Οπλοκατοχη?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Πριν λιγες ημερες βρεθηκαμε σε μια βραδυνη συναντηση 2-3 φιλικα ζευγαρια απο την περιοχη που μενω.
Κατα την διαρκεια της συζητησης ενας απο τους παρευρισκομενους εθεσε το θεμα της οπλοκατοχης ως απαραιτητης πλεον προυποθεσης για να ζει καποιος ασφαλης σε μια σχετικα ερημικη περιοχη οπως η δικη μας.
Με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα πως ημουν ο μονος που διαφωνουσε με την παρεα.
Τους εξηγησα πως αν και παλαιος κυνηγος, αν και ειχα δυνατοτητα αδειας οπλοκατοχης,αν και εχω ζησει με σχεδον καθε μορφης οπλο, διαφωνουσα απο την στιγμη που υπαρχουν μικρα παιδια στο σπιτι.
Απο την πλευρατους μου ανεπτυξαν τα περι εγκληματικοτητας φερνοντας διαφορα παραδειγματα και η συζητηση τελειωσε καπου εκει.
Την επομενη,Σαββατο, αργησα να επιστρεψω απο την εργασια μου.
Μερα μεσημερι, και ενω η συζυγος κοιμοταν δυο τυποι μπηκαν μεσα στον κηπο και προσπαθησαν να παραβιασουν την πισω πορτα.
Οι μικρες τους ειδαν και τους ακουσαν να μιλουν "οχι Ελληνικα".
Μολις εβαλαν τις φωνες αυτοι το εβαλαν στα ποδια και οι συζυγος που ξυπνησε εν τω μεταξυ τους ειδε να επιβιβαζονται σε ενα αυτοκινητο και να εξαφανιζονται, φυσικα μην απατωντας στις φωνες της απο το μπαλκονι.

Εκτοτε με πιεζει να αγορασω οπλο.

Σας ακουω....

Reaction score
0
εάν μπορείς να το φυλάς σε ένα μέρος , που και άμεση πρόσβαση να έχεις (σε περίπτωση που χρειαστεί) αλλά και να είναι απολύτως safe για τα παιδιά , τότε θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά ....

αλλιώς πάρε κανα ρόπαλο , κανα γκλομπ, κανα σπρευ , κλπ κλπ

Reaction score
5
Όπλο; Για πιο πράγμα; Άδεια οπλοκατοχής υπάρχει. Οπλοχρησίας; Και αν μπει ο κλέφτης μέσα θα τον σκοτώσεις; Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να ζήσω με το βάρος ενός φόνου ακόμα και ενός που ήθελε να με κλέψει.

Φυσικά δεν το συζητάω σε περίπτωση που προσπαθησει να κάνει κακο στα παιδιά. εκει τον καθαριζεις εν ψυχρώ.

Δεν νομιζω οτι θα βοηθούσε σε τίποτα κάτι τέτοιο. Μία καλύτερη περίφραξη ίσως να ήταν μια καλύτερη λύση. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα πρέπει να κανεις το σπίτι σου ή κάποιο σπίτι (γενικότερα speaking) σαν στρατοπαιδο.

Μήπως μια ακόμα καλύτερη λύση είναι να μιλήσετε σαν περιοχή και να κανονίσετε με μια εταιρία security να κανουν περιπολίες; Νομίζω οτι μπορεί να γινει κατι τετοιο και το κοστος να μοιραστεί στα σπίτια που καλύπτουν οι σεκιουριτάδες.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
εάν μπορείς να το φυλάς σε ένα μέρος , που και άμεση πρόσβαση να έχεις (σε περίπτωση που χρειαστεί) αλλά και να είναι απολύτως safe για τα παιδιά , τότε θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά ....

αλλιώς πάρε κανα ρόπαλο , κανα γκλομπ, κανα σπρευ , κλπ κλπ
+1

Reaction score
14
Το θέμα είναι πως άντε και έχεις όπλο...Αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις τι γίνεται?? Αν έχουν και οι άλλοι που μπουκάρουν στο σπίιτι σου μπλέκει επικίνδυνα η κατάσταση....

Βέβαια με το παρουσιαστικό σου πιο πολύ σου πάει να αφήσεις μπούκλα μαλλί και μουστακάκι, να φορέσεις λευκό κολάν και να πάρεις σπαθάκι σε στυλ Ερολ Φλυνν..
Αν σε δούνε οι κλέφτες έτσι θα πούνε "τι να μπλέκουμε με την τρελή" και θα φύγουν..:cool_11:

Reaction score
5
Βέβαια με το παρουσιαστικό σου πιο πολύ σου πάει να αφήσεις μπούκλα μαλλί και μουστακάκι, να φορέσεις λευκό κολάν και να πάρεις σπαθάκι σε στυλ Ερολ Φλυνν..
Αν σε δούνε οι κλέφτες έτσι θα πούνε "τι να μπλέκουμε με την τρελή" και θα φύγουν..:cool_11:
μπορεί να γεμίσει το σπίτι με φωτογραφίες του Κόγια... Τα ίδια αποτελέσματα θα έχει :crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Reaction score
62
Πιστεύω ότι η οπλοκατοχή ίσως επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα, όπως φόνους εν βρασμώ ψυχής, ζήλιας κλπ κλπ. Η καλύτερη λύση είναι τα μέτρα που έθεσε ο Λάμπρος.

exile

Videocameras
Reaction score
4.534
Προσεξτε τι ειπε...
.."Μερα μεσημερι, και ενω η συζυγος κοιμοταν δυο τυποι μπηκαν μεσα στον κηπο και προσπαθησαν να παραβιασουν την πισω πορτα.
Μολις εβαλαν τις φωνες αυτοι το εβαλαν στα ποδια και οι συζυγος που ξυπνησε εν τω μεταξυ τους ειδε να επιβιβαζονται σε ενα αυτοκινητο και να εξαφανιζονται, φυσικα μην απατωντας στις φωνες της απο το μπαλκονι.
.."

Δηλαδη αμα ειχε οπλο τι θα γινοταν?Θα εριχνε στον αερα για εκφοβισμο??
Θα ηξερε που το ειχε βαλει ο συζυγος??Στον παραμικρο θορυβο ή φωνη μικρου παιδιου τρεχουμε αλαφιασμενοι ,αρπαζουμε το οπλο και βαραμε στο ψαχνο??Κι αν ειναι ο συζυγος ??
Πολλα τα αν...,δυσκολες καταστασεις,αλλα δεν παιρνουμε τον νομο στα χερια μας.
Οχι στα οπλα!!!

Reaction score
3
Απάντηση: Οπλοκατοχη?

Καλέ μου φίλε, ένα όπλο στο χέρι ενός ανεκπαίδευτου και όχι αποφασισμένου να σκοτώσει είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο. Άσε που εάν το χρησιμοποιήσεις επιτυχημένα θα τρέχεις να βρεις άκρη με την Ελληνική δικαιοσύνη και στο τέλος, εάν το ψάξει, ο κλέφτης θα σου πάρει περισσότερα με αγωγές.
Από ότι βλέπεις δεν μπαίνω καν στο θέμα κατοχή ή όχι.

Βέβαια ο μόνος τρόπος για να αγοράσεις νόμιμα όπλο στην Ελλάδα, είναι είτε να είσαι γραμμένος σε κυνηγετικό σύλλογο, είτε να γραφτείς σε κάποιο σκοπευτικό σύλλογο, το οποίο είναι και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, εάν τελικά το αποφασίσεις, αφού τουλάχιστο εκεί θα μάθεις να το χρησιμοποιείς. Βέβαια το πρόβλημα είναι πως το όπλο σου δε θα μπορείς να το έχεις ουσιαστικά διαθέσιμο αφού με τα μικρά θα πρέπει να είναι αποθηκευμένο σύμφωνα με το πρωτόκολλο (αλλού το όπλο μερικώς αποσυναρμολογημένο, αλλού οι σφαίρες, μπέρδεμα).
Εάν με ρωτούσες τι θα έκανα, θα σου απαντούσα ότι δε θα έπαιρνα όσο περισσότερα παθητικά μέτρα ασφάλειας μπορώ και εάν αυτά έκρινα ότι δεν αρκούν θα ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΑ ΑΛΛΟΥ.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.637
Πριν λιγες ημερες βρεθηκαμε σε μια βραδυνη συναντηση 2-3 φιλικα ζευγαρια απο την περιοχη που μενω.
Κατα την διαρκεια της συζητησης ενας απο τους παρευρισκομενους εθεσε το θεμα της οπλοκατοχης ως απαραιτητης πλεον προυποθεσης για να ζει καποιος ασφαλης σε μια σχετικα ερημικη περιοχη οπως η δικη μας.
Με μεγαλη μου εκπληξη διαπιστωσα πως ημουν ο μονος που διαφωνουσε με την παρεα.
Τους εξηγησα πως αν και παλαιος κυνηγος, αν και ειχα δυνατοτητα αδειας οπλοκατοχης,αν και εχω ζησει με σχεδον καθε μορφης οπλο, διαφωνουσα απο την στιγμη που υπαρχουν μικρα παιδια στο σπιτι.
Απο την πλευρατους μου ανεπτυξαν τα περι εγκληματικοτητας φερνοντας διαφορα παραδειγματα και η συζητηση τελειωσε καπου εκει.
Την επομενη,Σαββατο, αργησα να επιστρεψω απο την εργασια μου.
Μερα μεσημερι, και ενω η συζυγος κοιμοταν δυο τυποι μπηκαν μεσα στον κηπο και προσπαθησαν να παραβιασουν την πισω πορτα.

Εκτοτε με πιεζει να αγορασω οπλο.

Σας ακουω....
Sauer Hatari.

Reaction score
8

Οπλο ναι υπο προυποθεσεις.

Να μην ειναι παιχνιδι του τυπου εχουμε πασχα βγες και βαρα για χαβαλε.

Και στο κατω κατω αν καποιος πηναει και θελει φαι να του δωσω αλλα οποιος μπει

να παρει κατι που δεν του ανοικει δεν μου αρεσει καθολου μα καθολου

και δεν παζαρευεται δηθεν οτι μπουκαρει στα σπιτια γιατι πηνανε τα παιδια του.

Reaction score
1

να κοιτάξεις όλες τις άλλες επιλογές που έχεις , σκύλος με εκπαίδευση ( κόστος 3000 ευρώ ) περιπολίες security , face/car control από τους securitάδες ( περνάει κάποιος άγνωστος; τηλέφωνο στο σπίτι για τυχόν προβληματισμούς , ακατάλληλη ώρα; ντου στο ψαχνό , αν και μπαίνουν μέρα μεσημέρι για να μην πετύχουν κανένα σπίτι ) περίφραξη με σιωπηλό συναγερμό , σπίτι - security - sms κινητό ( και ας είσαι μέσα ) τσάντα με σηδερικά ( πονάει - ακινητοποιεί τον μ@.@κα , αλλά δεν κάνει μόνιμη ζημιά )

Δοκιμασμένη η πρώτη λύση , σταυρωκοπιούνται οι πάντες όταν περνάν από έξω , ο σκύλος δεν γαυγίζει ... Τα υπόλοιπα όταν θα βάλω προβολέα ( δεν έχω και τίποτα αξίας :p )

Reaction score
1.214
Εγω θα ρωταγα πρωτα εναν νομικο..τι θα αντιμετωπιζα σε περιπτωση που χρησιμοποιουσα το οπλο επιτυχως....γιατι το τοπιο δεν ειναι ξεκαθαρο...υπηρχαν περιπτωσεις αθωωσης του αυτοαναμυνομενου...αλλα και σε αλλες παλι οχι.

Τωρα για τα αλλα αν ειναι ευκαιρο η αν το βρουν τα παιδια εκει υπαρχει τροπος να το φυλα καποιος καπου, που και ευκαιρο να ειναι αλλα και μη προσβασιμο στα παιδια..

Φυσικα καποιος πρεπει να γνωριζει απο οπλα γιατι αν νομιζει οτι το να το εμφανισει απλως πρωτη μουρη για εκφοβισμο ειναι αρκετο..τοτε την πατησε..μπορει και να ειναι μπορει και οχι....

Το οπλο υποθετω θα το χρησιμοποιει και η γυναικα σου ...η οποια σε μια αναλογη περιπτωση δεν θα ειχε αλλο μεσο αμυνας ...

Εγω θα εδινα πρωταρχιο ρολο στα πααθητικα μετρα ασφαλειας που ειπε ο JO..απο κει και περα ισως να επερνα και οπλο...αν εισαι σιγουρος οτι θα εχεις εσυ η γυναικα σου την απαραιτητη ψυχραιμια να εκτιμησεις μια κατασταση και εχεις γνωση πολυ καλης χρησης του οπλου (πχ να του ριξεις του αλλου στο ποδι αν ειναι αοπλος ) παρτο..αλλιως αστο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Που ζούμε ρε παιδιά, είναι δυνατόν να συζητάμε για όπλα?
Αν νιώθεις απειλή, λάβε τα μέτρα που μπορείς νόμιμα να λάβεις. Δεν είναι κακό επίσης να έχεις στο σπίτι σου 2-3 μαγκούρες δια παν ενδεχόμενο. Αλλά από εκεί και πέρα το πράγμα δεν είναι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει λογική του να ετοιμάζεσαι για πόλεμο, μη τυχόν και έρθει κανένας να σε σκοτώσει. Ούτε είναι λογικό σε μια κοινωνία έννομης τάξης να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις την εγκληματικότητα με εγκληματικότητα και την βία με βία. Έσω έτοιμος δε λέω, αλλά όχι και για φονικό.

Πάντως αν επιμένεις, να σου στείλω ένα ψαροτούφεκο. Πλάκα πλάκα, εκτός νερού έχει βεληνεκές που θα ζήλευε ένα καλό τόξο και μάλιστα με πολλαπλάσια δύναμη διάτρησης στόχου. :happy_9:

...

Reaction score
2
Ρε παιδια, μην τρελαθουμε τωρα. Ας πουμε οτι ξεπερναμε τα των νομικων κυρωσεων και ηθικων αναστολων, σκεφτειτε κ το εξης, καθολου απιθανο σεναριο που περασε απο το μυαλο μου.

Οι κορες του μπαρμπα ειναι 6-7 χρονων, right? Σκεφτειτε σκηνικο, τον μπαρμπα-καφατο να ριχνει headshot στον ληστη μπροστα στην κορη του...

Και απο την αλλη, τα παιδια σε τετοια ηλικια, δυσκολα θα σκεφτουν και θα αξιολογησουν ως λαθος τις πραξεις των γονιων τους. Φανταστειτε τον φοβο που θα νοιωθουν (εαν το μαθουν) τα παιδια απο τη στιγμη που ο μπαμπας θα θεωρει απαραιτητη την υπαρξη ενος οπλου στο σπιτι.

αν και εχω ζησει με σχεδον καθε μορφης οπλο
δεν μπορουσα να μην το σχολιασω... απο τις καλοακονισμενες πετρες, μεχρι ΚΑΙ τα μονοβολα...

Reaction score
1.847
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!

Θα το πω όσο πιο σύντομα γίνεται.

Το όπλο το τραβάς ΜΟΝΟ απέναντι σε όπλο και όπως το τραβάς ρίχνεις με την μία.

Οτιδήποτε άλλη χρήση γίνει (απο μη κακοποιό) είναι λάθος. Σκέψου αν μπορείς να το κάνεις έτσι και αποφάσισε.
Αλλιώς θα βρεθείς στη φυλακή ή με το όπλο στον κ*λο.:oops:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ο Σταύρος θέτει μερικά θέματα άξια συζήτησης.

Οι κορες του μπαρμπα ειναι 6-7 χρονων, right? Σκεφτειτε σκηνικο, τον μπαρμπα-καφατο να ριχνει headshot στον ληστη μπροστα στην κορη του...
Αυτό νομίζω κι εγώ ότι είναι σωστό. Γι' αυτό καλύτερη λύση κι από το όπλο - για το οποίο πάντως δεν είμαι κατά, γιατί αν υπάρχει μειώνεται ο φόβος (Θεός φυλάξοι, αλλά λέμε τώρα) να δει κάποιο παιδί το αντίθετο! - είναι μερικά καλά σκυλάκια στον κήπο :happy_9:.

Φανταστειτε τον φοβο που θα νοιωθουν (εαν το μαθουν) τα παιδια απο τη στιγμη που ο μπαμπας θα θεωρει απαραιτητη την υπαρξη ενος οπλου στο σπιτι.
Εδώ πάλι, θα διαφωνήσω. Στα (όποια) παιδιά, που γενικώς πολύ τους αρέσει να τους εξηγούν πράγματα και να τα αντιμετωπίζουν σαν μεγάλους, μπορεί να εξηγηθεί ένα μυστικό, δηλαδή ότι και σε άλλα σπίτια συμβαίνει το ίδιο (δηλαδή κινδυνεύουν όσο και όλοι οι άλλοι άνθρωποι), αλλά για το φόβο ατυχημάτων και τραυματισμών, οι άνθρωποι που έχουν όπλο στο σπίτι δεν το λένε.

Reaction score
2
Ο Σταύρος θέτει μερικά θέματα άξια συζήτησης.
Παντα :happy_9:

Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Αυτό νομίζω κι εγώ ότι είναι σωστό. Γι' αυτό καλύτερη λύση κι από το όπλο - για το οποίο πάντως δεν είμαι κατά, γιατί αν υπάρχει μειώνεται ο φόβος (Θεός φυλάξοι, αλλά λέμε τώρα) να δει κάποιο παιδί το αντίθετο! - είναι μερικά καλά σκυλάκια στον κήπο :happy_9:.
Τι εννοεις? Να ριξει ο ληστης headshot στον Καφατο?!?! (edit, ακυρο, δεν ειδα σωστα τη θεση της 2ης παυλας :mrgreen:)

Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Εδώ πάλι, θα διαφωνήσω. Στα (όποια) παιδιά, που γενικώς πολύ τους αρέσει να τους εξηγούν πράγματα και να τα αντιμετωπίζουν σαν μεγάλους, μπορεί να εξηγηθεί ένα μυστικό, δηλαδή ότι και σε άλλα σπίτια συμβαίνει το ίδιο (δηλαδή κινδυνεύουν όσο και όλοι οι άλλοι άνθρωποι), αλλά για το φόβο ατυχημάτων και τραυματισμών, οι άνθρωποι που έχουν όπλο στο σπίτι δεν το λένε.
Δεν προσπαθω να σε πεισω για κατι, αλλα σκεψου και το αλλο. Λες στο παιδακι οτι ολοι εχουν απο ενα, για να του λυσεις την απορια. Ποια ειναι η επομενη του σκεψη? I think you can see where this is going...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.318
Members
38.682
Νεότερο μέλος
Andrewk