Sony ή Sharp στις 46" ;

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Χαιρετώ την παρέα. Μάλλον έφτασε η ώρα για καινούργια TV και η επιλογή είναι δύσκολη. Έχω καταλήξει σε δύο, την Sony 46X3500 και την Sharp LC46XL2. Ποιά από τις δύο θα προτείνατε και γιατί; Φυσικά είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις ή να περιμένω λίγο, αν έρχεται κάτι καλύτερο, φτάνει να τεκμηριωθούν. Σχετικά με το μέγεθος τώρα με χαλάει λίγο το ότι είναι σχετικά μεγάλες για τον χώρο μου (απόσταση θέασης περίπου τα 3 μέτρα) αλλά μια και θα κάνω την αγορά ας πάρω μια σχετικά μεγάλη. Το κακό με την Sony είναι ότι έχει τα ηχεία στο πλάϊ (αν δεν κάνω λάθος) και αυτό μεγαλώνει το μέγεθός της ακόμα περισσότερο άρα και δυσκολεύει την τοποθέτησή της.
Αυτά και περιμένω γνώμες.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
0
Απάντηση: Sony ή Sharp στις 46" ;

Είμαι υπέρ της Sharp.
Γρήγορο πάνελ (4 ms) έναντι 8 της Sony ( που αμφιβάλλω αν είναι 100ΗΖ με τόσο αργό πάνελ).
Και καλύτερα χρώματα.

Reaction score
11
Δεν την έχω δει από κοντά τη sony X3500 αλλά όλοι λένε οτι πρόκειται για την καλύτερη LCD τηλεόραση της αγοράς.
Όσον αφορά το μέγεθος, η 46άρα είναι μια χαρά για απόσταση τριών μέτρων.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Sony ή Sharp στις 46" ;

Είμαι υπέρ της Sharp.
Γρήγορο πάνελ (4 ms) έναντι 8 της Sony ( που αμφιβάλλω αν είναι 100ΗΖ με τόσο αργό πάνελ).
Και καλύτερα χρώματα.
Τί εννοείς αμφιβάλλεις; :107: Ή είναι ή δεν είναι - με τα Hz δεν υπάρχει μέση οδός. Η συγκεκριμένη είναι. Μπορείς να αμφισβητήσεις το χρόνο απόκρισης ή την αντίθεση που οι κατασκευαστές τα μετράνε όπως τους βολεύει, αλλά αν μια τηλεόραση λέει ότι είναι 100Hz τότε είναι 100Hz.

Ας κάνουμε και λίγα μαθηματικά: 1000ms δια 100Hz ίσον 10ms. Κάθε πάνελ με πραγματική απόκριση κάτω των 10ms σηκώνει 100Hz. Κάθε πάνελ με απόκριση 8 ms μπορεί να έχει και refresh rate 120Hz, χρήσιμο για σήματα 60Hz. (1000ms δια 120Hz = 8.3333)

Τέλος, η συγκεκριμένη Sony χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο βελτίωσης της κίνησης motionflow για τον οποίο έχουν γραφτεί τόσα και τόσα διθυραμβικά στο υποφόρουμ των προβολέων.

Reaction score
7
Αν υπoθέσουμε ότι δεν σε ενδιαφέρουν τα 400 ευρώ διαφορά ανάμεσα στα 2 μοντέλα (μιλάω για τις χαμηλότερες τιμές από skroutz)... Προτείνω Sony...η Sharp μπορεί να βγάζει κορυφαία Panel με εξαιρετικό μαύρο, αλλά σε μια τηλεόραση μετράει και ο επεξεργαστής. Και η Sony διαθέτει εξαιρετικό. Επίσης αν επιλέξεις Sony να προετοιμαστείς για το ενδεχόμενο ύπαρξης έντονου Clouding και τις αντίστοιχες ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να μην προσπαθήσουν οι τυπάδες του Service της Sony να στην φορτώσουν με αυτό το σπαστικό πρόβλημα. Επίσης και οι Sharp παρουσιάζουν φαινόμενο Banding αν και στη σειρά XL2 έχει μειωθεί το φαινόμενο σε σχέση με την παλιά σειρά XD1. Όποια επιλέξεις και παρουσιάζει έντονα ένα απο τα δυο φαινόμενα μην τη δεχτείς, φέρτη τους καπέλο. Το Clouding ειδικά είναι πολύ πιο σπαστικό από το Banding για τον απλούστατο λόγο ότι δεύτερο δεν εμφανίζεται συχνά αλλά ανάλογα με τo χρώμα και την κίνηση της εικόνας που προβάλεται εκείνη τη στιγμή. Το Clouding είναι μόνιμο και μπορεί να χειροτερέψει. Συνοψίζω λοιπόν και σου λέω ότι αν δεν σε ενδιαφέρει η διαφορά των χρημάτων και υποθέσουμε ότι και οι 2 τηλεοράσεις είναι αψεγάδιαστες ώς προς τα παραπάνω προβλήματα θα σου έλεγα ότι η Sony είναι συνολικά καλύτερη τηλεόραση... Για να μην πούμε για εμφάνιση που προσωπικά την θεωρώ μακράν την κορυφαία. Στο σημείο που η Sharp πιστεύω θα είναι καλύτερη αλλά με μικρή διαφορά είναι το μαύρο της. Βέβαια η Sony σίγουρα έχει καλύτερη γωνία θέασης αφού τα Panel ASV της Sharp από κατασκευή τους έχουν μικρή γωνία θέασης αν και είναι ταχύτατα. Δίπλα δίπλα δεν έχει τύχει να τις δώ να παίζουν (δεν εννοώ σε ηλεκτρομάγαζα με τηλεοπτικό σήμα), αλλά την Sony την έχω δει δίπλα με μια κορυφαία Samsung (αυτή με το glossy panel και τα ηχεία στο πλάι) και η κίνηση της Sony ήταν απίστευτη...στη Samsung ζαλιζόσουν και τα χρώματα ήταν υπερκορεσμένα μέχρι αηδίας. Το μόνο ατού της Samsung ήταν το μαύρο της...όχι λόγω κάποιου νέου καινοτομικού Panel αλλά λόγω Glossy επίστρωσης (γνωστό τρυκ για την αύξηση του Contrast που έχουμε δει και σε οθόνες Laptop)... Γνώμη μου είναι μην αγοράσεις ποτέ TV με Glossy Panel...όλα τα κακά τα έχουν οι LCD γιατί να φορτωθούν και με μειονεκτήματα των Plasma... Οπότε από μένα.... SONY (για να μην παρεξηγηθώ...έχω Sharp XD1)

Reaction score
7
Να διευκρινήσω ότι και η Sony έχει εξαιρετικό μαύρο για LCD. Παραπάνω μιλούσα πάντα για μικρές διαφορές... Επίσης έχει ίσως τα καλύτερα χρώματα για LCD (αν και τα παλιότερα μοντέλα της και ιδιαίτερα τα φτηνά είχαν από τα χειρότερα)

SOL

Reaction score
0
Και εγω SONY ψηφιζω.Καλυτερη κινηση,καλυτερα χρωματα,καλυτερη εμφανιση/σχεδιασμος.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Κατ' αρχήν ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στον κόπο να γράψουν κάτι. Κατ' επομένην, γαμώ την αναποφασιστικότητά μου! Για να φτάνω στο σημείο να ρωτάω γνώμες άλλων ύστερα από θητεία ηλεκτρονικού στον ήχο και την εικόνα επί 20 συναπτά έτη φανταστείτε τι μπέρδεμα επικρατεί. Όχι, τις Plasma δεν τις έχω αποκλίσει. Δεν έχει τύχει όμως να δω κάποια από αυτές πρόσφατα. Και να πω και την αμαρτία μου, οι 42" ταιριάζουν περισσότερο στην περίπτωσή μου και σε αυτή την διάσταση οι Plasma είναι στο γήπεδό τους. Να βάλω όμως έναν ακόμα παράγοντα στο παιχνίδι, το πόσο καλά δείχνει μια τηλέοραση σε απλό αναλογικό επίγειο τηλεπτικό σήμα. Μην γελιόμαστε, τον περισσότερο χρόνο απλά προγράμματα βλέπουμε (δεν ξέρω για σας...) και αν αγοράσω μια τόσο ακριβή TV μόνο και μόνο για ένα DVD ή έστω Blue Ray στην χάση και στην φέξη καλύτερα να κρατήσω την JVC (dist 1200) που έχω τώρα... Λοιπόν , πως τα πάνε οι υποψήφιες σε απλή αναλογική TV;
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
7
Αφού σε ενδιαφέρουν πολύ τα αναλογικά κανάλια και δεν αποκλείεις τις Plasma (και καλά κάνεις..) τότε μια πολύ συμφέρουσα επιλογή που θα σου γλιτώσει αρκετά χρήματα και θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο είναι αυτή: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1018019
Είναι plasma και δεν έχει ανάγκη όλα τα ψηφιακά μπλιμπλίκια των LCD για να μετριάσει τα όποια μειονεκτήματα που έχουν οι τελευταίες. Και κίνηση άψογη και χρώματα και μάυρο! Μη σε ξεγελάει η τιμή...ήταν κατά πολύ ακριβότερη απλά τώρα βγήκε και η σειρά 80 με αποτέλεσμα η τιμή της να έχει πέσει δραματικά. Και για τη χρήση που τη θες, είναι ΑΡΙΣΤΗ αγορά και δεν θα σε προβληματίσει ΚΑΘΟΛΟΥ.

LM

Reaction score
4
Δύσκολη επιλογή μεταξύ δύο πολύ καλών μοντέλων με θετικά και αρνητικά. Η χ3500 έχει ελαφρό προβάδισμα λόγω εξαιρετικών ηλεκτρονικών και καλά υλοποιημένων. Η sharp έχει μάλλον καλύτερο πάνελ. Αλλά: Η εποχή αγοράς είναι καλή εφόσον αποδεχτείς το γεγονός ότι του χρόνου (ξεκινώντας από Σεπτ. φέτος) θα δούμε τα καινούργια κόλπα (full LED TVs, τελειότερους αλγορίθμους 100hz κλπ κλπ κλπ), πολύ σκούρα πλάσματα με on off phosphors κλπ κλπ κλπ. Πάντως σε απόλυτους αριθμούς cost/benefit η 42pz70 είναι αυτή τη στιγμή το πιο ισορροπημένο μοντέλο για all around tv (όχι όμως χρήση pc monitor).
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα ακόμη περισσότερο....

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Να αναφέρω εδώ ότι δεν έχω αποκλήσει τις Plasma και ειδικά την Pansonic που από ότι φαίνεται η 80αρα θα είναι πολύ καλό μοντέλο. Ταιριάζει και στην διάσταση που μου κάνει. Απλά, με διακατέχει μια αρνητική προκατάληψη σχετικά με την τεχνολογία τους, όπως ότι δεν κάνουν για στατικές εικόνες (τι να κάνω, να ζητήσω από το ΜΕGΑ να κάνει το σήμα του κυλιόμενο;), δεν κάνουν για χρήση με PC (γιατί;), χάνουν την φωτεινότητά τους μετά από χ ώρες λειτουργείας και διάφορα άλλα. Δεν είναι και το καλύτερο να φοβάσε να ανοίξεις την τηλεόρασή σου και δεν το κρύβω, πολλές φορές έχω κολλήσει "ψυχολογικά" από μια λεπτομέρεια...
Αλήθεια, πότε θα κυκλοφορήσει η 80 για να την δούμε και αυτή;
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
164
Να αναφέρω εδώ ότι δεν έχω αποκλήσει τις Plasma και ειδικά την Pansonic που από ότι φαίνεται η 80αρα θα είναι πολύ καλό μοντέλο. Ταιριάζει και στην διάσταση που μου κάνει. Απλά, με διακατέχει μια αρνητική προκατάληψη σχετικά με την τεχνολογία τους, όπως ότι δεν κάνουν για στατικές εικόνες (τι να κάνω, να ζητήσω από το ΜΕGΑ να κάνει το σήμα του κυλιόμενο;), δεν κάνουν για χρήση με PC (γιατί;), χάνουν την φωτεινότητά τους μετά από χ ώρες λειτουργείας και διάφορα άλλα. Δεν είναι και το καλύτερο να φοβάσε να ανοίξεις την τηλεόρασή σου και δεν το κρύβω, πολλές φορές έχω κολλήσει "ψυχολογικά" από μια λεπτομέρεια...
Αλήθεια, πότε θα κυκλοφορήσει η 80 για να την δούμε και αυτή;
Φιλικά,
Γιάννης
Όλα αυτά που αναφέρεις ίσχυαν πριν 5 χρόνια. Με τα σημερινά μοντέλα δεν θα έχεις πρόβλημα, αρκεί να μην το παρακάνεις και κοιμηθείς πχ το πρώτο βράδυ με το desktop του PC στην οθόνη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony ή Sharp στις 46" ;

Τί εννοείς αμφιβάλλεις; :107: Ή είναι ή δεν είναι - με τα Hz δεν υπάρχει μέση οδός. Η συγκεκριμένη είναι. Μπορείς να αμφισβητήσεις το χρόνο απόκρισης ή την αντίθεση που οι κατασκευαστές τα μετράνε όπως τους βολεύει, αλλά αν μια τηλεόραση λέει ότι είναι 100Hz τότε είναι 100Hz.

Ας κάνουμε και λίγα μαθηματικά: 1000ms δια 100Hz ίσον 10ms. Κάθε πάνελ με πραγματική απόκριση κάτω των 10ms σηκώνει 100Hz. Κάθε πάνελ με απόκριση 8 ms μπορεί να έχει και refresh rate 120Hz, χρήσιμο για σήματα 60Hz. (1000ms δια 120Hz = 8.3333)

Τέλος, η συγκεκριμένη Sony χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο βελτίωσης της κίνησης motionflow για τον οποίο έχουν γραφτεί τόσα και τόσα διθυραμβικά στο υποφόρουμ των προβολέων.
Δηλαδή σε full motion και ΜΕΓΑΛΗ ποικιλία χρωμάτων τα 8 ms είναι ρεαλιστική τιμή;;;; 25ms και λίγα λέω.... ενώ αυτή που είναι 4ms "μπορεί ίσως" να πιάσει κάτι προς τα 100... ίσως..

Τα ms που πιάνουν είναι σε gray to gray mode.... είναι αληθές αυτό;

LM

Reaction score
4
Κάπου είχα διαβάσει ότι η πανασονικ έλεγε για κάτι πλασμα μόνιτορς (νομίζω 10ης γενιάς) ότι άντεχαν 2000 συνεχόμενες ώρες στατικής εικόνας χωρίς μόνιμο κάψιμο. Η 80 φαίνεται να είναι πολύ καλή τηλεόραση (κοίτα και το τεστ στο hdtvtest.co.uk) φευ όχι 1080p.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony ή Sharp στις 46" ;

Δηλαδή σε full motion και ΜΕΓΑΛΗ ποικιλία χρωμάτων τα 8 ms είναι ρεαλιστική τιμή;;;; 25ms και λίγα λέω.... ενώ αυτή που είναι 4ms "μπορεί ίσως" να πιάσει κάτι προς τα 100... ίσως..

Τα ms που πιάνουν είναι σε gray to gray mode.... είναι αληθές αυτό;
Δεν έχω τις γνώσεις για να πω με βεβαιότητα το τί ισχύει ακριβώς. Το ότι οι κατασκευαστές γενικώς μετρούν την απόκριση όπως τους βολεύει είναι δεδομένο, όπως και το ότι το gray to gray συνηθίζεται πολύ. Παίρνοντας αυτά ως δεδομένα της βιομηχανίας προτιμώ να κρίνω με βάση το αποτέλεσμα.
Η ουσία είναι ότι η X3500 είναι καθολικά αναγνωρισμένη για την εξαιρετική της κίνηση οπότε αποκλείεται ο πραγματικός χρόνος απόκρισής της να είναι 25ms. Το ίδιο ισχύει και για τα μοντέλα της Samsung που χρησιμοποιούν το ίδιο πάνελ με διαφορετικά ηλεκτρονικά βέβαια. 8ms ονομαστικούς χρόνους έχουν τα LCD πάνελς εδώ και χρόνια αλλά η διαφορά στην κίνηση που χωρίζει τα σημερινά από αυτά του 2006 είναι τεράστια. Νομίζω λοιπόν ότι μετρημένη απόκριση 25ms φέρνει λίγο σε 2005-6,σήμερα πρέπει να έχουν πλησιάσει αρκετά στα 8-10ms σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.
Τα 100Hz δεν είναι πανάκεια ούτως ή άλλως - και αυτό μας το θυμίζουν οι plasma συνέχεια - ούτε όλα τα συστήματα αναπλήρωσης/δημιουργίας frames είναι ίδια.

Όποια από τις δύο και να επιλέξει ο jpaudio είναι βέβαιο ότι θα πάρει μια εξαιρετική τηλεόραση αλλά συγκρίνοντάς τις σημείο προς σημείο το πλεονέκτημα στο θέμα της κίνησης το έχει η Sony κατά τη γνώμη μου.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520