Μαυρο vs Μαυρο

Reaction score
5
Απάντηση: Μαυρο vs Μαυρο

Γκουχου γκουχου...
Αντρικο, κανε και ενα νεο ποστ απο ποιον νεο dlp εχει ο επσον καλυτερο μαυρο γιατι το ξεχασες...
Ελα... πλακα κανω μην ιδρωνεις... δε θα το μαρτυρησουμε... οι dlp ειναι οι καλυτεροι (χαχα) στο μαυρο...
γκουχου γκουχου... πολυ τσιγαριλα ρε παιδι μου αυτο το thread...

Reaction score
6

Γκουχου γκουχου...
Αντρικο, κανε και ενα νεο ποστ απο ποιον νεο dlp εχει ο επσον καλυτερο μαυρο γιατι το ξεχασες...
Ελα... πλακα κανω μην ιδρωνεις... δε θα το μαρτυρησουμε... οι dlp ειναι οι καλυτεροι (χαχα) στο μαυρο...
γκουχου γκουχου... πολυ τσιγαριλα ρε παιδι μου αυτο το thread...
Για δειξε ρε φιλε γιατι δεν σε πιανω....

Reaction score
5

Για δειξε ρε φιλε γιατι δεν σε πιανω....
Οχι εσυ ο Αντρικος... ο αλλος!... ο μικρος! :cool_11:
Βαλε τον benq 5000 διπλα στον Epson 2000... και η διαφορα του μαυρου υπερ του LCD ειναι οση απο τον Epson 2000 στον Sony vw40... και χωρις πειραγμενη φωτογραφια...

Αντρίκος said:
Πρωτη φορα βλεπω LCD να εχει καλυτερο μαυρο απο DLP
Αλλα ποστ δε το εκανε η κουφαλιτσα να γελασουμε... :happy_8:
-Μαρή, εγω εγραψα οτι ο benq 5000 ειναι ο πρωτος DLP χωρις rainbow... εσυ γιατι κρυβεσαι...? :happy_8:

Reaction score
15.548
Re: Απάντηση: Μαυρο vs Μαυρο

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Λίγο καιρό μετά βεβαίως γνώρισα τον Κεφάλα και τη συνέχεια τη γνωρίζετε όλοι σας!
Δεν το καταλαβα αυτο.....!!!!!!!!

Επρεπε ρε που$$$$##%΅να σε αφησω να βλεπεις με lanczos 6 και luma sharpnes 1.2...."happy_1"

Μ'αρεσει που ηταν και αναφορα ....!!!!!:crazy_3:

Reaction score
182
Re: Απάντηση: Μαυρο vs Μαυρο

Βαλε τον benq 5000 διπλα στον Epson 2000... και η διαφορα του μαυρου υπερ του LCD ειναι οση απο τον Epson 2000 στον Sony vw40
Τους εχεις δει σε παραλληλη θεαση? Ισχύει όντως? Καποιος αλλος να το επιβεβαιωσει η οχι?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαυρο vs Μαυρο

Τους εχεις δει σε παραλληλη θεαση? Ισχύει όντως? Καποιος αλλος να το επιβεβαιωσει η οχι?
Τους έχουμε δει σε πρόσφατο συγκριτικό, που μπορείς να βρεις στο Ευρετήριο.
Ατυχώς, σ'εκείνο το συγκριτικό ο W5000 δεν έπαιζε πλήρως ρυθμισμένος, οπότε αγνόησε τις αναφορές σε χρωματικά προβλήματα, τουλάχιστον.
Περισσότερα (και ακριβέστερα) για τον W5000 μπορείς να δεις στο επόμενο συγκριτικό, που έγινε απέναντι στον Optoma HD800X.

Ο TW2000 είχε όντως πολύ καλό επίπεδο μαύρου, σίγουρα πολύ καλύτερο από το Sanyo Z2000 που επίσης συμμετείχε στο τεστ. Ο W5000 έχει λίγο υποδεέστερο επίπεδο μαύρου από τον ΤW2000, αλλά παρ'όλα αυτά έχει πολύ καλή απεικόνιση της λεπτομέρειας στη σκιά, που για μένα είναι το σημαντικότερο.
Πέραν αυτού, υπερτερεί -σε βαθμό έως και συντριπτικό- σε πολύ σημαντικούς τομείς, όπως η φωτεινότητα μετά από ρύθμιση, η ευκρίνεια, το ANSI contrast και η χρωματική πιστότητα.

Να κλείσω με δυο παρατηρήσεις που νομίζω πως πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα:
  1. Το επίπεδο του μαύρου είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα ρυθμίσεων (κυρίως ίριδας).
  2. Το μαύρο είναι το πρώτο θύμα, σε περίπτωση που ο χώρος δεν είναι απόλυτα προσανατολισμένος για χρήση home-cinema: οι ανακλάσεις από το χώρο (αν δεν είναι τα πάντα βαμμένα σε πολύ σκούρους -αν όχι μαύρους- τόνους), ακόμα και το φως που εκπέμπουν τα LED στις προσόψεις των συσκευών, είναι αρκετά για το υποβαθμίσουν πάρα πολύ. Ειδικά μάλιστα αν ο τύπος της οθόνης δε βοηθάει.

Reaction score
182
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαυρο vs Μαυρο

όπως η φωτεινότητα μετά από ρύθμιση,
  1. Το επίπεδο του μαύρου είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα ρυθμίσεων (κυρίως ίριδας).
Εχεις μηπως μετρησει με καποιο φωτομετρο τον 5000 καλιμπραρισμενο ποσα lumens βγαζει? Ας πουμε σε ασπρη καρτελα 100ire στο κεντρο?

Και αν δε βαριεσαι πες μου τι ειδους ρυθμισεις εχει η ιριδα στον 5000?

ΥΓ. Εμενα μου κανει εντυπωση που περασε εντελως απαρατηρητος και σχεδον απαξιωτικα ο tw2000 (ενω αντιθετα 600/700 εκαναν θραυση) παρ'ολο που διαφημιζει 50.000 κοντραστ.
Όσο ψευτικο και να ειναι (θεωρητικα specs) καποια δόση αληθειας θα εχει. Δεν μπορει να ειναι τοσο χαλια σε ολες τις υπολοιπες παραμετρους καινα μη μπορει να σταθει διπλα σε κανεναν αλλο στα <2.500Ε...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαυρο vs Μαυρο

Εχεις μηπως μετρησει με καποιο φωτομετρο τον 5000 καλιμπραρισμενο ποσα lumens βγαζει? Ας πουμε σε ασπρη καρτελα 100ire στο κεντρο?
Μετρήσεις δεν έχω να σου δώσω. Θα σου πω όμως ότι έχω τη "γκρι" Firehawk G3 στις 92" (gain 1,25): με τη χειροκίνητη ίριδα σχεδόν κλειστή (στο "2" με κλίμακα 0-19), την αυτόματη ίριδα ενεργή και τη λάμπα στη χαμηλή ένταση, το φως είναι πολύ -πάρα πολύ- ακόμα και με το "Brilliant colors" εκτός!

ΥΓ. Εμενα μου κανει εντυπωση που περασε εντελως απαρατηρητος και σχεδον απαξιωτικα ο tw2000 (ενω αντιθετα 600/700 εκαναν θραυση) παρ'ολο που διαφημιζει 50.000 κοντραστ.
Όσο ψευτικο και να ειναι (θεωρητικα specs) καποια δόση αληθειας θα εχει. Δεν μπορει να ειναι τοσο χαλια σε ολες τις υπολοιπες παραμετρους καινα μη μπορει να σταθει διπλα σε κανεναν αλλο στα <2.500Ε...
Εμένα να σου πω την αλήθεια, από αυτά που είδα και από την εμπειρία μου με τον TW1000, δε μου κάνει και πολλή εντύπωση. Πέραν του μαύρου, ουδέν νεότερο από το ανατολικό μέτωπο...

Reaction score
5

Kανενας δεν ειπε οτι ειναι καλυτερος ο επσον 2000 απο τον μπενκιου 5000...
Και εγω αν και LCDακιας λογω ρεινμποου θα αγοραζα τον μπενκιου χωρις κανενα δυσταγμο...
Απλα το θρεντ αυτο ξεκινησε με το ποσο κακο μαυρο εχει ο πρωτος...
Αφου λοιπον μιλαμε για μαυρα... ειπα να αναφερω ποσο χειροτερο ειχε ο benq 5000... κατι που ξεχαστηκε να γινει ξεχωριστο θρεντ φυσικα τοτε...

Τυχαια δηλαδη παλι χτυπαμε εναν lcd και κρυψαμε εναν dlp που μολις 1 μηνα πριν ειχε φαει σκονη στο ιδιο θεμα... που τυχαια δε γραψαμε αλλα τωρα ομως μας ηρθε μολις "επαθε" κατι ιδιο ενας lcd...! :happy_8:

Οπως και τυχαια οι crop φωτος με το τι μαυρο βγαζει ο επσον τι ο μπενκ και τι γκρι ο σανυο δεν βγηκαν στο φορουμ...
Νταξ παιδια... πολυ τυχαια τα κανουμε εδω μεσα μου φαινετε και δε κραταμε ουτε τις ισορροπιες για τους ασχετους που θελουν να μαθουν 5 πραγματα... και βαζω και εμενα μεσα...
Πριν παρεξηγηθειτε ολοι (παλι) αναρωτηθειτε γιατι τετοια θρεντ (να χτυπαμε LCD) ξεκινουν με ευκολια εδω μεσα και κατι αντιστοιχo για DLP ουτε καν το αναφερουμε (ποσο μαλλον με εξτρα thread)... Οταν εχετε απαντηση για αυτο... χτυπηστε με αλυπητα! :happy_8:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γιατι να σε χτυπησουμε αλυπητα?
Αφου βασανιζεις μονος σου τον εαυτο σου ακομα μια φορα...
Που ειδες να εχει DLP αυτο το θεμα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid