Benq vs Epson ;;;;;

Reaction score
6
<o:p>
</o:p>Βέβαια οι περισσότεροι δεν το ξερετε αλλα σήμερα ειχαμε και άλλο συγκριτικό.
Και τι συγκριτικό.
Benq 5000 vs Epson 1000<o:p></o:p>
Προς το παρον δεν θελω να πω τιποτα αν και τρώγομαι να περιγράψω τις μουτες του Μιχάλη αλλα πρωτα θα ηθελα να ρωτησω εσας.
Τι διαφορες πιστεύετε ότι ειδαμε μεταξυ αυτων των προβολεων;:405:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.147
Απάντηση: Benq vs Epson ;;;;;

O Epson είναι πιο κινηματογραφικός. Θυμίζει CRT προβολέα.
Ο Benq έχει μια σκληρή εικόνα ευκρινή και εντυπωσιακή.
Πολύ φωτεινή αλλά και με βράσιμο. Σε μένα ενοχλητικό.
Βράσιμο που στον Epson δεν ενοχλεί καθόλου.
Θέλω έναν DLP με μεγάλο ζουμ. Τόσο δύσκολο είναι;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σε καποιες κατ'ιδιαν συζητησεις μας με τον zoglair ειχαμε
αποφανθει-και μαλιστα το εγραψε και ο Μαχ προσφατα-
πως ο ορος "κινηματογραφικος" εχει καταληξει να σημαινει
"διχως ευκρινεια"

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.147

Ε αυτό εννοώ κι εγώ.
Αλλά όχι "δίχως ευκρίνεια", απλώς μειωμένη σε σχέση με το μονότσιπο.

Reaction score
6

Δηλαδή δεν έφταιγε η Stewart για την μειωμένη ευκρίνεια;
Παλι λάθος καταλαβα;:414:<o:p></o:p>

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Re: Απάντηση: Benq vs Epson ;;;;;

Ρε οταν θέλετε να γράψετε οτι κάποιο προβολικό έχασε σε ευκρίνεια και λεπτομέρεια το βαφτίζετε "κινηματογραφικό" ή οτι θυμίζει CRT;

Να σας δείξω CRT που θα κάνει απο ευκρίνεια να κλαίνε τα "νέας τεχνολογίας" προβολικά; :142:

Reaction score
6

Ειδαμε ….
<o:p> </o:p>

<o:p></o:p>

<o:p>
</o:p>
…στον Epson:142: <o:p></o:p>

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242

Μιχάλη, έχοντας υπάρξει κάτοχος και των δύο προβολέων, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο μενού του προβολέα ή/και της πηγής, μπορείς να κάνεις τον W5000 να είναι ακόμα πιο κινηματογραφικός (με ή χωρίς εισαγωγικά) από τον TW1000.
Δυστυχώς, το αντίστροφο δεν ισχύει όσον αφορά την ευκρίνεια, τη φωτεινότητα, το ANSI contrast, τη σύγκλιση και άλλες σημαντικές παραμέτρους της εικόνας.

Reaction score
1
Όπως έχω δει εγώ τουλάχιστον τους δύο προβολείς, ο Epson δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον BenQ. Γενικά, έχω δει τον Epson μόνο μια φορά στην Ηχοέκφραση, αλλά ο προβολέας μου φάνηκε πολύ κακός, είχα πολύ καιρό να δω καινούριο προβολέα που να μου φανεί εντελώς απαράδεκτος. Στα δικά μου μάτια, ο Sony Topaz είναι κλάσεις ανώτερος από τον Epson και ας είναι χαμηλότερης ανάλυσης…
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Βέβαια, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, μήπως και το συγκεκριμένο κομμάτι του Epson που είδα ήταν πολύ κακό, πολύ κάτω δηλαδή του μέσου όρου. Ο προβολέας που είδα πάντως, στα πατερνάκια του DVE HD-DVD ήταν εντελώς για κλάματα! Έβλεπα σε παράλληλη θέαση τον BenQ 9000 που απλά έδειχνε δέκα κλάσεις ανώτερος! :111:

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι της παρέας

Ζητώντας πρώτα συγνώμη για τον χρόνο που θα σας κλέψω και ως πολύ αρχάριος στο... σπόρ της οικιακής προβολής, θα ήθελα, ως έμπειροι, να σας ρωτήσω κάποια πράγματα.
1) Έχω τον EPSON TW-1000 και δεν είμαι ικανοποιημένος απο τίς ρυθμίσεις των χρωμάτων του. Προσωπικά, είμαι οπαδός των αρκετά έντονων (κορεσμένων το λένε;) χρωμάτων και του υψηλού κοντράστ, αλλά με θερμοκρασία χρώματος πιο πολύ προς το ψυχρό (σαν το χρώμα που βγάζει ο Benq). Με λίγα λόγια, θέλω να αποφύγω αυτή την πρασινοκιτρινίλα που βγάζει ο Epson (άλλοι το λένε "ζεστό χρώμα"). Δεν θέλω να τον βάλω σε κανένα άλλο mode εκτός του "Dynamic" λόγω υψηλής φωτεινότητας στην οποία έχω... αδυναμία.
Πώς θα μπορούσα να το πετύχω;

2) Η φωτεινότητα του Benq 5000, είναι λίγο ή πολύ μεγαλύτερη απο του Εpson; Προβάλλω στα 4,30 μέτρα και δεν είμαι και πολύ ευχαριστηένος απο την φωτεινότητά του. Εάν αγόραζα τον Benq 5000, θα έλυνα αυτό το πρόβλημα;

3) Απο πού θα μπορούσα να αγοράσω το DVE με τα φιλτράκια; Θα ήμουν ευτυχής άν μου έδινε κάποιος ένα link.

4) Πώς και πού μπορώ να βρώ κάποιον επαγγελματία και πόσο κοστίζει περίπου, για να μου κάνει αυτές τις ρυθμίσεις.

Ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων

Reaction score
60

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε jimdamian.
Μήπως κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει και στις υπόλοιπες απορίες μου;

Ευχαριστώ και πάλι

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Benq vs Epson ;;;;;

2) Η φωτεινότητα του Benq 5000, είναι λίγο ή πολύ μεγαλύτερη απο του Εpson; Προβάλλω στα 4,30 μέτρα και δεν είμαι και πολύ ευχαριστηένος απο την φωτεινότητά του. Εάν αγόραζα τον Benq 5000, θα έλυνα αυτό το πρόβλημα;
Την διαφορα φωτεινότητας μεταξυ των δυο προβολέων θα την χαρακτήριζα προσβλητική για τον epson.

Απογοήτευση....:145:<o:p></o:p>

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO