Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Μεγκλα (Made in England) η λαμπα ?? Πληροφοριακα και χωρις να θελω να σου το χαλασω, δεν κατασκευαζονται πλεον λυχνιες στην Αγγλια εδω και δεκαετιες. Η Chelmer Valve Company (CVC) ειναι Αγγλικη μεταπρατικη εταιρεια που κανει το λεγομενο Rebranding. Δηλαδη αγοραζει λαμπες κυριως απο Κινα αλλα και απο οπου αλλου βρει καποιο φτηνη παρτιδα, και βαζει το λογοτυπο της επανω τους. Τιποτε περισσοτερο και τιποτε λιγοτερο. Δηλαδη δεν γινεται κανενος ειδους επιλογη, παροτι sto site τους μιλανε για επιλογη Low noise (μονο εαν τους ζητηθει σαν εξτρα). http://www.chelmervalve.co.uk/html/hifiaudio.htm Κατα 90% η λαμπα που εχεις στα χερια σου ειναι Κινεζικη (αν γυαλιζουν υπερβολικα τα μεταλλα που βλεπεις μεσα απο το γυαλι) ή ακομη και Ρωσικη, ισως το φτηνο μοντελο της ElectroHarmonix (OXI η Gold Pins).Θεωρω απιθανο (αν και οχι αδυνατο) να γραφει "Made in England" επανω της η στο κουτι. Μπορει να γραφει για παραδειγμα σκετο England ή και τιποτε.Οχι οτι θα γινει και καμμια ζημια δηλαδη, αλλα αυτα τα πραγματα καλο ειναι να γινονται γνωστα. Σε οσους δεν ειναι ηδη.Τελικα σημερα την βρηκα, το ονομα αυτης helmer Valve ECC82, MADE IN ENGLAD, την αντικατεστησα και επιτελους ηχος καθαρος χωρις ...βρασιμο. Για αλλη μια φορα ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια.
Δεν ειχα σκοπο να σε βαλω στην διαδικασια να ψαχνεις για αλλη λαμπα, αλλα μονο να δειξω οτι τουλαχιστον δεν ειναι Εγγλεζικη. Και βεβαια δεν μπορει να την πληρωνεις για Εγγλεζικη (Αρα σαν NOS). Ειναι μια χαρα λαμπα και πολυ πιθανον να ειναι στην πραγματικοτητα ElectroHarmonix (η απλη).Μονο εαν σε προβληματιζει κατι στο ακουσμα θα μπορουσες να ψαξεις για κατι αλλο. Καλες ακροασεις.Εχεις ηδη ΡΜ.Σε τηλ. επικοινωνια με το καταστημα που την προμηθευτηκα μου ειπε οτι μπορει στο κουτι να γραφει MADE IN ENGLAND αλλα ειναι...ρωσικες. Νομιζετε οτι πρεπει να ψαξω για 12AU7/6189(ElectroHarmonix)? Καποιο καταστημα μου ειπε αν τους εδινα χρονο θα μπορουσε να μου βρει, αλλα οπως καταλαβαινετε υπομονη δεν ειχα!