Σκάσε και οδήγα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Προ ολίγων ημερών έλαβα ένα pm από γνωστό παιδί – θαμώνα του high end, ο οποίος λαβών εξ από της υποψίας του εξ επί τούτου κατσαβιδιάσματος των ναυτίλων να πούμε, μου έστειλε ένα π.μ. (ελληνιστί, πι - εμ), και τέλος πάντωνε, με ρωτούσε το παιδί με τί οδηγούμε το ναυτίλο, τί θα ήταν καλύτερο από τα ενισχυτικά που ήδη έχει και τα λοιπά. Δεν του απάντησα – και ελπίζω να μην παραξηγήθηκε - υπό την προοπτικήν να το κάνω θέμα εις την Εκκλησίαν του Χαϊεντοδήμου, μιας και –νομίζω δηλαδής, και με το συμπάθειο- το λοιπόν, μιας και δεν μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό του κυρίως ρεύματος περί του εξ επί τούτου του θέματος, της οδήγησης δηλαδή να πούμε. Δεν ξέρω, και μη το πάρετε ότι περιαυτολογώ και τα τοιαύτα, αλλά μερικές φορές δεν μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό που τεχνηέντως καλλιεργείται στον κύκλο του high end.

Και για να μη σας πρήζω άλλο δηλαδής - άλλο τί ισχύει, εντάξει; - εσείς ρε παιδιά, τί εννοείτε όταν λέτε οδήγηση; Δηλαδή, τί πρέπει να γίνει για να πεισθείτε ότι ένας ενισχυτής οδηγεί σωστά ένα ηχείο; Μπορείτε να με πείτε;

Reaction score
5
Και για να μη σας πρήζω άλλο δηλαδής - άλλο τί ισχύει, εντάξει; - εσείς ρε παιδιά, τί εννοείτε όταν λέτε οδήγηση; Δηλαδή, τί πρέπει να γίνει για να πεισθείτε ότι ένας ενισχυτής οδηγεί σωστά ένα ηχείο; Μπορείτε να με πείτε;
Το βάζεις να παίξει σε υψηλές, πολύ υψηλές στάθμες και μετράς παραμόρφωση και δυναμικά..

Προσοχή έγραψα μετράς όχι ακούς… :smoking_2:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Καλή Οδήγηση = ισχύς και DF, αναλόγως των επιθυμητών εντάσεων και του φορτίου.
- Πολύ Καλή οδήγηση = η ενεργή οδήγηση.
- Ιδανική οδήγηση = η ενεργή οδήγηση που ακολουθεί ενεργό διαχωρισμό συχνοτήτων.

ΜΗΝ αρκεστείς στα αυτιά σου καθώς η συνηθισμένη αίσθηση του μη στακάτου χαμηλού (που συνήθως φανερώνει ανεπαρκή οδήγηση), μπορεί να είναι θέμα χώρου. Το ίδιο και οι αδυναμίες σωστής απόδοσης υψηλών εντάσεων.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Ας αφήσουμε το χώρο στην άκρη, εξαιρουμένης της απόστασης ακρόασης. Το θέμα αφορά την οδήγηση του ηχείου από τον ενισχυτή. Ας δούμε ένα παράδειγμα, ας πούμε τα 802Ν, ή τα 801Ν αν θέλετε. Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας ενισχυτής, ώστε να μπορεί να οδηγήσει αυτά τα ηχεία, και υπό ποίες συνθήκες; Όχι "μου άρεσε", "μου 'έκατσε", "νομίζω", "soundstage" και τα τοιαύτα. Ζητώ μετρήσιμες και επαληθεύσιμες προδιαγραφές. Ζητάω πολλά;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να το συζητήσουμε βρε παιδάκι μ'. Πρέπει να δώσεις και τις παραμέτρους που λείπουν όμως. Και την απόσταση ακρόασης αλλά και τα στοιχεία που αφορούν στην αντίσταση του ηχείου (μην μας βάζεις να ψάχνουμε κιόλας). :happy_9:

Άντε και κανένας άλλος λέμε.

...

Reaction score
1.844
.... Ας δούμε ένα παράδειγμα, ας πούμε τα 802Ν, ή τα 801Ν αν θέλετε. Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας ενισχυτής, ώστε να μπορεί να οδηγήσει αυτά τα ηχεία, και υπό ποίες συνθήκες; ....
Δεν ξέρω τόσα πολλά για να αναφερθώ. Γενικόλογα, θα πρέπει να συνεργάζονται οι ικανότητες ρεύματος του ενισχυτή με τις σύνθετες αντιστάσεις του ηχείων, ώστε να μη μειώνεται ο ρυθμός ανόδου (dumping factor) σε κάποιες συχνότητες.
Να το συζητήσουμε βρε παιδάκι μ' ...
Το σωστό είναι:
Να το κ'βεντιάσουμι ρε π'δάκι μ'.
Μάθε σωστά ελληνικά! :cool_11:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Δεν ξέρω τόσα πολλά για να αναφερθώ. Γενικόλογα, θα πρέπει να συνεργάζονται οι ικανότητες ρεύματος του ενισχυτή με τις σύνθετες αντιστάσεις του ηχείων, ώστε να μη μειώνεται ο ρυθμός ανόδου (dumping factor) σε κάποιες συχνότητες.
Μόνο ρεύματος;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Mιας και νοιωθω ιδιαιτερα κολακευμενος απο την ανωτερω αναφορα εις το προσωπο μου ως ΠΑΙΔΑΚΙ ενω ειμαι ενας 42αχρονος ημιπουρειντζερ .........Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ...ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ,,,,,,Εγω εστειλα ερωτικο π.μ (ελληνιστι πιεμι)στον Κογια !!!!!!!!!
Εγω ειμαι ο ηθικος αυτουργος αυτου του τοπικ!!!!!!!!!!!
Γιαυτο λοιπον τωρα που επεσαν τα προσωπεια ηρθε ....η ωρα με το χερι στην καρδια να απαντησετε με ειλικρινεια.......
Και για να το κανω ποιο λιανα δεν αφηνουμε τις επιστημονικες μαλκιουλες και να παμε κατευθειαν στο θεμα???????
Με ποιον τελικο ενισχυτη ακουσατε την ποιο σωστη οδηγηση για το 802 Ν?
Οσοι αντιπαθουν την συγκεκριμενη εταιρεια ηχειων μπορουν να γραψουν σε αλλα τοπικ...δοξα τον θεο υπαρχουν πολλα!!!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Mιας και νοιωθω ιδιαιτερα κολακευμενος απο την ανωτερω αναφορα εις το προσωπο μου ως ΠΑΙΔΑΚΙ ενω ειμαι ενας 42αχρονος ημιπουρειντζερ .........Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ...ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ,,,,,,Εγω εστειλα ερωτικο π.μ (ελληνιστι πιεμι)στον Κογια !!!!!!!!!
Εγω ειμαι ο ηθικος αυτουργος αυτου του τοπικ!!!!!!!!!!!
Γιαυτο λοιπον τωρα που επεσαν τα προσωπεια ηρθε ....η ωρα με το χερι στην καρδια να απαντησετε με ειλικρινεια.......
Και για να το κανω ποιο λιανα δεν αφηνουμε τις επιστημονικες μαλκιουλες και να παμε κατευθειαν στο θεμα???????
Με ποιον τελικο ενισχυτη ακουσατε την ποιο σωστη οδηγηση για το 802 Ν?
Οσοι αντιπαθουν την συγκεκριμενη εταιρεια ηχειων μπορουν να γραψουν σε αλλα τοπικ...δοξα τον θεο υπαρχουν πολλα!!!!!!!!
Χαχαχα γειά σου φίλε Βλάση με τα καυτά ερωτικά γράμματα!
Θα σου βγάλουμε την πίστη τώρα! :happy_9:

- Τα πολλά watt πολλοί εμίσησαν, τα πάαααααρα πολλά watt, ουδείς! :happy_4:

...

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Σκάσε και οδήγα

...

Ωχ αλλος Κογιας μας βρηκε.:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

...
Με ποσες οκαδες ΒΑΤ δηλαδη να ειμαι ευχαριστημενος??????????
Παντως για την κουβεντα να πω οτι ενα σεταρισμα που πραγματικα μου εχει μεινει στο μυαλο πριν 6 μηνες σε ενα καταστημα στο Dyseldorf με τα συγκεκριμενα ηχεια ηταν......Πηγη EMR DP 77 νομιζω,προ audio research Ls 26 και οι 600αρηδες οι Pass labs με καλωδιωση της Νιrvana SX limited edition.
Μα τον Χριστο το ακουσμα ηταν ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ......Βεβαια μιλαμε για εναν σκασμο λεφτα....αλλα ειλικρινα χαλαλι του!!!!!!!!!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Σκάσε και οδήγα

Μιας που σε 2-3 μήνες θα πάω Düsseldorf, δεν στέλνεις κανένα Pm με την διεύθυνση να ακούσει και εμάς το αυτάκι μας;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Ανακεφαλαίωσις:

1. Τί χρειάζεται να ξέρουμε για να προσδιορίσουμε εάν ένας ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει ένα ηχείο, (και έως πού);
2. Τί "κάθησε" σε το συγκεκριμένο ηχείο (Β& 802Ν, 802D); Τρανζίστορ; Λάμπα; Μονομπλόκ; Ολοκληρωμένος; Class A; Class D; Class AB; Πόσα βάτια; ( Τί μάρκα; :happy_9: )
3. Με τί καλώδιο; Πλακέ; Μονόκλωνο; Πολύκλωνο; Επάργυρο; Απλό ηλεκτρολογικό (α-λά Κόγιας);

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Re: Απάντηση: Σκάσε και οδήγα

Μιας που σε 2-3 μήνες θα πάω Düsseldorf, δεν στέλνεις κανένα Pm με την διεύθυνση να ακούσει και εμάς το αυτάκι μας;
Φιλε Σπυρο το μονο που θυμαμαι ειναι οτι το μαγαζι λεγοταν stereo Khaan και ηταν διπλα απο μια παλια εκκλησια με ενα τεραστιο τρουλο.Περνουσα απεξω και ειδα διαφορα κλαπατσιμπανα χαιενταδικα στην βιτρινα και ειπα να μπω ετσι για το καυλαντισμα!!!!!!!!

Reaction score
8
Απάντηση: Σκάσε και οδήγα

Εκτος και αν αρχισεις το μαστηγωμα στον πωλητη οποτε θα σου δωσει το τελεια σεταρισμενο για τα γουστα σου συστημα και μαλιστα σε τιμη που αν την πω θα κοκκινισετε!!! :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Ανακεφαλαίωσις:

1. Τί χρειάζεται να ξέρουμε για να προσδιορίσουμε εάν ένας ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει ένα ηχείο, (και έως πού);
2. Τί "κάθησε" σε το συγκεκριμένο ηχείο (Β& 802Ν, 802D); Τρανζίστορ; Λάμπα; Μονομπλόκ; Ολοκληρωμένος; Class A; Class D; Class AB; Πόσα βάτια; ( Τί μάρκα; :happy_9: )
3. Με τί καλώδιο; Πλακέ; Μονόκλωνο; Πολύκλωνο; Επάργυρο; Απλό ηλεκτρολογικό (α-λά Κόγιας);
Λοιπον....αγαπη μου Κωστα εχουμε και λεμε............................................................................................γκαμωτο
εχω μπερδευτει τωρα ......τι να πω,πως να το προσδιορισω....εεεεε......ποσο Damping factor,i fucked up,επαθα μπλακ αουτ .....κατι μου ερχεται,α ναι πολλους
παραλληλους πυκνωτες με πανω απο 160000 mf,2 kilowatt στο καναλι ,με μπερδεξες τωρα Κωστα μου.........α ναι θα ελεγα καλωδιακι με πολλους μονοκλωνους αγωγους (προσοχη οχι απο πορτατιφ του Σιλβεστριδη-ειναι μουντα χωρις ακρα),τι αλλο τωρα?????????
Λοιπον για να μην το ΠΑΙΔΕΥΩ εχω να πω για το σεταρισμα που ειχαν κανει οι Γερμαναραδες οτι κυριολεκτικα συγκλονιστηκα.Αβυσσαλεο και κοντρολαρισμενο χαμηλο που σου ταραζε τα στηθος και τις γαμπες την ωρα της ακροασης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ποιος παπαρας λεει οτι τα 802 ξυνουν?Μηπως τα διαβασε απο αλλον Αρχιπαπαρα και τα εκανε καραμελα?????
Τα κουσε με σοβαρα μηχανηματα αλλα και μετα απο σοβαρο ψαξιμο για το σωστο ματσαρισμα τους???????Με το cd που ανεφερα στο σεταρισμα ειχε γινει απιστευτη ηχητικη κεντα σαν πικαπ ενα πραμα-ασε εκεινη η βατικη ομορφια απο τους Pass.......και εβαλαν μετα στο ιδιο σεταπ κατι 2.2 ΚΑΡΜΑ κεραμεικα....πωπω πο....σα......παντοφλα ηθελα να πω που επεσε!!!!!!!!!!!!!!Παροτι ειλικρινα μου αρεσουν τα Καρμα εδω.......εμειναν πισω,φανηκαν μικρα-λιγα και χρωματισμενα.Πω πω πω που ειναι ο διαβολικος???

Reaction score
2
Δεν ξυνουν τα 802? Λιγα και χρωματισμενα τα Kharma? Προκαλεις την τυχη σου, θα αρχισει την γκρινια ο diabolical :mrgreen:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp