- Reaction score
- 0
Πριν ένα χρόνο αγόρασα σπίτι. Το σαλόνι μου είναι αρκετά μεγάλο 7Χ6 και προβληματιζόμουν για το τι τηλεόραση να αγοράσω. Ένας φίλος από Αθήνα μου έβαλε την ιδέα για προτζέκτορα, και επειδή εδώ στη Καβάλα δεν υπήρχε κανένα μαγαζί που να ασχολείται με το αντικείμενο, έκανα μια βόλτα μέχρι Θεσ/νίκη. Σε ένα από τα καταστήματα που μπήκα είχε εγκατεστημένο έναν προτζέκτορα της Optoma ο έρωτας κεραυνοβόλος:crazy_1: και αποφάσισα να μπω και γω στο τρυπάκι. Αρχισα να αγοράζω περιοδικά, να διαβάζω συγκριτικά και να ψάχνω στο ίντερνετ. Έτσι γνώρισα το site σας και εντυπωσιάστηκα με την αγάπη και το μεράκι με το οποίο ασχολείστε με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ειλικρινά σας αξίζουν συγχαρητήρια:bravo: :bravo: :bravo: . Από τις συζητήσεις σας έμαθα πολλά :happy_6: και σε μια στιγμή "αδυναμίας" αγόρασα τον Optoma HD80. Μόλις σήμερα τον παρέλαβα, και όλος χαρά ξετύλιξα το περιτύλιγμα για να διαβάσω - ρουφήξω το προσπέκτους του, ιδίως τα θέματα σχετικά με την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις. Και εκεί άρχισαν οι εκπλήξεις:
1. Σε ένα μοντέλο που στοιχίζει σχεδόν 3000 Ευρώ δεν υπάρχει ελληνικό προσπέκτους
c: όταν σε μια απλή τηλεόραση των 300 Ευρώ κάτι τέτοιο είναι δεδομένο.
2. Με τα λίγα αγγλικά μου επιχείρησανα ενημερωθώ από το αγγλικό εγχειρίδιο. Εις μάτην όμως. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασεις, πλην ενός πίνακα ο οποίος στερείται επεξηγήσεων...:mad_2: Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι ο Οptoma HD80 είναι τεχνολογίας DLP γεγονός που από μόνο του σημαίνει δυσκολία εγκατάστασης του είναι απορρίας άξιο πως η κατασκευάστρια εταιρία δεν δείχνει την παραμικρή μέριμνα διευκόλυνσης των πελατών της.Έτσι λειτουργούν όλες οι εταιρίες;
Επειδή εδώ στην επαρχία δεν υπάρχουν ειδικοί να με συμβουλεύσουν, εχετε μήπως να μου προτείνετε πρακτικές συμβουλές για την εγκατάσταση ή ουσιαστικά θα πρέπει να προχωρήσω βλέποντας και κάνοντας; δηλαδή πειραματιζόμενος;
Τα προβλήματα που έχω να αντιμετωπίσω πολλά:
θέλω να προβάλω από απόσταση 5,33 μέτρων σε οθόνη πλάτους 240 εκ.και η απόσταση θέασης θα είναι 5,80. Για τον λόγο αυτό θέλω να τοποθετήσω τον οπτομα στο ταβάνι, σε βάση περίπου 40 εκατοστών (προκειμένου να αποφύγω ένα δοκάρι) και να προβάλει σε οθόνη της οποίας το πάνω μέρος θα απέχει από το ταβάνι 65 εκαταστά, είναι εφικτό και θα μπορέσω να φέρω την εικόνα ;
wall_1
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
1. Σε ένα μοντέλο που στοιχίζει σχεδόν 3000 Ευρώ δεν υπάρχει ελληνικό προσπέκτους
2. Με τα λίγα αγγλικά μου επιχείρησανα ενημερωθώ από το αγγλικό εγχειρίδιο. Εις μάτην όμως. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν οδηγίες εγκατάστασεις, πλην ενός πίνακα ο οποίος στερείται επεξηγήσεων...:mad_2: Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι ο Οptoma HD80 είναι τεχνολογίας DLP γεγονός που από μόνο του σημαίνει δυσκολία εγκατάστασης του είναι απορρίας άξιο πως η κατασκευάστρια εταιρία δεν δείχνει την παραμικρή μέριμνα διευκόλυνσης των πελατών της.Έτσι λειτουργούν όλες οι εταιρίες;
Επειδή εδώ στην επαρχία δεν υπάρχουν ειδικοί να με συμβουλεύσουν, εχετε μήπως να μου προτείνετε πρακτικές συμβουλές για την εγκατάσταση ή ουσιαστικά θα πρέπει να προχωρήσω βλέποντας και κάνοντας; δηλαδή πειραματιζόμενος;
Τα προβλήματα που έχω να αντιμετωπίσω πολλά:
θέλω να προβάλω από απόσταση 5,33 μέτρων σε οθόνη πλάτους 240 εκ.και η απόσταση θέασης θα είναι 5,80. Για τον λόγο αυτό θέλω να τοποθετήσω τον οπτομα στο ταβάνι, σε βάση περίπου 40 εκατοστών (προκειμένου να αποφύγω ένα δοκάρι) και να προβάλει σε οθόνη της οποίας το πάνω μέρος θα απέχει από το ταβάνι 65 εκαταστά, είναι εφικτό και θα μπορέσω να φέρω την εικόνα ;
wall_1
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.