Τηλεχειριζόμενος διακόπτης με dimmer.

Reaction score
0
Ναι νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τα κουτιά τους είναι τα ίδια!
Στον Αμερικάνικο υπάρχουν διαφορές!
Είναι παραλληλόγραμμος, ενώ ο αγγλικός τετράγωνος όπως εδώ!
Ο αγγλιός λέγεται Rania. Ο Αμερικάνιοκος Maestro.
Το site που μου έδωσες, έχει ακριβώς αυτόν που πουλάνε εδώ!
Το θέμα είναι ότι κανείς δεν φαίρνει Ελλάδα!
Μόνο στο fos υπάρχει αλλά κάνει 200 ευρώ με το τηλεκοντρόλ!
Να σε ρωτήσω, αν δεν πάρω το τηλεκοντρόλ θα μπορώ να το χειρίζομαι με το Harmony 1000?
Γιατί λέει έχει συμβατότητα με τα Philips, αλλά για Logitech δεν αναφέρει τίποτα!
Πάντως πιστεύω μέχρι 140 ευρώ αξίζει για όλο το πακέτο!
Είναι κορυφή!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: Τηλεχειριζόμενος διακόπτης με dimmer.

Οι αγγλικές πρίζες έχουν πράγματι διαφορετικό τρόπο στήριξης και χρειάζεται μια μικρή και σχετικά εύκολη πατέντα για να βιδωθούν στον τοίχο.
Εγώ έχω πάρει από Αγγλία για το home-cinema ένα dimmer τηλεχειριζόμενο/αφής της Varilight. Το καλό με αυτόν είναι ότι:
  • είναι σε σκούρο καφέ/χρυσό χρώμα, οπότε δεν ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο βαμμένο σε σκούρα χρώματα δωμάτιο
  • προγραμματίζεται πανεύκολα σε οποιοδήποτε κουμπί οποιουδήποτε χειριστηρίου, οπότε δεν έχεις ακόμα ένα χειριστήριο μπροστά σου
Κόστος μόλις 35€, αν θυμάμαι καλά. Το μόνο κακό είναι ότι δεν αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα, οπότε πρέπει ν'αγοραστεί ταχυδρομικά από Αγγλία. Αν ενδιαφέρει κάποιον, ας μου στείλει PM να κοιτάξω να βρω την πηγή που το προμηθεύτηκα.

Reaction score
384
Tα IR codes τα κατεβαζεις απο το σαιτ της εταιρειας. Οποιοδηποτε χειριστηριο που μαθαινει IR, θα κανει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Όχι, το αντίστροφο συμβαίνει: ο dimmer μαθαίνει τον IR code του χειριστηρίου.
Η διαδικασία έχει ως εξής: αναβοσβήνεις 6 φορές το dimmer και μέσα στα επόμενα 15 δεύτερα πατάς το κουμπί που θες να αντιστοιχήσεις, σε οποιοδήποτε χειριστήριο. Απλούστερο δε γίνεται!

Reaction score
0

Πρώτα πρέπει να δεις το φορτίο ( πόσες λάμπες Χ πόσα watt η κάθε μια, αλλά και τι είδους λάμπες έχεις? φθωρίου, πυρακτώσεως, κτλ ) που θέλεις να κάνεις dimming.
Δεύτερον πόσα κυκλώματα έχεις (1,2 ,3 ,4 ανάμματα).
Τρίτον υπάρχει παροχή 220V κοντά στον διακόπτη?
Τέταρτον το τηλεκοντρόλ που έχεις θα λειτουργίσει με τις IR του dimmer.
Πέμπτον απο WAF factor πως τα πας για τις αλλαγές? (σκάψιμο = σκόνη, στοκάρισμα = βάψιμο :105:)

Αυτά για αρχή.

Reaction score
384
Tα IR codes τα κατεβαζεις απο το σαιτ της εταιρειας. Οποιοδηποτε χειριστηριο που μαθαινει IR, θα κανει.
Αναφερομουν στους διακοπτες Lutron. Eιχα καποτε στο σπιτι 5 διακοπτες Varilight και μερικες φορες παθαινανε αμνησια και επρεπε να τους μαθω παλι τον κωδικα.
Αλλαχτηκανε με Lutron το τελος.:116:
Για να πω τη μαυρη αληθεια, οι Varilight συστηνονται ανεπιφυλακτα, κυριως για τα χρηματα τους ειναι κελεπουρι.

Reaction score
384
Μια σημαντικη λειτουργικη για μενα διαφορα, ειναι οτι οι Lutron επιτρεπουν

1. Να βαλεις στη μνημη μια συγκεκριμενη φωτεινοτητα, και καθε φορα με εναν συγκεκριμενο κωδικο IR να την ανακαλεις.
2. Να ρυθμισεις σε τι φωτεινοτητα θα αναβουν τα φωτα, χωρις να πηγαινει στην θεση που το αφησες την τελευταια φορα.
3. Να ρυθμιζεις με τι ρυθμο-ταχυτητα θα σβηνουν-ανοιγουν τα φωτα, για λιγο home cinema εφε.
4. Οι φτηνοι διακοπτες Varilight εχουν μονο ενα κουμπι και ανακαλειται η τελευταια φωτεινοτητα. Μπαινοντας λοιπον στην κρεβατοκαμαρα αργα το βραδυ, με το Lutron μπορεις να ανοιξεις το φως στην προ-προγραμματισμενη φωτεινοτητα, η να το ξεκινησεις απο το 0.5% χωρις να ξυπνησεις κανεναν.
Ο Varilight Θα παει στην τελευταια ενταση που ηταν πριν το σβησουμε. ο Θεος βοηθος.

Καλα ολ'αυτα. Οπως ειπα πριν ο Varilight δεν ειναι ασχημη επιλογη, απλα επισημανα καποιες τεχνικες διαφορες που θυμηθηκα.:139:

Reaction score
16
Καλημερα παιδια, ειπα να αναστησω το θεμα αυτο γιατι σκεφτομαι να αγορασω ενα διακοπτη varilight για το σαλονι και ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις..

1.Το κουτι του που ειναι αγγλικο πως ακριβως μπαινει στον δικο μας τοιχο και ειναι απλο η δυσκολο να το κανεις? Χωρις να ερθει ηλεκτρολογος γινεται? Αν το εχει κανει καποιος και μπορει να με βοηθησει περαιτερω σ αυτο θα ημουν ευγνωμων...

2.Ολα τα φωτα ελεγχονται απο το συγκεκριμενο dimmer η πρεπει να εχω καποιο συγκεκριμενο ειδος?

3.Προχτες αγορασα το logitech harmony one.. Θα μπορεσω ευκολα να το κανω να ελεγξει το ντιμερ και να το ενταξω στα activities?

4.Βλεπω στο ebay που τα εχω βρει οτι πουλιουνται ειτε με τηλεκοντρολ ειτε σκετα..
Αυτα που ειναι σκετα ειναι κι αυτα τα ιδια με τα αλλα που συνοδευονται απο τηλεκοντρολ? Ρωταω γιατι αφου εχω το one να μην παρω και το τηλεκοντρολ τους..

Ευχαριστω για τη βοηθεια, Τζιμακος..

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664
Απάντηση: Re: Τηλεχειριζόμενος διακόπτης με dimmer.

Καλημερα παιδια, ειπα να αναστησω το θεμα αυτο γιατι σκεφτομαι να αγορασω ενα διακοπτη varilight για το σαλονι και ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις..

1.Το κουτι του που ειναι αγγλικο πως ακριβως μπαινει στον δικο μας τοιχο και ειναι απλο η δυσκολο να το κανεις? Χωρις να ερθει ηλεκτρολογος γινεται? Αν το εχει κανει καποιος και μπορει να με βοηθησει περαιτερω σ αυτο θα ημουν ευγνωμων...

2.Ολα τα φωτα ελεγχονται απο το συγκεκριμενο dimmer η πρεπει να εχω καποιο συγκεκριμενο ειδος?

3.Προχτες αγορασα το logitech harmony one.. Θα μπορεσω ευκολα να το κανω να ελεγξει το ντιμερ και να το ενταξω στα activities?

4.Βλεπω στο ebay που τα εχω βρει οτι πουλιουνται ειτε με τηλεκοντρολ ειτε σκετα..
Αυτα που ειναι σκετα ειναι κι αυτα τα ιδια με τα αλλα που συνοδευονται απο τηλεκοντρολ? Ρωταω γιατι αφου εχω το one να μην παρω και το τηλεκοντρολ τους..

Ευχαριστω για τη βοηθεια, Τζιμακος..
1) Θέλει μια μικρή πατέντα. Εγώ έβαλα δυο μικρά ούπα στον τοίχο, μέσα στην εσοχή όπου θα μπει ο διακόπτης. Κατά τα λοιπά είναι εύκολο.

2) Προφανώς αυτά που είναι 220V dimmable.

3) Νομίζω πως ναι. Εγώ το έχω προγραμματίσει σε ένα αχρησιμοποίητο κουμπί του remote του AV.

4) Πράγματι είναι περιττό έξοδο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εχω ενα μερκεν εδω και 7 χρονια
ουτε μπαταριες δεν εχω αλλαξει

Reaction score
16
Μου ηρθε ο διακοπτης σημερα παιδια..

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι η συνδεσμολογια καθως αυτος εχει 3 υποδοχες για καλωδια ενω αυτος που υπαρχει στον τοιχο τωρα παιρνει 4 καλωδια..

Πως θα ξερω τι να του βαλω και πως να τον συνδεσω?

Reaction score
205
Καληπερα παιδια, ειπα να ξεθαψω το θεμα αυτο γιατι σκεφτομαι να αγορασω αυτους τους διακοπτες varilight για το σαλονι και υπνοδωματια και ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησεις..

Συγκεκριμενα αυτους http://www.ebay.co.uk/itm/Varilight...ng_Lamps_Lighting_SM&var=&hash=item58a705be9d

αυτον με τα 3 gang ( τον τριπλο) η ερωτηση μου ειναι αν θα μπορει να δουλεψει με σποτακια που θα εχω στο σαλονι, συγκεκριμενα 12 σποτακια που θελω να τα αναβω σε 3 συνδιασμους (εξου και ο τριπλος διακοπτης)

Για Ελλαδα κοιταξα αλλα στα χρηματα αυτα δεν βρικα καμια λυση.
Ειδα και αυτον εδω τον διακοπτη ααλλα δεν εχω ιδεα ποσο μπορει να κανει... http://www.nal.gr/products-det.asp?katigoria_ID=20&ypokatigoria_ID=15&proion_ID=1007

Σας ευχαριστω

Reaction score
205
Νομιζω οτι τελικα καταφερα και βρηκα αυτο που ηθελα!

Ενα 3πλο που να ειναι και remote και dimmer και να ειναι και για LED και να ειναι 3 χ 400 watt

Δειτε το και αν μου πειτε οτι ειναι οκ το παραγγελνω αμεσα!

http://www.theinternetelectricalsto...-led-dimmer-mirror-chrome-jci403s-58801-p.asp

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.858
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef