Καλώδιο ρεύματος;

Reaction score
5
Για πείτε μου τώρα, εσείς που τα κατέχετε αυτά τα πράματα, καθώς εγώ δεν ξέρω από δαύτα.

Στο μαγαζί μου, έχουμε κάνει μια γεώτρηση γύρω στα 70 μέτρα. Στα ίδια μέτρα υπάρχει μια αντλία για να τραβάει το νεράκι.Κάποια στραβή μας έκατσε και έσπασαν τα στηρίγματα της αντλίας και βρέθηκε κρεμασμένη από το καλώδιο ρεύματος παρακαλώ. Υπήρχε κι ένα συρματοσχοινο αλλά δεν βοηθούσε στην στήριξη καθώς δεν ήταν τεντωμένο (αχ κακοτεχνίες...)

Τέσπα... Συνεχίζω...

Το καλωδιάκι αυτό, λοιπόν, του ρεύματος, έφαγε τσαμπουκά. Μεγάλο το βάρος, πολλά τα μέτρα. Εδωκα λεφτά λοιπόν, να φέρουμε 75 μέτρα φρέσκο καλώδιο. Σωστό καλώδιο, όχι βλακίες. Παχύ, ανθεκτικό κλπ κλπ. Κάτω από τη γη θα ειναι το καψερό.

Και δεν με λέτε βρε παιδιά. Για πιο λόγο αυτό το καλώδιο εγώ το πλέρωσα 200 ευρά (λιγότερο βασικά αλλά τέσπα) τα 75 μέτρα και είναι παχύ ωσάν τον αντίχειρά μου και θορακισμένο και ανθεκτικο κλπ κλπ και τα χαιεντάδικα καλώδια ρεύματος θέλουν ένα σκασμό λεφτά;

Τι παραπάνω δηλαδή έχει ενα καλώδιο που κάνει 300-400 (ή μπορεί και παραπάνω δεν ξέρω) ευρώ ανά μέτρο από το δικό μου που το πήρα 200 ευράκια τα 75 μέτρα;;;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που σπαταλήσατε για να μου απαντησετε εκ των προτέρων.

Reaction score
5
R&D ρε χαμενε... )(
το δέχομαι.

R&D on what my dear friend;

ίσως δεν έθεσα σωστά την ερώτησή μου. Τι το καλύτερο έχει ένα χάιεντ καλώδιο από το δικό μου και το κάνει να αξίζει τόσο;

Και σκέφτομαι. R&D. Ok! Είμαι υπερ του R&D και μ'αρέσει να βγαίνουν συνεχώς προϊόντα αναβαθμισμένα.

Πόσο research να κάνεις πια σε ενα ριμάδι καλώδιο; πόσο;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.997
... και εργατοώρες, μη ξεχνάμε τις εργατοώρες, και το στρώσιμο! Άντε, γίναμε όλοι ίσια κι όμοια... :happy_9: :happy_9:

Reaction score
8
ίσως δεν έθεσα σωστά την ερώτησή μου. Τι το καλύτερο έχει ένα χάιεντ καλώδιο από το δικό μου και το κάνει να αξίζει τόσο;
γιατι ειναι κιτρινο

Reaction score
2
το δέχομαι.

R&D on what my dear friend;

Και σκέφτομαι. R&D. Ok! Είμαι υπερ του R&D και μ'αρέσει να βγαίνουν συνεχώς προϊόντα αναβαθμισμένα.

Πόσο research να κάνεις πια σε ενα ριμάδι καλώδιο; πόσο;
Δεν σε καταλαβαινω. Επειδη καποιος πηρε το καλωδιο που πηρες και συ, στο 1/5 και λιγοτερο της τιμης, του βαλε και ενα ψαρωτικο sleeve, του κοτσαρε και κατι βυσματα ΝΑ, δεν αξιζει και 500 ευρω για... R&D?

Δεν εχω κανενα προβλημα με αυτους που ακουνε διαφορες απο καλωδια ρευματος, τουναντιον, αμα τη βρισκουνε εμενα δεν μου πεφτει λογος. Θα μπορουσε μηπως να μου εξηγησει καποιος πως διαολο βελτιωνουν τον ηχο? Απ οσο ξερω, κανενα hi-end-ο-καλωδιο δεν μεταβαλει οποιαδηποτε χαρακτηριστικα της γραμμης. Σας ακουω, παρακαλω...

sk

Reaction score
499
Να τολμήσω μια μαντεψιά ?

Θυμάσαι το παιχνίδι με τις παραδοχές «μπουζούκι» - «όργανο» - «αστυφύλακας» ?

Ε, ενδεχομένως να μπορεί να παιχτεί και σε παραλλαγές, π.χ. :

• Το Ακριβότερο είναι και καλύτερο !
  • Το Δικό μου είναι και καλύτερο !

Άρα,

• Το Ακριβό, Δικό μου ..... είναι το καλυτερότερο !

Σίγουρα δεν θα το παίζουν όλοι, αλλά θα το παίζουν αρκετοί (έως πολλοί) !

Μα κάτι απορίες που έχεις ώρες ώρες.
Βρε μπας και είσαι «νότιος» ?

:crazy_3:

Reaction score
8
Δεν εχω κανενα προβλημα με αυτους που ακουνε διαφορες απο καλωδια ρευματος, τουναντιον, αμα τη βρισκουνε εμενα δεν μου πεφτει λογος.
καλα και εγω ακουω φωνες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
μολις παρελαβα απο το κουριερ τα χαπια με μικρομορια
τα πινω και επανερχομαι

Reaction score
5
να πω και κάτι ακόμα. Η ισχύς της αντλίας είναι 4,5 ίππους δηλαδή 3,357 KW.

Πάμε παρακάτω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οσα δεν φτανει η αλεπου
οσο θελεις βροντα
1 αν παρεις ενα καλωδιο ψευτοχαιεντ μπορει να ακουσεις διαφορες
μπορει και οχι
δεν ειναι υποχρεωτικο να ακους
μπορει και να παρακους
καλο ειναι και αυτο
τωρα αν ακους και αρχισεις και την ψαχνεις θα δεις οτι δεν μπορεις να φτιαξεις ενα απλο καλωδιο να παιζει σαν ενα καλυτερο
αυτο ακριβως πουλανε οι εταιριες οτι εσυ δεν μπορεις να το αντιγραψεις
αλλιως θα το δινανε τσαμπα
τωρα το δικο σου καλωδιο εχει καποιες ιδιοτητες που δεν εχουν τα ψευτοχαιενταδικα καλωδια
ειναι οτι μπορει να ζει μεσα στο νερο-χωμα και υγρασια χωρις προβλημα
γιατι ειναι σχεδιασμενο για αυτο
κανενα χαιενταδικο καλωδιο δεν εχει σχεδιστει να ζει σε τετοιες συνθηκες
οπως κανενα καλωδιο που ειναι σχεδιασμενο να ζει σε νερο χωμα υγρασια
δεν θα παιξει ποτε μουσικη γιατι απλα δεν ειναι φτιαγμενο για κατι τετοιο
εννοηται πως οποιος εχει εμπειρια σε τετοιου ειδους καλωδια πρωτα ακουει και μετα αγοραζει
γιατι η τιμη δεν ειναι το κινητρο να αγορασει κατι αλλα το πως παιζει
αλλα ειπαμε οσα δεν φτανει η αλεπου
οσ θελεις βροντα

Reaction score
8
παιδια τελικα πιστεψα,, Αφου το ενα μετρο χαι ενδ καλωδιου ρευματος επιφερει διαφορες στο ακουσμα ασχετα των χιλιομετρων κουκουρουκου καλωδιου που προηγουνται, προτεινω το εξης, Κρατηστε τα κοινα καλωδια των συσκευων και αλλαχτε μονο τον τελευταιο ποντο με σουπερ χαι εντ καλωδιο. Παλι θ ακουσετε τις διαφορες. Εγω παντως την ακουσα γενικως,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
υφοτειθεται στους μαστερ της θεωρειας παντα
οτι
ολα τα καλωδια ακουγονται τα ιδια μεχρι 5cm
α δεν πουλανε λιγα εκατοστα καλωδιου
απο μετρο και πανω

Reaction score
8
ολα τα καλωδια ακουγονται τα ιδια μεχρι 5cm
σε αυτο συμφωνος σκεψου ομως συμφωνα με την θεωρια της σχετικοτητας-οχι του Αιν αλλα της τρελλας μας ποση επιπτωση μπορει να εχει ενα μετρο καλωδιου σε σχεση με τα χιλιομετρα του υπολοιπου,
Να μου ελεγες ρε παιδι μου για επιπτωσεις καλωδιου ρευματος μεταξυ μιας συσκευης και ενος μαραφρετιου που θα σουχει σαξει το ρευμα σου με τα RFια του και τα σταθερα του εκει...να το κανονισουμε.

Reaction score
8
Ασχετο, συμφωνω και σε κατι αλλο μαζι σου που παλια το θεωρουσα-να πω τωρα την λεξη η θα ανοιξει καινουργιο θρεντ ο Κωστας-αιρετικο. Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΙ ΕΝΤ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.Τα επομενα χρονια θα δικαιωθω-ουμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κωστας-αιρετικο. Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΙΚΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΙ ΕΝΤ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Όσοι ασχολούμαστε με δαύτα, ξέρεις τι γέλιο ρίχνουμε κάθε φορά που ακούμε την γνωστή ατάκα: "άλλαξα καλώδιο ρεύματος και βρήκα το φως μου"? Δυστυχώς αγαπητέ Αθανάσιε, εφόσον είσαι της παραπάνω άποψης, η χαϊεντική κοινότητα σε θεωρεί αυτομάτως εχθρό, όχι απλά μη φίλο, ΕΧΘΡΟ! Γενικώς ότι δεν κατανοούν, είναι αηδία, ανώφελο, θεωρητικό, μετρήσεις, δεν έχει συναίσθημα, αυτοί θέλουν το κακό του high end, είναι άσχετοι και λοιπές μπούρδες. Το έχουνε καταντήσει χόμπι της κολοκυθόπιτας και της αερολογίας. Μόνον έτσι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.971
Kι όμως, 1 μ καλώδιο ρεύματος, ασχέτως σε τι χάλι βρίσκεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, συνήθως κάνει, ή έστω μπορεί να κάνει, σημαντική διαφορά στον ήχο. Αυτό δεν είναι μαύρη μαγεία, έχει εξήγηση.

Επίσης αν ταίζεις όλο το ηχοσύστημά σου από ένα καλό (δηλ ON LINE) UPS, όπως ΟΛΑ τα στούντιο ηχογραφήσεων, τότε ό,τι καλώδιο ρεύματος και να αλλάξεις δεν ακούγεται καμιά απολύτως διαφορά. Κι αυτό δεν είναι μαύρη μαγεία...

Ψηφιακή ισοστάθμιση σε Hi-End σύστημα? Τι μπούρδες είναι αυτές βρε?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.512
Νεότερο μέλος
Squat