Sony cdr-w33 (Απαραδεκτη πολιτικη της Sony)

Reaction score
0
Ειμαι κατοχος ενος cdr-w33 το οποιο εδω και λιγο καιρο παρουσιαζε προβλημα με την αναγνωση των δισκων. Ετσι αποφασισα να το παω στο επισημο service της sony, στην Αργυρουπολη στην Astra service (Λ. Αργυρουπολεως 65) . Οι οποιοι ευγενεστατοι μου ειπαν οτι θα ελενξουν την συσκευη και θα με ενημερωσουν για το κοστος της επισκευης. Σημερα λοιπον (22-2-2008 ) με ειδοπoιησαν τηλεφωνικως οτι εχει χαλασει η κεφαλη του laser κι οτι για την αντικατασταση της κοστιζει (μονο η κεφαλη) 535 ευρω + 19% ΦΠΑ= 636.65 ευρω βαλε 10 ευρω που εδωσα για να δουν την συσκευη βαλε τι αλλο θα μου ζητουσαν για εργατικα θα μου εφτανε ποιο ακριβα απο τι την αγορασα καινουργια το 2003 (650 ευρω). Ετσι λοιπον τους ειπα να την κλεισουν, την πηρα κι εφυγα..
Εισαστε σοβαροι κυριοι της sony? (Για να μην πω τιποτα αλλο)
ΑΙΣΧΟΣ! Σε τι νομιζουν οτι απευθηνονται? Σε Κρετινους?
Αυτα προς γνωση για ολους. Ας το ξανασκεφτητε λιγο αν ειναι να προβειτε σε αγορα καποιου μηχανηματος για το τι θα ζητησουν σε περιπτωση επισκευης. Και δε το συζηταω το γιατι χαλασε, μηχανημα ειναι χαλαει..

Αληθεια ξερει καποιος το τι μπορω να κανω για να το φτιαξω (εστω μοντιφα, ηλεκτρολογος ειμαι πιανουν τα χερια μου). Η απλα να το δουλευω σαν dac?
Ευχαριστω

Reaction score
7
Αν πιάνουν τα χέρια σου, να το ανοίξεις, να λύσεις την κεφαλή από το transport, να δείς τι model number γράφει πάνω και να ψάξεις στο e-bay για μια παρόμοια. Κάποια οικιακά CD-Recorders εσωτερικά χρησιμοποιούν CD-RW Drive υπολογιστή. Αν και το δικό σου είναι έτσι τότε είσαι πολύ τυχερός. Ίσως με μόντα μπορείς να προσαρμόσεις κάποιο άλλο Drive υπολογιστή εφόσον πιάνουν τα χέρια σου. Υποθέτω έχεις δοκιμάσει να φυσήξεις και να καθαρίσεις την κεφαλή. Άκου εκεί 636.65 οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

Reaction score
7.026
Ποσο????? Κατι περιεργο συμβαινει γιατι ειναι αδυνατο να κοστιζει τοσο το λειζερ.Πολυ πιθανο να σου ειπαν μια εξωφρενικη τιμη για να μην το αφησεις για επισκευη γιατι προφανως δεν θα εχουν ανταλλακτικα.Κανε ενα τηλεφωνο στη κεντρικη αντιπροσωπεια και αν δε βρεις ακρη μειλ στη sony.Μονο απο "ξεβρακωμα" καταλαβαινουν και αυτο πρεπει να κανουμε σε αναλογες περιπτωσεις.

Reaction score
0
Το μοντελο ειναι Ut507e το εψαξα στο e-bay αλλα τζιφος. Οποτε μαλλον την εκατσα την βαρκα. Θα δω τωρα στην εδω αντιπροσωπεια, αν και τελικα το βλεπω να στελνω mail στην Ιαπωνια, αλλα δε θα το αφησω ετσι, οχι τιποτα αλλο, αλλα να μην μας περνανε και για μα....ες.

ΥΓ Αν η κεφαλη κοστιζει 636,65 ευρω ολο το μηχανημα ποσο θα κοστιζε σημερα? Κοιτα να δεις που ειχα εναv Ongaku σπιτι και δεν το ηξερα... Η μηπως ειχα κανενα Krell?

Reaction score
2.579
Καλησπέρα, τα ίδια πέρασα κι εγώ με το CDR-W66. Μόνο που εμένα μου είπαν ότι ο μηχανισμός έρχεται από Ολλανδία και κοστίζει 850€ + φπα και χωρίς τα εργατικά. οπότε έδωσα 950 και πήρα ένα καινούργιο Tascam CD-RW901SL.
Δεν ξέρω για το CDR-W33 πάντως το CDR-W66 είναι κατηργημένο απο την Sony. Σαν player δουλεύει ακόμα αλλά δεν μπορεί να κάνει εγγραφή (CANNOT RECORD message). Δεν είναι δύσκολο να το ανοίξεις και να το καθαρίσεις πάντως, απλά θέλει λίγο υπομονή, το έκανα αρκετές φορές και ξαναδούλεψε, (έγραψε καμμιά 200αριά cdάκια πριν τα φτύσει τελείως).

Reaction score
0
To ιδιο μοντελο ειναι με μονη διαφορα τις ζυγισμενες εισοδους-εξοδους τα υπολοιπα ειναι ακριβως τα ιδια. Καταργημενο ειναι απο το 2004 αλλα και τι μ αυτο? Δεν ειναι 20ετιας να πω ενταξει οτι δεν υπαρχει πλεον στοκ. Αν ειναι να μας λενε οτι τεχνικη υποστηριξη θα εχουμε για οσο καιρο υπαρχει παραγωγη να δουμε τι πωλησεις θα εχουν. Κι η κατασταση ειναι ακομα χειροτερη αν σκεφτουμε οτι εχουμε να κανουμε με επαγγελματικα μηχανηματα, γιατι σαν τετοιο το ειχε βγαλει στην κυκλοφορια. Αν δουλευε σε σε επαγγελματικο χωρο που τα ξεπατωνουν τα μηχανηματα τι θα γινοταν? Και πια εταιρεια θα ξαναεπενδυε στη συγκεκριμενη μαρκα? Εδω δε νομιζω να ξαναπαρω κατι που ειμαι ιδιωτης...

Με το Tascam εισαι ευχαριστημενος? Απο ηχο σαν player?

Reaction score
2.579
Καλημέρα. Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά....
Το είχα ψάξει και από Αμερική μεριά, (https://servicesplus.us.sony.biz/sony-parts.aspx) και ολόκληρος ο μηχανισμός είχε $390.00 (58 A2104004A A2104004A DEVICE(CRD-RA2)ASSY) για το δικό σου δεν μου βγάζει κάτι αντίστοιχο αλλά όλο το mainboard το δίνει στα $228 περίπου. Δεν έχω ιδέα όμως άν στέλνουν Ευρώπη, τι γίνεται στο τελωνείο και αν μπορείς να το παραγγείλει ιδιώτης.
Πάντως οι τιμές έχουν κάποια διαφορά στην άλλη πλευρά του ατλαντικού ;-)

Τώρα για το Tascam :
Mιά χαρά παίζει, μου τη δίνει όμως ο χρόνος αναμονής για να αναγνωρίσει το δισκάκι και ίσως είναι και λίγο πιό "πριμαριστό" από το cdr-w66, έτσι για player χρησιμοποιώ ένα άλλο επαγγελματικό sony το cdp-d12 (αντίστοιχο του tascam CD-01U Pro, έχουν και τον ίδιο μηχανισμό). Σαν recorder είναι άψογο "κλείνει" και τα δισκάκια πιο γρήγορα απο το cdr-w66.

Reaction score
0
Ευχαριστω!
Εψαξα τον μηχανισμο στην ευρωπη και τον εχουν 1075 euro
τον βρηκα και
9.091,00 kr (1 euro= 9.43kr) δηλαδη πανω κατω στο χιλιαρικο να μην ξεχασουμε να παρουμε 5-6, για να μην τους χασουμε απο πελατες, μην ερθει καμια κατοχη και δεν εχουμε, ετσι να εχουμε την καβατζα μας.
Οποτε δεν ειναι τοπικο μαλλον το θεμα.
Απλα μας κλεβουν.
Και το προβλημα ειναι το ποσες εταιρειες χρησιμοποιουν μηχανισμους της συγκεκριμενης εταιρειας.....

G60

Reaction score
0
Τα ίδια είχα αντιμετωπίσει κι εγώ πέρισυ με το philips cdr 880.
ΉΘελα το μηχανισμό ανάγνωσης (καινούριο είχε αγοραστεί μόλις προτωβγήκε 240 000δρχ) και εκτός του ότι δεν το βγάζαν πλέον σαν ανταλλακτικό θεωρούσαν και φυσιολογικό ότι απ την ημερομηνια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ της συσκευής διαθέτουν αντ/κά για μια 7ετία.
Εκτοτε ούτε λάμπα philips πλέον.
Η Sony μπορεί κι αυτή να είναι κονσουμεράδικη εταιρία (γενικώς) αλλά θεωρώ ότι είναι κλάσεις ανώτερη της philips.
Αν θέλετε να ποστάρω και το Ολλανδικό τους mail..............οι καρνάβαλοι.

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά.
Δεν αξίζει να ποντάρει κανείς μεγάλα χρηματικά ποσά σε μηχανήματα τα οποία έχουν γίνει πλέον κατασκευαστικά τενεκέδες με ημερομηνία λήξης.

Reaction score
4
Απάντηση: Sony cdr-w33 (Απαραδεκτη πολιτικη της Sony)

Μπορεί να μην είναι και πολύ off topic...

Τι γνώμη έχετε για την "Astra service" ?

Κάποτε είχα πάει 2 επαγγελματικά cds μόνο για έλεγχο και συντήρηση.
Το ποσό που ζήτησαν ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Sony cdr-w33 (Απαραδεκτη πολιτικη της Sony)

Μπορεί να μην είναι και πολύ off topic...

Τι γνώμη έχετε για την "Astra service" ?

Κάποτε είχα πάει 2 επαγγελματικά cds μόνο για έλεγχο και συντήρηση.
Το ποσό που ζήτησαν ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ...

Μια φορα που ειχε σπασει ενα γραναζι απο το πορτακι του arcam το αγορασα απο την Astra service και το αλλαξα μονος μου, αλλα δεν θυμαμαι να μου το ειχαν χρεωσει ακριβα, και το μονο που θυμαμαι απο τοτε ειναι οτι επειδη ο μηχανισμος του ειναι της Philips ζηταγα το γραναζι απο την αντιπροσωπεια (Philips) και με ειχαν σκασει επι μια βδομαδα, στην Astra service σε 5 λεπτα μου το βρηκαν το πληρωσα κι εφυγα.

Reaction score
1
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΟΣ MARANTZ DR700 CD ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΙΝΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ FINILIZE ΤΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ CD FULL ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΤΥΤ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΩ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΕΦΑΛΗ ΛΕΙΖΕΡΗ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΣΚΑΤΟMARANTZ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΣΙΝΤΙ TI NA KΑΝΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΜΗΠΩΣ ΕΒΡΙΣΚΑ ΣΕ ΣΤΟΚ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ MARANTZ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΡΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
Re: Απάντηση: Sony cdr-w33 (Απαραδεκτη πολιτικη της Sony)

Μια φορα που ειχε σπασει ενα γραναζι απο το πορτακι του arcam το αγορασα απο την Astra service και το αλλαξα μονος μου, αλλα δεν θυμαμαι να μου το ειχαν χρεωσει ακριβα, και το μονο που θυμαμαι απο τοτε ειναι οτι επειδη ο μηχανισμος του ειναι της Philips ζηταγα το γραναζι απο την αντιπροσωπεια (Philips) και με ειχαν σκασει επι μια βδομαδα, στην Astra service σε 5 λεπτα μου το βρηκαν το πληρωσα κι εφυγα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.398
Καλώς όρισες στο avsite! :drinks:
Σε παρακαλώ να μην γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.172
@giorgos610: Καλώς όρισες κι από μένα.

Όπως κι o rose.athens, θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφαλαία, για τον λόγο που αναφέρθηκε. Επίσης, προσπάθησε να βάζεις σημεία σύνταξης στα posts σου για να είναι πιο ευανάγνωστα.

Τέλος, γιατί κάνεις παράπονο για CD της Marantz σε θέμα που αφορά CD της Sony;:idk:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.172
Ούτε τα greeklish επιτρέπονται!

Απορία, τους όρους χρήσης του AVsite τους διάβασες, πριν να ξεκινήσεις να κάνεις αναρτήσεις;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.827
Να μαστιγωθει 50 φορες με το βουρδουλα ο Γιωργος 610, 30 μερες φυλακη κ 10 μερες κρατηση, επισης στον ελεγχο θα βαλουμε διαγωγη Κοσμια, να ξερεις...

αααα και κατσε με το ενα ποδι στη γωνια ορθιος αυτη την ωρα οκ??!!

:D:p:dance2:

Καλως μας ηρθες φιλε Γιωργο, ριξε μια ματια τριγυρω εδω στις κατηγοριες του φορου,, και σιγα σιγα θα εγκλιματιστεις, μην αγχωνεσαι!

Reaction score
1.187
Να κάνω μία ερώτηση;
Αφού τα DVD-recorders των υπολογιστών έχουν πλέον 15€ ~ 20€
http://www.e-shop.gr/pc-cd-dvd-blur...%CF%D0%D4%C9%CA%C1+%CC%C5%D3%C1&filter-1563=1
http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cd-dvd-recorders.htm

Γιατί ασχολείστε με consumerάδικα recorders; Εγώ πάντα όσα CD ήθελα να γράψω τα γράφω στον Η/Υ.
Με δεδομένο ότι οι κεφαλές εγγραφής ΟΛΩΝ των recodrers έχουν συγκεκριμένο όριο ζωής και αργά ή γρήγορα θα χαλάσουν ΣΙΓΟΥΡΑ γιατί να πάρει κάποιος ένα τέτοιο ακριβό consumerάδικο recorder;
Οταν με 20€ μπορεί να έχει ένα recorder στο PC του. Και να χαλάσει δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να το φτιάξεις. Το πετάς και με 20€ παίρνεις ένα καινούργιο το οποίο θα σού γράψει μερικές 100άδες δισκάκια μέχρι να χαλάσει κι αυτό...

Εγώ παλιά παρόλο που έγραφα πολλές κασέτες και μπομπίνες στο στερεοφωνικό μου, δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό να πάρω consumer audio recorder. Από την εποχή που μπήκαν τα CD στο παιγνίδι πάντα τις εγγραφές τις έκανα στον Η/Υ και το στερεοφωνικό περιορίζεται μόνο στην αναπαραγωγή τους.

Reaction score
1
ενταξει παιδια οτι πειτε τιμωρια με το ενα ποδι χα χα χα σας ευχαριστω ολους για τη φιλξενια θα τα λεμε συχνα εδω φιλοι μου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.328
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian