ερωτηση προς DJ

Reaction score
0
Καλησπερα. Τα παλια τα χρονια οταν ημουν φοιτητης, επαιζα μουσικη ως

"DJ" σε μια καφετερια. Οχι σπουδαια πραγματα, αλλα επειδη το αφεντικο

ηταν λεφτας, ειχε αγορασει (το 1996!) μεικτη, αναλογο του Pioneer DJM800

και δυο CD αναλογα με το CDJ 100. φοβερα πραγματα για μια

επαρχιακη πολη.

Τωρα γιατι σας τα λεω αυτα?

Για να κανω δυο ερωτησεις.
α) Ο μεικτης ειχε BPM counter, ετσι εγω δεν μετραγα, αλλα επισης (δεν τα

θυμαμαι και πολυ καλα γι αυτο θα τα περιγραψω), κατω δεξια ειχε ενα

λαμπακι που οταν το παταγες αναλογως τι ειχες επιλεξει εκανε διαφορα

εφε. Το θεμα ειναι οτι σε μια επιλογη, οταν ηταν αναμενο, τα λαμπακια

κατω απο το master level αναβοσβηναν στιγμιαια πανω στο bit και ετσι

μπορουσες ευκολα να συγχρονισεις δυο τραγουδια με το ιδιο bpm ακομα και

χωρις ακουστικα. Και το ερωτημα μου ειναι πoιος απο τους μεικτες που

κυκλοφορουν (της pionneer) εχει την παραπανω δυνατοτητα?

σκεφτομαι για τον DJM 400.

b) επειδη το θελω για καθαρα προσωπικη χρηση, αλλα και καμια φορα να

γραφω κανα cd στον υπολογιστη να το ακουω στο αυτοκινητο, τι πρεπει να

προσεξω ωστε το ολο συστημα να συνδεεται με υπολογιστη και να μπορω

να γραψω cd. (ψηφιακα)

γ) και επειδη δεν προκειται να ξοδεψω αλλα χρηματα, αναρωτιεμαι αν ειναι

σε θεση να αναπαραγουν και να μετρουν το Bpm αυτων που καταβαζω απο

το ιντερνετ και γραφω σε απλα CD

Σκεφτομαι για το cdj 200 & DJM 400. H γνωμη σας? Φανταζομαι οτι θα ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα που ειχα το 1996.

Αυτα. Οποιος μπορει απανταει.

Reaction score
173
Απάντηση: ερωτηση προς DJ

Θα σε πειραζε ολα αυτα να τα κανεις στο pc σου με ενα πολυ καλο soft οπως το BPM-Studio Professional;

Reaction score
0
εχεις δικιο, κατα καιρους εχω δοκιμασει διαφορα προγραμματα, αλλα εξακολουθω να πιστευω πως εχει αλλη ομορφια το "ζωντανο".

Επειδη ειναι μια σχετικη ακριβη αγορα ελπιζω να μην το μετανιωσω.

Reaction score
877
εχεις δικιο, κατα καιρους εχω δοκιμασει διαφορα προγραμματα, αλλα εξακολουθω να πιστευω πως εχει αλλη ομορφια το "ζωντανο".

Επειδη ειναι μια σχετικη ακριβη αγορα ελπιζω να μην το μετανιωσω.
Φίλε Λούμπας κατ' αρχήν χρόνια πολλά....
Η όλη ιστορία του DJ_ing - MIX_ing είναι υπόθεση που χρειάζεται πολύ-πολύ μεράκι και πολλές-πολλές ώρες ενασχόληση με το αντικείμενο όσον αφορά τη μουσική αυτή καθαυτή αλλά και το τεχνικό κομμάτι...
Η όλη αυτή ενασχόληση απλά κάνει τον dj να παίζει στα δάκτυλά του το beat-sync και επίσης κάνει αχρείαστο-περιτό αυτό το function του beat-sync-μίκτη-με-λαμπάκι...Υποτίθεται βέβαια πως ένας καλός dj δεν παίζει ποτέ μουσική που δεν γνωρίζει από πρίν...Άρα θα γνωρίζει και το μέτρημα και το σημείο μίξης και το beat των κομματιών...
Ούτως άλλως τε τα σύγχρονα καλά players(pioneer-denon) έχουν τόσο ακριβή και εξελιγμένα controls που είναι απόλαυση το να μιξάρεις μ' αυτά...
Βέβαια το έπακρον της απόλαυσης του επαγγέλματος-χόμπυ δεν είναι τίποτε άλλο από 2 ΜΚΙΙ και μερικοί μαύροι δίσκοι...Όλα με το χέρι....
...........................
(Σαφώς και υπάρχει κι ο εύκολος δρόμος που λέγεται virtual dj / pcdj red...κλπ...κλπ...κι ένα laptop κι όλα τα κάνει το πρόγραμμα κι εσύ κοζάρεις τα φορέματα των καλεσμένων κυριών και πίνεις καφέ ή βότκα και κάνεις πως σκαλίζεις τα άδεια 100άρια...)...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.808
Απάντηση: Re: ερωτηση προς DJ

Βέβαια το έπακρον της απόλαυσης του επαγγέλματος-χόμπυ δεν είναι τίποτε άλλο από 2 ΜΚΙΙ και μερικοί μαύροι δίσκοι...Όλα με το χέρι....
Αυτό ακριβώς είναι DJing! :cool_4:

Εγώ παίζω ακόμα με τα MKII. Απλά έχω προσθέσει το Final Scratch και ένα Laptop για όσα κομμάτια δεν έχω σε βινύλιο... :happy_6:

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Re: ερωτηση προς DJ

Αυτό ακριβώς είναι DJing! :cool_4:

Εγώ παίζω ακόμα με τα MKII. Απλά έχω προσθέσει το Final Scratch και ένα Laptop για όσα κομμάτια δεν έχω σε βινύλιο... :happy_6:
Laptop(virtual dj / winamp) παίζω μόνο warm-up(σε club) και κατά την προσέλευση και λίγο την ώρα του φαγητού σε γάμους-δεξιώσεις-πάρτυ...
ΜΚΙΙ και βινύλια μόνο 24 & 31 Δεκεμβρίου που παίζω τα 'δικά' μου...ή σε κανένα καλοπληρωμένο πάρτυ(συνήθως με ξένους)...

Reaction score
0
ημουνα σιγουρος οτι θα μου λεγατε τα παραπανω. ναι ενας καλος και το beat θα πρεπει να ξερει απο πριν και ποτε να κανει την αλλαγη και τι ηχο θα ακουσει...

Οσο περιεργο και αν σας φαινεται εχω δυο Technics MK2 στο υπογειο (αυτα τα ασημι με το μοτερ) αλλα που να βρω τωρα βινυλιο. δεν ειχα κανει ποτε συλλογη.

Οσο για τις ερωτησεις που σας εκανα?

Reaction score
0
Λοιπον πηρα τον DJM400 και τωρα ειμαι σχετικα απογοητευμενος.
Αυτο που ζηταω ειναι ενα "καθαρο" σημα, εστω απο ενα λαμπακι το οποιο να αναβοσβηνει με βαση το Beat για καθε καναλι. Ετσι ωστε να καταλαβαινω και οπτικα ποτε τα δυο κομματια εχουν συγχρονιστει.
Ωραια αυτα που λετε, αλλα ειναι δυσκολο να μιξαρεις σε ενα δωματιο με πολυ σιγα τον ηχο.
Ξερετε αν υπαρχει κατι αλλο ...

Reaction score
4

αν και κάτι χρόνια μετά ποτέ δεν είναι αργά!!!αυτό πυ ζητάς δυστήχως το έχουν κάποια μοντέλα της hamburger(behringer)..αλλά και πάλι η μπότα αν είσαι σωστά ρυθμισμένος στο gain του κάθε καναλιού είναι το πιο δυνατό σήμα που περνάει και μπορείς να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να χτυπάει στο πρώτο κόκκινο...οπότε δύο κόκκινα μαζί εστί αλλαγή...:144:

Reaction score
0

Δεν αλλάζω με τίποτα την αίσθηση ενός CDJ1000. Είναι απολαυστικό να έχεις δύο κομμάτια με άγνωστα bpm και να τα διορθώνεις σχεδόν στον αέρα, τόσο καλή αίσθηση έχει το jog στα CDJ1000.

Βέβαια και εγώ με Traktor Scratch παίζω για να μη κουβαλάω CD, αλλά δεν νομίζω ότι θα περάσω ποτέ σε auto sync τύπου ableton και χρήση εξ ολοκλήρου με midi controllers.

Στο θέμα μας. Μακριά απο CDJ200, άθλια αίσθηση στο jog, και ποιότητα κατασκευής χειρότερη και από behringer. Πάρε τα 400, τουλάχιστον από αίσθηση είναι καλά.

Επίσης οι μίκτες pioneer, έχουν άθλιο παραμορφωμένο ήχο και ηλίθιο σχεδιασμό στα gain και eq (ποτέ δεν κατάλαβα το σκεπτικό αυτής της καμπύλης, και γενικά αντιπαθώ το total cut). Επίσης η καμπύλη στα faders της έντασης, δεν είναι καμπύλη αλλά γωνία 45 μοιρών, πράγμα που εξυπηρετεί μόνο για τελείως ηλεκτρονική μουσική και 10λεπτα beatmixing με 4 κανάλια στον αέρα.

Το ότι το mixing γίνεται ψηφιακά στον 400 δεν λέει απολύτως τίποτα για το τελικό αποτέλεσμα. Αν ακούσεις μια ηχογράφηση από Allen Heath xone92 που είναι όλα τελείως αναλογικά και μια από DJM400 θα καταλάβεις για τι εξωφρενική διαφορά μιλάω.

Οπότε συνοψίζοντας. Δώσε λίγα παραπάνω λεφτά για να πάρεις τα CDJ400, και πάρε ενα απλό φθηνό μίκτη, τύπου Behringer, Reloop κτλ, αυτό το σύστημα με τα led πάνω στο beat, δε θα σου χρειαστεί και ιδιαίτερα πιστεύω.

Reaction score
1

Να τον ακούτε τον kourampie. Σωστός Dj που το έχει εδώ και χρόνια (τον θυμάμαι από το MyPhone.gr).
Oι Allen & Heath δικαιολογούν 100% τα χρήματα που κοστίζουν, μιας και η εργονομία, οι δυνατότητες αλλά κυρίως το αποτέλεσμα που παίρνεις από τις εξόδους τους είναι το κάτι άλλο.
Οι Pioneer έχουν πιο club profile. Προορίζονται κυρίως για σκληρή χρήση, με εφφέ και μια σχετική εργονομία, αλλά η ποιότητα του ήχου δεν είναι και η καλύτερη. Έτσι και αλλιώς στα clubs ο ήχος έχει πολλές παραμορφώσεις.
Η παραπάνω λογική των μικτών είναι καλό που ισχύει στα players της, αλλά στους μίκτες δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik