Lacie Silverscreen 500GB (DVD, Divx, Xvid)

Reaction score
19

Site: http://www.lacie.com/dk/products/product.htm?pid=10992
Manual: http://www.lacie.com/download/manual/silverscreenIII_en.pdf

Αντιγράφω από το eshop:

- Χωρητικότητα: 500GB.
- Ταχύτητα περιστροφής: 7.200 RPM.
- Σύνδεση: Hi-Speed USB 2.0 (USB 1.1 compatible).
- Μνήμη cache: 8MB.
- Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων(max): 480Mbits/s.
- Απαιτήσεις συστήματος: Windows 98SE, Windows Me, Windows 2000, Windows XP ή Windows Vista/ Mac OS 9.x ή Mac OS 10.x / Linux με USB hard drive υποστήριξη.
- Υποστηριζόμενα Formats: Video: MPEG-4 (DivX 3.11, DivX 4, DivX 5, Divx 6, XviD), MPEG-1, MPEG-2, DVD-Video (ISO, VOB), Audio: MP3, WAV, WMA, AC3, Ogg Vorbis, ID3 Tag υποστήριξη, Photo: JPEG (έως 8 Mpixels).
- Συστημα Αρχείων: NTFS, FAT32, HFS+ (Mac OS only).
- TV Systems: PAL / NTSC.
- Έξοδοι: Video: Composite Video, S-Video, Peritel (SCART), Component Video (μέσω καλωδίου optional) Audio: Analog stereo, Optical (Dolby Digital 5.1 και DTS pass-through).
- Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Video upscaling μέχρι 1080i ανάλυση, και ταυτόχρονη Dolby Digital ή DTS audio συμβατότητα (εφόσον συνδεθεί σε 5.1 surround sound ενισχυτή), επίσημη DivX πιστοποίηση αναπαραγωγής των DivX media αρχείων (συμπεριλαμβανομένου και του DivX 6), αθόρυβη λειτουργία, λειτουργία σαν external computer hard drive, τηλεχειρισμός.
- Εγγύηση: 2 χρόνια.
- Διαστάσεις: 170 x 170 x 57 mm.
- Βάρος: 1.5 kg.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304064

Κρίμα που δεν είναι και streamer...

Reaction score
0
200 ευρώ είναι πολλά λεφτά για κάτι τέτοιο...!
Μετα ίδια λεφτά μπορείς να κάνεις παπάδες ...όπως να πάρεις ένα used xbox1...να βάλεις έναν 500αρι σκληρό μέσα...να σου κάνει και streaming από τον υπολογιστή και χίλια δυο άλλα πράγματα...και θα γλιτώσεις και μερικά ευρώ....

Reaction score
0
Προτιμώ αυτό.
Τώρα μένει να το βρω κάπου... :mrgreen:
Πωπω..πολύ καλό αυτό το μηχανάκι...
Υποστηρίζει NAS, SMB, streaming...web services...είναι και πιο φθηνό από το Lacie..:respect:

Κώστα αν το βρεις πουθενά για δώσε κάνα λινκ...με ενδιαφέρει και εμένα!

Reaction score
0
Πωπω..πολύ καλό αυτό το μηχανάκι...
Υποστηρίζει NAS, SMB, streaming...web services...είναι και πιο φθηνό από το Lacie..:respect:

Κώστα αν το βρεις πουθενά για δώσε κάνα λινκ...με ενδιαφέρει και εμένα!

Το έψαξα λίγο για Ευρώπη...βρήκα αυτό
http://www.abtech.se/ItemInfo?itemId=74285057&itemName=Popcorn+Hour
είναι Σουηδικό...έχει και squeezebox και άλλα καλούδια.
Αλλά για το συγκεκριμένο...μέχρι Φεβρουάριο λέει είναι sold out:cool_11:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δυστυχώς, δεν προλαβαίνει να τα βγάζει το εργοστάσιο...
Όπου κι αν κοίταξα λένε το ίδιο πράγμα...Αν παραγγείλεις τώρα θα το λάβεις Μάρτιο στην καλύτερη περίπτωση!

Στο mpcclub είχαν κάνει group buy 200 Α-100 και έφυγαν όλα.
Δες το σχετικό sub-forum εδώ.

Τρελό εργαλείο πάντως.

Reaction score
0
Δυστυχώς, δεν προλαβαίνει να τα βγάζει το εργοστάσιο...
Όπου κι αν κοίταξα λένε το ίδιο πράγμα...Αν παραγγείλεις τώρα θα το λάβεις Μάρτιο στην καλύτερη περίπτωση!

Στο mpcclub είχαν κάνει group buy 200 Α-100 και έφυγαν όλα.
Δες το σχετικό sub-forum εδώ.

Τρελό εργαλείο πάντως.
Υπάρχει περίπτωση κάποιος που να έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις και γνώσεις να οργανώσει ένα αντίστοιχο powerbuy και για μας?
Κάνει παπάδες το μηχανάκι και πιστεύω ότι αρκεί θα ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν από εδώ μέσα.

Reaction score
4
Καλημέρα.
Νέοπας στην παρέα εδώ ! Παρουσιάστεεε, ΑΡΜ !

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, βρήκα αυτό το φόρουμ ψάχνοντας στο Google για το iZak.
Διάβασα το σχετικό topic, διάβασα και διάφορα άλλα, και χθες παρήγγειλα ένα izak 80gb.
Σήμερα προυνό-προυνό, κολλητός αποφάσισε να ταράξει την ηρεμία μου και την αναμονή του iZak, δείχνοντας μου στο eshop το Lacie Silverscreen 500gb.
Με μια πρώτη ανάγνωση των χαρακτηριστικών στο eshop μου καλάρεσε το εργαλείο, στα μάτια του νέοπα φαίνεται να κάνει πάνω-κάτω την ίδια δουλειά με το izak, και είπα να έρθω σε εσάς να δώ αν το έχετε σχολιάσει το μηχανάκιο (σιγά που θα σας ξέφευγε :p).

Ωραία λοιπόν, είναι Lacie (αξιόπιστο), είναι 500gb, παίζει ελληνικούς υπότιτλους όπως είπατε ... αυτό το "δεν κάνει streaming" όμως που είπατε πιο πάνω και φαίνεται να σας χαλάει, τι σημαίνει?

Τέλος ΑΝ υποθέσουμε οτι δεν τίθεται θέμα χρημάτων ("αν" είπαμε ντε, μην αρχίστε να μου προτείνεται διάφορα εξωτικά !) μεταξύ του izak και του Lacie, Ποιο να προτιμήσω?
ΔΕΝ έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Το μηχανάκι το θέλω για να παίζει τα DIVX μου, και να χώσω μέσα και καμιά 50αριά DVD των πιτσιρικίων μου γιατί έχει γεμίσει το σαλόνι ζουζούνια, cars, barbies κτλ.

Ευχαριστώ (και καλώς σας ήβρα).
Δημήτρης
Θεσσαλονίκη

Reaction score
19
Καλημέρα.

Διάβασα το σχετικό topic, διάβασα και διάφορα άλλα, και χθες παρήγγειλα ένα izak 80gb.
Σήμερα προυνό-προυνό, κολλητός αποφάσισε να ταράξει την ηρεμία μου και την αναμονή του iZak, δείχνοντας μου στο eshop το Lacie Silverscreen 500gb.
Με μια πρώτη ανάγνωση των χαρακτηριστικών στο eshop μου καλάρεσε το εργαλείο, στα μάτια του νέοπα φαίνεται να κάνει πάνω-κάτω την ίδια δουλειά με το izak, και είπα να έρθω σε εσάς να δώ αν το έχετε σχολιάσει το μηχανάκιο (σιγά που θα σας ξέφευγε :p).

Ωραία λοιπόν, είναι Lacie (αξιόπιστο), είναι 500gb, παίζει ελληνικούς υπότιτλους όπως είπατε ... αυτό το "δεν κάνει streaming" όμως που είπατε πιο πάνω και φαίνεται να σας χαλάει, τι σημαίνει?

Τέλος ΑΝ υποθέσουμε οτι δεν τίθεται θέμα χρημάτων ("αν" είπαμε ντε, μην αρχίστε να μου προτείνεται διάφορα εξωτικά !) μεταξύ του izak και του Lacie, Ποιο να προτιμήσω?
ΔΕΝ έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Το μηχανάκι το θέλω για να παίζει τα DIVX μου, και να χώσω μέσα και καμιά 50αριά DVD των πιτσιρικίων μου γιατί έχει γεμίσει το σαλόνι ζουζούνια, cars, barbies κτλ.

Δημήτρης
Θεσσαλονίκη
Δημήτρη καλώς ήρθες :cool_4:

Streaming σημαίνει αναπαραγωγή υλικού από απομακρυσμένη τοποθεσία μέσω δικτύου. Δηλαδή κατ' ευθείαν αναπαραγωγή των video από το PC σου κάτι που το Silverscreen δεν υποστηρίζει.

Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα και για τις ανάγκες που αναφέρεις τότε το συγκεκριμένο φένεται να σε καλύπτει. Το iZak δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα για να σου τονίσω τα υπερ/κατά.

Τώρα με το site που έμπλεξες ετοιμάσου να αποκτήσεις ξαφνικά απαιτήσεις από το πουθενά :crazy_3: Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων ας πούμε και θες να μπεις στον κόσμο του high definition (και με το παραπάνω όμως) ρίξε μια ματιά στα παρακάτω να γλυκαθείς:
http://avsite.gr/vb/showthread.php?t=43949
http://avsite.gr/vb/showthread.php?t=37192
http://avsite.gr/vb/showthread.php?t=44022

Reaction score
4
Κώστα ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Εκείνα τα λινκς όμως τι τα 'θελες? "Φούντωσα, φούντωσα, τα χάπια μου" !

Δημήτρης

Reaction score
0
Το αγόρασα πριν τα Χριστούγεννα και μου άφησε μέτριες εντυπώσεις.

Καταρχήν, δεν έχει HDMI έξοδο και η Component (παρέχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας) χρειάζεται custom καλώδιο.

Χρειάστηκε να κάνω format σε NTFS (έρχεται διαμορφωμένο σε FAT32) για να σταματήσει να "κολλάει" και χρειάστηκε να βρω ένα workaround για να βλέπω σωστά ελληνικούς υπότιτλους.

Η πλοήγηση στα μενού είναι αργή και σου δίνει την αίσθηση ότι κολλάει.

Δυστυχώς, όπως επισημάνθηκε και από άλλους, δεν έχει ασύρματη σύνδεση ή Ethernet port και φυσικά δεν υποστηρίζει streaming.

Η υποστήριξη media formats είναι ικανοποιητική αλλά όχι super, αφού δεν παίζει αρχεία συμπιεσμένα σε H.264 (mkv, mp4, m4v κτλ) τα οποία είναι must πλέον.

Λειτουργίες όπως Rewind και Fast Forward σε DivX, XviD λειτουργούν άθλια και κολλάνε.

Δεν το έψαξα πολύ καλά, μου φαίνεται. Αν ερευνούσα λίγο παραπάνω θα αγόραζα το Popcorn Hour A-100. Το είδα πρόσφατα σε σπίτι φίλου και ένιωσα ότι πέταξα τα λεφτά μου, αγοράζοντας το LaCie. Το Popcorn Hour A-100, αντίθετα, είναι απίστευτο εργαλείο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Μήπως γνωρίζεις από που αγόρασε το Popcorn ο φίλος;
Να φανταστώ το έχει καιρό;

Reaction score
124
Καλημέρα.

Δημήτρης
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του izak, του lacie και του Packard bell, όσον άφορα τις δυνατότητες τους. Και αυτό γιατί είναι το ίδιο μηχάνημα. Μόνο στα χρήματα και στο τηλεκοντρόλ
Μην ξεχνάτε ότι το izak είναι μηχάνημα 4 χρονών και για αυτά που κάνει είναι εκπληκτικό. Έχει δείξει ώμος τα χρόνια του.
Εγώ θα κοίταγα το tivx 4100HS ή το καινούριο 6500

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.242
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos