Motoracer και 3d ιστορίες

Reaction score
19
Με έπιασε απόψε και θέλησα να φορτώσω κανένα παιχνιδάκι στο laptop με την (άθλια) κάρτα γραφικών X3100. Μιας και οι επιλογές μου είναι περιορισμένες είπα να ψάξω για κανένα από εκείνα τα παιχνίδια που έπαιζα παλιά και κολλούσα με τις ώρες... Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το moto racer! Σε λιγάκι τελειώνει το download απ'το torrent και θα μάθω αν μπορεί να τρέξει σε XP (σιγά μην τρέξει :116:)

Πέραν τούτου όμως, το Motoracer ήταν το πρώτο παιχνίδι που είδαν τα μάτια μου να τρέχει κάτω από 3d acceleration... Μου είχαν κάνει δώρο την Riva128 τότε μαζί με αυτό το παιχνίδι που συνοδευόταν από εκείνη την περίεργη ένδειξη "supports 3d accelaration". Το τί είδαν τα ματάκια μου δεν περιγραφόταν. Δεν ήταν τόσο το 3d που ήταν εντυπωσιακό αλλά κυρίως εκείνη η smooth κίνηση και ροή του παιχνιδιού που δεν μπορούσες να πατήσεις Exit. Βέβαια μια βδομάδα μετά την πήγα πίσω την κάρτα και στη θέση της πήρα την Diamond Monster 3D (Voodoo 1 δηλαδή) που μου σφύριξαν ότι ήταν πολύ καλύτερη... :137:

Επαγγελματίας gamer δεν έγινα, να πω την αλήθεια, σαν κάτι άλλους :138: Αλλά όποτε βρω χρόνο δεν θα πω όχι...
Ποιά ήταν η δική σας πρώτη 3D accelerated εμπειρία; :144:

Reaction score
5
Τι είπες τώρα... 1997 ήταν και έπαιζα φανατικά Need for Speed 2 και το πρώτο (και κλασσικό) Resident Evil στο PC. Μάλιστα για το δεύτερο είχα αγοράσει και το Sidewinder Gamepad της Microsoft!

Και τα δύο υποστήριζαν Voodoo. Οπότε η αγορά μίας Monster με Voodoo Chipset ήταν μονόδρομος. Πωπώ τι είχα πάθει τότε... Αλλαξαν τα πάντα στην οθόνη μου!!!

ΥΓ : Καλά σου σφύριξαν. Voodoo >>> Direct3D :116:

Reaction score
4
καν γιου εξπλέιν δις του μι πλιζ; Amiga 500 ;;
Το πρωτο μηχανημα που ειχε βαρβατιλα 3d acceleration.
Ειχε ενα παιχνιδι φορμουλα που πηγαινε 400 το κοντερ και σε επιανε τρομος γιατι εβλεπες στην οθονη πραγματικα να πιανεις 400.

(Εδω μιλαμε μονο για pc ? )

Reaction score
5
(Εδω μιλαμε μονο για pc ? )
όχι όχι. απλά δεν γνώριζα ότι η Amiga 500 είχε 3d hardware acceleration και μου έκανε εντύπωση. μην βαράς ρε μάστορα :138:

Reaction score
19
Amiga 500 είχα κι εγώ, είχα και δεύτερο disk drive και ανταλλάζαμε παιχνίδια με ένα φίλο στη γειτονιά με το xcopy :138:

Πράγματι η Amigούλα ήταν ο ορισμός του multimedia εργαλείου, άπιαστο... Θυμάμαι που είχα μετατρέψει το σαλόνι σε πεδίο μάχης, με τους καναπέδες για οχυρά και καταφύγια και κρυμμένοι από πίσω με ένα φίλο παίζαμε Operation Thunderbolt :602:

:617: :617: :139:

Reaction score
786
H Amiga ειναι το κορυφαιο μηχανημα απο καταβολης δυαδικου συστηματος, αλλα 3D γραφικα δεν ειχε...

Η πρωτη μου 3D εμπειρια ηταν το Need For Speed I και το Fifa 96. Τα δυο αυτα παιχνιδια ηταν η gaming αφορμη για να πουλησω την Amiga 1200 μου και να ενδωσω στα PC...

Ειχα παρει θυμαμαι και μια προσθετη καρτα 3DFX που συνδεοταν εξωτερικα (!) με την κανονικη καρτα γραφικων, ενω οσα παιχνιδια την υποστηριζαν ειχαν ενα μικρο αλλα "ψαρωτικο" intro με το λογοτυπο της 3DFX πριν ξεκινησουν.

Reaction score
5
Ειχα παρει θυμαμαι και μια προσθετη καρτα 3DFX που συνδεοταν εξωτερικα (!) με την κανονικη καρτα γραφικων, ενω οσα παιχνιδια την υποστηριζαν ειχαν ενα μικρο αλλα "ψαρωτικο" intro με το λογοτυπο της 3DFX πριν ξεκινησουν.
Άει γεια σου. Αυτή είχα κι εγώ. Αλλά το Need For Speed 1 (ακόμα και το special edition Που βγήκε μετά) δεν νομιζω οτι υποστήριζαν 3Dfx. Το NFS2 είχε pure 3Dfx Support. Από το τρία και μετά (αν δεν κανω λάθος) το γυρίσαμε όλοι στο Direct3D...

Reaction score
19
ενω οσα παιχνιδια την υποστηριζαν ειχαν ενα μικρο αλλα "ψαρωτικο" intro με το λογοτυπο της 3DFX πριν ξεκινησουν.
[youtube]QY-LrdhHylU[/youtube]

:107:

Reaction score
19
Ειχα παρει θυμαμαι και μια προσθετη καρτα 3DFX που συνδεοταν εξωτερικα (!) με την κανονικη καρτα γραφικων

Όλες οι πρώτες κάρτες της 3dfx ήταν ξεχωριστές και συνόδευαν την κύρια κάρτα με εξωτερική σύνδεση! Έπειτα, όταν έβγαλε τις voodoo2, η Creative νομίζω ήταν η πρώτη που πλάσαρε την πρώτη ενιαία υλοποίηση με την Creatibe 3D Blaster Banshee χωρίς όμως να φτάνει τις ξεχωριστές υλοποιήσεις σε απόδοση.

Επίσης οι voodoo2 έδειξαν και το δρόμο του SLI.

Reaction score
0
Τι είπες τώρα... 1997 ήταν και έπαιζα φανατικά Need for Speed 2 και το πρώτο (και κλασσικό) Resident Evil στο PC. Μάλιστα για το δεύτερο είχα αγοράσει και το Sidewinder Gamepad της Microsoft!

Και τα δύο υποστήριζαν Voodoo. Οπότε η αγορά μίας Monster με Voodoo Chipset ήταν μονόδρομος. Πωπώ τι είχα πάθει τότε... Αλλαξαν τα πάντα στην οθόνη μου!!!

ΥΓ : Καλά σου σφύριξαν. Voodoo >>> Direct3D :116:
Εγώ είχα πάρει μια Diamondviper 330, όταν είδα σε φίλο την voodooκαι το quakeείχα μείνει με το στόμα ανοιχτό λολ

http://www.sunstorm.com/tech/ft-001re.gif

http://www.sunstorm.com/tech/ft-001ra.jpg

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.101
Σας πατάω όλους κάτω. Επαιζα Pinball και GP σε Amiga 1500, πριν πάω σε pc (με voodoo φυσικά).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.315
Members
38.540
Νεότερο μέλος
nchoulio