Ερώτηση για Bose Acoustimass

Reaction score
0
Ειμαι αρχαριος στο χωρο και χρειαζομαι καποιες βασικές συμβουλές.Σκέφτομαι να αγοράσω Onkyo TX-SR605 και ηχεία Bose acousticmass 6.Τι καλώδια πρέπει να χρησιμοποιήσω για να έχω κάλή απόδοση του συστήματος? Είδα στον κωτσόβολο κάποια Monster XP.Θεωρούνται καλά?

Reaction score
0
Re: Onkyo: O πρώτος HD-Αudio πολυκάναλος ενισχυτής

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω σε εξωτερικό(γιατί στην Ελλάδα μασ κοροιδεύουν)τα BOSE ACOUSTIMASS 6?

Reaction score
0
Ξέρετε που μπορώ να βρώ τα Bose Acoustimass 6 III σε κάποιο ξένο site?Σκέφτομαι να τα συνδυάσω με τον Onkyo SR605.Ti καλώδια πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Reaction score
50
Μετέφερα όλα τα post σχετικά με τις ερωτήσεις για τα Bose Acoustimass στο thread αυτό. panomt καλό είναι να αναφέρεις τις ερωτήσεις σου εδώ και όχι σε 2-3 διαφορετικά thread, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας.

Reaction score
0
Ειμαι αρχαριος στο χωρο και χρειαζομαι καποιες βασικές συμβουλές.Σκέφτομαι να αγοράσω Onkyo TX-SR605 και ηχεία Bose acousticmass 6.Τι καλώδια πρέπει να χρησιμοποιήσω για να έχω κάλή απόδοση του συστήματος? Είδα στον κωτσόβολο κάποια Monster XP.Θεωρούνται καλά?
Γενικά απόφυγε τα Bose, δεν αξιζουν τα χρήματα. Υπάρχουν πολύ -πολύ -πολύ καλύτερες επιλογές σε 5.1 συστήματα, βλέπε KEF, Tannoy, B&W κλτ.

Reaction score
0
με τι κριτηριο το λες αυτο?
Κατ αρχήν, δες εδώ: http://www.intellexual.net/bose.html

και εδώ: http://forums.audioholics.com/forums/showthread.php?t=38446

Από κει και πέρα ψάξου και σε reviews και θα καταλάβεις αυτό που κατάλαβα και 'γω: υπάρχουν πολύ καλύτερα 5.1 συστήματα από τα Bose. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ΔΕΝ έχει κανονικό subwoofer (το Bass Module της Bose δεν είναι πραγματικό sub) θα έπρεπε να φτάνει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
δεν τα διαβαζω καθολου και ας στηριζουν και τα δικα μου ηχεια
δεν ψωνιζω με το ματι
αλλα με το αυτι
και τα μποζακια ξεφτιλιζουν καθε κουτακι
συν με το μοντουλ τους δεν παραμορφωνουν σε καθε ενταση
απο τα κουτακια οτι καλυτερο στα αυτια μου
και εχω ακουσει παρα πολλα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ακου ριβιους
τετοια εκανε και ο μακης και οταν ακουσε και αλλα εβριζε τα περιοδικα μετα
η δεν παιρνουν και αυτοι το χαρτζηλικι τους
η δεν εχουν συμπαθειες και αντιπαθειες

Reaction score
11
Για καλωδια θα σου προτεινα να πεταχτεις μεχρι τη στοα στη Κανιγγος, να παρεις ενα χυμα απο τον Κοσμα γυρα στα 5 ευρω το μετρο και θα εισαι μια χαρα.

Reaction score
7
Κατ αρχήν, δες εδώ: http://www.intellexual.net/bose.html
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ωμή αλήθεια για αυτά τα "ηχεία υπολογιστή" (αν και η Logitech/Creative-Cambridge βγάζουν ανώτερα set από τα Acoustimass). Όσα έχω ακούσει έίναι ΑΘΛΙΑ...πρόσφατα τα αγόρασε ένας συγγενής και με κάλεσε να τα ακούσω με έναν ONKYO 605. Από τη μία δεν ήθελα να του πώ τι πατάτα αγόρασες για να μην τον σταναχωρήσω, από την άλλη αυτός ο ψεύτικος ήχος με έκανε να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν αυτή η φτηνοκατασκευή με αυτόν τον ήχο να πωλείται τόσο ακριβά και ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα... Αν και δεν του είπα τίποτα, πρέπει να το ψιλιάστικε από τις γκριμάτσες που αυθόρμητα μου έβγαιναν όταν τσίτωνε το Volume.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Για καλωδια θα σου προτεινα να πεταχτεις μεχρι τη στοα στη Κανιγγος, να παρεις ενα χυμα απο τον Κοσμα γυρα στα 5 ευρω το μετρο και θα εισαι μια χαρα.
+1
μπλε μαυρο και εισαι σουπερ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ωμή αλήθεια για αυτά τα "ηχεία υπολογιστή" (αν και η Logitech/Creative-Cambridge βγάζουν ανώτερα set από τα Acoustimass). Όσα έχω ακούσει έίναι ΑΘΛΙΑ...πρόσφατα τα αγόρασε ένας συγγενής και με κάλεσε να τα ακούσω με έναν ONKYO 605. Από τη μία δεν ήθελα να του πώ τι πατάτα αγόρασες για να μην τον σταναχωρήσω, από την άλλη αυτός ο ψεύτικος ήχος με έκανε να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν αυτή η φτηνοκατασκευή με αυτόν τον ήχο να πωλείται τόσο ακριβά και ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα... Αν και δεν του είπα τίποτα, πρέπει να το ψιλιάστικε από τις γκριμάτσες που αυθόρμητα μου έβγαιναν όταν τσίτωνε το Volume.
σκεφτηκες μηπως φταιει ο ονκιακος η κατι αλλο
και τα ερειξες αμεσως στα ηχεια

Reaction score
0
O καθένας έχει το δικαίωμα στη γνώμη και το γούστο του. Αφού σου ἀρεσαν τα Bose καλά έκανες και τα πήρες. Εγώ πάλι, με πολύ λιγότερα χρήματα απ ότι κάνει π.χ. το Acoustimass 15 στην Ελλάδα, πήρε το 685 Home Theater Set της Β&W. Απλά καμία σύγκριση... αληθινά ηχεία, για οικιακό κινηματογράφο και μουσική. Βέβαια, το συγκριμένο σετ έχει bookshelf ηχεία και μπορεί να μην είναι για όλους τους χώρους. Όμως, υπάρχουν σετάκια απ' όλες τις γνωστές εταιρείες ηχείων που πιστεύω ότι είναι ασύγκριτα καλύτερα από τα Bose. Για παράδειγμα, το B&W MT-30 που είχα ακούσει ήταν απείρως καλύτερο από ένα Αcoustimass, για τα δικά μου αυτιά.

Kάτι για τις κριτικές που λες. Και τα user review και τα reviews σε περιοδικά συνθέτουν μια εικόνα. Σαφώς και είναι προτιμώτερο να ακούσεις μόνςο σου, όμως δεν μπορεί ΟΛΟΙ να συνωμωτούν εναντίον της Bose.

Στην τελική ο καθένας κάνει με τα χρήματά του ότι θέλει. Απλά ήθελα να πληροφορήσω τον φίλο που έκανε το αρχικό ποστ ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Reaction score
150
Πήγα τα άκουσα (στη Μεσογείων) και για εμένα είναι απαράδεκτα για την τιμή τους έτσι απλά. Σε υψηλές εντάσεις κάνουν ένα πράγμα σαν ηχητική μουντζούρα, δεν υπάρχει διαύγεια και καθαρότητα (Όχι ότι σε χμηλές τα πάνε καλά). Επίσης όταν ακούω μουσική συνήθως με ενοχλεί αφάνταστα το Subwoofer και αυτα δεν δουλεύουν χωρίς αυτό.

Και το μέγεθος δεν είναι δικαιολογία για εμένα διότι όπως είπαν και άλλοι υπάρχουν σαφώς καλύτερες λύσεις για όλους τους χώρους στα ίδια λεφτά.

Επίσης όταν με ρωτάνε φίλοι αν έκαναν καλά που πήραν το ένα ή το άλλο προϊόν τους λέω πάντα την αλήθεια και ας μην τους αρέσει. Έτσι κι αλλιώς με ξέρουν πόσο ξερός είμαι σε αυτά τα θέματα. (Δεν ήξερες! Δεν ρώταγες?)

Φανταστείται τη γκριμάτσα φίλου που έχει χτίσει σπίτι και του λέω ότι τον έσκισαν (πολλές χιλιάδες ευρώ) σε διάφορα σημεία ή όταν του δείχνω τις ατέλειες.. (Η δουλειά μου είναι κατασκευές και έχουμε και αρχιτεκτονικό γραφείο).

Οπότε στα ηχεία θα ντραπώ να τους πω την αλήθεια...

Reaction score
7
Όχι Argi δεν φταίει ο Onkyo... Το παλιό σαραβαλάκι Sony STR-DB940 που έχω σπίτι με τα Wharfedale Diamond 8.4/8.2/8 Center παίζει το "απόλυτο Hi-End" μπροστά στα Bose AcoustiCrap 6. Εκτός αν ο γερο-Sony (10 ετίας) είναι τόοοσο καλύτερος από τον Onkyo...(αλλά μάλλον είναι αρκετά χειρότερος). Και το θέμα είναι ότι τα Wharfedale συνολικά κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Reaction score
150
Το αστείο είναι ότι έχω κι εγώ κάτι Wharfedale (bookshelf) που κοστίζουν πολύ λιγότερο και παίζουν όπως τα λες (σε σχέση με τα BOSE) με ένα JVC ενισχυτή από σύστημα 5.1 all in one.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τισ συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας αρκετά και σε reviews από ξένα sites διάβασα από διθυραμβικές μέχρι άθλιες κριτικές.Άλλοι μιλούν για ψεύτικο ήχο και άλλοι για ήχο σαν να ακούς live.Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό, ίσως ,όπως διάβασα κάπου, στον ενίσχυτή που τα παίζει ή στα καλώδια (κάποιοι θεωρούν ότι τα καλώδια που παρέχει το κουτι δεν αποδίδουν καλά τον ήχο των ηχείων) ή στο χώρο που είναι τοποθετημένα ή και σε κάποιες ρυθμίσεις του ενισχυτή ή απλά στο ότι ο καθένας έχει και διαφορετικές απαιτήσεις και κάποιοι ίσως βάζουν τον πήχη ψηλά .Όπως ο φίλος που πρότεινε τα B&W MT-30 α οποία όμως κοστίζουν και 1000 ευρώ περισσότερο. Πάντως νομίζω πως κάποιες από τις κριτικές μάλλον είναι υπερβολικές,όπως το ότι είναι ήχεια υπολογιστή.Έπισης διάβασα λίγο από το http://www.intellexual.net/bose.html το οποίο μου έδωσε την εντύπωση σαν κάποιος να θέλει κυριολεκτικά να θάψει την bose.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.424
Members
38.696
Νεότερο μέλος
AudioFuture