Βαση προβολεα - τοποθετηση σε τοιχο

Reaction score
786
Ψαχνω μια βαση προβολεα για τοποθετηση σε τοιχο (και οχι σε οροφη). Δεν παω σε απλο ραφι γιατι θελω η βαση να παρεχει οσο το δυνατον περισσοτερες ρυθμισεις tilt - skew κλπ.

Επισης καλο θα ηταν να μπορει να δεχτει προβολεα αναποδα. Μια βαση για TV που αγορασα, θελει τελικα τοση μοντιφα για να στηριξει προβολεα (και μονο σε κανονικη θεση, αναποδα δεν γινεται), που βαριεμαι και να το σκεφτω.

Νομιζω οτι υπαρχει μια αξιοπρεπης βαση τοιχου της Vogels, αλλα δεν εχω καταφερει να την βρω σε Ελληνικο καταστημα. Καμια ιδεα?

Reaction score
164
Τη Vogels την έχω δει σε Ηλεκτρονική Αθηνών, και συγκεκριμένα στο κατάστημα της Λ. Πεντέλης στο Χαλάνδρι. Αλλά μπορεί να έχει και αλλού.

Reaction score
43
Μπορείς να πάρεις ένα ωραίο ραφάκι (π.χ. απο IKEA), να το βιδώσεις στον τοίχο και απο κάτω του να βιδώσεις όποια βάση προβολέα οροφής θέλεις με τις ρυθμίσεις που θέλεις...

Reaction score
0
Ποοοοο καλα, ellton εγραψες!!!!! και εγω αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα. Βιδωνεις 1 ραφακι και απο κάτω την κοντη βαση οροφης. ΤΗΧ μου εδωσες καταπληκτικη λυση.!!!!!

Reaction score
0
Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα, μέχρι που τυχαία μου πρότεινε ένας φίλος απλές βάσεις. Δεν το περίμενα, αλλά επειδή το χρώμα τους είναι κοντά στο χρώμα του προβολέα και του τοίχου δεν φαίνονται άσχημες.
Κόστος: 7.5€ έκαστη (σύνολο 15€, σαφώς πιο οικονομική λύση από τις εξειδικευμένες βάσεις).
Το κανάλι στον τοίχο για τα καλώδια επιπλέον 2€.
Όπως και εσύ, έτσι ήθελα και εγώ να τον βάλω ανάποδα. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα με την ανάποδη τοποθέτηση: Η είσοδος για τον αέρα θα είναι στην πάνω πλευρά, με αποτέλεσμα να κάθεται η σκόνη. Μακροπρόθεσμα θα σου μπουκώσει το φίλτρο και ίσως σου κάψει την λάμπα αν ξεχάσεις να το καθαρίσεις. Κοίτα στο πάνω μέρος σε καμια βιβλιοθήκη ή άλλο έπιπλο να δεις τι σκόνη έχει.

Reaction score
164
Το πρώτο έχει γύρω στα 160€.
Το δεύτερο πόσο το πήρες;

Το κακό με τα συνήθη ράφια είναι ότι είναι 30εκ στενά και δε νομίζω να χωράνε τον προβολέα.

Reaction score
50
Το πρώτο έχει γύρω στα 160€.
Το δεύτερο πόσο το πήρες;

Το κακό με τα συνήθη ράφια είναι ότι είναι 30εκ στενά και δε νομίζω να χωράνε τον προβολέα.
χμμ ψάχνω και εγώ κατι τέτοιο, στο σκρουτζ το βγάζει σε διαφορα καταστήματα με καμια 85αρια ευρώ.

άλλη λύση ειναι οι βάσεις τηλεόρασης (για μικρές, 14άρες) όπου έχουν και μια σχετική ρυθμιση στον βραχίονα

Reaction score
164
χμμ ψάχνω και εγώ κατι τέτοιο, στο σκρουτζ το βγάζει σε διαφορα καταστήματα με καμια 85αρια ευρώ.

άλλη λύση ειναι οι βάσεις τηλεόρασης (για μικρές, 14άρες) όπου έχουν και μια σχετική ρυθμιση στον βραχίονα
Πρόσεξε γιατί αυτό που βρίσκεις είναι το "μισό". Άλλα τόσα κάνει η βάση στην οποία βιδώνεται ο προβολέας.

Reaction score
786
Επισης πολλες βασεις TV εχουν κλιση προς τα κατω και δεν μπορεις να τις φερεις στα "ισα" λογω κατασκευης. Οποτε παει περιπατο το μηδεν keystone στον προβολεα. Την πατησα αγοραζοντας μια τετοια βαση TV (με ρυθμισεις υποτιθεται σε τρεις αξονες) και ακομα προσπαθω να βρω ακρη για τη μοντιφα που χρειαζεται ωστε να "ισιωσει" - και μαλλον δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω.

Η "ακριβη" της Vogels τι διαφορα εχει απο την φθηνη? Δεχονται προβολεις της ταξης του Sanyo PLV-Z2000 ή Panasonic PT-AE2000 γιατι το βλεπω καπως μικρο το κενο μεχρι τον τοιχο - 30 εκ απο το δαχτυλιδι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εχω την βογκελς εδω και 3 χρονια
ο λογος το μεγαλο οφσετ του οπτομα
χαμηλα στον τοιχο με ολα τα προσοντα αυτου
ποτε πια νταβανι

Reaction score
49
Απάντηση: Βαση προβολεα - τοποθετηση σε τοιχο

Καλά βρε Αργύρη.........
Δεν το συζητώ!!
Είσαι πολύ μπροστά από την εποχή μας!! :116: :138: :142:

Reaction score
786
Argiζεις την τελειοτητα, θα προσεθετα!

Παντως το "κρέμαστρο" σου μου φαινεται μεγαλυτερο απο αυτο που βλεπω στο PDF της Vogels.

Reaction score
164
Και εγώ την ίδια απορία είχα...
Το κάθετο κομάτι, αν είναι όλο αυτό το καλυμμένο με μονωτικό, είναι μεγαλύτερο. Αν υπάρχει και πιο μακρύ, να μπαινουν τα καλώδια, μου κάνει...

Reaction score
164
Βρήκα την απάντηση μόνος μου
Υπάρχουν κάθετα κομάτια με μήκος 93cm (κωδ 6840, ενδ. τιμή 65€), 63cm (κωδ 6825, ενδ. τιμή 45€) και 23cm (κωδ 6830, ενδ. τιμή 30€)
Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω το οριζόντιο στέλεχος μόνο του, χωρίς το μικρό κάθετο κομάτι που έρχεται μαζί του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Υπαρχει δυνατοτητα να μπουν καλωδια στο καθετο στελεχος
και να παρει καποιος αλλη μια προεκταση και να κρυψει καθε μεσα του.

Reaction score
1
Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα, μέχρι που τυχαία μου πρότεινε ένας φίλος απλές βάσεις. Δεν το περίμενα, αλλά επειδή το χρώμα τους είναι κοντά στο χρώμα του προβολέα και του τοίχου δεν φαίνονται άσχημες.
Κόστος: 7.5€ έκαστη (σύνολο 15€, σαφώς πιο οικονομική λύση από τις εξειδικευμένες βάσεις).
Το κανάλι στον τοίχο για τα καλώδια επιπλέον 2€.
Όπως και εσύ, έτσι ήθελα και εγώ να τον βάλω ανάποδα. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα με την ανάποδη τοποθέτηση: Η είσοδος για τον αέρα θα είναι στην πάνω πλευρά, με αποτέλεσμα να κάθεται η σκόνη. Μακροπρόθεσμα θα σου μπουκώσει το φίλτρο και ίσως σου κάψει την λάμπα αν ξεχάσεις να το καθαρίσεις. Κοίτα στο πάνω μέρος σε καμια βιβλιοθήκη ή άλλο έπιπλο να δεις τι σκόνη έχει.
Αυτο που εχεις κανει εδω ενδεικνυται για προβολεα η μηπως ειναι καπως ριψοκινδυνο? Με καρφια το εχεις στερεωσει η ουπα+βιδες?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef