Age of Conan - First Look (PC, mmorpg)

Reaction score
5

Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα όσο θα ήθελα για να γράψω αυτά που πρέπει. Έπαιξα 3-4 ωρίτσες μόνο σήμερα ώστε να πάρω μια πρώτη γεύση για το τι έχουμε να κάνουμε εδώ. Άλλωστε για να γράψεις για ένα online rpg πρέπει να γράψεις ώρες. Πολλές πολλές ώρες.

Είναι περιττό να σας πω το τι έγινε με την έναρξη του παιχνιδιου! Το DAoC (ένα mmorpg που παίζω αυτή την περίοδο ερήμωσε) και φαντάζομαι το ίδιο θα συνέβει και σε άλλα παιχνίδια λίγο-πολύ. Οι servers του AoC (Age of Conan) γέμισαν σε μηδέν χρόνο με αποτέλεσμα η εταιρία να ανοίξει εκτάκτως 2 επιπλέον servers για να ικανοποιήσει την ζήτηση!

Να πούμε επίσης ότι πρέπει να έχετε ένα καλό μηχανημα αν θέλετε να παίξετε σε full ανάλυση. Με τα γραφικά στο medium το δικό μου (Ε6850, 9800GTX, 4GB DDR2, 1680x1050) είχε ένα framerate από 35 έως 60 maximum. Όταν τα έβαλα όλα στο full; Ας το ξεχάσουμε καλύτερα γιατί πονάει το θέμα...

Attachments

Reaction score
5
Η ιστορία έχει ως εξής. Ξυπνάτε σε μία παραλία. Εχετε επιβιώσει από ένα ναυάγιο ενός πλοίου που μετέφερε σκλάβους, μεταξύ των οποίων και η αφεντιά σας :138:. Εκεί θα βρείτε κάποιους ανθρώπους που θα σας εξηγήσουν πως θα μπορέσετε να μπείτε στην κοντινότερη πόλη, την Tortage, ώπου θα λάβετε και τις πρώτες σας αποστολές (quests).

Θα σας πάρει καμια ωρίτσα το πολύ, να καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις αλυσίδες από τα χέρια σας και να μπείτε στην πόλη ώπου θα βρείτε και τα αναγκαία. Trainers, Merchants, mailing system, κατι-σαν Auction House κλπ κλπ.

Να πούμε δυο λόγια, σε αυτό το σημείο, για το σύστημα των quests του παιχνιδιού. Ομολογώ ότι δεν το έχω ξαναδεί σε άλλο παιχνίδι και η αλήθεια είναι οτι μου κακοφάνηκε, ελαφρώς. Υπάρχουν διάφορα είδη quests όπως και σε όλα τα παιχνίδια τέτοιου τύπου άλλωστε. Φυσικά εννούμε τα Group Quests ή τα Solo Quests ή ότι άλλο είδος εμφανιστεί αργότερα.
Μερικά από τα Solo Quests λοιπόν (Quests που δεν χρειάζεσται group ή πρέπει να τα κάνετε μονος/μονη σας) σας μεταφέρουν σε μία non-online εκδοχή το παιχνιδιού! Ναι ναι! Καλά διαβάσατε!

Για παράδειγμα, όταν θα συνέλθει ο χαρακτήρας σας από το ναυάγιο, μην αρχίστε να αναρωτιέστε γιατί δεν βλέπετε κανέναν τριγύρω! Ακόμα και αργότερα, αφού μπείτε στην πόλη και δείτε τον κόσμο, υπάρχουν quests που θα σας μεταφέρουν στην single player εκδοχή και δεν θα βλέπετε κανέναν! Τώρα αυτό ειναι Instancing; Μην χε... :145::125:

Ευτυχώς που τα quests (τουλάχιστον όσα έκανα εγώ) που πρέπει να γινουν σε single-player mode δεν είναι τόσο δύσκολα.

Reaction score
5
~ Γραφικά - Ήχος ~

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι από άλλο πλανήτη. Από αυτά που έχω δει μέχρι σήμερα, τα ξεπερνάει όλα και με διαφορά. Το Lord of the rings online δυσκολεύεται να σταθεί πίσω του και το WoW θα θεωρηθεί απαρχαιομένο μπροστά στην ανάλυση και την λεπτομέρια που είδαν τα ματάκια μου. Αρχίστε να σκέφτεστε νέα κάρτα γραφικών, εν ολίγοις, αν θέλετε να παίξετε!

Για τον ήχο δεν μπορώ να γράψω και πολλά. Στον υπολογιστή μου χρησιμοποιώ στερεοφωνικά ηχεία, χωρίς καν subwoofer, συνεπώς...

Πάντως καλός μου φάνηκε :138:

Κάντε κλικ στην εικόνα παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοώ. Δυστυχώς η πλατφόρμα δεν με αφηνει να ανεβάσω 1680χ1050 αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πιάσετε το νόημα
:126:

Attachments

Reaction score
5
mmorpg lesson 101
The Basics : Φτιαχνουμε χαρακτήρα

Γιατί χωρίς αυτόν δεν παίζει :138: Οι παρακάτω επιλογές είναι στην διάθεσή μας για να διαλέξουμε αυτό που θέλουμε

Σε γενικές γραμμές οι 3 λαοί έχουν πάνω κάτω τις ίδιες κλάσεις με ελάχιστες διαφορές. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι οτι οι Styrgian δεν μπορούν να γινουν Soldiers (καθαρή meelee class δηλαδή) ενώ οι Aquilonians δεν μπορούν να γινουν Mages.
Οι Cimmerian από την άλλη, τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Tip : Ο Conan είναι με τους Aquilonians :145:

Εννοείτε πως ήταν αδύνατο σε μία μέρα να μελετήσω όλα τα classes και να γράψω εδώ. Κάτι τέτοιο θα έπαιρνε μήνες άλλωστε :122: Ο Priest πάντως παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Αφού διαλέξουμε λοιπόν race, class και όνομα περνάμε στην εμφάνιση. Άλλο χάος εδώ. Προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό και να μην πατήσετε το κουμπί που γράφει "Advanced" στην εμφάνιση. Φτιάχτε τα βασικά και τέλος. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, για τις γυναίκες-χαρακτήρες μπορείς να ρυθμίσεις μέχρι και το μέγεθος του στήθους :111:

Attachments

Reaction score
5
Ντου και ξύλο...

No-target combat system :137:

Ναι. Πιο ρεαλιστικό από τα μέχρι στιγμής SelectTarget-Stick-Macro κλπ. Οι επιθέσεις (meelee) είναι ελευθερες σχεδον. Δηλαδή απλά επιλέγεις προς πια κατευθηνση θα επιτεθείς. Για να καταλάβετε ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα :

Αυτό είναι ένα δειγμα από τις ικανότητες του χαρακτήρα. Αστείο ε; Καθόλου. Οι εχθροί δεν ειναι πάντα ένας! Και πάνω απ'όλα με ένα δυνατό χτύπημα ο ένας απο τους αντιπάλους που έχετε τριγύρω σας και σας βαράει μπορεί να εκτιναχθεί λίγο πίσω και ελαφρώς αναισθητος!!!

Καλά μέχρι εδώ; Μια χαρά... Προσοχή όμως γιατί γύρω σας μπορεί να είναι συμπαίχτες σας που μπορεί να φανε καμια αδέσποτη. Και αυτό ΔΕΝ θεωρείτε PvP :111: Απλά πάνω στην μάχη, έριξες μια σε κάποιον από το group σου... Πφφφ... σιγά το πράγμα :142: Είσαι ο healer και έρχεται ενα κτήνος γεμάτο μυς και καθόλου μυαλό και σου ρίχνει μία στην κεφάλα... Ε πως θα κάνεις heals μετά; ΟΕΟ!

Attachments

Reaction score
1
Απάντηση: Age of Conan - First Look (PC, mmorpg)

Λες να κολλήσω;

Το μηχανάκι μου είναι 4600+ , 2GB , 2900XT , 1440x900 , θα μπορέσω να παίξω έστω medium ;

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Age of Conan - First Look (PC, mmorpg)

Λες να κολλήσω;

Το μηχανάκι μου είναι 4600+ , 2GB , 2900XT , 1440x900 , θα μπορέσω να παίξω έστω medium ;
Ναι, θα μπορέσεις. Κι εγώ σε medium παίζω ουσιαστικά, με κάποια custom να τα έχω ανεβάσει. Κατι μεταξύ medium και high φαντάσου και παίζω με 60fps.

Reaction score
0
Για μένα, υπομονή μέχρι την Παρασκευή, αλλά ως τότε να βρούμε σε ποιο server θα παίξουμε και τι char θα κάνουμε. Αντε να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε :140:

Reaction score
5
Για μένα, υπομονή μέχρι την Παρασκευή, αλλά ως τότε να βρούμε σε ποιο server θα παίξουμε και τι char θα κάνουμε. Αντε να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε :140:

Στράτο εγώ είμαι σε PvE Server και πιο συγκεκριμένα στον Dagon. Πήγα εκεί γιατί εχω συμπαίχτες από το DAoC. Οποιος θέλει εκεί θα με βρει ^_^

Reaction score
0
Μάλιστα...ακούγεται ενδιαφέρον, αν και κάποια πράγματα που διάβασα με χαλάνε (όπως αυτό το offline 1player mode)...

Για να δούμε τι θα δούμε....
θα κάνουμε avsite guild ή μόνο ο regunas παίζει???

Κάτσε να τελειώσω με ότι εχω να γράψω και μετά τα λέμε :116:

To Funcom πάντως σταμάτησε να το πουλάει...

Ναι. Ο μόνος λόγος να το πάρεις από εκεί ειναι το headstart αλλά πλέον δεν έχει και πολύ νόημα. Απο Παρασκευή στα ράφια των καταστημάτων.

Θα κατέβω κέντρο το μεσημεράκι μάλλον και έλεγα να έπαιρνα το collector's από το πλαίσιο...

Να σου πω...δεν πιστεύω να έχει κάνει καμιά πατατιά η μικρομαλακή και να τρέχει μόνο σε παράθυρα σβίστα?>?

Reaction score
5
Μάλιστα...ακούγεται ενδιαφέρον, αν και κάποια πράγματα που διάβασα με χαλάνε (όπως αυτό το offline 1player mode)...
Κάτσε να τελειώσω με ότι εχω να γράψω και μετά τα λέμε :116:

To Funcom πάντως σταμάτησε να το πουλάει...
Ναι. Ο μόνος λόγος να το πάρεις από εκεί ειναι το headstart αλλά πλέον δεν έχει και πολύ νόημα. Απο Παρασκευή στα ράφια των καταστημάτων.

Να σου πω...δεν πιστεύω να έχει κάνει καμιά πατατιά η μικρομαλακή και να τρέχει μόνο σε παράθυρα σβίστα?>?
Τι να σου πω. Πάντως υποστήριξη για DX9 έχει το παιχνίδι :116:

Reaction score
5
Όπως σε όλα τα τελευταία και διάσημα mmorpgs τα Attributes του χαρακτήρα ανεβαίνουν αυτόματα. Δεν θα ξαναπω πόσο αντίθετος είμαι με αυτό το σύστημα. Μπορεί το άλλο (να διαλέγεις μονος σου str-dex κλπ) να είναι πιο δύσκολο αλλά είναι και πιο... RPG-ικό.

Το παράθυρο των Attributes :

Με χάλασε επίσης λίγο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο κλασσικός trainer. Τα skills τα παίρνεις όλα κατευθείαν με το που πάρει level. Ότι είναι για το level σου δηλαδή. Για παράδειγμα όταν ο Priest μου έφτασε Level 10, εμφανίστηκε από μόνο του στην μπάρα το Ressurection Spell :129:

Αυτό, από την μία, κάνει εύκολο το παιχνδί, αλλά από την άλλη δεν βοηθάει και ιδιαίτερα σε αυτό που έχω ξαναπει και παλιότερα. Στην διαφορά μεταξύ των χαρακτήρων. Δηλαδή 2 priest ίδιο level, ίδια items δεν εχουν και μεγάλες διαφορές εκτός από το πόσο καλός παίχτης κάθετε στο πληκτρολόγιο.

Βέβαια δεν είναι όλα έτσι. Υπάρχουν και trainable skills τα οποία θα δείτε στην εικόνα παρακάτω :

Σε κάθε level παιρνετε κάποιους πόντους τους οποίους μπορείτε να μοιράσετε μεταξύ κάποιων skills. Περιττό να σας πω οτι το Casting Concentration είναι must για casters/healers έτσι;;; :126:

Επίσης την εμφάνισή τους κάνουν, κι εδώ, τα Talents, μια ιδέα από το WoW κατά πάσα πιθανότητα. Θα με συγχωρέσετε που δεν μπορώ να πω περισσότερα γι'αυτά αλλά δυστυχώς ακόμα δεν ξέρω. Είναι πολύ νωρις :132:

Attachments

Reaction score
5
Ας ξεχάσουμε λίγο εδώ την γκρίνια για τα solo/multiplayer Quests. Είναι το πρώτο παιχνίδι που συναντώ και ο Quest Giver κάνει ολόκληρη κουβέντα μαζί σου! Και φυσικά όχι μονο σε text αλλά και σε voice!

Άλλα quests θα σας πάνε σε διαφορετικά objectives ανάλογα με τις απαντήσεις σας και άλλα θα πάνε στο ίδιο objective όπως και να προσπαθήσετε.

Παρακάτω ένα δείγμα :

Attachments

Reaction score
62
Με μια λιτή ανακοίνωση η Funcom ενημέρωσε το κοινό πως η έκδοση του Age of Conan: Hyborian Adventures, που θα είναι αρχικά διαθέσιμη, θα είναι αυτή που θα στηρίζεται αποκλειστικά στο Direct X9. Aργότερα θα υπάρξει μια αντίστοιχη που θα είναι συμβατή με το Direct X10, αλλά στις 23 Μάιου το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί μόνο την πρώτη. Η Funcom αναγνωρίζει πως οι επιπλέον δυνατότητες που παρέχονται είναι πάρα πολλές, αλλά έκρινε σκόπιμο η ομάδα να επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στη συγκεκριμένη έκδοση ούτως ώστε να την αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Εξάλλου, μιας και έχουμε να κάνουμε με ένα MMORPG, πρωταρχικός στόχος είναι το κοινό να μπορέσει να απολαύσει τον τίτλο στο σύνολό του και χωρίς τεχνικά προβλήματα, αν και ο οπτικός τομέας ήδη εντυπωσιάζει για τα δεδομένα της κατηγορίας. Όπως αναφέρθηκε, οι βελτιώσεις θα έρθουν αργότερα, αν και δεν διευκρινίσθηκε τι θα γίνει με αυτούς που θα προμηθευτούν την έκδοση Direct X9 και θα θελήσουν αργότερα να περάσουν στην αναβαθμισμένη.

Reaction score
5
Δημήτρη που είδες αυτή την ανακοίνωση; Στα Settings του δικού μου client μπορώ να επιλέξω μεταξύ DΧ9 ή DX10 γραφικών. Αυτή τη στιγμή η ρύθμιση ειναι στο DX10 και παίζει κανονικά!

Reaction score
62
Δημήτρη που είδες αυτή την ανακοίνωση; Στα Settings του δικού μου client μπορώ να επιλέξω μεταξύ DΧ9 ή DX10 γραφικών. Αυτή τη στιγμή η ρύθμιση ειναι στο DX10 και παίζει κανονικά!
www.gameover.gr

Reaction score
0
Το ότι το επιλέγεις και λέει DirectX 10 δεν σημάνει τίποτα.
H ιδία η Fancom ανακοίνωσε ότι το DirectX 10 θα ενσωματωθεί τον Αύγουστο στο παιχνίδι καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμο. Λέει επίσης ότι θα είναι φανερά καλύτερο από το 9. Δες εδώ: http://community.ageofconan.com/wsp...w&template=content&func_id=2489&table=CONTENT

Είχα αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την υιοθέτηση των Vista (x64) αλλά μάλλον πάνε και αυτά για Αύγουστο.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Age of Conan - First Look (PC, mmorpg)

Σε Vista φαντάζομαι το παίζεις;
Ναι,σε Vista.

Όπως και να'χει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα βγάλουν 2 clients. Στο Lord of the Rings Online, αν έβλεπε το παιχνίδι ότι είχες DX10 Support, σε ρώταγε "Υπάρχει ένα πακέτο με DX10 γραφικά. Το θες να το κατεβάσω;"

Ήταν ενα download μεγάλο βέβαια, αλλά άξιζε τον κόπο. Ελπίζω να το κανουν κάπως έτσι κι εδώ...
Αλλιώς θα ειναι μεγάλοι καραγκιόζηδες.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.304
Members
38.538
Νεότερο μέλος