Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Reaction score
59

Σκηνοθεσία: Frank Darabont
Σενάριο: Frank Darabont (screenplay), Stephen King (novel)
Ηθοποιοί: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden, Andre Braugher, Toby Jones
Παραγωγοί: Frank Darabont,Liz Glotzer
Χώρα Παραγωγής: U.S.A.
Είδος: Θρίλερ / Τρόμου
Κινηματογραφική Πρεμιέρα: 13-12-2007

Από τον Φρανκ Ντάραμποντ και τον Στίβεν Κινγκ έρχεται η θρυλική ιστορία τρόμου όπου το λεπτό στρώμα του πολιτισμού εξαφανίζεται, οι μάσκες πέφτουν και ο πραγματικός τρόμος αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας.

Ο Ντέιβιντ Ντρέιτον και ο γιος του Μπίλι είναι ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα τρομοκρατημένων κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στο τοπικό super market από μια παράξενη ομίχλη.

Ο Ντέιβιντ είναι ο πρώτος που αντιλαμβάνεται πως κάτι παραμονεύει στην ομίχλη...ανατριχιαστικά και θανατηφόρα πλάσματα από έναν άλλο κόσμο.

Η επιβίωση εξαρτάται από την συνεργασία των κατοίκων.

Κατά πόσο όμως αυτή είναι δυνατή δεδομένης της ανθρώπινης φύσης;

TRAILER http://www.imdb.com/title/tt0884328/trailers-me60516092

OFFICIAL WEB SITE http://www.themist-movie.com/

To finale ειδικα ειναι ολα τα λεφτα !!! Μην την χασετε !!!!

Reaction score
59
Μια καθηλωτική ιστορία τρόμου με άφθονη δράση και μυστήριο!

Τρόμου

Διάρκεια: 127'
Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ
Σενάριο: Φρανκ Ντάραμποντ βασισμένο σε νουβέλα του Στίβεν Κινγκ
Ηθοποιοί : Τόμας Τζέιν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Ουίλιαμ Σάντλερ, Λόρι Χόλντεν

Υπόθεση

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Φρανκ Ντάραμποντ ("The Majestic", "Το Πράσινο Μίλι", "Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ") συνεργάζεται εκ νέου με τον master του τρόμου Στίβεν Κινγκ και μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το "The Mist", ένα διήγημα του συγγραφέα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο του "Skeleton Crew" του 1985.

Μια καθηλωτική ιστορία τρόμου με άφθονη δράση και μυστήριο!

Ύστερα από μια σφοδρή καταιγίδα, ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Ντρέιτον και οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης θα έρθουν αντιμέτωποι με μια άγρια επίθεση πλασμάτων που τριγυρνούν προς αναζήτηση της λείας τους εν μέσω πυκνής ομίχλης!

Οι φήμες που ακούγονται στην περιοχή σχετικά με την εμφάνιση των πλασμάτων κάνουν λόγο για ένα πείραμα που διεξάγεται σε μια γειτονική στρατιωτική βάση.

Έχοντας βρει καταφύγιο σε ένα τοπικό σούπερ-μάρκετ, ο Ντρέιτον και οι υπόλοιποι κάτοικοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό που... δεν μπορούν ούτε καν να δουν!

Η μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ. Οι κριτικές λένε πως δεν είναι άλλη μια ταινία τρόμου, αλλά μία εξαιρετική ταινία τρόμου.

Reaction score
59
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

Μπαίνεις να δεις αυτή την κινηματογραφική μεταχείριση στην προ 27ετίας νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προβλέποντας μία ακόμη ρουτινιάρικη διασκευή. Εγκαταλείπεις την αίθουσα αποσβολωμένος.

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι ένα από τα πιο πεσιμιστικά φιλμ, τελευταία, φέρει την υπογραφή του ίδιου ανθρώπου που πριν έξι χρόνια γλιστρούσε καλλιτεχνικά στο ουμανιστικό σιρόπι της προηγούμενης ταινίας του, «Κινηματογράφος Ματζέστικ».

Νιώθοντας ενδεχομένως ο ίδιος την ανάγκη να σβήσει από επάνω του τη σκιά ενός τέτοιου ολισθήματος καριέρας, ο Ντάραμποντ επιστρέφει στη λογοτεχνική πηγή που γέννησε τις δυο πιο πετυχημένες του ταινίες («Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» και «Το Πράσινο Μίλι»), επιδεικνύοντας παράλληλα αξιέπαινο θάρρος στο να χειρίζεται ένα ιδιαιτέρως σκοτεινό υλικό.

Βουτώντας τη νουβέλα του Κινγκ σε έναν ατέρμονο κυνισμό και μια σκληρότητα που δεν βρίσκονταν εξαρχής στις σελίδες, ο Ντάραμποντ απομακρύνει την ταινία από τα ρηχά νερά του mainstream τρόμου για να τη μετατρέψει σε μια αργή καταβύθιση στην απελπισία.

Εξαιρώντας κάποιες ηχηρές σχηματικότητες, η «Ομίχλη» αιφνιδιάζει ευχάριστα όταν πλάθει μία άκρως ανησυχητική μικρογραφία της μοντέρνας Αμερικής ή χρησιμοποιεί το στοιχείο του υπερφυσικού ως καταλύτη για να αναζητήσει τον πραγματικό φόβο στην πιο κτηνώδη πτυχή της ανθρώπινης φύσης.

Εξορκίζοντας κάθε εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ανθρωπότητας να πράττει το καλό, ο Ντάραμποντ παίρνει εξαιρετικό ρίσκο όταν κορυφώνει τα πάντα σε ένα αξέχαστο τελευταίο ημίωρο, πρωτόγνωρης απελπισίας για αμερικανική στουντιακή δημιουργία. Είναι ένα φινάλε προορισμένο να σοκάρει περισσότερο από κάθε τρομολάγνο εφέ στον κόσμο.

Reaction score
10
Μιλαμε για μεγαλη πατατα. Ηθοποιοι για κλαματα, σεναριο το ιδιο. Τσαμπα οι δυο ωρες.

VG

Reaction score
0
Δυο ωρες μεσα σε ενα καταστημα,απαιτουν πολλα καντάρια ταλέντου για να βγει καλο το εργο.Θα το δω συντομα αλλα δεν περιμενω πολλα.

Reaction score
62
Μιλαμε για μεγαλη πατατα. Ηθοποιοι για κλαματα, σεναριο το ιδιο. Τσαμπα οι δυο ωρες.
Εγώ έχω καταλάβει πως ό,τι βγάζουν καλό οι κριτικοί, είναι πατάτα στην πράξη και το αντίθετο!!!:cool_11:
Δεν την έχω δεί την ταινία, αλλά το τρέιλέρ της μου κίνησε την περιέργεια...
DVD ή Σινεμά....DVD ή Σινεμά....

Reaction score
6
Απάντηση: Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Δεν υπαρχει εως τωρα ταινια του Darabont που να μην μου εχει αρέσει.
Επισης η συνεργασία του με τον Stephen King εως τωρα ειχε θετικα αποτελεσματα.

Αν και δεν είμαι φιλος των ταινιων τρομου αυτή θα την δω.

Reaction score
383
εκπληκτικο ...

το διδυμο Darabout King στα μεγαλεια του

πρωτη φορα βλεπω ταινια τρομου με πολιτικα

και οικολογικα μυνηματα

ισως πολλοι δεν τα πιασανε ....

συμφωνω απολυτα με την κριτικη του περιοδικου ΄΄Σινεμα

.

Reaction score
0
Συμφωνώ και εγώ με τον φίλο stellio για τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η ταινία ,αλλά αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση ,πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Αμερικανικη ταινία ,ήταν το σκληρό φινάλε της

Reaction score
10
Ρε παιδια οκ τα μηνυματα αλλα όταν βλεπεις τους ηθοποιους και σου ερχεται να γελασεις εκει που πρεπει να φοβηθεις για τι ταινια μιλαμε?

Reaction score
4.000
Εγώ δεν την βρήκα κακή.

Όμως, το τέλος το πρόβλεψα και ο ήρωας άκουσε διάφορα...σχόλια από μας... :cool_11:

Reaction score
59
Η Ομίχλη -- The Mist (2007)

[IMGl]http://www.odeon.gr/MEDIA/MediaRepository/15400194/the_mist_rental.png[/IMGl]

Από τον Φρανκ Ντάραμποντ και τον Στίβεν Κινγκ έρχεται η θρυλική ιστορία τρόμου όπου το λεπτό στρώμα του πολιτισμού εξαφανίζεται, οι μάσκες πέφτουν και ο πραγματικός τρόμος αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας.

Ο Ντέιβιντ Ντρέιτον και ο γιος του Μπίλι είναι ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα τρομοκρατημένων κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στο τοπικό super market από μια παράξενη ομίχλη.

Ο Ντέιβιντ είναι ο πρώτος που αντιλαμβάνεται πως κάτι παραμονεύει στην ομίχλη ...ανατριχιαστικά και θανατηφόρα πλάσματα από έναν άλλο κόσμο. Η επιβίωση εξαρτάται από την συνεργασία των κατοίκων. Κατά πόσο όμως αυτή είναι δυνατή δεδομένης της ανθρώπινης φύσης;

Κυκλοφορει 5/5/2008 απο την ODEON

Reaction score
1.213
Re: Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Mας τα εχουν πει και αλλοι παλιοτερα..και εχω την εντυπωση οτι μαλλον δεν θα ξεπεραστουν ουτε τωρα..:137:

Attachments

Reaction score
59

Aλλη ταινια ειναι αυτη που λες μελετη !!!

Εντελως αλλη !!

Reaction score
1.213

Aλλη ταινια ειναι αυτη που λες μελετη !!!

Εντελως αλλη !!
Καλα μη βαρας ...:138:

Συνηθως θυμαμαι μεχρι και τις σκηνες απο τις ταινιες , αλλα αυτην για ενα ανεξηγητο λογο :)137:) ετυχε να την δω μονο μια φορα..πριν πολλαααααα χρονια !!

Ο Καρπεντερ εγραφε ομως !! :606:

Για να δουμε και το mist ... :144:

Reaction score
6
Απάντηση: Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Μεγαλη απογοήτευση…
Δεν περίμενα από ταινια του Ντάραμποντ να εκνευριστώ τοσο πολύ.
Εντάξει , μπορει η ιστορια να μας θυμιζει Fog ,αλλα σκέφτηκα πως ο συνδιασμος Φρανκ Ντάραμποντ - Στίβεν Κινγκ που στο παρελθον μας εχει προσφέρει εξαιρετικες δουλειές ( βλεπε Τελευταία Εξοδος , Πράσινο Μίλι ) θα μας προσέφερε ένα εξίσου ενδιαφερον αποτέλεσμα …
Αμ δε…
Σπανια τσατίζομαι τοσο πολύ με την καφρίλα των πρωταγωνιστών που βέβαια την δικαιολογω εν μερη καθως αλλιως δε θα υπηρχαν οι αφορμες για να δουμε δραση και να προχωρήσει η ταινια.
Να προχωρήσει αλλα που να παει;;
Έχουμε μια από τα ιδια σε μια χιλιοειπωμένη ιδεα και με ένα τελος τοσο εκνευριστικά αναμενόμενο οσο ηταν η υπόλοιπη ταινια…
Τι κριμα…
Στο είδος της 5/10

Reaction score
10

Και μενα μου φανηκε μεγαλη πατατα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εγω δεν θα πω την γνωμη μου διοτι μαλλον ειναι αντιθετη απο