Laptop (και) για media center

Reaction score
11
Kαλησπερα.

Σκεφτομαι να παρω ενα laptop για να κανω καποια βασικα πραγματα (office κυριως, internet κτλ), αλλα να μπορω να το βαλω και στο σαλονι, κατι σαν media center.

Tι λετε για αυτο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&product=1059491&keyword=1059491

Το σκεφτομαι πιο πολυ λογω μεγαλου σκληρου και blu ray drive. Το blu ray ειναι ο βασικος λογος που το θελω.
Γενικως ειναι αξιοπιστα τα vaio?

Θα μπορω να παιζω ολα τα hd αρχεια χωρις σπασιματα?
Η αποδοση του blu ray drive θα ειναι καλη?Θα ειναι αναβαμισιμο σε profile 2 μεσω firmware update?

Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
2
Χμμ... Φανταζομαι οτι οταν λες media center εννοεις οτι θα παιζει σε τηλεοραση ή προβολι ετσι?

Το λαπτοπ το θες πιο πολυ για το χαβαλε της υποθεσης, η σχεδον μονιμα θα ειναι στο σαλονι σου? Εχεις αλλο? Αν παει για μονιμος κατοικος σαλονιου, θα σου ελεγα οτι με τα ιδια (και λιγοτερα) λεφτα φτιαχνεις σταθερο htpc που σκοτωνει και δεν πληρωνει.

Αν παλι στο προγραμμα υπαρχουν καθημερινες μετακινησεις, και δεν θα βλεπεις στο ιδιο το λαπτοπ ταινιες, θα σου προτεινα να αποφυγεις την 17ρα οθονη, γιατι αφ' ενος δεν θα την χρησιμοποιησεις και ποτε, και αφ' ετερου θα σου φυγει ο ωμος...

Οσο για την αξιοπιστια τους, οι φημες που εχω ακουσει εγω ειναι οτι το after sales τους... ε, ας πουμε οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο :137: Aς το επιβεβαιωσουν και οι κατοχοι ομως...

Reaction score
11
Οχι δεν το θελω μονιμα στο σαλονι αλλιως θα πηγαινα κατευθειαν σε media center.
Ναι θα το συνδεσω με προβολεα, τον 1080p που θα μου δωσει κοστος ο Καφατος.:142:
Aλλα να κανω και καποια βασικα πραγματα υπολογιστη.(Ενα desktop Mac εχω προς το παρων)

Οσο για την οθονη δεν νομιζω οτι υπαρχει μικροτερο με blu-ray.

Τhanks.:126:

Reaction score
2
Κοιταξε, θα σου πω τι θα εκανα για τον εαυτο μου. Εαν δεν σου φαινεται βολικο, μου λες και παμε στην αναζητηση μονο για λαπτοπ.

Επειδη λοιπον θελεις μια λιγο... μεσοβεζικη λυση, απο την αποψη της χρησης, εμενα μου φαινονται παρα πολλα αυτα τα λεφτα για ενα λαπτοπ το οποιο περα απο hd movies, δεν θα κανει και τιποτε αλλο σοβαρο. Οverkill ρε παιδι μου, πως το λενε. Και το βαρος προς στιγμην δεν σου φαινεται σοβαρο, αλλα αν το κουβαλας καθημερινα, θα βλαστημησεις καποια στιγμη.

Θα προτεινα λοιπον, εαν και μονο αν σε περνει να αυξησεις το budget σου κατα 100-150€, να στησεις ενα proper htpc, και με τα ρεστα να παρεις ενα απλο και οσο το δυνατον πιο ελαφρυ λαπτοπακι, το οποιο και θα υπερκαλυπτει by far τις καθημερινες σου αναγκες, και θα εχεις και ενα σωστο htpc, πληρως αναβαθμισιμο και σαφως πιο καταλληλο για την δουλεια.

Ξαναλεω, εαν δεν σου αρεσει η ιδεα, πες να στραφουμε αποκλειστικα και μονο σε λαπτοπ.

Reaction score
11
Καλημερα.

Κοιταξε θα προτιμουσα να παω σε laptop και να μην μπλεξω με DIY λυσεις. (Μου εχει μενει απο αλλου αυτο :116:). Ειμαι και ασχετος με το θεμα. Ουτε μια RAM μονος μου δεν μπορω να βαλω.

Ετσι και αλλιως δεν νομιζω οτι θα εχω και τοσο μεγαλο θεμα αναβαθμισης. 2 giga RAM εχει που παει στα 4. Περνω και ενα εξωτερικο σκληρο στο μελλον και ειμαι ΟΚ.
Καμια ταινιουλα θελω να βλεπω ειτε απο το σκληρο ειτε απο blu ray.
Δεν ειμαι και hardcore fan της εικονας!

Reaction score
7
Και γώ δεν θα σου πρότεινα Laptop με 17" οθόνη... Αυτά μόνο laptop δεν είναι... Όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο... Αν και επειδή θες με Blu-ray και γενικά Multimedia... θα σου πρότεινα με 15.4" που είναι οριακά :137: laptop. Προσωπικά η γνώμη μου για τα Vaio είναι πολύ καλή αφού έχω Vaio εδώ και 4 χρόνια και μάλιστα το έχω λιώσει αφού είναι αναμένο σχεδόν όλη μέρα (κατεβάζει torrents) και τον πρώτο χρόνο το είχα όλη τη μέρα μαζί μου όταν έστηνα δίκτυα καθώς και σε ταράτσες για Wireless δίκτυα. Έχει φάει αρκετές σαβούρες στο πάτωμα...αλλά όλα καλά ώς τώρα. Επίσης και στο μαγαζί που δουλεύω σπάνια πελάτης να παραπονεθεί για Vaio. Και όσα είναι προβληματικά συνήθως είναι από τις πρώτες μέρες (DOA δηλαδή). Το service είναι καλό γιατί δεν μπλέκονται Ελληνικές εταιρίες...όσα έχω στείλει Γερμανία, το πολύ σε 7 μέρες έχουν γυρίσει πίσω όπως πρέπει χωρίς γρατσουνιές κ.τ.λ. Γενικά από Laptops θα σου έλεγα να αποφύγεις τα Acer και τη σειρά Amilo της Fujitsu-Siemens (είναι ταιβανέζικα OEM). Πρόσφατα εντυπωσιάστηκα με τα LG...πολύ καλά φορητά σε ποιότητα με λίγα χρήματα. Καλά δεν συζητώ για Toshiba, Lenovo-IBM που βγάζουν επαγγελματικά φορητά...ειδικά τα ακριβά τους μοντέλα είναι άψογα. Αν και η toshiba πάσχει από Service. Εταιρία που διαθέτει πολύ καλό Service είναι η HP αν και δεν εκτιμώ πολύ τα μηχανηματά της (ειδικά τη σειρά Pavilion)...δίνει και αντικατάσταση φορητού σε πρόβλημα που θα εμφανιστεί εντός 30 ημερών (10 μέρες έχουν τα vaio). Αν θες οπωσδήποτε Blu-ray και Multimedia, τα Vaio είναι καλή περίπτωση αν και λάβε υπόψη σου ότι τα νέα Vaio που θα βγούν θα έχουν όλα 2 χρόνια εγγύηση σε αντίθεση με τα τωρινά που έχουν 1 (επέκταση εγγύησης διατίθεται)... Αν δεν θες να περιμένεις, θα σου πρότεινα το VGN-FZ38M http://vaio.sony.gr/view/ShowProduc...38M&site=voe_el_GR_cons&category=VN+FZ+Series
To συγκεκριμένο ΔΕΝ γράφει Blu-ray, μόνο παίζει. Εξάλλου μελοντικά μπορείς να αγοράσεις και ένα εξωτερικό recorder που θα είναι και πολύ φτηνότερο και με ανώτερες αντοχές από ένα slim drive φορητού.

Reaction score
50
Αν και η toshiba πάσχει από Service. Εταιρία που διαθέτει πολύ καλό Service είναι η HP...
Εεε... θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Η Toshiba έχει πάρα πολύ καλό service ενώ για την HP δεν ξέρω ιδαίτερα.

Πάντως αν δε μετακινείς συνεχώς το laptop, εγώ είμαι υπέρ της 17άρας οθόνης. Όπως και να το κάνουμε είναι πιο χορταστική!

Reaction score
7
Εεε... θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο. Η Toshiba έχει πάρα πολύ καλό service ενώ για την HP δεν ξέρω ιδαίτερα.

Πάντως αν δε μετακινείς συνεχώς το laptop, εγώ είμαι υπέρ της 17άρας οθόνης. Όπως και να το κάνουμε είναι πιο χορταστική!
Σε καινούριο φορητό Toshiba που ήταν προβληματική η θύρα Firewire (δηλαδή DOA) η εταιρία δεν έκανε με τίποτα αντικατάσταση παρά το στείλαμε για Service και γύρισε πίσω μετά απο 1 εβδομάδα με γρατσουνιές και χωρίς τα καπάκια των PCMCIA/Express Card. Για να τα στείλουν πέρασαν άλλες τρεις μέρες και ο πελάτης είχε φρικάρει. Και δεν είναι μοναδικό περιστατικό που μου έχει τύχει με Toshiba. HP έχω συναντήσει περισσότερες βλάβες αλλά το Service ήταν υποδειγματικό. Όσο για το μέγεθος της οθόνης, εξαρτάται για τη δουλειά που το θέλει κανείς...από τη στιγμή που ο Diabolical θα το συνδέει σε προβολέα όπως αναφέρει πιο πάνω, η 17άρα οθόνη είναι υπερβολή και καθιστά το "φορητό" δύσχρηστο.

Reaction score
2
Για το service της toshiba... Αυτο που λες εγινε πολυ προσφατα, σχετικα προσφατα η αρκετα παλια?

Reaction score
7
Για το service της toshiba... Αυτο που λες εγινε πολυ προσφατα, σχετικα προσφατα η αρκετα παλια?
Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε περίπου πριν ένα χρόνο και μάλιστα ο πελάτης μας είχε ανοίξει και θέμα στο Insomnia...αν θες ακριβώς την ημερομηνία μπορώ να σου την πώ από μεθαύριο που θα πάω ξανά στη δουλειά....αλλά γιατί ρωτάς, ο αντιπρόσωπος είναι ακόμα ο ίδιος απ'ότι ξέρω (Ideal)

Reaction score
7
Επίσης με λίγα παραπάνω μπορείς να πάρεις αυτό http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1059440 .
Βασικά δεν είναι λίγα παραπάνω...και στην τιμή αυτή θα μπορούσε να είχε δίσκο στις 5400 στροφές... Με το δίσκο αυτό θα ψιλοσέρνεται. Τα παράπάνω που δίνει είναι BD-R (προσωπικά δεν θα αγόραζα ακόμα Recorder και ειδικά σε Slim εκδοχή), καλύτερη κάρτα γραφικών (που το Gaming δεν είναι το κύριο ζητούμενο στην περίπτωση του μιχάλη) και ελαφρώς πιο γρήγορο επεξεργαστή που από μόνος του δεν είναι ικανός να αντισταθμίσει τον αργό δίσκο που έχει.

Reaction score
2
Θεωρώ υπερβολή την αγορά ενός τέτοιου laptop.

Ιδανική λύση είναι να επενδύσεις λίγα ακόμα χρήματα για να στήσεις ένα htpc και παράλληλα να αγοράσεις ένα μέτριο laptop.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale