ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Reaction score
264
Απάντηση: Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Ναι, φυσικά και μπορούν να συνδεθούν. Το 701 μπορεί να συνδεθεί (αναλογικά) με όποια συσκευή έχει έστω και μία αναλογική έξοδο. Το θέμα όμως είναι πως για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις δυνατότητες του 701 πρέπει να το τροφοδοτήσεις με ψηφιακό σήμα.

Εξάλλου σκέψου ότι αν το συνδέσεις αναλογικά έχεις:

Ανάγνωση cd (ψηφιακό σήμα) -> Αναλογικό σήμα από το DAC της πηγής -> Αναλογικό σήμα μέσω RCA στο 701 -> Ψηφιακό σήμα από το ADC του 701 -> EQ/TA/XOVER του 701 -> Αναλογικό σήμα από το DAC του 701 -> Αναλογικές έξοδοι του 701 -> Ενισχυτές.

Ενώ μπορεί κάλλιστα να γίνει:

Ανάγνωση cd (ψηφιακό σήμα) -> EQ/TA/XOVER του 701 -> Αναλογικό σήμα από το DAC του 701 -> Αναλογικές έξοδοι του 701 -> Ενισχυτές.

Εξάλλου (ακόμη κυριότερα) το 9800ΒΤ, όπως και το Ρ88RS είναι ήδη εφοδιασμένα με ΤΑ, ΕQ, Crossover. Σίγουρα όχι τόσο εξελιγμένα όσο του 701 (πχ το EQ έχει λιγότερες μπάντες) και χωρίς τη δυνατότητα για πολυκάναλο ήχο, αλλά από την άλλη ποιος τα χρησιμοποιεί όλα αυτά?

Πάντως (σχετικό - άσχετο) αν παρά όλα αυτά δε σου άλλαξα γνώμη, σου έχω βρει 701. ΠΜ για λεπτομέρειες. :happy_4:
Αυτος ο ανθρωπος επρεπε να δουλευει στην pioneer-alpine κτλ.

η' αυτος ξερει υπεραρκετα πραγματα γυρω απο το θεμα car audio η' εγω ειμαι εντελος ασχετος.

Μαλον το δευτερο

Help:crazy_3::crazy_3:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μάλλον σε μπέρδεψα με την προηγούμενή μου δημοσίευση. Τέλος πάντων, κράτα το εξής: το 701 δουλεύει καλύτερα όταν δέχεται ψηφιακό σήμα (ουσιαστικά με καλύτερο S/N ratio, καλύτερο λόγο απόδοσης προς θόρυβο). Και το 9800ΒΤ δεν μπορεί να του δώσει ψηφιακό σήμα.

Reaction score
264

Μάλλον σε μπέρδεψα με την προηγούμενή μου δημοσίευση. Τέλος πάντων, κράτα το εξής: το 701 δουλεύει καλύτερα όταν δέχεται ψηφιακό σήμα (ουσιαστικά με καλύτερο S/N ratio, καλύτερο λόγο απόδοσης προς θόρυβο). Και το 9800ΒΤ δεν μπορεί να του δώσει ψηφιακό σήμα.
οταν μπορεσεις κανε μου αναπαντιτη να σε παρω η' να σε καλεσω στο σταθερο σου:happy_4:

Reaction score
264

Μεχρι τωρα ουτε ενας δεν εχει ενισχυτη της ALPINE.Γιατι?Ειναι τσουχτερες οι τιμες τους η' δεν λενε και πολλα?

Reaction score
264

Γιαννη χρονια σου πολλα και ευτυχες το νεο ετος.
Αν δε κανω λαθος μεχρι τωρα ουτε ενας δεν ειπε οτι εχει ενισχυτη alpine εκτος και αν δεν το ειδα εγω στις απαντισεις των φιλων εδω μεσα.Παντος κακα τα ψεματα και στα περιοδικα αυτο/των δεν βλεπω να υπαρχουνε αμαξια με alpine ενισχυτες.τι παιζει με δαυτους και δεν περπατανε στη πιατσια?Ειναι φαρμακι τιμες?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Περίμενε λίγο να κυκλοφορήσουν οι PDX και θα δεις.

Αν και η JL Audio μόλις ανακοίνωσε κάτι ακόμα καλύτερο...

Reaction score
40
Απάντηση: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Καλησπέρα

Εχω καιρο να δημοσιεύσω εδω αλλα γενικα επισκέπτομαι καθημερινά το forum.

Εχω μια ερώτηση σχετικα με το dsp της Alpine. Απο οτι κατάλαβα το μειονέκτημα της αναλογικής σύνδεσης ειναι η ελαφρως υποβιβασμένη ποιότητα ηχου σε σχεση με την ψηφιακη γιατι το σημα περνα απο λιγότερα σταδια μετατροπής DA to AD κτλ, σωστα??

Επειδη προσφατα εκανα σοβαρες αλλαγές στο setup μου δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στην SQ κατηγορια, με την υπαρχουσα πηγη δεν γινεται να ερθουν μερικες συχνοτητες εκει που πρεπει και η λυση ηταν ο DSP 701 της Alpine.

Αλλα ειμαι σε δηλλημα αλλαγη με το P88 rs μαζι με alpine η καποια αλλη πηγη με το alpine?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Η ποιότητα υποβαθμίζεται στην περίπτωση αναλογικής σύνδεσης λόγω περισσότερων σταδίων μετατροπής, όχι λιγότερων. Το βασικότερο όμως είναι ότι το (πολύ καλό γενικώς) Η701 έχει μια ευαισθησία στις αναλογικές εισόδους που μπορεί να προκαλέσουν θόρυβο. Συνήθως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μπορεί να μην ακούγεται καν, όμως και η ίδια η Alpine παραδέχεται πως η ψηφιακή είσοδος είναι - για αυτό το λόγο - προτιμότερη.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο να μη σου φτάνουν οι 16 περιοχές του P88RS για να "ισιώσεις" το σύστημα... Οπως και να έχει, το Alpine σίγουρα έχει περισσότερα εργαλεία (31 μπάντες ανά πλευρά) και σίγουρα μπορείς να πάρεις ένα και να το ταιριάξεις με το P88RS. Οπως και να έχει όμως, άλλη "φάση" είναι ένα transport μπροστά που δίνει ψηφιακό σήμα στο H701 που αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα.

Reaction score
264

Τα νεα μελη του avsite θα μας πουνε τι εχουνε απο ηχοσυστημα στο αυτο/το τους?Τους γερους εδω,τους ακουσαμε.Οι νεοσυλεκτοι του site ομω?Εχουμε κατι πολυ καλο και καινουργιο που δεν το ξερουμε?:happy_4:

Reaction score
40

Μιας και περασε καιρος και δεν προκειται να κανω αλλες αλλαγες (αυτο το μηνα:cool_11:) να πω και γω τι εχω κανει αυτες τις μερες.

RCD: Το Pioneer P88 RS
AMP: ETON 6 Ch PA 4506
Mid: 13cm Rainbow kick
Tweeter Eton CX 280
Sub 2 jbl 10'' (το ενα λειτουργει ως παθητικο)

Το συστημα ειναι ενεργο 2 δρομο και παιζει αρκετα καλα για 13 αρι Αν και στη μεσαια περιοχη του λειπει λιγο ''κρεας''. Επομενο βημα υπο σκεψη ειναι η τοποθετηση 8αρι Mid στην πορτα και αγορα δικαναλου για τα sub. Εαν ξεπεραστει το προβλημα της αδυναμιας ενεργου 3δρομου. Αν και με την φορα που εχω παρει μαλλον θα γινει συντομα.

Αυτα απο εμενα

Reaction score
264

Παρτε μια γευση απο το αμαξι μου και μερικες foto απο τα πραγματα που θα
μπουνε(πρωτα ο θεος κατα το πασχα).Τον πυκνωτη και τα RS PRO 16,5 τα εχω και τα βλεπω πανω απο 3 μηνες και εχει αρχισει να μου την βαραει κατακουτελα

Attachments

Reaction score
264

Ο πυκνωτης ειναι μια ευγενικη προσφορα(τζαμπε δηλ) ενος που ειναι και αυτος μελος του site.Δημητρη τον λενε και αυτον, εχει το ιδιο αμαξι με εμενα,ειναι καλο παιδι,
ασχετα που ακουει εντελος τσιου μουσικη και εχει και μια συλογη απο κυπελα της ΕΜΜΑ.Αν ειτανε απο την καβαλα και τα περιχωρα της θα μπορουσε καληστα να ειναι παραγωγος γουνας για τις κυριουλες.ΠΟΙΟς ΑΡΑΓΕ?:118::118::118:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Σχετη παρανομια εισαι τελικα! Στον πεζοδρομο το παρκαρεις; Και πολυ μπλε βρε πατριδα, μεσα-εξω!
Εκεινο το εντυπο στις φωτο που αναφερει θεμοκρασιες εδαφους τι ακριβως ειναι; για το...σεισμο;

Reaction score
264

Σχετη παρανομια εισαι τελικα! Στον πεζοδρομο το παρκαρεις; Και πολυ μπλε βρε πατριδα, μεσα-εξω!
Εκεινο το εντυπο στις φωτο που αναφερει θεμοκρασιες εδαφους τι ακριβως ειναι; για το...σεισμο;
ετσι το πειρα τι να κανω να αλλαξω το χρωμα?Αυτο το εντυπο ξεχασε το, πες
οτι δεν το ειδες καθολου.Καμια σχεση με εμενα και με σεισμους.Ετυχε εκεινη την ωρα να ειμαι σε ενα γραφειο και ακουμπισα επανω του τον πυκνωτη.Πονηρουλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι.Και μην λες για σεισμους γιατι εχω κακες αναμνησεις απο τον μεγαλο σεισμο που εκανε εδω πριν απο 2 χρονια.Ειχα χ@στει απο τον φοβο μου τοτε:411::411::411:

Reaction score
49

Για να μην μπερδευόμαστε....
Η CarAudio είναι φτιαγμένη από εμένα με προδιαγραφές ανοίγματος των διαλόγων σε όλες τις αυτοκινητιστικές κουβέντες και όχι μόνο στα ηχοσυστήματα (πολλά χρόνια τώρα....)
Και το ίδιο καλοδεχούμενες είναι και οι συζητήσεις για μοτοσικλέτες....
Γενικά εδώ ανοίγουμε τις καρδιές μας για την αυτοκίνηση.
Είτε συμπεριλαμβάνει μουσική είτε απλά οδήγηση και βόλτες....

Και που ειναι το παραξενο?Αν θες να βρεις γιατρια αλλαξε μαρκα.Αμαξια ειναι αυτα?:142::142::142:.Πως μπορεις ρε γιαννη και το οδηγεις αυτο το πραγμα?Εδω και 2 μερες, απο αναγκη και μονο, εχω στα χερια μου μια 156 1.800 ts του 1999.Πλευρικη στηριξη τα καθησματα μηδεν.Φρενα πολυ καλα αλλα υπερβολικα αποτομα,τιμονι αντε για απο αισθηση(αχ ρε μπεμπα!!! Μου εισαι τωρα 600 χλμ μακρια μου) δηλ κοβει αποτομα και θελει πολυ προσοχη,λεβιες ταχυτητων στο περιπου και οτι καταφερεις να βαλεις εβαλες κ.α διαφορα.
Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι η κεντρικη κονσολα ειναι τοσο φαρδια που το δεξι μου ποδι ειναι συνεχως πιασμενο και παντα πιεζεται προς τα αριστερα
Απο γκαζια ομως ειναι το κατι αλλο.Παει γαμιο........ας απο τις χαμηλες στροφες.:137::137::137::137:

Την γιατρειά μου την έχω βρει Τάκη!!
Γιαυτό και οδηγώ Alfa Romeo!
Τα καθίσματα είναι μια χαρά και έχουν πλευρική στήριξη....
Βρε 'συ....Με το μπουφάν οδηγείς? Τον bibendum παριστάνεις?? :137::138:
Τα φρένα έχουν γερό δάγκωμα στην αρχή και απλά πρέπει να συνηθίσεις την ευαισθησία στο πόδι σου (μάλλον η μπέμπα σου είναι αναίσθητη και αναγκάζεσαι να τσαρουχώνεις το πεντάλ.....:138: )
Το δε τιμόνι πρέπει να είσαι ο πρώτος παγκοσμίως που λες ότι δεν είναι καλό! Είναι ξυράφι, απόλυτα πληροφοριακό και ευτυχώς δεν είναι......λαγουδέρα. Αν ήθελα 3+ στροφές από τέρμα σε τέρμα θα έβγαζα και δίπλωμα....καπετάνιου!!!
Είναι τόσο απόλυτο που σε ταχύτητες εθνικής (150+) μπορείς απλά να το κατευθύνεις μόνο με μικροκινήσεις των καρπών!!!
Και το καλό βέβαια είναι ότι "ακούει" παντού ό,τι κίνηση κι αν κάνεις. Τα περισσότερα οικογενειακά (και αρκετά με....."σπορ" χαρακτήρα) στην θέση ευθείας έχουν τόση αίσθηση όση και η λαγουδέρα του Τιτανικού.....
Φαντάσου να είχες την ευτυχία (την είχα δυστυχώς....) να οδηγήσεις κάποια A156 GTA με τιμόνι των 1.8 στροφών από τέρμα σε τέρμα!!!!!!! Και μοτέρ.....μελωδία!!

Και πρόσεξε.....
Όλα όσα σου αναφέρω έχουν να κάνουν με A156 "μαμά"....
Χωρίς 3ποντα, αντιστρεπτικές μπετόβεργες και αμορτισέρ κούτσουρα.....Άνετη, στριφτερή και σου μιλάει! Και καρακουκλάρα!! Δεν θέλω τίποτε παραπάνω...... :107: :128: :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo