Οπλοκατοχη?

GTX

Reaction score
39
Να μιλάμε για όπλα νομίζω είναι υπερβολή αλλά και επικίνδυνο σε πολλά επίπεδα.

Το συναίσθημα του να μπει κάποιος στο σπίτι σου, όπως έμαθα πολύ πρόσφατα είναι πολύ άσχημο και δεν βλέπω να φεύγει εύκολα. Μπαίνεις σε σκέψεις που σίγουρα καλό είναι να μη φτάσεις να κάνεις.

Κακά τα ψέματα τα όποια μέτρα μπορεί να πάρει κανείς (ακόμα και το όπλο) πιο πολύ για δική σου ψυχολογική στήριξη είναι παρά αποτελεσματικά στην κακιά την ώρα.

Η δική μου πρόταση είναι: βάζεις συναγερμό (αν δεν έχεις), φέρνεις ένα σοβαρό επαγγελματία, κάνει μια σωστή μελέτη του χώρου και βάζεις ένα σύστημα που να είναι ευέλικτο και πλήρες, να καλύπτει εξωτερικούς χώρους, πόρτες παράθυρα κτλ και να μπορεί να λειτουργήσει σοβαρά σε mode είμαι μέσα στο σπίτι και προστατεύει την περίμετρο. Βάζεις και τίποτα κάμερες να σου στέλνουν μήνυμα στο κινητό όταν ανιχνεύσουν κίνηση, βάζεις ίσως πτυσόμενες μπάρες σε πόρτες παράθυρα (υπερβολικό ίσως αλλά σε ερημικές περιοχές και εύκολα προσβάσιμες κατα τη γνώμη μου δυστυχώς απαραίτητο), αγοράζεις και κανένα ρόπαλο του baseball και εξετάζεις και το ενδεχόμενο security (αν και έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς για αυτή τη λύση). Και από κεί και πέρα κάνεις το σταυρό σου ότι αυτά θα είναι αρκετά για να τους αποτρέψουν wall_1wall_1.

Reaction score
3
Απάντηση: Οπλοκατοχη?

Και κάνε μια καλή ασφάλεια για κλοπή και εάν έρθει κάποιος να στα πάρει, βοήθησέ τον και στη μεταφορά.
Αντρέα, δεν είναι για εμάς τέτοια πράγματα…

Reaction score
5
Αν θέλει να μπει, θα μπει. Αν είναι 'επαγγελματίες', και σε στοχεύσουν, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Αν όμως φέρεις όπλο εσύ, και κουβαλούν κι αυτοί, το escalation είναι αναπόφευκτο και μπορεί να είναι πολύ αιματηρό και για τις 2 πλευρές.
Όπως έγραψαν κι άλλοι, μάλλον μιλάμε για security σε layers:
- Καλή περίφραξη αν είσαι σε μονοκατοικία. Να κάνετε μια βόλτα γύρω γύρω με έναν ειδικό και να δείτε τι μπορεί να δει κάποιος από τον δρόμο. Να βάλετε οπτικά και φυσικά εμπόδια π.χ. δέντρα.
- Σκυλάκια. Αγαπάς και τα ντόπερμαν. Μήπως είναι καιρός να πάρεις ένα ζευγαράκι; Με λίγη εκπαίδευση, δεν θα τρώνε φόλες και θα χαλάνε τον κόσμο αν μπει κάποιος μέσα.
- Συναγερμός. Πρέπει να μπορείς κεντρικά να δεις αν είναι κλειστές όλες οι πόρτες και τα παράθυρα. Ακόμα και μέσω internet γίνεται εύκολα αυτό πλέον.
- Να συνδεθεί με γνωστή εταιρεία security ο συναγερμός. Είναι πλέον η μόνη πηγή που 'ακούει' η Άμεση Δράση και την θεωρεί έγκυρη. Αν πάρεις εσύ τηλέφωνο και πεις "Με κλέβουν", θα έρθουν σε 2 ώρες και αν...

Το θέμα είναι, να το κάνεις τόσο δύσκολο, που ίσως σκεφτούν να χτυπήσουν το σπίτι του γείτονα, κι όχι το δικό σου...Δεν υπάρχει άλλη λύση...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.082

Υπάρχουν και όπλα που δεν σκοτώνουν.
Εγώ έχω πάντα μαζί μου στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου ένα μεταλλικό όπλο αντίγραφο του αληθινού, που ρίχνει μεταλλικά μπιλάκια 4 χιλ.
Δεν σκοτώνει, αλλά αν φας μια θα πονέσεις τόσο που δεν θα σου αφήσει περιθώρια να σκεφτείς αν είναι αληθινό ή ψεύτικο.
Κάνει και θόρυβο σχεδόν σαν το αληθινό, ρίχνει με αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα και ρίχνει μέχρι 16 συνεχόμενες βολές.
Όσες και να αστοχήσουν κάποια θα βρει στόχο.
Είναι αποτελεσματικό για εκφοβισμό και πωλείται ελεύθερα σαν όπλο σκοποβολής.
Φυσικά απαγορεύεται η χρήση του.
Αλλά αν χρειαστεί δεν είσαι μόνο με τα χέρια σου και μπορείς να αμυνθείς από απόσταση.
Ευτυχώς μέχρι σήμερα μου είναι αχρείαστο. Σαν τους πυροσβεστήρες.
Τους έχεις κι ας μην χρειαστούν. Αν όμως χρειαστούν μπορεί να σε σώσουν.

Reaction score
4
Όπλο; Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να ζήσω με το βάρος ενός φόνου ακόμα και ενός που ήθελε να με κλέψει.
Εγω θα μεινω σε αυτο που εγραψε ο Λαμπρος και συμφωνω απολυτα....

Reaction score
1
Θυμάμαι ακόμα το όπλο του πατέρα του φίλου μου, που καταφέραμε να το βρούμε, που βρήκαμε και τις σφαίρες, που σημαδεύαμε ο ένας τον άλλο….. Αν είχα παιδί σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα όπλο στο σπίτι. Οι λύσεις σήμερα για security είναι πάρα πολλές και σίγουρα θα βρεις αυτήν που σου ταιριάζει στην τσέπη και στις ανάγκες φύλαξης.

Reaction score
4.912
Συναγερμός , σκύλος-ια , κανά τσεκούρι και μπαλτάς μοιρασμένα σε κρίσιμα δωμάτια , ευχές να μην σε έχουν βάλει στο μάτι και έρθουν με σχέδιο γιατί τότε ακόμη και με όπλα μάλλον εσύ θα μπλέξεις πιο πολύ, γιατί είτε γίνει κακό με το όπλο είτε όχι αφού προσπαθήσεις να το χρησιμοποιήσεις θα υπάρχουν επιπτώσεις , είτε στην οικογένεια σου είτε σε σένα αν κάνεις κακό στους διαρήκτες.
Εγώ πάντως έχω 3 σκυλιά , δίπλα στο κρεβατάκι μου ένα μπαλτά και συνήθως αφήνω τα πάντα ανοιχτά και ξεκλείδωτα. Όσο πιο πολλές αισθητές προφυλάξεις παίρνεις τραβάς και υποψίες ότι κάτι αξίας υπάρχει να προστατέψεις.

VG

Reaction score
0
Το εχουμε ξανασυζητησει νομιζω..

Σκυλια(απαραιτητως εκπαιδευμενα) και καλη περιφραξη ειναι οι λυσεις που και δουλεια θα κανουν,και ζημια ΔΕΝ θα κανουν.Απλα οταν θες να πας διακοπες θα πρεπει καποιος να τα ταίζει,κατι που δεν ειναι ευκολο τον 15γουστο και στην περιοχη που μενεις.

Με οπλο...ακομα και αν ολα πανε καλα και χρησιμοποιησεις το οπλο μονο οταν πρεπει,και παλι μπορει να βρεθεις στην φυλακη για φονο αοπλου ληστή(δηλαδη δεν καλυπτεσαι απο αυτοαμυνα).Το πιθανοτερο ειναι οτι την κρισιμη ωρα δεν θα προλαβεις να το πιασεις,ενω την μη κρισιμη ωρα θα προλαβεις και θα το χρησιμοποιησεις.

Reaction score
4
Απορώ πάντως που η πρόταση του σκύλου άργησε σχεδόν μια σελίδα...
Δεν μπορώ να φανταστώ μονοκατοικία οπουδήποτε, και ειδικά στους (αν)Θρακομακεδόνες χωρίς σκύλο.

Ζώντας σε διαμέρισμα, τα τελευταία 4 χρόνια με ένα αθώο (αλλά βροντόφωνο, με βαθύ απειλιτικό γαύγισμα) Golden retriever μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει το παραμικρό άγχος.
Το διαμέρισμα απο κάτω το έχουν κλέψει, ο τύπος είναι αστυνομικός και έχει και 2 όπλα σπίτι (σε χρηματοκιβώτιο πακτωμένο στον τοίχο). Παρόλα αυτά τον επισκευτικαν.
Και σημειώνω ότι δεν υπάρχει ποιο αθώο και ακατάλληλο για φύλακας σκυλί απο το Golden retriever. Ειναι απίστευτα φιλικό με όλους, απίστευτα προσεκτικό και φυλικό με τα παιδιά, αλλά παρόλα αυτά η παρουσία του, το γαύγισμά του είναι αρκετά για να αποτρέψουν τις περισότερες περιπτώσεις (δεν μιλάω για επαγγελματίες, αλλωστε επαγγελματίες δεν θα έρθον σε μένα, στην τράπεζα θα πάνε) και να στρέψουν αλλού το βλέμα τους οι επίδοξοι επισκέπτες.
Για να μην πιάσουμε το θέμα διαπαιδαγώγισης. Ειναι γνωστές οι θετικές επιπτώσεις στην συμπεριφορά και νοοτροπία των παιδιών η συμβίωσή τους σε μικρή ηλικία με ένα σκύλο. Τα κάνει περισσότερο υπεύθυνα, εκτονώνει την ενέργειά τους, ενισχύει την κοινωνικότητά τους και γενικά μόνο θετικά μπορεί να έχει.
Για τον λόγο αυτό προτείνω σκύλο.

Α! και να κόψει η γυναίκα τον ύπνο μεσημεριάτικα!

Reaction score
3

Αν και τα απεχθάνομαι τα όπλα, (πράγματι είναι η έσχατη λύση και μόνο όταν απειλούν την ζωή σου με αντίστοιχο ή ανάλογο μέσο), οφείλω να ομολογήσω ότι μερικές φορές είναι απαραίτητα, έστω κι αν αυτό είναι σπάνιο.
Λύση δεν θα προτείνω, άλλωστε ειπώθηκαν αρκετές.
Ο καθένας πρέπει να αποφασίζει μόνος του για το τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του.

Τσαρουχά έχω μια απορία: Το ψαροντούφεκο διαπερνά ταβάνια; :crazy_3: "happy_1"
Αν ναι, θα πάρω ένα, θα το δοκιμάσω ΔΗΘΕΝ, και αν πετύχει το στόχο του, θα ισχυριστώ ότι ακολουθούσα τους κανονισμούς ασφαλείας και το όπλιζα κρατώντας το προς τα πάνω. Που να φανταστώ κύριε αστυνόμε ότι θα διαπερνούσε το ταβάνι "happy_1"...:crazy_3:..."happy_1"

spresv, αυτό το όπλο που δείχνεις πολύ μου αρέσει, ειδικά αν αυτό το μπροστινό εξάρτημα είναι σιγαστήρας :cool_11:
Οχι τίποτ' άλλο, μην μας κόψουν και πρόστιμο για ηχορύπανση "happy_1" "happy_1" "happy_1"

Reaction score
14
οπλο στο σπίτι με παιδιά... Never!

baseball bat, ΝΑΙ όπως επίσης και κάποιο αλλο βαρύ αντικείμενο "αμόνι" "βαριοπούλα" αυτά είναι χρήσιμα.

ΟΠΛΟ σε σπίτι με παιδί ποτέ των ποτών....

Φίλος που είναι πολύ έμπειρος με οπλα τα εχει κλειδωμένα σε ντουλάπι που θές σκάλα να ανέβεις μέσα στην κρεβατοκάμαρα, του μπήκε αγνωστος μέσα στο σπίτι του απόγευμα 18:30 ενώ αυτός αναπαυόταν, και οταν τον πήρε πρέφα μέχρι να πάει να ξεκλειδώσει, αν αανέβει και να αρπάξει το όπλο ο κλέφτης είχε φύγει Λούης....

Και ερωτώ, πές ότι το εχεις στο κωμοδίνο σου ΄΄η κάτω απο το μαξιλάρι σου, και ακούσεις τον κλέφτη να είναι μέσα στο σπίτι, τι θα κάνεις? θα του επιτεθείς με το όπλο και θα του πείς εξω ρε λούστη κρατάω γεμάτο όπλο??? Και αν αυτός το δικό του είναι "γεματότερο" και ο ίδιος αδίστακτος και σου την ρίξει πρώτος?

Το θέμα είναι οχι αν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι αλλά αν σε κάνει να νοιώθεις ασφαλέστερος απο ότι χωρίς όπλο.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Οπλοκατοχη?

........................
Και ερωτώ, πές ότι το εχεις στο κωμοδίνο σου ΄΄η κάτω απο το μαξιλάρι σου, και ακούσεις τον κλέφτη να είναι μέσα στο σπίτι, τι θα κάνεις? θα του επιτεθείς με το όπλο και θα του πείς εξω ρε λούστη κρατάω γεμάτο όπλο??? Και αν αυτός το δικό του είναι "γεματότερο" και ο ίδιος αδίστακτος και σου την ρίξει πρώτος?

Το θέμα είναι οχι αν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι αλλά αν σε κάνει να νοιώθεις ασφαλέστερος απο ότι χωρίς όπλο.
Από την στιγμή που ο άλλος παραβιάζει την ιδιοκτησία σου δεν τον αποτρέπεις με το όπλο, τον πυροβολείς.
Δεν κάθεσαι να περιμένεις να δεις τι θα κάνει.

Reaction score
43
Γειά σας και απο εμένα.
Μεγάλο θέμα ανοίχτηκε...
Να μπούνε κλέφτες και να κλέψουν, οκ
Συνήθως όμως άν αυτοί που μπούνε μέσα "δεν μιλούν ελληνικά" δεν σταματούν μόνο στην κλοπή.
Όπως με πληροφόρησε φίλος απο το εγκληματολογικό, μόνο το σκύλο δε βιάζουν...
Επομένως, όπλο, αφού προηγηθεί εκπαίδευση στη χρήση του και πολύ μα πολύ εξάσκηση, και φυσικά αγορά χρηματοκιβωτίου (μικρού) μέσα στο οποίο θα φυλάσσεται και θα βρίσκεται σε "στρατηγική" θέση στο σπίτι.
Εναλλακτικά προτείνω και αυτό το οποίο είναι δοκιμασμένο με εγγυημένα αποτελέσματα. (καλό είναι να υπάρχουν 3-4 απο 'δαύτα σε διάφορα σημεία στο σπίτι)
http://cgi.ebay.com/Stun-Gun-Raptor...ryZ79850QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ανδρέα λόγω των πολλών ιδιοτήτων μου, και της πείρας μου με όπλα, (Αστυνομικός και σκοπευτής 27 χρόνια) εάν σκεφτής την αγορά κυνηγετικού όπλου, θα σου πρότεινα τα φυσίγγια που θα αγοράσεις να είναι λαστιχένια, αυτό συνεπάγεται ασφάλεια για τα παιδιά!! και σιγουριά για την γυναίκα, και επίσης ότι δεν θα μπεις φυλακή για φόνο, τα φυσίγγια αυτά δεν σκοτώνουν, και δεν έχει το όπλο καθόλου ανάκρουση (κλώτσημα) μπορούν άνετα να πυροβολήσουν και γυναίκες!!

Reaction score
0
Αναρωτιέμαι για ποιό λόγο χρειάζονται να υπάρχουν και άλλα "φιλήσυχα" είδη στο σπίτι, (εκτός από όπλα), και που έχουν προταθεί. Όπως τσεκούρια, μπαλτάδες, αμόνια(;), ρόπαλα και άλλα τέτοια, που στην χειρότερη περίπτωση ανοίγουν κεφάλια ανεπανόρθωτα, στην δε καλύτερη, ακρωτηριάζουν απλώς!.... Και μάλιστα, με τρόπο σπλάτερ. Τύπου Ταραντίνο σκηνικό. Πολύ φιλικό για τα παιδιά, και πολύ υγιές για την ψυχή τους, να θυμούνται τον μπαμπά τους να ξεπλένει τα μυαλά του κακοποιού από το ρόπαλο, άσε την ζημιά στο χαλί από την λίμνη αίματος!

(Φίλος μου που την "μπουμπούνισε" σε κλέφτη με φωτοβολίδα από το μπαλκόνι του στην πυλωτή, επειδή έκλεβε το μηχανάκι, "εισέπραξε" ένα ανεπανόρθωτο ποινικό μητρώο με 3 μήνες με αναστολή, τεράστια δικανικά και δικηγορικά έξοδα και 5 χρόνια πιο κοντά στο εγκεφαλικό. Κι ήταν τυχερός, επειδή το πιστόλι φωτοβολίδων του ανήκε νόμιμα λόγω σκάφους).

Δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό να συζητάμε να επιτεθούμε στον/στους κακοποιούς με οποιονδήποτε τρόπο, ή με οποιοδήποτε όπλο. Εδώ δεν θέτω θέμα νομικής ευθύνης, "κακής ελληνικής δικαιοσύνης" που δικαιώνει τον παράνομο ή άλλα τέτοια φιλοσοφικά. Η διαφορά βρίσκεται στον ψυχισμό του κλέφτη και του "νοικοκύρη". Ο δεύτερος σκέπτεται τις συνέπειες, ο πρώτος όχι. Αν, όμως, στο κρίσιμο δέκατο του δευτερολέπτου, διστάσεις να τραβήξεις, τότε τα πράγματα θα αποβούν μοιραία - για σένα.
Ο μόνος τρόπος για να γίνει "θηρίο" και ταύρος μαινόμενος, ένας "φυσιολογικός" οικογενειάρχης, είναι να του θίξουν τα παιδιά, και για κάποιους (!) και την γυναίκα.... Αν, όμως, συμβεί αυτό, (έξω και μακριά από μας και σκ@τ@ στο στόμα μου), τότε τα πάντα γίνονται όπλα και το μακελειό αναπόφευκτο.
Αν, όμως, πρόκειται για μια "απλή" κλοπή, τότε το πιθανώτερο είναι να αφήσουμε αυτούς που κοιμούνται να συνεχίσουν να το κάνουν, σ' όσους, δε, ξυπνήσουν, να τους κλείσουμε το στόμα, λέγοντάς τους ψιθυριστά και γλυκά: "Σσσσσ, αγάπη μου, μας κλέβουν. Κάνε ότι κοιμάσαι".... Όχι τίποτα άλλο, για να γλυτώσουμε και το αναισθητικό σπρέι!
Τώρα, το τρίτο σενάριο, που είναι να σηκωθούμε από τον ύπνο μας, με την πιστόλα, που έχουμε πάντα δίπλα μας γεμάτη, και να τους συλλάβουμε βάζοντάς τους να κάθονται στον καναπέ, μέχρι νάρθει η αστυνομία, μόνο ο Καπουντζίδης στο "Παρά 5" το σκέφτηκε!!!

Άρα, και κατά την ταπεινή μου άποψη, φουλ προληπτικά μέσα ασφαλείας, όπως έχουν αναφερθεί ήδη, και προσευχή να μην μας βάλει στο μάτι κανείς. Επιπροσθέτως, κάτι γνωστές μου οικογένειες που μένουν σε πραγματικά απομονωμένη περιοχή της Αττικής, αλληλοειδοποιούνται και μεταξύ τους με σιωπηλό τρόπο, μάλλον με κινητά, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς με ποιον τρόπο.

Τα όπλα είναι χρήσιμα μόνο σε προμελετημένη κατάσταση και με πολλούς. Δηλαδή να ξέρεις πότε θα γίνει το "ντου" και να στήσεις καρτέρι. Πράγμα αδύνατο. Αν είναι σε 4 καμμάτια μέσα στο σπίτι, και περιμένεις και το καζάνι της.... ψυχής σου να βράσει, άστο καλύτερα. Ύστερα, αν είναι πάνω από ένας, τι θα γίνει; Θα τους καθαρίσει κανείς όλους; Ή μήπως θάχει την ψυχραιμία να τους κρατάει ακίνητους, μέχρι νάρθει βοήθεια;

Τέλος, καθόλου, μα καθόλου, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός του ισόβιου τραυματισμού του ψυχισμού και της πάρα πολύ πικρής γεύσης που έχει η αφαίρεση μιας ζωής. Έστω κι αν "καταφέρουμε" κάτι τέτοιο, έστω και που όλο το δίκιο του κόσμου είναι με το μέρος μας....

Reaction score
164
Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από σκύλο μέσα στο σπίτι τη νύχτα. Στον κήπο τον ναρκώνουν, τον σκοτώνουν τον ξεγελάνε. Αλλά αν είναι μέσα στο σπίτι δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα και το ζώο αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει εισβολέας απ' έξω και ξεσηκώνει τον κόσμο.
Όσο για το όπλο...
Υπάρχουν παιδιά. Και ΟΛΑ τα παιδιά είναι περίεργα, ΟΛΑ τα παιδιά θα ανακαλύψουν το κλειδί που ξεκλειδώνει το συρτάρι μέσα στο οποίο υπάρχει το λουκέτο, που κλειδώνει το μπαούλο στο οποίο βρίσκεται ο κωδικός για το ντουλάπι στο οποίο βρίσκεται το όπλο. Ό,τι και να κάνεις, θα το βρουν. ΟΛΑ τα παιδιά θα το περιεργαστούν, με ολέθρια αποτελέσματα. ΟΛΑ τα παιδιά θα βρουν το όπλο τα nanoseconds που θα το αφήσεις ξεκλείδωτο. ΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ. Για μένα αυτό είναι αξίωμα.
Και ας υποθέσουμε ότι έχεις όπλο και θα το χρησιμοποιήσεις; Εναντίων ποιού; Του δεκατετράχρονο σαλταδόρου; Δεν νομίζω; Εναντίων το 50χρονου μαφιόζου που απέδρασε τρεις φορές από την φυλακή και πέρασε άλλες τόσες τα σύνορα, έχοντας φάει και μερικούς άλλους; Αν δεν έχεις (που δεν έχεις) αντίστοιχο βιογραφικό, ούτε που θα προλάβεις... Εναντίων του οποιουδήποτε; Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα το κάνει αυτό.
Θα το έχεις για εκφοβισμό; Θα ρίξεις στον αέρα; Μάλλον θα την φας στο ψαχνό, εκτός αν είναι τίποτα πεινασμένοι ερασιτέχνες, που πάλι θα το έβαζαν στα πόδια με μία φωνή...

Βάλε σκυλιά και κανέναν συναγερμό και άσε τα κουμπούρια. Μην βάζεις και άλλους μπελάδες στο κεφάλι σου!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.082

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για παιδιά να δουν σκηνές βίας μέσα στο σπίτι, έστω κι αν το θύμα είναι κλέφτης, λήστής, βιαστής και ότι άλλο.
Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή.
Κάθε μέρα ακούμε τι γίνεται. Αυτά δεν γίνονται μόνο στους άλλους.
Κάποια στιγμή αν χρειαστεί και δεν το έχεις το όπλο και πάθεις ζημιά, την όποια ζημιά, θα μετανιώνεις που δεν το είχες.
Αν κάποιος απειλεί το παιδί σου μέσα στο απίτι σου τον σκοτώνεις χωρίς τύψεις.
Γιατί να έχεις τύψεις; Που σκότωσες ένα ρεμάλι;
Απ΄το να σε κλέψει, βιάσει, σκοτώσει, είναι καλύτερα να αμυνθείς. Κι ας τον σκοτώσεις.
Παρά να ακουστεί στα δελτία ειδήσεων π.χ. ότι άγνωστοι έδεσαν, βίασαν, σκότωσαν και τελικά απλώς αναζητούνται.
Καλές οι θεωρίες αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Πρέπει να προσαρμοστείς στην σημερινή κατάσταση.
Αλλά οπωσδήποτε η ύπαρξη όπλου μέσα στο σπίτι προϋποθέτει ασφαλές μέρος απρόσιτο από παιδιά και εκπαίδευση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.315
Members
38.681
Νεότερο μέλος
Andrewk