Ποια τα κυριότερα χαρακτηριστικά;

Reaction score
0
Γεια σας.:123:
Θα ήθελα την βοήθειά σας, ψαχνω και εγώ για τηλέοραση. Να σας πω εχω μπερδευτεί πολύ :108:...ακούω για PLASMA και για LCD, ποια είναι η καλύτερη σαν τεχνολογία; Ποια η διαφορά τους στον χρόνο ζωής τους; Όντως για την Plasma είναι πιο "φωτεινά" τα χρώματά της αλλά με τον καιρό "πεφτουν"; Γενικά ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξει κάποιος π.χ χρόνος απόκρυσης, ή τα Hertz που είχα διαβάσει κάπου αλλού και άλλα τετοια εννοώ, γιατι απ ότι βλέπω παντού οι απαντήσεις είναι με βάση την προσωπική προτίμηση σε εταιρία κατασκευής.

Reaction score
0
Απάντηση: Ποια τα κυριότερα χαρακτηριστικά;

Θα ήθελα την βοήθειά σας, ψαχνω και εγώ για τηλέοραση. Να σας πω εχω μπερδευτεί πολύ :108:...ακούω για PLASMA και για LCD, α.ποια είναι η καλύτερη σαν τεχνολογία; β.Ποια η διαφορά τους στον χρόνο ζωής τους; Όντως για την Plasma είναι πιο "φωτεινά" τα χρώματά της αλλά με τον καιρό "πεφτουν"; Γενικά ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξει κάποιος π.χ χρόνος απόκρισης, ή τα Hertz που είχα διαβάσει κάπου αλλού και άλλα τετοια εννοώ, γιατι απ ότι βλέπω παντού οι απαντήσεις είναι με βάση την προσωπική προτίμηση σε εταιρία κατασκευής.
Κατ' αρχήν, καλώς ήλθες στη παρέα μας!

α. Η κάθε μια με τα + και - της.
β. Πλέον καμμία.
γ. Εχουν μεγαλύτερο κοντραστ. Αν πέφτουν, δεν μπορώ να σου απαντήσω.
δ. Ισχύει για τις LCD. Και συνδυάζεται και με τα "Hertz" (θεωρητικά). Οι πλάσμα δεν έχουν χρόνο απόκρισης (θεωρητικά είναι 0).

Αυτά για αρχή. Και είμαι κάτοχος LCD TV. :137:

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα, και ευχαριστώ πολύ για τις πρώτες οδηγίες προς "ναυτιλομένους", επίσης θα ήθελα να πω είμαι τυχερός που βρήκα αυτό το site γιατί είδα ο πως όλος ο κόσμος εδώ είναι γνώστες της ψηφιακής τεχνολογίας το οποίο είναι καλό.

Reaction score
14
καλώς ήρθες και καλώς σε βρήκαμε και καλώς μας βρήκες!!!

Σου ευχομαι να βρείς πολλά θέματα ενδιαφέροντα και να πάρεις απαντησεις σε ερωτήματα που μπορεί να εχεις!

Καλή διαμονή

Reaction score
14
Θα ήθελα την βοήθειά σας, ψαχνω και εγώ για τηλέοραση. Να σας πω εχω μπερδευτεί πολύ :108:...ακούω για PLASMA και για LCD, ποια είναι η καλύτερη σαν τεχνολογία; Ποια η διαφορά τους στον χρόνο ζωής τους; Όντως για την Plasma είναι πιο "φωτεινά" τα χρώματά της αλλά με τον καιρό "πεφτουν"; Γενικά ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξει κάποιος π.χ χρόνος απόκρυσης, ή τα Hertz που είχα διαβάσει κάπου αλλού και άλλα τετοια εννοώ, γιατι απ ότι βλέπω παντού οι απαντήσεις είναι με βάση την προσωπική προτίμηση σε εταιρία κατασκευής.
εδω μέσα που ο χώρος είναι καθαρά χομπίστικος, ο κάθε ενας μας εχει μόνο να προτείνει οτι καλύτερο εχουν δεί τα μάτια του.

Ετσι δεν θα σε σπρώξει κανείς πρός καμμία δόλια και παράξενη κατεύθυνση. Θα κούσεις μόνο γνώμες για προιόντα που κατα κανόνα εχουμε δεί και αρα τα σχόλια εχουν κριτήριο προσωπικές προτιμήσεις και οχι συμφέροντα και δοσοληψίες με καμμιά εταιρία του χώρου...

Πρίν αγοράσω τηλεόραση πήγα σε ενα μαγαζί όπου ο γενικός Δ. είναι κολλητός μου, πήρα αδεια απο την δουλειά μου ώστε να είμαι εκεί πρωί καθημερινής, και αφού κάτσαμε κοντά 6 ώρες και είδαμε ότι τηλεόραση είχε με την χρήση μιας βιντεοκάμερας HD (Sony HC3 όπου είχα γράψει υλικό για τέστ, Πήγαμε σε κάθε μία τηλεόραση και την τεστάραμε. Σε πληροφορώ ότι οι διαφορές απο την μία μάρκα στην άλλη ήταν η μέρα με την νύχτα ακόμα και απο μοντέλο σε μοντέλο της ίδιας μάρκας είχαμε διαφορές στην απόδοση που έλεγες είναι δυνατόν???

Ετσι πολλές φορές οταν μας ακούς να επαναλαμβάνουμε πάρε αυτήν... ή την άλλη... να νομίζεις οτι την σπρώχνουμε επειδή .... ετσι και ετσι...

Ομως αυτό πυο ισχύει είναι οτι απλά αν εχεις σχηματίσει μια γνώμη σχηματίσει και την εχεις τεκμηριώσει στο μυαλό σου και στα μάτια σου, εχεις πλέον ετοιμη απάντηση σε μία τετριμένη ερώτηση που την ακούς σχεδόν κάθε μέρα εδω...!! Ποιά Τιβί να αγοράσω...!!!:128::128::128:

SOL

Reaction score
0
Θα διαλεξεις αναλογα με τη χρηση που θα κανεις τη τηλεοραση.
Θα την παρεις για gaming?Για απλη παρακολουθηση ελληνικων καναλιων?Για DVD? Για Blu-Ray?Για ολα αυτα?
Για ολα τα παραπανω παντως προτιμησε plasma ,αλλα αμα θες οπωσδηποτε FULL HD παρε LCD.

Συνοπτικα τα + και - της καθε τεχνολογιας για να σε βοηθησω:

LCD

Μικροτερη γωνια θεασης σε συγκριση με τις plasma(δηλαδη αμα πας απο πολυ πλαγια να παρακολουθησεις τηλεοραση τα χρωματα αλλοιωνονται)
Χειροτερη κινηση σε συγκριση με τις plasma ειτε αφηνοντας τεχνουργηματα,ειτε ειδωλα,ειτε να μειωνεται η ευκρινεια.(εκτος αν παρεις 100 HZ LCD που καπως καλυτερευουν τα πραγματα αλλα και παλι οι plasma υπερτερουν)
Λογος αντιθεσης μικροτερος απο plasma αν και σιγα σιγα με τις ακριβοτερες υλοποιησεις LCD η ψαλιδα εχει μικρηνει παρα πολυ!
(Παντως γενικοτερα οι plasma δεινουν καλυτερο μαυρο αρα και καλυτερη αποδοση χρωματος)
Θεωρητικα μεγαλυτερο χρονο ζωης απο τις plasma,αν και εδω εχουν εξισορροπηθει τα πραγματα πλεον.
Φθηνοτερη τεχνολογια αν θεσ για FULL HD.

PLASMA

Υσχυουν τα αντιστροφα
Μειονεκτημα θεωρειται το φαινομενο του burn in απο απροσεκτη χρηση(αν ξεχασει μια στατικη εικονα για πολλη ωρα) αν και αυτο εχει καταπολεμηθει σε πολυ μεγαλο βαθμο στις καινουργιες plasma.

Αυτα συνοπτικα ελπιζω να βοηθησα

Reaction score
14
επίσης η κατανάλωση στις πλάσμα είναι ενας πολύ μικρός λόγος να μην την πάρεις... αλλά όπως λέμε εδώ http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=662379&postcount=18 και αυτό δεν είναι τελικά λόγος.

Η μόνη λύση είναι ιδία θέαση, σε ενα μαγαζί με ομοιες κακές συνθηκες φωτισμού (φώτα φθορισμού) να τις δείς και τις δύο τεχνολογίες και να προσέξεις να εχει εικόνα με γρήγορες ενναλαγές πλάνων, και αρκετή κίνηση της κάμερας.

Μην κάτσεις να δείς τα στατικά πλάνα HD DEMO που δεν τονίζουν τίποτε απο τις ατελειες...

Reaction score
14
1) Εμπιστεύσου τα μάτια σου και μην ακούς τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και οπωσδήποτε κανέναν πωλητή.
Εκτός αν είναι αδελφικός σου φίλος και γνωρίζεις ότι έχει σωστό και αμερόληπτο γούστο.
Επίσης προσπάθησε να αγνοήσεις το πολύ επιθετικό πλέον marketing καθώς και τά προσωπικά σου ''κολλήματα'' σχετικά με μάρκες.

2) Όταν θα πας να δεις τηλεοράσεις να τις δεις με τηλεοπτικό σήμα. Με σήμα HD παίζουν όλες από άριστα έως καταπληκτικά.

3) Αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη και τον οικονομικό παράγοντα, η καλύτερη αγορά τηλεόρασης -μακράν- είναι Plasma.

4) Όλα τα υπόλοιπα...στρωσίματα, χρόνια ζωής, burn in, burn out :136: (οι περισσότεροι που το αναφέρουν δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει στην Αγγλική) κλπ κλπ...είναι αναπαραγόμενες μπουρδολογίες μέσα από το δυστηχώς άναρχο Internet-ικό ''κανάλι''.

5) Δεν θέλω να σου συστήσω καμμία. Πήγαινε δες.

Reaction score
0
εδω μέσα που ο χώρος είναι καθαρά χομπίστικος, ο κάθε ενας μας εχει μόνο να προτείνει οτι καλύτερο εχουν δεί τα μάτια του.

Ετσι δεν θα σε σπρώξει κανείς πρός καμμία δόλια και παράξενη κατεύθυνση. Θα κούσεις μόνο γνώμες για προιόντα που κατα κανόνα εχουμε δεί και αρα τα σχόλια εχουν κριτήριο προσωπικές προτιμήσεις και οχι συμφέροντα και δοσοληψίες με καμμιά εταιρία του χώρου...

Πρίν αγοράσω τηλεόραση πήγα σε ενα μαγαζί όπου ο γενικός Δ. είναι κολλητός μου, πήρα αδεια απο την δουλειά μου ώστε να είμαι εκεί πρωί καθημερινής, και αφού κάτσαμε κοντά 6 ώρες και είδαμε ότι τηλεόραση είχε με την χρήση μιας βιντεοκάμερας HD (Sony HC3 όπου είχα γράψει υλικό για τέστ, Πήγαμε σε κάθε μία τηλεόραση και την τεστάραμε. Σε πληροφορώ ότι οι διαφορές απο την μία μάρκα στην άλλη ήταν η μέρα με την νύχτα ακόμα και απο μοντέλο σε μοντέλο της ίδιας μάρκας είχαμε διαφορές στην απόδοση που έλεγες είναι δυνατόν???

Ετσι πολλές φορές οταν μας ακούς να επαναλαμβάνουμε πάρε αυτήν... ή την άλλη... να νομίζεις οτι την σπρώχνουμε επειδή .... ετσι και ετσι...

Ομως αυτό πυο ισχύει είναι οτι απλά αν εχεις σχηματίσει μια γνώμη σχηματίσει και την εχεις τεκμηριώσει στο μυαλό σου και στα μάτια σου, εχεις πλέον ετοιμη απάντηση σε μία τετριμένη ερώτηση που την ακούς σχεδόν κάθε μέρα εδω...!! Ποιά Τιβί να αγοράσω...!!!:128::128::128:

Δεν ηθελα να πω, ότι προωθειτε μαρκες τηλεοράσεων, sorry δεν ήθελα να θίξω κανέναν, αλλά εννοούσα ότι επειδή το γούστο σε όλα τα πράγματα είναι διαφορετικό και α κριτήρια που παίρνουμε μια απόφαση επίσης διαφορετικα για τον καθένα απο εμάς, γι αυτό ζητησα τέχνικά χαρακτηριστικά που τα θεωρώ πιο άχρωμα από προσωπική προτίμηση....όπως μου λες και εσύ ο ίδιος στην τελευταία παράγραφό σου όταν έχεις σχηματίσει μια γνώμη για ένα πράγμα που ήδη το έχεις το ξέρεις το έχεις δοκίμάσει λογικό να σου βγεί αυθόμητα να το πεις, πράγμα που μου έχει συμβει και σε μένα να κάνω έτσι απο καλή διαθεση να βοηθήσω κάποιον. Οπότε όλα καλά πιστεύω...και όλες οι γνωμες βεβαίως δεκτές:107:

Reaction score
0
Θα διαλεξεις αναλογα με τη χρηση που θα κανεις τη τηλεοραση.
Θα την παρεις για gaming?Για απλη παρακολουθηση ελληνικων καναλιων?Για DVD? Για Blu-Ray?Για ολα αυτα?
Για ολα τα παραπανω παντως προτιμησε plasma ,αλλα αμα θες οπωσδηποτε FULL HD παρε LCD.

Συνοπτικα τα + και - της καθε τεχνολογιας για να σε βοηθησω:

LCD

Μικροτερη γωνια θεασης σε συγκριση με τις plasma(δηλαδη αμα πας απο πολυ πλαγια να παρακολουθησεις τηλεοραση τα χρωματα αλλοιωνονται)
Χειροτερη κινηση σε συγκριση με τις plasma ειτε αφηνοντας τεχνουργηματα,ειτε ειδωλα,ειτε να μειωνεται η ευκρινεια.(εκτος αν παρεις 100 HZ LCD που καπως καλυτερευουν τα πραγματα αλλα και παλι οι plasma υπερτερουν)
Λογος αντιθεσης μικροτερος απο plasma αν και σιγα σιγα με τις ακριβοτερες υλοποιησεις LCD η ψαλιδα εχει μικρηνει παρα πολυ!
(Παντως γενικοτερα οι plasma δεινουν καλυτερο μαυρο αρα και καλυτερη αποδοση χρωματος)
Θεωρητικα μεγαλυτερο χρονο ζωης απο τις plasma,αν και εδω εχουν εξισορροπηθει τα πραγματα πλεον.
Φθηνοτερη τεχνολογια αν θεσ για FULL HD.

PLASMA

Υσχυουν τα αντιστροφα
Μειονεκτημα θεωρειται το φαινομενο του burn in απο απροσεκτη χρηση(αν ξεχασει μια στατικη εικονα για πολλη ωρα) αν και αυτο εχει καταπολεμηθει σε πολυ μεγαλο βαθμο στις καινουργιες plasma.

Αυτα συνοπτικα ελπιζω να βοηθησα
Φίλε μου, βεβαίιως και βοηθάς...με βάζεις στο κλίμα να προβληματιστώ.
Πάντως πως γίνεται να σου δίνει FULL HD η LCD τεχνολογία με τόσα "μειονεκτήματα" σε σχέση πάντα με τι σου προσφέρει η PLASMA τεχνολογια που όπως μου δίνεις να καταλάβω είναι πολύ καλύτερη, δεν ειναι αξιο απορίας; Η Plasma έχει δηλαδή και καποια άλλα μειον εκτός του burn in που προανέφερες;

Reaction score
1.844

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οθονών είναι πέρα απο κάθε αμφισβήτιση, αλλά,

για να προκύψει επιλογή αγοράς με αυτά, πρέπει να συνδυαστούν με τεχνικά χαρακτηριστικά οφθαλμών αγοραστή.

Π.χ. είναι τσακίρικα :121:, παίζει το μάτι του :131:, κ.λ.π. :142:

Επειδή ο καθένας αλλιώς βλέπει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αρκούν. Αν π.χ. κάποιος έχει υποψία δυσχρωματοψίας, προτιμάει οθόνη με έντονη αντίθεση, γιατί δεν μπορεί να δει τον χρωματικό θόρυβο, που στην ουσία βλέπει. :121:

Reaction score
0
1) Εμπιστεύσου τα μάτια σου και μην ακούς τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και οπωσδήποτε κανέναν πωλητή.
Εκτός αν είναι αδελφικός σου φίλος και γνωρίζεις ότι έχει σωστό και αμερόληπτο γούστο.
Επίσης προσπάθησε να αγνοήσεις το πολύ επιθετικό πλέον marketing καθώς και τά προσωπικά σου ''κολλήματα'' σχετικά με μάρκες.

2) Όταν θα πας να δεις τηλεοράσεις να τις δεις με τηλεοπτικό σήμα. Με σήμα HD παίζουν όλες από άριστα έως καταπληκτικά.

3) Αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη και τον οικονομικό παράγοντα, η καλύτερη αγορά τηλεόρασης -μακράν- είναι Plasma.

4) Όλα τα υπόλοιπα...στρωσίματα, χρόνια ζωής, burn in, burn out :136: (οι περισσότεροι που το αναφέρουν δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει στην Αγγλική) κλπ κλπ...είναι αναπαραγόμενες μπουρδολογίες μέσα από το δυστηχώς άναρχο Internet-ικό ''κανάλι''.

5) Δεν θέλω να σου συστήσω καμμία. Πήγαινε δες.
Γεια σου φίλε, εχεις απόλυτο δίκιο με τους πωλητές - αυτοί την δουλειά τους κάνους και εμείς σαν πελάτες πρεπει να κάνουμε την δική μας να πάρουμε κάτι που να αξίζει και να ευχαριστηθούμε. Πάνω στο τηλεοπτικό σήμα δεν ξέρω...εννοείς τηλεόραση-κανάλια; εγω νομίζω πως δεν μπορει να γινει μέτρο σύγκρισης το τηλεοπτικό σήμα για τι κανένα κανένα καναλι δεν εκπέμπει ψηφιακά, εκτός αν λές να βάλεις τα ίδια κανάλια να συγκρινεις ποια τηλεόραση αποδίδει το καλύτερο αναλογικό, και χωρίς να επιμένω δεν το έχω ψάξει απο αυτή την πλευρα μεχρι τώρα νομιζα για το αντίθετο. Σιγουρα μετράει και το οικονομικό αλλα στο κάτω-κάτω με δόσεις σκέφτομαι να το κάνω, μεχρι κάποια όρια παντα, αλλα και να είχα μετρητής θα το σκεφτόμουν γιατι υπάρχουν αλλες προτεραιότητες. Παντως ναι, αν δεν δεις κάτι και στην πράξη αν σ'αρέσει ότι και χαρακτηριστικά να έχει τα μάτια σου θα κρίνουν τι θα αποφασίσεις.:123:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ποια τα κυριότερα χαρακτηριστικά;

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οθονών είναι πέρα απο κάθε αμφισβήτιση, αλλά,

για να προκύψει επιλογή αγοράς με αυτά, πρέπει να συνδυαστούν με τεχνικά χαρακτηριστικά οφθαλμών αγοραστή.

Π.χ. είναι τσακίρικα :121:, παίζει το μάτι του :131:, κ.λ.π. :142:

Επειδή ο καθένας αλλιώς βλέπει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αρκούν. Αν π.χ. κάποιος έχει υποψία δυσχρωματοψίας, προτιμάει οθόνη με έντονη αντίθεση, γιατί δεν μπορεί να δει τον χρωματικό θόρυβο, που στην ουσία βλέπει. :121:
:103::103::103: Ωραιος! - εμένα που είναι αμυγδαλωτα; Εχεις απόλυτο δικιο εδω μπαινει το προσωπικό γούστο στο πως θα ευχαριστιέται καλύτερα ένα έργο π.χ.- περα απο τα καλύτερα χαρακτηριστικά μιας τηλεόρασης. Θέλει λιγο προσοχή.

SOL

Reaction score
0
Φίλε μου, βεβαίιως και βοηθάς...με βάζεις στο κλίμα να προβληματιστώ.
Πάντως πως γίνεται να σου δίνει FULL HD η LCD τεχνολογία με τόσα "μειονεκτήματα" σε σχέση πάντα με τι σου προσφέρει η PLASMA τεχνολογια που όπως μου δίνεις να καταλάβω είναι πολύ καλύτερη, δεν ειναι αξιο απορίας; Η Plasma έχει δηλαδή και καποια άλλα μειον εκτός του burn in που προανέφερες;
H FULL HD αναλυση στη τεχνολογια LCD ειναι πιο ευκολα εφαρμοσιμη λογω αρχιτεκτονικής των LCD και γιαυτο μεχρι σημερα οι FULL HD LCD ηταν πιο φτηνες απο τις αντιστοιχες FULL HD plasma,οπως εχουν και την δυνατοτητα/ευκολια να βγαζουν FULL HD υλοποιησεις σε μικροτερες ιντσες (32'') οι LCD.(πραγμα για μενα εντελως αχρειαστο για τοσες λιγες ιντσες αλλα τελος παντων)

Ομως για να σου λυσω την απορια,δεν σημαινει οτι μια FULL HD θα ειναι ντε και καλα καλυτερη απο μια HD READY.Υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις που HD READY πλασμα εχουν καλυτερη εικονα απο FULL HD LCD.Γιατι δεν παιζει ρολο μονο η αναλυση αλλα και πολλοι αλλοι παραγοντες(κινηση,ποιοτητα μαυρου κτλ)

Reaction score
0
H FULL HD αναλυση στη τεχνολογια LCD ειναι πιο ευκολα εφαρμοσιμη λογω αρχιτεκτονικής των LCD και γιαυτο μεχρι σημερα οι FULL HD LCD ηταν πιο φτηνες απο τις αντιστοιχες FULL HD plasma,οπως εχουν και την δυνατοτητα/ευκολια να βγαζουν FULL HD υλοποιησεις σε μικροτερες ιντσες (32'') οι LCD.(πραγμα για μενα εντελως αχρειαστο για τοσες λιγες ιντσες αλλα τελος παντων)

Ομως για να σου λυσω την απορια,δεν σημαινει οτι μια FULL HD θα ειναι ντε και καλα καλυτερη απο μια HD READY.Υπαρχουν παρα πολλες περιπτωσεις που HD READY πλασμα εχουν καλυτερη εικονα απο FULL HD LCD.Γιατι δεν παιζει ρολο μονο η αναλυση αλλα και πολλοι αλλοι παραγοντες(κινηση,ποιοτητα μαυρου κτλ)
Οκ κατάλαβα τι εννοείς. Και από θέμα ορολογιας η αντιστοιχη ονομασία στην PLASMA τεχνολογία - το Full HD των LCD - λέγεται HD READY αν κατάλαβα καλά. Και πάλι ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ποια τα κυριότερα χαρακτηριστικά;

Οκ κατάλαβα τι εννοείς. Και από θέμα ορολογιας η αντιστοιχη ονομασία στην PLASMA τεχνολογία - το Full HD των LCD - λέγεται HD READY αν κατάλαβα καλά. Και πάλι ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.
Οχι. Υπάρχουν και Full HD Plasma TVs.

Reaction score
0

Full HD-> 1920x1080 pixels
HD Ready-> 1366x768 pixels.

Reaction score
0
Δεν ξέρω αν έχετε και και κάτι άλλο να μου πειτε αλλά τελικά, με τα όσα έμαθα εδώ, κατέληξα σε Plasma - σαν μια πρώτη σκέψη βέβαια, από εκεί και περα όπως λέτε, χωρίς την επιτόπου σύγκριση δύο περίπου ίδιων τηλεοράσεων με ίδια χαρακτηριστικα, θα βοηθήσει στην τελική απόφαση. Σας χιλιοευχαριστώ πάντως. :107:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll