προβλημα με infocus 5700

Reaction score
0
Γεια σας και απο εμενα...ειμαι νεος στο χωρο αυτο..και συγχαρητηρια στα παιδια που εχουν φτοιαξει το site αυτο.. ειναι καταπληκτικο ειλικρινα....:105: μαθαινεις τοσα πραγματα που ουτε στα ποιο τρελα σου ονειρα δεν θα μαθαινες.....τωρα σχετικα με το προβλημα..εδω και λιγο καιρο..ο infocus μου..οταν παιζει γεμιζει ανα τακτα χρονικα διαστηματα την οθονη μου με παραλληλες ασπρες η μωβ γραμμες (ολη η οθονη απο ακρη σε ακρη) και αυτο θα κραταει η για ενα λεπτο η για 10 λεπτα...μετα παιζει κανονικα και μετα ξανα τα ιδια...εννοειται οτι ταινια ετσι δεν μπορεις να δεις..στην αρχη νομιζα οτι το προβλημα το ειχε το dvd (γιατι μου ειχε χαλασει στο παρελθον...και οταν το εσβηνα εξαφανιζοντουσαν και απο την οθονη και οι γραμμες ) αγορασα καινουργιο νομιζοντας οτι το προβλημα μου θα εχει ληθει..αλλα......:101:..σημειωτεον οτι ουτε 240 ωρες εχει παιξει..pleace help....:114:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δημητρη, γεια σου και καλως ορισες και απο εμας!
Θα μας βοηθουσε, πιστευω, ενα screenshot του προβληματος.
Θα ηθελα επισης να σε ρωτησω:
1)Παρατηρεις το προβλημα με καθε πηγη και εισοδο?
Π.Χ. Μας ειπες οτι εχεις συνδεδεμενο DVD.
Τι αλλο εχεις συνδεσει?
Σε ποια εισοδο ειναι συνδεδεμενο το DVD και σε τι οι υπολοιπες
πηγες(εαν υπαρχουν)?
2)Οι γραμμες που βλεπεις κινουνται η ειναι εντελως ακινητες?
Προσπαθησε να κοιταξεις απο κοντα για να δεις εαν υπαρχει
κινηση.

Τα ξαναλεμε!

Reaction score
0
Δημητρη, γεια σου και καλως ορισες και απο εμας!
Θα μας βοηθουσε, πιστευω, ενα screenshot του προβληματος.
Θα ηθελα επισης να σε ρωτησω:
1)Παρατηρεις το προβλημα με καθε πηγη και εισοδο?
Π.Χ. Μας ειπες οτι εχεις συνδεδεμενο DVD.
Τι αλλο εχεις συνδεσει?
Σε ποια εισοδο ειναι συνδεδεμενο το DVD και σε τι οι υπολοιπες
πηγες(εαν υπαρχουν)?
2)Οι γραμμες που βλεπεις κινουνται η ειναι εντελως ακινητες?
Προσπαθησε να κοιταξεις απο κοντα για να δεις εαν υπαρχει
κινηση.

Τα ξαναλεμε!
λοιπον ευχαριστω καταρχην για την ανταποκρηση σας..θα προσπαθησω οσο το δυνατον ποιο καλυτερα να σας εξηγησω...α)λοιπον ειναι συνδεδεμενος με τον ενισχυτη της pioneer vsx-1014 kαι με το dvd της sony ns 955v (τωρα με τον pioneer dv-400v) ολες οι συνδεσεις ειναι με coaxial και component...β) τωρα οσο αφορα τις γραμμες : ειναι ακινητες και παραλληλες , γεμιζουν ολο το μηκος της οθονης και εμφανιζονται ειτε για sec...ειτε για 5-10 min....και εξαφανιζονται για αλλοτε καποια min και ξανα εμφανιζονται...γ) τον προβολεα τον εχω εδω και τρια χρονια...με 240 h. μονο παιξιμο...δ) οταν εσβηνα το dvd εξαφανιζοντουσαν μετα απο ενα λεπτο και οι γραμμες...για αυτο νομιζα οτι εφταιγε και το dvd.. και αγορασα μετα αλλο :110:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δημητρη, εκτος του DVD εχεις συνδεσει καποια αλλη πηγη
(οχι ενισχυτη) με αλλη εισοδο περαν της component?
Εαν οχι, θα σε παρακαλουσα πολυ να το κανεις για να δουμε
εαν και εκει υπαρχει προβλημα...

Reaction score
0
Δημητρη, εκτος του DVD εχεις συνδεσει καποια αλλη πηγη
(οχι ενισχυτη) με αλλη εισοδο περαν της component?
Εαν οχι, θα σε παρακαλουσα πολυ να το κανεις για να δουμε
εαν και εκει υπαρχει προβλημα...
οκ θα το κοιταξω και θα σου πω....thanks........:123:

Reaction score
0
οκ θα το κοιταξω και θα σου πω....thanks........:123:
λοπον το συνδεσα και με το video και δυστηχως τα ιδια παλι...:101: απλως πατρατηρησα τωρα οτι στην αρχη οι γραμμες καπως τρεμοπαιζουν και μετα γινονται σταθερες...και εναλλασονται σε ασπρες ...κιτρινες....μωβ.....για αλλοτε χρονικο διαστημα απο sec μεχρι min...εξαφανιζονται και ξανα εμφανιζονται..απο οτι καταλαβαινω δεν γλιτωνω το service...και τωρα αναρωτιεμαι αν θα αξιζει κατι τετοιο.....:104:

Reaction score
51
Απάντηση: προβλημα με infocus 5700

Δημήτρη κατ' αρχήν καλώς ήρθες!

Δεύτερον, δοκίμασε σε παρακαλώ και το εξής:
Όταν σου κάνει αυτό το φαινόμενο πάτησε το πλήκτρο source μέχρι να κάνει τον κύκλο του και επανέλθει στην θέση source που έπαιζε και πριν....
Πχ αν παίζεις με την source 3 (component) πάτησε επαναλαμβανόμενα μέχρι να κάνει έναν πλήρη κύκλο και επιστρέψεις στην source 3.

Παραμένει το πρόβλημα??

Τρίτον, έλεγξε αν έχει σκόνες στα πλευρικά ανεμιστηράκια και καλό είναι να τον κατεβάσεις και να τον ψιλοκαθαρίσεις....
Πινελάκια κλπ.....

Reaction score
51

Διάβασε βήμα βήμα αυτό

Είναι κείμενο που έχω γράψει για τον SP5700 όταν άλλαξα την λάμπα του και έχει και φωτογραφίες!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: προβλημα με infocus 5700

Διάβασε βήμα βήμα αυτό

Είναι κείμενο που έχω γράψει για τον SP5700 όταν άλλαξα την λάμπα του και έχει και φωτογραφίες!
λοιπον με το πληκτρο searce...δεν εγινε τιποτα ..απεναντιας οι γραμμες ποια ειναι μονιμες και δεν εξαφανιζονται οπως πριν...αμα τον κατεβασω και τον καθαρισω..οντως θα μου λυθει το προβλημα..η τσαμπα κοπος..? η' να το παω κατευθειαν για service ? και αν ναι θα αξιζει..τα λεφτα του..ακουω γνωμες και συμβουλες...η τον πεταω..και παω σε κανενα χρονο κατευθειαν για τον Ν83 που θα εχει πεσει και στα λεφτα του ?....help...:117:

Reaction score
51

Δημήτρη, πέρα από κάποια κούραση (κατέβασμα, καθάρισμα, ανέβασμα) δεν θα σου στοιχίσει σε χρήμα.
Από το να τον πετάξεις θεωρώ ότι αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια μόνος σου!

Αν δεν δεις βελτίωση υπάρχουν δύο λύσεις:
1. αντιπροσωπία για επισκευή (ακριβή φαντάζομαι) ή
2. αγοράζεις έναν οικονομικό 720p και βλέπεις στο μέλλον τι θα κάνεις!

Κάνε ένα τηλέφωνο στον Αιμίλιο στην αντιπροσωπία και περιέγραψέ του τι ακριβώς παρουσιάζει. Πιθανότατα να έχει ξαναδει τέτοιο πρόβλημα και να έχει και ένδειξη του κόστους.
Αν το κόστος είναι χαμηλό (πχ μέχρι 200-300€) και η λάμπα σου δεν έχει γράψει πολλές ώρες φτιάξ' τον.

Αν ξεπερνά τα 350€ η επισκευή και η λάμπα σου έχει παίξει 800+ ώρες, επέλεξε κάποιον οικονομικό 720p (κόστους γύρω στο χιλιάρικο) και απόλαυσέ τον για 2-3 χρόνια και πήγαινε μετά στον 1080.
Αν δεν καίγεσαι και μπορείς να περιμένεις ένα λογικό διάστημα (μέχρι τα Χριστούγεννα πχ) περιμένεις, χτυπάς έναν 1080 στα 1300€ περίπου κάπου στις γιορτές και όλα καλά!

Reaction score
0
thanks για τις συμβουλες..και εγω καπως ετσι το ειχα σκεφτει..απλα ηθελα και την δικια σας γνωμη...by the way το τηλ. και την διευθυνση της αντιπροσωπειας ττην ξερετε ? thanks εκ των προτερων...

Reaction score
51
Απάντηση: Re: προβλημα με infocus 5700

thanks για τις συμβουλες..και εγω καπως ετσι το ειχα σκεφτει..απλα ηθελα και την δικια σας γνωμη...by the way το τηλ. και την διευθυνση της αντιπροσωπειας ττην ξερετε ? thanks εκ των προτερων...

Τηλεφώνησε στο 210 98 95 000
και ζήτα τον Αιμίλιο!

Αντιπροσωπία:
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΒΕΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε
Διεύθυνση : ΚΥΘΗΡΩΝ 12 ΑΛΙΜΟΣ Τ.Κ.:17455

Reaction score
51
Απάντηση: Re: προβλημα με infocus 5700

παντως η λαμπα δεν μου εχει γραψει και πολλες ωρες...241

Αν τελικά δεν τον φτιάξεις, πιθανότατα να με ενδιαφέρει η λάμπα σου! :107:
Στείλε μου πμ!

Reaction score
0
τελικα το προβλημα λυθηκε με 280 ευροπουλα.....δεν μου ειπαν τι εφταιγε..αλλα τωρα συνδεδεμενος και με τον pioneer η εικονα ειναι τελεια η' λετε να μου φαινετε ? σημειωτεων το pioneer εχει upscaling....η' μου καναν καμια αναβαθμιση απο την ιδια την εταιρεια ?.....παντως η εικονα ειναι το κατι αλλο...ακουω τις γνωμες σας..............

Reaction score
51

Δημήτρη καλησπέρα.
Πέρα από το ότι σου εύχομαι να τον χαρείς όσο μπορείς περισσότερο, θα ήθελα να σου προτείνω να τους πιέσεις να σου εξηγήσουν τι έφταιγε.
Δεν κατάλαβα....
Τσιμπήσανε τα σχεδόν 300€ και εξήγηση καμία?
Και γιατί πχ δεν έκανε η επισκευή 50€?
Είναι υποχρεωμένοι να σου εξηγήσουν τι άλλαξαν / διόρθωσαν και βεβαίως πόσο πλήρωσες για εργατώρες και πόσα για ανταλλακτικά....

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.139

Συμφωνώ απόλυτα.
Και απορώ πως δέχτηκες έτσι απλά να πληρώσεις ένα τέτοιο ποσό, διόλου ευκαταφρόνητο, χωρίς να απαιτήσεις εξηγήσεις.
Κι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να σου εξηγήσουν το κόστος επισκευής.
Δεν είναι μικρό ποσό για έναν προβολέα 5ετίας.

Reaction score
164
Φίλε μου, την επισκευή την βρίσκω λάθος επιλογή. Με 100-150€ παραπάνω θα μπορούσες να βρεις έναν μεταχειρισμένο προβολέα, πάρα πολύ καλύτερο από τον 5700...

Τουλάχιστον ζήτησε εξηγήσεις. Τιμολόγιο δεν σου έδωσαν; Απόδειξη επισκευής; Κάτι, τέλος πάντων;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn