Την απόσυρση 1.500.000 παλαιών ΙΧ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Reaction score
5.226

Eurokinissi
Απειλή για το περιβάλλον αποτελούν τα «σαράβαλα»

Αθήνα
http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=866479&lngDtrID=244http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=866479&lngDtrID=244

Το μέτρο της απόσυρσης των παλιών ΙΧ οχημάτων «ξαναζεσταίνει» η κυβέρνηση, που εξετάζει τη θέσπιση κινήτρων, ώστε να τεθούν εκτός κυκλοφορίας περίπου 1.500.000 «σαράβαλα», τα οποία χαρακτηρίζονται «κινούμενες βόμβες» για το περιβάλλον, λόγω των αυξημένων ρύπων που εκπέμπουν.
Με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη, γράφει την Τετάρτη η εφημερίδα Τα Νέα, συστάθηκε μόνιμη δεκαμελής επιτροπή από ειδικούς επιστήμονες, η οποία, εκτός από το σχέδιο για την απόσυρση των ΙΧ, θα ασχοληθεί και με την προώθηση δραστηριοτήτων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις μεταφορές. Στόχος είναι αυτό να επιτευχθεί με λύσεις που ήδη έχουν δοκιμαστεί στην Ευρώπη.
Επιπλέον, η ίδια επιτροπή, στο πλαίσιο της μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα, θα μελετήσει την προώθηση στην ελληνική αγορά των υβριδικών ταξί και λεωφορείων, όπως και των βιοκαυσίμων.
Η επιτροπή θα αναζητήσει κίνητρα με σκοπό να απομακρυνθούν σταδιακά από την κυκλοφορία περίπου ένα εκατ. οχήματα ηλικίας άνω των 18 χρόνων -συμβατικά, χωρίς καταλύτη-, καθώς και άλλα περίπου 450.000 καταλυτικά οχήματα πρώτης γενιάς, ηλικίας 15 έως 18 χρόνων.

www.in.gr

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τα καταλυτικά να τα αφήσουν ήσυχα!!

Καλύτερα να εξαλείψουν τον κακό χαμό που γίνεται στους τεχνικούς ελέγχους στα δημόσια ΚΤΕΟ, να αυστηροποιήσουν τον έλεγχο της κάρτας καυσαερίων (που σήμερα θεωρείται σιωπηρά "δεδομένο" ότι δεν την έχει κανείς, αφού τη βγάζουν στα ΚΤΕΟ χωρίς πρόστιμα ή συνέπειες αν δεν υπάρχει!!), και όσα αυτοκίνητα αποδειχθεί με τρόπο μετρήσιμο και αδιάβλητο ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές, να συνεχίσουν να κυκλοφορούν. Κι αν αυστηροποιηθούν οι προδιαγραφές, να τίθενται εκτός κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα που δεν είναι τεχνικά εφικτό να τις καλύψουν, όχι όλα...

Υπάρχουν ένα σωρό (τουλάχιστον ιαπωνικά!) που έχουν αυτήν την ηλικία και εφόσον συντηρούνται σωστά δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.946
Απάντηση: Την απόσυρση 1.500.000 παλαιών ΙΧ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Δεν σοβαρεύεται λιγάκι το υπουργείο μεταφορών;
Όλη μέρα βλέπουμε σημεία και τέρατα στους δρόμους, καρμανιόλες, σαράβαλα, χωρίς πινακίδες, χωρίς φώτα και κανένας δεν τους αγγίζει.
Και τώρα τι θέλει να επιβάλει τον νόμο;
Είχα δει συνεργείο της τροχαίας στην πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. (Θεσ/νίκη) να κάνει έλεγχο καυσαερίων σε ένα χιουντάϊ 5ετίας.
Τη στιγμή που κυκλοφορούν κάτι σαν τα παρακάτω.
Ας μαζέψουν πρώτα αυτά.

Attachments

• 70,1 KB Προβολές: 30
  • 37,1 KB Προβολές: 29
  • 61,5 KB Προβολές: 24

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.946

Το τρικυκλάκι έβγαζε τον περισσότερο καπνό απ΄όλα. Αλλά το πέτυχα πάνω σε κενή γκαζιά.

Reaction score
1

Να κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ , να πονέσουν αυτοί που λαδώνουν ... το λάδωμα στο ιδιωτικό δεν σε παίρνει διότι θα του κλείσουν το μαγαζί , οπότε οκ από εκεί ...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.946

Δεν ξέρω πως διασφαλίζεται η ακεραιότητα των ελέγχων στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
Ποιος ελέγχει ποιον και σε τι βαθμό αυστηρότητας τήρησης των κανονισμών.

Reaction score
1
Τα καταλυτικά να τα αφήσουν ήσυχα!!

Καλύτερα να εξαλείψουν τον κακό χαμό που γίνεται στους τεχνικούς ελέγχους στα δημόσια ΚΤΕΟ, να αυστηροποιήσουν τον έλεγχο της κάρτας καυσαερίων (που σήμερα θεωρείται σιωπηρά "δεδομένο" ότι δεν την έχει κανείς, αφού τη βγάζουν στα ΚΤΕΟ χωρίς πρόστιμα ή συνέπειες αν δεν υπάρχει!!), και όσα αυτοκίνητα αποδειχθεί με τρόπο μετρήσιμο και αδιάβλητο ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές, να συνεχίσουν να κυκλοφορούν. Κι αν αυστηροποιηθούν οι προδιαγραφές, να τίθενται εκτός κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα που δεν είναι τεχνικά εφικτό να τις καλύψουν, όχι όλα...

Υπάρχουν ένα σωρό (τουλάχιστον ιαπωνικά!) που έχουν αυτήν την ηλικία και εφόσον συντηρούνται σωστά δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα...
Πέστα Χρυσόστομεεεεεεε!!!!! :cool_4::cool_4::cool_4:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Την απόσυρση 1.500.000 παλαιών ΙΧ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Kαι όχι μόνο Ιαπωνικά......:happy_4::happy_4:
Alfa Romeo A33, 14.5 ετών, σωστή συντήρηση και είναι ακόμα άψογη.
Χωρίς αλλαγή καταλύτη.
Στο ΚΤΕΟ που το μέτρησαν ήταν εντός ορίων
(αν και πιστεύω ότι θα πάω για αλλαγή καταλύτη μέσα στο 2009)

Περισσότερο ανησυχώ για την Α156 παρά για την Α33 :cool_11::happy_8:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Να κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ , να πονέσουν αυτοί που λαδώνουν ... το λάδωμα στο ιδιωτικό δεν σε παίρνει διότι θα του κλείσουν το μαγαζί , οπότε οκ από εκεί ...
Νικο μου, αστειο ειναι αυτο ε; δεν ειναι;
Παντως λαμογια για κονομα μου μυριζει, οταν μαλιστα ριχνει την ιδεα ενα γνησιο τέκνο (εβαλα τόνο για μη τον κανετε...τεκνό!) του Μητσοτσακισμου. Σιγα μην τους επιασε ο καϋμος για το περιβαλλον!

αργει; αντε να δωσουμε το Tipo!!!

Reaction score
1

Ενα γνωστό μου τον κόψανε γιατί είχε πιο κοντές αναρτήσεις στο leon 20v ...
Πήγε με δανεικές :p , αλλά λίγο μετά αγόρασε πιο ψηλές , διότι δεν υπήρχε άνεση ... Να κοροϊδέψεις το ιδιωτικό , ναι μπορείς , να λαδώσεις ( ώστε να γλιτώσεις την ταλαιπωρία βάλε βγάλε ) δεν νομίζω ...

Reaction score
12

Ας μαζεψουν πρωτα τα εγκατελειμμενα που εχουν γεμισει τις γειτονιες (και κανεις δεν ασχολειται)και μετα κανουν και αποσυρση.Το παρκιν ειναι πιο σημαντικο πιστευω και ειναι και μια απο τις αιτιες ρυπανσης,επειδη οι μισοι κινουνται για δουλεια και οι αλλοι μισοι για να βρουν θεση να παρκαρουν.Μου εχει τυχει να γυριζω 35' γυρω απ'το σπιτι χωρις αποτελεσμα....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.946

Πω πω δηλ. εγώ που έχω πάντα χώρο για παρκάρισμα κάτω από το σπίτι μου θεωρούμαι προνομιούχος;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Ενα γνωστό μου τον κόψανε γιατί είχε πιο κοντές αναρτήσεις στο leon 20v ...
Πήγε με δανεικές :p , αλλά λίγο μετά αγόρασε πιο ψηλές , διότι δεν υπήρχε άνεση ... Να κοροϊδέψεις το ιδιωτικό , ναι μπορείς , να λαδώσεις ( ώστε να γλιτώσεις την ταλαιπωρία βάλε βγάλε ) δεν νομίζω ...
ο γεγονε γεγονε - και θα επαναληφθει συντομα!

Reaction score
7.251
Γιατι εχω την υπονοια οτι πισω απο αυτη τη κινηση ειναι καποιες αντιπροσωπειες αυτοκινητων?

VG

Reaction score
0
Εχω αμφιβολιες για το κατα ποσο εχει νοημα η αποσυρση,τις περισσοτερες φορες πανε κατι παρατημενα αυτοκινητα, αλλωστε αν καποιος σου δωσει πχ 3.000Ε αυτο δεν σημαινει οτι αυριο αντεχει η τσεπη σου να πας να παρεις ενα αυτοκινητο 15.000Ε συν ασφάλειες και ΤΚ

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εχω αμφιβολιες για το κατα ποσο εχει νοημα η αποσυρση,τις περισσοτερες φορες πανε κατι παρατημενα αυτοκινητα, αλλωστε αν καποιος σου δωσει πχ 3.000Ε αυτο δεν σημαινει οτι αυριο αντεχει η τσεπη σου να πας να παρεις ενα αυτοκινητο 15.000Ε συν ασφάλειες και ΤΚ
Αν έχει κανείς ένα παλιό αυτοκίνητο προς απόσυρση και δεν προτίθεται να αγοράσει καινούργιο, υπάρχουν κι άλλα κόλπα :happy_4:

(κανείς δεν κάνει αδίκημα, εννοείται, και όλοι μένουν ευχαριστημένοι...)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Την απόσυρση 1.500.000 παλαιών ΙΧ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

Αν έχει κανείς ένα παλιό αυτοκίνητο προς απόσυρση και δεν προτίθεται να αγοράσει καινούργιο, υπάρχουν κι άλλα κόλπα :happy_4:

(κανείς δεν κάνει αδίκημα, εννοείται, και όλοι μένουν ευχαριστημένοι...)
Για λεγε για λεγε..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.876
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain