ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Αν και μάλλον θα το ακούσατε/διαβάσατε ήδη...

Από ΚΤΕΟ και τα δίκυκλα σε λίγους μήνες

Υποχρεωτικά από ΚΤΕΟ θα πρέπει να περνούν πλέον και τα δίκυκλα στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Κωστής Χατζηδάκης. Η διενέργεια του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων θα ξεκινήσει μέσα στο 2008, πιθανότατα το φθινόπωρο. Αφορά περίπου 2 εκατομμύρια δίκυκλα άνω των 50 κυβικών και στην αρχή θα κληθούν για έλεγχο τα δίκυκλα άνω των τεσσάρων χρόνων, ενώ οι επανέλεγχοι θα είναι κάθε δύο χρόνια.
Το παράβολο για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου θα είναι περίπου 15 ευρώ και το υπουργείο Μεταφορών πιστεύει ότι έτσι θα μειωθούν τα ατυχήματα, οι θόρυβοι και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Πηγή: http://www.megatv.com/gegonota/shownews.asp?id=30537&cat=8

Reaction score
10
Εχει να πεσει κλαμα και γελιο με τις εξατμισεις......
Οι ανθρωποι δεν ξερουν να χρησιμοποιουν το ντεσιμπελομετρο και ακομα και του κουτιου μηχανη θα τη κοψουν.
Γιατι ?
Γιατι το βαζουν σχεδον μεσα στην εξατμιση , αντι 1 μετρο μακρυα και με κατευθυνση προς τα πανω και το κυριοτερο η μετρηση να γινει σε χωρο που δεν εχει θορυβο γιατι αυτος προστιθεται στο αποτελεσμα.

Περαστικα μας και καλα μπλεξιματα....
Εγω παντως με τη Devil Endurance....δεν θα πατησω....:happy_9:

Reaction score
4
Καλώς τους εθνοπατέρες!

και θα καλέσουν τα άνω των 50 κυβικών ε? χαχαχαχαχαχα
για θόρυβο έ? χαχαχαχαχα

και θα περιμένω εγώ το ζώο να κοιμηθώ μετά στην γειτονιά μου, με τους άπειρους σβούρους με τα διάφορα παπάκια..... Γλέντια!

Γειά σου υπουργέ μας που κάθεσε και ακούς τους συγκοινωνιολόγους μας! γιαυτό σου έχουν φύγει τα μαλιά μου φαίνετε!

Reaction score
51
Απάντηση: Re: ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα

Εχει να πεσει κλαμα και γελιο με τις εξατμισεις......
Οι ανθρωποι δεν ξερουν να χρησιμοποιουν το ντεσιμπελομετρο και ακομα και του κουτιου μηχανη θα τη κοψουν.
Γιατι ?
Γιατι το βαζουν σχεδον μεσα στην εξατμιση , αντι 1 μετρο μακρυα και με κατευθυνση προς τα πανω και το κυριοτερο η μετρηση να γινει σε χωρο που δεν εχει θορυβο γιατι αυτος προστιθεται στο αποτελεσμα.

Περαστικα μας και καλα μπλεξιματα....
Εγω παντως με τη Devil Endurance....δεν θα πατησω....:happy_9:

Xαχαχα......
Πολύ θέλω να κάνουν μέτρηση θορύβου στο 14άρι, ακόμα και με νορμάλ εξάτμιση.....
Και πολύ θέλω να μου πουν ότι κόβομαι.....:cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Πέρα από την πλάκα...
Όσοι έχουν τις μαμά εξατμίσεις δεν έχουν πρόβλημα γιατί υπάρχει η σφραγίδα της εταιρείας πάνω της.
Και δε νομίζω ότι θα κολλήσουν εδώ....
Μάλλον τα πολύ χρέπια θα προσπαθήσουν να κόψουν αλλά σχεδόν το αποκλείω.....

Reaction score
0
το σίγουρο είναι οτί πολλές φορές θα μέτρήσουν την ίδια εξάτμιση σε πολλά διαφορετικά μηχανάκια....

Reaction score
1.846
Απάντηση: ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα

.... Αφορά περίπου 2 εκατομμύρια δίκυκλα άνω των 50 κυβικών .... ενώ οι επανέλεγχοι θα είναι κάθε δύο χρόνια.
Το παράβολο για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου θα είναι περίπου 15 ευρώ ....
Μια απλή αριθμητική:
2.000.000 μοτοσακό Χ 15 ευρά /2 χρόνια = 15.000.000 ευρά το χρόνο είσπραξη + τα "παράβολα καταλληλότητας" :happy_9:.
Σωστά το σκέφτηκε το Υπουργείο, το χρήμα να κινείται, τα λεφτά ν' αλλάζουν χέρια.
Νταλαβέρι να γίνεται! :twisted:
.... Πέρα από την πλάκα...
Όσοι έχουν τις μαμά εξατμίσεις δεν έχουν πρόβλημα γιατί υπάρχει η σφραγίδα της εταιρείας πάνω της.
Και δε νομίζω ότι θα κολλήσουν εδώ....
Μάλλον τα πολύ χρέπια θα προσπαθήσουν να κόψουν αλλά σχεδόν το αποκλείω.....
Πέρα απ' την πλάκα. Αγοράζει κάποιος μια μηχανή και της ρίχνει competition εξάτμιση, που προβλέπεται μόνο για αγώνες.
Αφου δεν μπορεί να την πάει, ο μεταξωτός ο φλώρος, τουλάχιστον την κάνει να κάνει ντόρο. Ο κλασικός ο
, ο έλληνας! :mad_3:
Κι' όταν ακούει παραπάνω θόρυβο, νομίζει πως πάει και πιο γρήγορα! wall_1

Άσε τους διάφορους κάγκουρες, που βγάζουν απο πάνω τα "περιτά" εξαρτήματα, ποδιές, φτερά και άλλα.

Αλλά, ως γνωστόν, η καρδιά του έλληνος ζυγόν δεν υποφέρει. Θα βάζει δανεική εξαγωγή, φτερά, ποδιές και μετά πάλι ξου. Αφού η συμπαθής τάξη των αστυνομικών, όταν κάποια στιγμή βγαίνει στο δρόμο, κόβει τα κουστουμάκια που παίρνει εντολή (θέλω σήμερα 300 κράνη λέει ο αρχηγός) και μετά ξανά στο τέλος του άλλου μήνα! :mad_3:

Reaction score
51

Πηγή "τα νέα":

Ο τεχνικός έλεγχος των δικύκλων θα γίνεται σε ειδικές γραμμές που θα δημιουργηθούν στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Οι έλεγχοι θα αφορούν συνολικά δέκα σημεία: ταυτότητα δικύκλου, φρένα, εκπομπές ρύπων, σύστημα διεύθυνσης (τιμόνι, χειρολαβές, πιρούνια), πλαίσιο (σκελετός), ορατότητα οδηγού (ανεμοθώρακες, υαλοπίνακες), τροχοί, ελαστικά, φώτα, κινητήρας (σύστημα μετάδοσης κίνησης, θόρυβος εξάτμισης).

Εκπομπές ρύπων:
μεγάλο πρόβλημα θα συναντήσουν (ίσως) όσοι αγόρασαν μοτ/τες με καταλύτη τον οποίο αφαίρεσαν αφού οι aftermarket δεν έχουν καταλύτες.....

Κινητήρας: Πολλές προβληματικές αλυσίδες θα βρεθούν (ιδιαίτερα σε μονοκύλινδρα και V2) αλλά και εξατμίσεις

Reaction score
10
Πριν πολλα χρονια με μετρησαν για θορυβο και με εστειλαν ΚΤΕΟ επειδη διαμαρτυρηθηκα για το τροπο μετρησης.
Πηγα στο ΚΤΕΟ και εφαγα χυλο και εκει.....σιγα μη δεν ετρωγα...

Μαμα η εξατμιση, Μοτο Tenere 600 του 86 που πουληθηκε το 91.
Καπου σ αυτο το διαστημα εγινε το συμβαν.

Παω και γω στους φιλους μου ....και μαθαινω την αληθεια και το κολπο...
Μου εφιαξαν ενα σιγαστηρα εντελως κουφο....και με προειδοποιησαν....

Θα τον βαλεις εξω απο το ΚΤΕΟ και θα τον βγαλεις οταν τελειωσεις....αλλιως θα καψεις τη μηχανη....μονο ετσι περναει με το τροπο που αυτοι θελουν να μετρανε....
Το εκανα...περασα....

Ζητωωωωωωωωωωωωω :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Reaction score
5
Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τις αντιρρήσεις σας είναι τι ακριβώς υποστηρίζετε:
1. Ότι δεν χρειάζεται να περνούν ΚΤΕΟ τα μηχανάκια; Στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες που γίνεται αυτό ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, είναι χαζοί δηλαδή; Τα κάνουν λάθος και εμείς σωστά;
2. Ότι καλώς να γίνει, αλλά δεν θα γίνεται σωστά ο έλεγχος, δεδομένου ότι εδώ είναι Ελλάδα, Βαλκάνια κλπ;

Για εξηγείστε...

Reaction score
14

Τελικά όλα άχρηστα τα βγάζουμε...

Καλά κάνουν και το μέτρο είναι πολύ σωστό.

Reaction score
1.213
1. Ότι δεν χρειάζεται να περνούν ΚΤΕΟ τα μηχανάκια; Στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες που γίνεται αυτό ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, είναι χαζοί δηλαδή; Τα κάνουν λάθος και εμείς σωστά;
2. Ότι καλώς να γίνει, αλλά δεν θα γίνεται σωστά ο έλεγχος, δεδομένου ότι εδώ είναι Ελλάδα, Βαλκάνια κλπ;

Για εξηγείστε...

Καλο ειναι το μετρο...αλλα κατι το 2 ...κατι το οτι στα μηχανακια ο ελεγχος ειναι λιγο πιο φλου...εε θα υπαρχουν αντιδρασεις

Reaction score
51
Απάντηση: Re: ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα

Για εξηγείστε...

Kαι βέβαια είναι καλό!
Και πρέπει να υπάρχει ο περιοδικός έλεγχος.
Απλά θα πρέπει να είναι σοβαρός και ουσιαστικός για να μην φαίνεται στα μάτια όλων ως άλλο ένα φοροεισπρακτικό μέσο για να γεμίζουν τα ταμεία (που αδειάζουν σε λάθος....τσέπες)

Εγώ δεν προβληματίζομαι.
Γιατί πάντα ήταν και θα είναι σε άριστη κατάσταση τα οχήματα της οικογενείας μου. Άλλοι φοβούνται....
Αλλά πχ θα έλεγα μπράβο σε όποια κυβέρνηση έλεγε:
ΚΤΕΟ κάθε χρόνο ΔΩΡΕΑΝ.
Σε τελική ανάλυση γιατί πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας?
Για τους καλούς δρόμους?
Για την ευκολία παρκαρίσματος?
Για το δωρεάν παρκάρισμα?
Για τις ασφαλείς Ε.Ο?
Για τις σωστές εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης?
Για τους σωστούς επανέλεγχους μετά τα 65?

Και πάλι λέω ότι καλά κάνουν και φέρνουν το μέτρο των ΚΤΕΟ.
Αλλά θα ήθελα να κάνουν και κάτι και για όλα τα υπόλοιπα, που τόσα χρόνια πληρώνουμε και ακόμα δεν τα έχουμε δει.....

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Re: ΚΤΕΟ και για τα δίκυκλα

Kαι βέβαια είναι καλό!
Απλά θα πρέπει να είναι σοβαρός και ουσιαστικός για να μην φαίνεται στα μάτια όλων ως άλλο ένα φοροεισπρακτικό μέσο για να γεμίζουν τα ταμεία (που αδειάζουν σε λάθος....τσέπες)

Εγώ δεν προβληματίζομαι.
Γιατί πάντα ήταν και θα είναι σε άριστη κατάσταση τα οχήματα της οικογενείας μου. Άλλοι φοβούνται....
Αλλά πχ θα έλεγα μπράβο σε όποια κυβέρνηση έλεγε:
ΚΤΕΟ κάθε χρόνο ΔΩΡΕΑΝ.
Σε τελική ανάλυση γιατί πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας?
Για τους καλούς δρόμους?
Για την ευκολία παρκαρίσματος?
Για το δωρεάν παρκάρισμα?
Για τις ασφαλείς Ε.Ο?
Για τις σωστές εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης?
Για τους σωστούς επανέλεγχους μετά τα 65?

Και πάλι λέω ότι καλά κάνουν και φέρνουν το μέτρο των ΚΤΕΟ.
Αλλά θα ήθελα να κάνουν και κάτι και για όλα τα υπόλοιπα, που τόσα χρόνια πληρώνουμε και ακόμα δεν τα έχουμε δει.....
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Reaction score
5
Τέλη κυκλοφορίας πληρώνεις για να συντηρούνται οι δρόμοι σε καλή κατάσταση.
Τι; Πώς είπες; Ποιά καλή κατάσταση; :lol:
Ε, νταξ, όλο γκρίνια είμαστε...:lol:

Reaction score
1.846

Για εξηγείστε...
Προφανώς το 2, όπως προ-απαντήθηκε:
Kαι βέβαια είναι καλό!
Απλά θα πρέπει να είναι σοβαρός και ουσιαστικός για να μην φαίνεται στα μάτια όλων ως άλλο ένα φοροεισπρακτικό μέσο για να γεμίζουν τα ταμεία (που αδειάζουν σε λάθος....τσέπες).....
Παράδειγμα:
Φαντάζεται κανείς πως πρόκειται να μετριέται η ποιότητα των αναρτήσεων, σε παλιότερες μηχανές, για να μη σκοτώνεται ο οδηγός;
Μπαααα.
Τα 15 euroinpanteloni είναι αρκετά.
Πέρα που, για άλλη μια φορά, θα δείξουμε την ποιότητά μας, ως έθνος, και θα λαδώνουμε ασύστολα, για να μη μας κόψουν. :mad_3:
Δεν φταίνει οι άλλοι, εμείς είμαστε οι άλλοι.
Και δεν κάνω τον άγιο, όσο τα πράγματα είναι "ρευστά", όλοι κάνουν χρήση.
Η δουλειά της διοίκησης ωστόσο είναι να μας κάνει τη ζωή δύσκολη, όχι να γνωρίζει και να κάνει το παγώνι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.876
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain