμερα δεν έχει καμμία σχέση με το κράτος παρά μόνο ότι στον ΟΤΕ το Δημόσιο κατέχει το 28% των μετοχών.

Αυτά δεν τα γράφω ως απάντηση στον Πάνο ή κάποιον άλλο αλλά για να καταλάβουμε ποιό είναι το καθεστώς. Δεν είναι κρατικός ο Δορυφόρος. Κρατική είναι μόνο η θέση (39 μοίρες) δηλαδή οι συχνότητες.

Το Δημόσιο για να παραχωρήσει την εκμετάλευση των συχνοτήτων στον Hellas Sat (όπως θα μπορούσε να είχε κάνει με τον Astra ή τον Eutelsat...) έχει πάρει ως αντάλλαγμα 2 transporters (κανονικά 3 αλλά υπάρχουν ακόμα προβλήματα συντονισμού με τους Ρώσους...).

Αυτή την χωρητικότητα την χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του Στρατού και της Αστυνομίας και σε αυτές τις συχνότητες θα βγει το ΔΟΡΥ, το πρόγραμμα με το οποίο θα συνδεθούν με Δορυφορικό Internet απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Από ότι γνωρίζω η διαθέσιμη χωρητικότητα του Δημοσίου θα αξιοποιηθεί πλήρως πολύ σύντομα με στόχο πιλοτικά προγράμματα προς ώφελος του πολίτη...

Όσον αφορά στον Hellas Sat πιστεύω ότι η πρόταση - bussines plan του Πάνου είναι πολύ σωστή... είδομεν...

Υ.Γ. Αυτή την στιγμή ο Hellas Sat είναι μία κερδοφόρος επιχείρηση και σχεδόν όλη η χωρητικότητά του είναι ήδη "πουλημένη"...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe