Καλώδιο ρεύματος;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Ερωτήσεις:
- Αυτό είναι καλύτερο από πριν ; Δηλαδή όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα ; Ποιο είναι το σωστό-ιδανικό ;

Δεν ειναι δημιουργια του καλωδιου. Αφου το ακους υπαρχει. Και δεν υπηρχε πριν για καποιο λογο.

- Υπάρχει άλλος τρόπος να μεγαλώσεις το 'πλάτος της σκηνής' (δωρεάν) ;

Να εχεις ενα τελειο χωρο. Μου με ενα καλο καλωδιο θα συνυπαρξει αρμονικα και θα εχει το μεγιστο.

- Η ένταση-στάθμη επηρεάζει κατά την γνώμη σου το πλάτος της σκηνής (ίδιος χώρος-ίδιο σύστημα) ;

Σε ενα τελειο χωρο, οχι. Στους περισσοτερους ναι.

- Όταν λες 'βάθος' ; περιέγραψε το

Να ακους τον drummer 20 μετρα πισω απο τα ηχεια.

Τέλος, αν ακούσουμε μαζί τα διαφορετικά καλώδια θα έχουμε τις ίδιες εντυπώσεις ; (αυτές που περιγράφεις)
Εννοειται.

Reaction score
10
Και τι να κανουμε με το χωρο ρε Νικο, να βρουμε σπιτι για το ηχοσυστημα? να γεμισουμε το χωρο μπασοπαγιδες και ανακλαστηρες? η να μην παντρευτουμε ποτε? Για ποιο χωρο μιλας? Αφου ολοι σχεδον ακουμε στα δυο μετρα....Ποσο ποια επηρεαζει σε λογικες σταθμες ακροασης?

Reaction score
4
Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Οκ.
Διαφωνούμε σε όλα :happy_9: αλλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω...αυριο ;-)

Φιλική πρόταση:
Μπορείς να μας δείξεις τον χώρο και το στήσιμο που ακούς μουσική ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και τι να κανουμε με το χωρο ρε Νικο, να βρουμε σπιτι για το ηχοσυστημα? να γεμισουμε το χωρο μπασοπαγιδες και ανακλαστηρες? η να μην παντρευτουμε ποτε? Για ποιο χωρο μιλας? Αφου ολοι σχεδον ακουμε στα δυο μετρα....Ποσο ποια επηρεαζει σε λογικες σταθμες ακροασης?
Το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές Μιχάλη. Πάααααααρα πολύ. Το διάγραμμα των watt & puppy το θυμάσαι. Ε, αυτός τώρα, ενώ με κάποια κίνηση στον χώρο ή με ισοστάθμιση μπορεί να το φτιάξει, μπορεί να κάθεται και να παίζει με τα καλώδια ακούγοντας λάθος πράγματα λόγω χώρου.
Απλά πράγματα.

...

Reaction score
1.844

Για να φτασει κάποιος στο σημείο να ασχοληθεί με το καλώδιο ρεύματος πρέπει:

1. Να υπάρχει φίλτρο EMI (electro - magnetic interference) στην είσοδο ρεύματος της συσκευής.
2. Σταθεροποιημένο τροφοδοτικό στη συσκευή.
3. Απουσία καλωδίωσης στο εσωτερικό της.
4. Θωρακισμένο και γειωμένο περίβλημα.

Αυτά μόνο για το ρεύμα.

Τώρα, αν κάποιος ευχαριστείται να ασχηληθεί με διάφορα μυστικιστικά της χαϊεντολογίας, έχει το κάθε δικαίωμα. Αλλά, αν κάνει λάθος, το ίδιο λάθος κάνουν όσοι προσπαθούν να τον πείσουν.

Αφήστε τον κόσμο να γουστάρει.

Εξάλλοι τι νόημα έχει να παραθέτεις επιχειρήματα σ' αυτόν που βλέπεις πεντακάθαρα πως δεν κοιτάζει να διαβάσει για να κάνει το βήμα παρακάτω, αλλά σαν μοναδικό σκοπό έχει να αποδείξει πως ξέρει, παρά την απουσία στοιχειωδών επιχειρημάτων.

Reaction score
10
Ρε χεσε μας με την ισοσταθμιση.....:)
ΕΛΕΟΣ.
Θελω την αποψη του κατασκευαστη σε αυτα που χρυσοπληρωσα οχι τη δικη μου.

Reaction score
10
Eννοω οτι το συστημα μου ειναι less is more. To συστημα οπως ειπαμε και στο αλλο thread δεν ειναι μονο μια ευθεια γραμμη αποκρισης. Και δεν εχω καμια ορεξη να παρεμβαλω αλλα ενα μηχανακι στην αλυσιδα του συστηματος μου.

Reaction score
1.844

Ρε ανεμελε προσπαθω να σε πεισω?Γιατι προσπαθεις εσυ?
Πάλι δεν κατάλαβες, το τελείως αντίθετο είπα.
Αλλά, αν κάνει λάθος, το ίδιο λάθος κάνουν όσοι προσπαθούν να τον πείσουν.

Αφήστε τον κόσμο να γουστάρει.

Εξάλλου τι νόημα έχει να παραθέτεις επιχειρήματα ....
Κάνε το κέφι σου. Αν όμως θέλεις να ξεφύγεις απο το μύθο των αστήρικτων, αδυνάτων να τεκμηριωθούν απόψεων, εδώ είμαστε.
:happy_4:

Reaction score
0
κυριε Τσαρουχα σας παρακαλω.Πεστεμου, τα μπενριγκερια που χρησιμοποιειτε για την ισοσταθμιση με τι καλωδια τα συνδεετε;
και κατι αλλο. αληθευει οτι το καλυτερο διηλεκτρικο για καλωδια ρευματος ειναι το βαμβακι;Αν ναι τοτε εκανα την τυχημου.
Ημακαριτισα η γιαγια μου εχει αφησει απειρα βαμβακερα βρακια και σκεφτομαι να αρχισω να ξηλωνω..

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ψηφιακά, AES-EBU Belden 1696A και βύσματα neutrik. Το βαμβάκι είναι καλό αλλά όχι σκέτο, με λίγο betadine. :happy_9:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Eννοω οτι το συστημα μου ειναι less is more. To συστημα οπως ειπαμε και στο αλλο thread δεν ειναι μονο μια ευθεια γραμμη αποκρισης. Και δεν εχω καμια ορεξη να παρεμβαλω αλλα ενα μηχανακι στην αλυσιδα του συστηματος μου.
ΟΚ κατανοητό. Απλά μου κάνει εντύπωση να φοβάσαι να παρεμβάλλεις μηχάνημα που επεμβαίνει στο σήμα σε ψηφιακό επίπεδο (ψηφιακό παίρνει, ψηφιακό δίνει) και συνεπώς είναι καρά - see thru, ενώ δεν φοβάσαι να χρησιμοποιείς... προενισχυτικό στάδιο. ;-)

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αλλά εγώ δεν είπα σώνει και καλά να βάλεις τέτοιο μαραφέτι στο σπίτι, Μιχάλη. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Αλλά μια μέτρηση μόνο θα δείξει τι πρέπει να γίνει (αν πρέπει).

...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Επειδή σου 'χρωστάω' κάποιες απαντήσεις που θα μας βγάλουν off topic , κρατάω αυτό που έγραψες και σου προτείνω να κάνεις ένα νέο θέμα για το στήσιμο-το σύστημα-και τον χώρο σου.
Να ζητήσεις απόψεις, να διαβάσεις τα περι-χώρου και γενικά να το κουβεντιάσουμε εκεί.
Έχω την εντύπωση ότι θα λάβεις περισσότερες βελτιώσεις στον ήχο σου !
Σε αντίθετη περίπτωση, το μόνο που πιθανόν να χάσεις θα είναι χρόνος και όχι χρήματα.
Φυσικά αν το επιθυμείς . .

Reaction score
0
Νομιζω οτι ακρη δεν προκειτε να βγει ποτε ολοι δικιο εχουμε και ολοι αδικο.
αλλοι κρινουν με τα υλικα κατασκευης αλλοι με το πως τους ακουγονται και ολοι με το ποσο κανουν ( δεν βγαζω το εαυτο μου εξω)
τωρα ολοι εχουμε καποιο καλωδιο πανω στο συστημα μας και ο παραγων αγορας αυτου σιγουρα ειναι το αυτι μας και οχι τα υλικα κατασκευης του και πρωτα απο ολα η τιμη .
ολα τα υπολοιπα ειναι μια αντιπαραθεση πισω απο εναν υπολογιστη .
το καλυτερο ειναι ενα τεστ σε ενα monitor συστημα με διαφορα καλωδια και θα σας λυθουν ολες οι αποριες.εκτος αν επιμενετε οτι μονο το πως εξηγει επιστημονικα ενας κατασκευαστης την (δουλεια / βελτιωση) για το δικο του καλωδιο και αυτο ειναι το μετρο αγορα σας και οχι μια ακροαση

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos