Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

Δυστυχώς όμως έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει τελικά όσο κι αν δεν το θέλουμε, να πάρουμε θέση ως διαχειριστική ομάδα του AVSite, αλλά και ως κατηγορία High End. Το ζητούμενο για εμάς, δεν είναι σε καμία περίπτωση να ασχοληθούμε με τους λόγους που οδήγησαν στην φίμωση ανθρώπων στο αυτοαποκαλούμενο "χομπίστικο φόρουμ". Αυτοί μετά και τις τοποθετήσεις διαχειριστικής ομάδος και συγκεκριμένου συντονιστού που εξαφάνισε θέματα, είναι πλέον προφανείς και αφορούν στην δυσφήμηση του AVSite με κάθε δυνατό τρόπο. Φαίνεται ότι η αναφορά και μόνον του ονόματος του site μας προκαλεί σε κάποιους τρόμο.

Αλλά για εμάς ΔΕΝ είναι αυτό το ζητούμενο. Ο καθένας μπορεί να ζει άνετα με τις φοβίες του και προκειμένου να συσπειρωθεί (ειδικά αν έχει εσωτερικά προβλήματα), μονίμως θα ψάχνει για ασύμμετρες απειλές, συνεχώς θα προσπαθεί να δημιουργεί εχθρούς. Μπορεί να είναι και μέρος της λεγόμενης Στρατηγικής που φαίνεται ότι αναπτύσσει το παρεμφερές φόρουμ. Δεν μας ενδιαφέρει.

Μας ενδιαφέρει όμως τα μέγιστα αυτό που αφορά στην σπίλωση του AVSite, των μελών του και της διαχειριστικής/συντονιστικής ομάδας του. Απόψεις σαν κι αυτές του γελοίου υποκειμένου με το διαδικτυακό όνομα DIPIE, θίγουν βάναυσα υπολήψεις και συκοφαντούν δυσφημιστικά ολόκληρο το AVSite, σε τέτοιο βαθμό, που ενδέχεται ως φορέας να οδηγηθούμε στην μοναδική διέξοδο προάσπισης των δικαιωμάτων μας, αυτήν της νομικής οδού. Παρά τις συνεχείς εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο του συντονιστή Τσαντουλή που παρουσίασε το ηχείο, όσο και της διαχειριστικής ομάδος του site μας για τους λόγους που έγινε το power buy, το γελοιωδέστατο υποκείμενο αφήνει υπονοούμενα για site με εμπορική νοοτροπία και εκ του πονηρού μεθόδευση, τόσο από τον Τσαντουλή, όσο και από την Δ.Ο. του AVSite και τον ιδιοκτήτη του. Ένας εντελώς ηλίθιος με μοναδικό προσόν την δυνατότητα ανάγνωσης, μπορεί να διαβάσει όλη την αλήθεια, όλες τις προτροπές του συντάκτη του review, των διαχειριστών αλλά και να διαπιστώσει πως το power buy διοργανώθηκε κατόπιν παραινέσεων μελών μας. Είναι εντελώς άδικα και εντελώς κακοπροαίρετα όσα αναφέρονται στο παρεμφερές φόρουμ. Μπορώ δε, να αναφέρω πάμπολλες περιπτώσεις (πχ στην αντίστοιχη κατηγορία των προβολέων τους), που τα power buy και οι ομαδικές αγορές είναι συνηθισμένη τακτική. Δεν είναι κάτι που μας απασχολεί όμως. Κυρίως μας απασχολεί το δικό μας όνομα. Η καραμέλα αυτή που αναμασούν εδώ και αρκετό καιρό, η δημιουργία ενός "χομπίστικου φόρουμ" έναντι ενός με εμπορικά συμφέροντα (που τα βλέπουν είμαι ειλικρινά περίεργος), πρέπει κάποτε να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν να μας θεωρούν υποτιθέμενο μαγαζάκι με πωλητές, την στιγμή που ποτέ κανένας δεν αμφισβήτησε τις προθέσεις κάποιων. Μήπως μίλησε κανείς από εδώ για αμφιβόλου προελεύσεως καταστατικών και κανονισμών σωματείο, με σκιώδεις όπως φαίνεται αρχηγούς και στρατηγικές?Εμείς θα τον αφήναμε νομίζεις να μιλήσει?

Δεν δέχομαι τις μομφές ούτε ως AVSite, ούτε φυσικά σε προσωπικό επίπεδο. Για την ακρίβεια γίνομαι εντελώς έξαλλος. Διαφωνίες σε προσωπικό επίπεδο, απόψεις και τακτικές είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι για να συμφωνούμε. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο η σπίλωση ανθρώπων για πλάκα και η συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν δέχομαι από κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αυτόν της εσωτερικής κατανάλωσης, να αμφισβητήσει τόσο την δική μου ηθική, όσο και την ηθική των μελών μας.

Σε ότι αφορά στην αντίδρασή μας, αρχικά λοιπόν είχε εκδοθεί αυτό:
Μιχάλη καλά κάνεις και λες την άποψή σου, όμως πραγματικά δεν θέλω να μπούμε εδώ στα εσωτερικά προβλήματα του παραδιπλανού φόρουμ. Το πως χειρίζεται ο κάθε συντονιστής και η εκάστοτε Δ.Ο. τις καταστάσεις που προκύπτουν στα φόρα, είναι αρκετά περίπλοκο θέμα. Εμείς έχουμε επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο με βασικό άξονα την ελευθερία λόγου και την ανοχή στα θέματα που ενδεχομένως δεν θα θέλαμε να συζητιούνται. Νομίζω επίσης ότι το θέμα αφορά στην δυνατότητα άμεσης λήψης αποφάσεων και γρήγορων αντιδράσεων από πλευράς Δ.Ο. Αλλά ξαναλέω, δεν μου πέφτει λόγος. Υπάρχουν ικανοί άνθρωποι και από εκεί, που μπορούν να ζυγίσουν τις καταστάσεις.
Θα παρακαλούσα θερμά να μην επεκταθούμε περισσότερο.
Κατόπιν όμως των ανακοινώσεων, τόσο του προέδρου του σωματείου, όσο και του γλοιώδους υποκειμένου που ομιλεί αφήνοντας υπονοούμενα για ανθρώπους που δεν γνωρίζει, ξεκαθαρίζω τα πράγματα. Μάλιστα βλέπω ότι ο γελοίος αυτός άνθρωπος (συντονιστής ολίγων ημερών εκεί), παρά τις πολλαπλές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, χαίρει ακόμη την εκτίμηση της διαχειριστικής ομάδας του παρεμφερούς φόρουμ. Να υποθέσω ότι συμφέρει σε κάποιους να υπάρχει ένα ζώον και μισό, που πολώνει κόσμο μιλώντας έτσι για το AVSite, ακόμη κι αν κλειδώνει, σβήνει και τροποποιεί μηνύματα κατά το δοκούν? Συνεπώς, θα έλεγε κάποιος ότι εσκεμμένα κωφεύουν στην κατακραυγή των μελών τους, τα οποία ομιλούν για εμφανέστατη και αναίτια λογοκρισία.

Με μεγάλη μου λύπη δε, διαπιστώνω ότι ο εξαιρετικά αγαπητός σε εμένα κος Παναγιωτίδης, μάλλον δεν είναι σε θέση ούτε ως πρόεδρος του σωματείου αλλά ούτε και ως γενικός διαχειριστής να αποκαταστήσει επιτέλους την τάξη. Ίσως δεν έχει την δικαιοδοσία να προστατέψει το ίδιο το φόρουμ τους, από τις συμπεριφορές ατόμων όπως ο DIPIE, τόσο στο επίπεδο της διαχειριστικής ανεπάρκειας που απέδειξε, όσο και στο επίπεδο των μομφών που εξαπολύει κατά του site μας και των ανθρώπων του, λες και δεν θα κάνει ποτέ (ή δεν έχει κάνει μέχρι τώρα) power buy το avclub. Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι για λόγους που το "σωματείο" επιβάλει και αυτός, χαϊδεύει τα αυτιά του ανεπαρκέστατου DIPIE, (ενός ατόμου που είναι πασιφανές πλέον είναι εντελώς ακατάλληλος για όσα του έχουν αναθέσει), τον καλώ από εδώ, να διαχωρίσει την θέση του και να υπερασπιστεί την υπόληψη τόσο του συντάκτη της παρουσίασης, όσο και των ανθρώπων που θίγονται. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψω άλλωστε ότι δικαιολογείς ΕΣΥ Δημήτρη κάποιον που επιβάλει στα μέλη, ποια θέματα θα συζητούν και ποια όχι.

Δυστυχώς η δήλωση ότι ο Τσαντουλής είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος δεν αρκεί. Είναι σαν να λέει ότι ο Τσαντουλής είναι αγαπητός, αλλά όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες.

ΔΗΜΗΤΡΗ, δεν είναι θέμα των φόρουμς. Αυτό δεν αφορά τα Avclub και AVSite, αφορά σε ανθρώπους. Μπες μπροστά και σταμάτα αυτό που γίνεται γιατί διαφορετικά γίνεται προφανές ότι τα βαθύτερα αίτια και η ανοχή στον ανεπαρκή συντονιστή, αφορούν στις σχέσεις των δύο forums. Πρέπει να σταματήσει αυτό, να σταματήσει η ομαδοποίηση, το τσουβάλιασμα και η συντήρηση αυτού του κλίματος. Οι άνθρωποι πάντα θα έχουν διαφορές μεταξύ τους και είναι ελεύθεροι να τις εκφράζουν, ακόμη και να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Τα στρατόπεδα όμως δεν χρειάζονται και δουλειά μας είναι να τα καταργήσουμε, τουλάχιστον στον βαθμό που οι διοικήσεις των φόρουμς μπορούν.

...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του Νίκου.

Θα υπάρξει ειδική συζήτηση εντός της Διαχειριστικής Ομάδας του www.avsite.gr για τις επόμενες ενέργειές μας οι οποίες θα είναι προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος στην λογική να σταματήσει η ομαδοποίηση και η συντήρηση αυτού του κλίματος.

Εύχομαι και το άλλο φόρουμ να συμφωνήσει σε αυτή την λογική και σύντομα να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα μεταξύ των Διαχειριστικών Ομάδων των 2 φόρουμ.

Χρήστος Ακρατόπουλος
Γενικός Διαχειριστής
www.avsite.gr

Reaction score
6
Απάντηση: Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

Χμμμ…
Ενδιαφέρον για να μη πω πρωτοποριακό - ως κίνηση.
Σε δυο τοπικ που δεν συνέτρεχε κανενας μα κανένας λογος ( καμία διαφωνία, καμία προσβλητική η ειρωνική διάθεση μεταξύ μελών) κλειδώθηκε.
Οι λογοι προφανείς , και είναι λυπηρο μετα από τοσους μηνες χάρη των άγαρπων ενεργειών ενός συντονιστή να δημιουργούνται τριβές μεταξυ των δυο φόρουμ.
Επαναλαμβάνω μετα από πολλούς μηνες και ενώ ειχαμε αποφύγει τετοιες καταστάσεις επανερχόμαστε στα ιδια θλιβερά περιστατικά.

Reaction score
73
Καλή μέρα σε όλους.

Χθες είχα μακρά επικοινωνία με τον Βασίλη Τσαντουλή, αλλά και με τον Αντρέα Καφάτο γιά το θέμα αυτό.

Από τις συνομιλίες αυτές, και ιδίως με τη δεύτερη, προσωπικά δεν κατάλαβα να υπάρχει πλέον το πρόβλημα όπως το θέτει ο Νίκος.

επειδή η δική μου πρόθεση είναι να μην υπάρχει με κανένα τρόπο αντιπαλότητα μεταξύ των δύο fora θα εισηγηθώ στην ΔΟ να βρούμε τρόπους λύσης.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Να σας πω... Να παραθέσω την απάντηση του πέτρου του σκανδάλου, σε περίπτωση που δεν την έχετε διαβάσει.

Attachments

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Άρα τίθεται το τεχνολογικής φύσεως ερώτημα: υπάρχει αλεξίπασα ομπρέλλα, που να κλείνει αυτόματα όταν βρέχει μυαλό; Να δώσουμε από μια σε κάθε μέλος του avsite, γιατί είναι απροστάτευτα, τα καημένα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως σε κόβω ρε συ Κόγια, πραγματικά για εμπορική φυσιογνωμία μου φέρνεις. :happy_9:

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
730
Ευχαριστω τον Κωστα που ανεβασε το θεμνα διοτι μου εδωσε την ευκαιρια να το διαβασω και εγω.
Το βρισκω επιεικως απαραδεκτο και ειδικα εκεινο το "να προστατευσουμε τα μελη μας απο λαθος επιλογες" μου θυμιζει ημερες που νομιζα-ο ηλιθιος- πως ειχαν περασει ανεπιστρεπτι.
Λυπαμαι ειλικρινα αλλα παντα ελπιζω στο καλυτερο...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλή μέρα σε όλους.

Χθες είχα μακρά επικοινωνία με τον Βασίλη Τσαντουλή, αλλά και με τον Αντρέα Καφάτο γιά το θέμα αυτό.

Από τις συνομιλίες αυτές, και ιδίως με τη δεύτερη, προσωπικά δεν κατάλαβα να υπάρχει πλέον το πρόβλημα όπως το θέτει ο Νίκος.

επειδή η δική μου πρόθεση είναι να μην υπάρχει με κανένα τρόπο αντιπαλότητα μεταξύ των δύο fora θα εισηγηθώ στην ΔΟ να βρούμε τρόπους λύσης.
Δημήτρη χαίρομαι ιδιαίτερα για την τοποθέτησή σου.

Διαβάζοντας το κείμενο του Διαχειριστή που ανάρτησε ο Κώστας Κόγιας βλέπω με λύπη μου ότι αφήνονται πολλά υπονοούμενα για το avsite.gr. Αυτό δημιουργεί πραγματικά μεγάλο πρόβλημα καθώς είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία μας.

Και το avclub έχει οργανώσει ομαδικές αγορές και έχει κάνει προσφορές στα μέλη του όπως και το avsite στο παρελθόν. ΠΟΤΕ δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν η αξιοπιστία τους και μάλιστα τόσο επίσημα, δηλαδή από μέλος της Διαχειριστικής Ομάδας. Και αυτό τουλάχιστον από την πλευρά μας έγινε όχι για λόγους ηρεμίας και έλλειψης αντιπαλότητας, αλλά γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι το avclub διαθέτει την εγκυρότητα για να οργανώσει μια ομαδική αγορά...

Κατά συνέπεια τίθεται για εμάς μέγιστο ηθικό ζήτημα. Οι υπεύθυνοι του avclub πρέπει άμεσα να πάρουν θέση αποκαθιστώντας την πραγματικότητα.

Χρήστος Ακρατόπουλος
Γενικός Διαχειριστής
www.avsite.gr

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Προσωπικά δε με αφορά τι πιστεύει ο DIPIE και ο κάθε DIPIE για το AVSite.
Κι εγώ μπορεί να πιστεύω ότι η Μιμή Ντενίση σκότωσε τον JFK.
Άλλωστε ο συγκεκριμένος έχει δείξει την εμπάθειά του προς το AVSite (και συγκεκριμένα πρόσωπα που γράφουν εδώ) σε άσχετες φάσεις, πολύ πριν γίνει συντονιστής.

Εμένα με ενοχλεί ότι η Δ.Ο. του Club φαίνεται να καλύπτει τέτοιες πρακτικές φίμωσης των μελών, με αστείες δικαιολογίες (τύπου "προστασίας" των μελων, οι οποίες τελικά υποτιμούν τα ίδια τα μέλη).

Απ'ότι μαθαίνω, δε, από θαμώνες άλλων κατηγοριών (πλην των HiFi/HiEnd τις οποίες παρακολουθώ), αυτό δεν είναι κάτι νέο. Το πράγμα δείχνει περισσότερο για συγκεκριμένη "γραμμή".

Ίσως τώρα που γίνανε κάμποσα τα μέλη αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να κοπούν τα πολλά-πολλά με τη "βάση"; Ειδικά με ανθρώπους που στήριξαν το forum από την πρώτη μέρα και (απ'ότι φαίνεται) κακώς θεωρούσαν ότι ο λόγος τους και η γνώμη τους για το που πρέπει να πάει το forum έχει κάποια βαρύτητα.... [Φυσικά εδώ δεν αναφέρομαι σε εμένα]
Εντάξει, το έχω δει το έργο και σε άλλα forum, αλλά εκεί τουλάχιστον δεν προσπαθούν να πουλήσουν τα περί "σωματείων" και "το forum είστε εσείς". Σου λένε "ο χώρος αυτός είναι δικός μας κι εσείς είστε φιλοξενούμενοι" και τελειώνει εκεί.

Τέλος πάντων...
Όπως είπα και στον Μπάμπη τον Κολέζα σε ΠΜ, προσωπικά, μετά και την επίσημη θέση της Δ.Ο., σταματώ να γράφω στο AVClub και θα περιοριστώ στο να παρακολουθώ τα thread που με ενδιαφέρουν.

Δεν έχω συνηθίσει να τα παρατάω - ειδικά όταν γνωρίζω ότι έχω δίκιο - αλλά υπάρχουν κάποια όρια. Ήξερα ότι, τουλάχιστον για μέρος του AVClub, δεν ήμουν ευπρόσδεκτος εκεί από την αρχή, αλλά γι'αυτό καρφάκι δε μου καίγεται.
Αυτό που δεν ανέχομαι, όμως, και το οποίο ήταν το κερασάκι στην τούρτα για εμένα (όπου τούρτα = η νέα "γραμμή" της Δ.Ο.) είναι πως τόσο κάποια μέλη της Δ.Ο. όσο και κάποια απλά μέλη του AVClub (που αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο) θεωρούν πως, συγκεκριμένα εγώ, δεν δικαιούμαι να διαμαρτυρηθώ για τη λογοκρισία και την ασύστολη διαγραφή και κλείδωμα μηνυμάτων (μου) και thread (μου) που έζησα ως μέλος του AVClub. Δηλαδή, λίγο-πολύ, μου λένε ότι έχω λιγότερα δικαιώματα από τα υπόλοιπα μέλη του forum κι αυτό γιατί κουβαλάω τη "ρετσινιά" του να είμαι συντονιστής στο AVSite και είμαι "ο τύπος που ήρθε για να προκαλέσει προβλήματα στο forum μας και ο οποίος εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα".
Λες και αν είχα τέτοιο σκοπό θα έγραφα με το ίδιο όνομα που γράφω κι εδώ! Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό ορισμένων....

Και δε σας είπα ακόμα το καλύτερο...
Είμαι, λένε, συντονιστής σε ένα forum όπου, κατά τη γνώμη των ανθρώπων αυτών, δεν σβήνουμε και δε λογοκρίνουμε κάποια μηνύματα ενώ θα έπρεπε. Δηλαδή, όταν "τα πήρα" με το καθεστώς λογοκρισίας που επιβλήθηκε στη HiEnd, γύρισαν και μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι να μιλάω γιατί είμαι συντονιστής σε ένα forum με "υπερβολική ελευθερία λόγου"!!
Kαι μετά όταν λέω πως κάποια από τα μέλη του Club (φαίνεται να) έχουν τη Δ.Ο. που τους αξίζει "γίνομαι κακός"...

Για το μόνο που λυπάμαι είναι γιατί στο χώρο εκείνο και φίλους έκανα και υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά σέβομαι και εκτιμώ.
Τους εύχομαι Καλή Τύχη. Θα τη χρειαστούν.

Αυτά ως (πρώην) ενεργό μέλος του AVClub.

Ως μέλος του AVSite από την πρώτη μέρα, ως Συντονιστή αλλά και ως φίλο με τους περισσότερους από τους ανθρώπους που είχα την τιμή να γνωρίσω εδώ μέσα, με καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση του Γενικού και του Αν. Γενικού.

Reaction score
250

Θεώρησα σκόπιμο για λόγους δεοντολογίας να απαντήσω

στο avclub (από την στιγμή που τίθεται και προσωπικό

θέμα!)

Θέλω (όσον αφορά καθαρά και μόνο στο άτομό μου ) μου να τονίσω

ότι επιφανή μέλη του avclub με υπεστήριξαν συγκινητικά

και ότι η διαχειριστική ομάδα εξεδήλωσε την εκτίμησή της

στο πρόσωπό μου !

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=386497&postcount=116

Reaction score
250

Το βάζω και εδώ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από DIPIE
Κάποιες επιπλέον εξηγήσεις απο την πλευρά μου.
Κατ' αρχήν γιατί δεν έγραψα νωρίτερα;Επρεπε να υπάρξει ένα χρονικό περιθώριο να αναρτηθεί η ανακοίνωση και να δοθούν κάποιες απαντήσεις απο την ΔΟ και παράλληλα να καταλαγιάσουν λίγο τα πνεύματα όλων...

Διαβάζοντας τα μηνύματα του θέματος,είναι φανερό ότι περισσότερο έχουν να κάνουν με το ΠΩΣ(διαδικασίες που ακολουθήθηκαν) και πολύ λιγότερο με το ΤΙ(ποιό ήταν το πρόβλημα).Ωστόσο αυτά τα δυό δεν είναι ανεξάρτητα,μόνο σαν μιά ολότητα μπορούν να απαντήσουν ικανοποιητικά σ' ότι διαδραματίσθηκε.

Θα προσπαθήσω ν' απαντήσω και στα δύο,ξεκινόντας απο το ποιό ήταν το πρόβλημα.
Εδώ και καιρό είχε αναρτηθεί το επίμαχο θέμα στην Hi End.Απο κάποια στιγμή και μετά συνδέθηκε ευθέως,με το power buy.Ταυτόχρονα,μέλη μας άρχισαν να ζητούν πληροφορίες και συμμετοχή.Δημιουργήθηκαν αυτόματα δυό κύρια ζητήματα:
-Γιατί να εμπλακούμε σε κάτι που ξεκίνησε απο ένα άλλο site και του οποίου ΡΒ την διαφάνεια-αξία δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε. Παράλληλα,προσωπικά είχα σοβαρές επιφυλάξεις και για την όλη μεθόδευσή του(μερικές απο τις οποίες είναι γραμμένες στα 2 κλειδωμένα θέματα στην κατηγορία).
-Να προστατεύσουμε τα μέλη μας απο λάθος επιλογές,που βασίζονταν σε υπερθετικά σχόλια και προβολή ενός νέου μοντέλλου ηχείου με μοναδική "πηγή" την παρουσίαση ενός διαχειριστή του ίδιου site.

Ετσι σαν πρώτη κίνηση κλειδώθηκε το πρώτο θέμα.Ακολούθησε μιά επίμονη
πίεση κύρια απο μέλη που παράλληλα είναι μέλη και διαχειριστές και του άλλου site να τους "πούμε γιατί".Πιστεύω,ότι το γιατί ήταν ήδη αρκετά καθαρό κι έπρεπε να το σεβαστούν.Δεν το έκαναν
.Ετσι,έδωσα μερικές ακόμα απαντήσεις στο σχετικό δεύτερο θέμα που ανοίχθηκε και κατόπιν το κλείδωσα κι αυτό.

Ακολούθησε μια ολονύχτια "επίθεση" ανοίγματος πάλι του ίδιου θέματος σε πολλές κατηγορίες.Απο εκεί και πέρα άρχισαν τα κλειδώματα.Στο κάτω-κάτω,εδώ πλέον δεν πρόκειται για θέμα δημοκρατίας,αλλά για διάθεση επιβολής της άποψης "αφήστε το θέμα ανοιχτό".Θα πρέπει να κατανοηθεί,ότι τούτο το φόρουμ έχει την δικιά του χομπίστικη κι όχι εμπορική φυσιογνωμία και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια επιβολής μεταβολής της...
Η αλήθεια είναι,ότι κάτω απ' αυτές τις συνθήκες,κοντά στα "ξερά" κάηκαν και "χλωρά".Ζητάω την κατανόησή σας γι' αυτό.

Συνοψίζοντας,δεν υπήρξε πρόθεση φίμωσης κανενός.Προσπάθεια για την υπεράσπιση του φόρουμ,που όλοι αγαπάμε ήταν.Αν έγιναν λάθη συγχωρέστε μας.

Αγαπητοί Φίλοι καλό μήνα σε όλους !

Θα μου επιτρέψετε κάποιες παρατηρήσεις πάνω στις δηλώσεις

του κου DIPIE :

1) Δεν με ενόχλησε καθόλου και δεν αντέδρασα για

το κλείδωμα των σχετικών με το power buy νημάτων !

Το θεωρώ φυσιολογικό και το κατανοώ .

2) Δεν έχω άποψη και δεν δικαιούμαι για προφανείς

λόγους να εκφέρω άποψη για κλειδώματα και σβησίματα

άλλων παλαιότερων θεμάτων.

3) Οι επιφυλάξεις του κου DIPIE για την αξιοπιστία και

την ποιότητα της παρουσίασης μου-review

μόνο σε δύο

λόγους μπορεί να υφίστανται.

α—Στο ότι είμαι κουφός και ανεπαρκής για αυτή την

διαδικασία ή

β—Στο ότι έστησα εκ του πονηρού την παρουσίαση για

αθέμιτους λόγους .

Αν ισχύει το πρώτο τότε η γνώμη του δεν μου δημιουργεί

κανένα

πρόβλημα και τον ευχαριστώ που την διατυπώνει.

Άλλωστε δεν υπάρχει διαδικασία επίσημη

ή μη που να πιστοποιεί ότι εγώ «ακούω» καλύτερα

από αυτόν ή εκείνος καλύτερα από εμένα.

Για το δεύτερο όμως εάν και εφόσον συμβαίνει θεωρώ

ότι αποτελεί εμπάθεια και κακοήθεια.

3)To thread που άνοιξα και εξαφανίστηκε ακαριαία

αφορούσε αποκλειστικά το προσβλητικό για μένα

ενδεχόμενο να έστησα το τεστ για να επακολουθήσει

το powerbuy. Από την στιγμή που δεν συνέβη το αυτονόητο

δηλαδή μια απάντηση εντός του thread ότι δεν τίθεται

θέμα ήθους μου ή βρώμικων ενεργειών μου είχα

κάθε δικαίωμα να αντιδράσω εδώ μέσα για την τιμή μου

και την υπόληψή μου !

(επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν αντέδρασα

για τα κλειδώματα των σχετικών θεμάτων! Αντέδρασα μόνο για

το υπονοούμενο ότι εμπλέκομαι εγώ και το άλλο site σε μη αποδεκτές

μεθοδεύσεις)

4) Τέλος καλώ και τους Φίλους μου εδώ και στο άλλο site

να κατέβουν οι τόνοι και να επικρατήσει η ηρεμη σκέψη

,η νηφαλιότητα και η σοβαρότητα !

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε και μας ενώνει η αγάπη

για τις audio video μηχανές και τόσα άλλα ενδιαφέροντα θέματα….

Reaction score
0
Συγνώμη που παρεμβαίνω σε μία συζήτηση συντονιστών, αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι. Γιατί πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα στα δύο forum; Είμαι απλό μέλος και στα δύο και δεν έχω κάποιο λόγο να πω κάτι άσχημο για κανένα από τα δύο. Από ότι καταλαβαίνω, κάποιος από το ένα forum προσπαθεί να προκαλέσει το άλλο forum. Γιατί πρέπει να δίνεται τόση σημασία; Φυσικά δεν συμφωνώ, αλλά αυτή είναι η άποψή του συγκεκριμένου ατόμου (δεν θα μείνω στο συντονιστής).

Για το θεμα των power buy: Έχω συμμετάσχει σε 2 power buy του AV Site και δεν με υποχρέωσε κανένας να το κάνω αυτό. Αντίθετα μάλιστα, το πρώτο power buy που συμμετείχα ήταν και ο λόγος που εγγράφηκα (και σιγά σιγά το ανακάλυψα περισσότερο). Η σχέση συντονιστή-μέλους είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του προβάτου-βοσκού και θα πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι. Οι συντονιστές είναι για να επεναφέρουν την τάξη όταν κάποιος παρεκτρέπεται σε μια συζήτηση και όχι για να χειραγωγούν τα μέλη.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε και μας ενώνει η αγάπη

για τις audio video μηχανές και τόσα άλλα ενδιαφέροντα θέματα….

Νομίζω ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο από όλα.

Να πεις χωριζόμαστε σε αυτούς που τους αρέσει ο ONKYO και σε αυτούς που τους αρέσει ο DENON να πεις έχει μια κάποια λογική. Είμαστε χομπίστες που έχουν ακριβώς το ίδιο χόμπυ επιτέλους. Ήμαρτον...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Συγνώμη που παρεμβαίνω σε μία συζήτηση συντονιστών, αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι. Γιατί πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα στα δύο forum; Είμαι απλό μέλος και στα δύο και δεν έχω κάποιο λόγο να πω κάτι άσχημο για κανένα από τα δύο.
Ως χομπίστας, έτσι πίστευα κι εγώ.
Τέλος πάντων, μη σε απασχολούν αυτά.
Έχεις την πολυτέλεια να μην είσαι συντονιστής στο AVSite, οπότε μπορείς να συμμετέχεις ισότιμα και στο AVClub. Σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, όμως, υπάρχει το "ασυμβίβαστο".

Από ότι καταλαβαίνω, κάποιος από το ένα forum προσπαθεί να προκαλέσει το άλλο forum. Γιατί πρέπει να δίνεται τόση σημασία; Φυσικά δεν συμφωνώ, αλλά αυτή είναι η άποψή του συγκεκριμένου ατόμου (δεν θα μείνω στο συντονιστής).
Ως AVSite, δίνουμε σημασία διότι αυτός ο "κάποιος" φαίνεται να έχεις τις ευλογίες της Δ.Ο. - ή τουλάχιστον, η Δ.Ο., προκειμένου να φανεί ενωμένη στα μέλη της, αποφάσισε να κάνει τα στραβά μάτια.

Reaction score
0
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου.

Δυστυχώς όμως έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο πρέπει να τελικά όσο κι αν δεν το θέλουμε, να πάρουμε θέση ως διαχειριστική ομάδα του AVSite, αλλά και ως κατηγορία High End. Το ζητούμενο για εμάς, δεν είναι σε καμία περίπτωση να ασχοληθούμε με τους λόγους που οδήγησαν στην φίμωση ανθρώπων στο αυτοαποκαλούμενο "χομπίστικο φόρουμ". Αυτοί μετά και τις τοποθετήσεις διαχειριστικής ομάδος και συγκεκριμένου συντονιστού που εξαφάνισε θέματα, είναι πλέον προφανείς και αφορούν στην δυσφήμηση του AVSite με κάθε δυνατό τρόπο. Φαίνεται ότι η αναφορά και μόνον του ονόματος του site μας προκαλεί σε κάποιους τρόμο.

Αλλά για εμάς ΔΕΝ είναι αυτό το ζητούμενο. Ο καθένας μπορεί να ζει άνετα με τις φοβίες του και προκειμένου να συσπειρωθεί (ειδικά αν έχει εσωτερικά προβλήματα), μονίμως θα ψάχνει για ασύμμετρες απειλές, συνεχώς θα προσπαθεί να δημιουργεί εχθρούς. Μπορεί να είναι και μέρος της λεγόμενης Στρατηγικής που φαίνεται ότι αναπτύσσει το παρεμφερές φόρουμ. Δεν μας ενδιαφέρει.

Μας ενδιαφέρει όμως τα μέγιστα αυτό που αφορά στην σπίλωση του AVSite, των μελών του και της διαχειριστικής/συντονιστικής ομάδας του. Απόψεις σαν κι αυτές του γελοίου υποκειμένου με το διαδικτυακό όνομα DIPIE, θίγουν βάναυσα υπολήψεις και συκοφαντούν δυσφημιστικά ολόκληρο το AVSite, σε τέτοιο βαθμό, που ενδέχεται ως φορέας να οδηγηθούμε στην μοναδική διέξοδο προάσπισης των δικαιωμάτων μας, αυτήν της νομικής οδού. Παρά τις συνεχείς εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο του συντονιστή Τσαντουλή που παρουσίασε το ηχείο, όσο και της διαχειριστικής ομάδος του site μας για τους λόγους που έγινε το power buy, το γελοιωδέστατο υποκείμενο αφήνει υπονοούμενα για site με εμπορική νοοτροπία και εκ του πονηρού μεθόδευση, τόσο από τον Τσαντουλή, όσο και από την Δ.Ο. του AVSite και τον ιδιοκτήτη του. Ένας εντελώς ηλίθιος με μοναδικό προσόν την δυνατότητα ανάγνωσης, μπορεί να διαβάσει όλη την αλήθεια, όλες τις προτροπές του συντάκτη του review, των διαχειριστών αλλά και να διαπιστώσει πως το power buy διοργανώθηκε κατόπιν παραινέσεων μελών μας. Είναι εντελώς άδικα και εντελώς κακοπροαίρετα όσα αναφέρονται στο παρεμφερές φόρουμ. Μπορώ δε, να αναφέρω πάμπολλες περιπτώσεις (πχ στην αντίστοιχη κατηγορία των προβολέων τους), που τα power buy και οι ομαδικές αγορές είναι συνηθισμένη τακτική. Δεν είναι κάτι που μας απασχολεί όμως. Κυρίως μας απασχολεί το δικό μας όνομα. Η καραμέλα αυτή που αναμασούν εδώ και αρκετό καιρό, η δημιουργία ενός "χομπίστικου φόρουμ" έναντι ενός με εμπορικά συμφέροντα (που τα βλέπουν είμαι ειλικρινά περίεργος), πρέπει κάποτε να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν να μας θεωρούν υποτιθέμενο μαγαζάκι με πωλητές, την στιγμή που ποτέ κανένας δεν αμφισβήτησε τις προθέσεις κάποιων. Μήπως μίλησε κανείς από εδώ για αμφιβόλου προελεύσεως καταστατικών και κανονισμών σωματείο, με σκιώδεις όπως φαίνεται αρχηγούς και στρατηγικές?Εμείς θα τον αφήναμε νομίζεις να μιλήσει?

Δεν δέχομαι τις μομφές ούτε ως AVSite, ούτε φυσικά σε προσωπικό επίπεδο. Για την ακρίβεια γίνομαι εντελώς έξαλλος. Διαφωνίες σε προσωπικό επίπεδο, απόψεις και τακτικές είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι για να συμφωνούμε. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο η σπίλωση ανθρώπων για πλάκα και η συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν δέχομαι από κανέναν και για οποιονδήποτε λόγο, ακόμη και αυτόν της εσωτερικής κατανάλωσης, να αμφισβητήσει τόσο την δική μου ηθική, όσο και την ηθική των μελών μας.

Σε ότι αφορά στην αντίδρασή μας, αρχικά λοιπόν είχε εκδοθεί αυτό:

Κατόπιν όμως των ανακοινώσεων, τόσο του προέδρου του σωματείου, όσο και του γλοιώδους υποκειμένου που ομιλεί αφήνοντας υπονοούμενα για ανθρώπους που δεν γνωρίζει, ξεκαθαρίζω τα πράγματα. Μάλιστα βλέπω ότι ο γελοίος αυτός άνθρωπος (συντονιστής ολίγων ημερών εκεί), παρά τις πολλαπλές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, χαίρει ακόμη την εκτίμηση της διαχειριστικής ομάδας του παρεμφερούς φόρουμ. Να υποθέσω ότι συμφέρει σε κάποιους να υπάρχει ένα ζώον και μισό, που πολώνει κόσμο μιλώντας έτσι για το AVSite, ακόμη κι αν κλειδώνει, σβήνει και τροποποιεί μηνύματα κατά το δοκούν? Συνεπώς, θα έλεγε κάποιος ότι εσκεμμένα κωφεύουν στην κατακραυγή των μελών τους, τα οποία ομιλούν για εμφανέστατη και αναίτια λογοκρισία.

Με μεγάλη μου λύπη δε, διαπιστώνω ότι ο εξαιρετικά αγαπητός σε εμένα κος Παναγιωτίδης, μάλλον δεν είναι σε θέση ούτε ως πρόεδρος του σωματείου αλλά ούτε και ως γενικός διαχειριστής να αποκαταστήσει επιτέλους την τάξη. Ίσως δεν έχει την δικαιοδοσία να προστατέψει το ίδιο το φόρουμ τους, από τις συμπεριφορές ατόμων όπως ο DIPIE, τόσο στο επίπεδο της διαχειριστικής ανεπάρκειας που απέδειξε, όσο και στο επίπεδο των μομφών που εξαπολύει κατά του site μας και των ανθρώπων του, λες και δεν θα κάνει ποτέ (ή δεν έχει κάνει μέχρι τώρα) power buy το avclub. Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι για λόγους που το "σωματείο" επιβάλει και αυτός, χαϊδεύει τα αυτιά του ανεπαρκέστατου DIPIE, (ενός ατόμου που είναι πασιφανές πλέον είναι εντελώς ακατάλληλος για όσα του έχουν αναθέσει), τον καλώ από εδώ, να διαχωρίσει την θέση του και να υπερασπιστεί την υπόληψη τόσο του συντάκτη της παρουσίασης, όσο και των ανθρώπων που θίγονται. Δεν είναι δυνατόν να πιστέψω άλλωστε ότι δικαιολογείς ΕΣΥ Δημήτρη κάποιον που επιβάλει στα μέλη, ποια θέματα θα συζητούν και ποια όχι.

Δυστυχώς η δήλωση ότι ο Τσαντουλής είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος δεν αρκεί. Είναι σαν να λέει ότι ο Τσαντουλής είναι αγαπητός, αλλά όλοι οι άλλοι είναι απατεώνες.

ΔΗΜΗΤΡΗ, δεν είναι θέμα των φόρουμς. Αυτό δεν αφορά τα Avclub και AVSite, αφορά σε ανθρώπους. Μπες μπροστά και σταμάτα αυτό που γίνεται γιατί διαφορετικά γίνεται προφανές ότι τα βαθύτερα αίτια και η ανοχή στον ανεπαρκή συντονιστή, αφορούν στις σχέσεις των δύο forums. Πρέπει να σταματήσει αυτό, να σταματήσει η ομαδοποίηση, το τσουβάλιασμα και η συντήρηση αυτού του κλίματος. Οι άνθρωποι πάντα θα έχουν διαφορές μεταξύ τους και είναι ελεύθεροι να τις εκφράζουν, ακόμη και να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Τα στρατόπεδα όμως δεν χρειάζονται και δουλειά μας είναι να τα καταργήσουμε, τουλάχιστον στον βαθμό που οι διοικήσεις των φόρουμς μπορούν.

...
Λέει τα πάντα τόσο όμορφα και τόσο πληθωρικά αυτό το ομορφόπαιδο που θέλω να το φάω

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Power buy και αντιδράσεις σε άλλο φόρουμ...

Θα μου επιτρέψετε κάποιες παρατηρήσεις πάνω στις δηλώσεις του κου DIPIE :
Πάρε και την μακροσκελή απάντησή του τώρα για να δεις πόση σημασία σου δίνει.
DIPIE in Avclub said:
Προφανώς δεν διάβασες μερικά posts πιό κάτω μετά το αρχικό μου κείμενο την διευκρίνηση για σένα...
Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο κακεντρεχής αλλά είναι και περιορισμένης ευθύνης. Σου διευκρινίζει ότι δεν είσαι (από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει δηλαδή) απατεώνας, αλλά το site σου έχει εμπορική φυσιογνωμία και ως συντελεστής σε αυτό (εσύ και όλοι όσοι γράφουν στο AVSite) αξίζουν την συμπεριφορά του.

...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ περιμένω την επίσημη απάντηση από την Διαχειριστική Ομάδα του avclub.

Ελπίζω να έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το θέμα αυτό καθώς είναι πρώτιστα θέμα ηθικής τάξεως.

Χρήστος Ακρατόπουλος
Γενικός Διαχειριστής
www.avsite.gr

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.080
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo