Προς τους νεους κατοχους VW-40

Reaction score
210
Επειδη πιστευω οτι ο VW-40 ειναι καλος προβολεας, αλλα σαν τριτσιπος μπορει σε καποια κομματια του μοντελου να υπαρχουν ισως προβληματα συγκλισης και ανομοιομορφιας , θα ηθελα οι νεοι [ευτυχεις ?] ιδιοκτητες να αναφερουν και σε μας τους μελλοντικους,τις πρωτες εντυπωσεις τους απο το προβολι, για να μαθουμε τι να προσεξουμε....Προκαταβολικα ευχαριστω

Reaction score
6
Απάντηση: Προς τους νεους κατοχους VW-40

Στο κομμάτι που επεσε στα χερια μου, προβλήματα ανομοιομορφίας και σύγκλισης δεν αντιμετώπισα…
Αυτό όμως που μου εκανε αρνητική εντύπωση είναι η μειωμένη σε σχεση με πιο φθηνους lcd διαδρομή του lens ( πανω κατω).
Για τις δυσκολίες στην τοποθέτησης του ,εάν τον σύγκρινα με έναν δυσκολο dlp ( optoma80) η έναν εύκολο lcd ( Epson) θα του έδινα ενδιάμεση βαθμολογία .
Επίσης δεν υπάρχει δυνατοτητα μετακίνησης του φακου αριστερα δεξια ..
Η καλύτερα για να ακριβολογώ ο τροπος μετακινήσεις του δεν κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής…
Συγκεκριμένα για να μετακινηθεί ο φακος του αριστερα ,δεξια πρεπει να ξεβιδωθούν οι τέσσερις βιδες που τον στηρίζουν ενώ η διαδρομη που μπορει να κανει είναι πολύ μικρή …
Προσωπικά δεν θα ακουμπούσα αυτές τις τέσσερις βίδες εκτος και αν ήμουν απελπισμένος…

Reaction score
2.558
Αν ο προβολέας είναι τόσο καλός όσο λέτε απλά θέλει λίγο προσοχή στη φάση της τοποθέτησης ώστε να μη χρειαστεί οριζόντιο lens shift και υπερβολικό κατακόρυφο. Στο manual του δικού μου Sanyo Z2000 λέει να αποφεύγουμε το πολύ lens shift.

Ανδρέα στα 1500 o Sanyo και στα 2300 o Σονυ αξίζει η διαφορά;;; (Ασε γιατί κάποιος πούλησε ένα VW40 στα 1500 αλλά οι τιμές ήταν μόνο με pm και δεν το φανταζόμουνα οτι θα τον έδινε τόσο... Θα τον έπαιρνα και θα έδινα το sanyo μετά...) Αλλά καινούριος, η διαφορά αξίζει;
Η φωτεινότητά του σε δύσκολο σαλόνι (δεν συσκοτίζεται) στις 100" πώς είναι;

Ο Σανυο είναι πολύ βολικός, κάνει λίγο θόρυβο και για μένα που είμαι πρωτάρης φτάνει αλλά...

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Προς τους νεους κατοχους VW-40

Ανδρέα στα 1500 o Sanyo και στα 2300 o Σονυ αξίζει η διαφορά;;;
Συνήθως απαντώ πως η διαφορα δεν αξίζει …(στην προκειμένη περιπτωση 800 ευρω)…
Βεβαια δεν πρέπει να ξεχναμε πως ο Sanyo είναι μοντέλο που έκλεισε ηδη 6 μηνες ζωης και πως όταν πρωτοβγήκε κόστιζε 2,200 ευρω…<o:p></o:p>
Ανεξάρτητα όμως από τα παραπανω υπαρχει και ένα αλλα, και αυτό εχει να κάνει με τον 40αρη και μονο.
Το μηχανάκι είναι ακρως ερωτευσιμο και δεν θα τολμούσα να το προσβάλω συγκρίνοντας το με τον Sanyo….
Καλύτερα ( πιο ισορροπημένα) χρώματα , καλύτερη ευκρίνεια , καλύτερη αντίθεση και για να τελειώνουμε, το μαυρο που βγαζει για να το συναγωνιστεί ο Sanyo θα επρεπε να φορέσει πατερίτσες…
Σχετικα με αυτόν που πούλησε τον 40αρι ( και μάλιστα σε αυτη τη τιμη) θα θελα να ξερα τι πηρε μετα;;;
Οσον αφορα το φως του, τον συγκεκριμένο προβολέα τον εχω στήσει σε ένα πολύ φωτεινό χώρο σε οθονη 92 ιντσών…
Για τα γούστα μου το φως του είναι υπεραρκετό…
Τα πράγματα για τους φωτεινους χωρους λιγο πολύ είναι γνωστα …
Σε φωτεινα πλανα γκριζάρουν τα μαυρα αλλα στα σκοτεινά οι απώλειες μειώνονται σημαντικά…
Το θεμα είναι πως ακομα και όταν τα μαυρα γκριζάρουν σε φωτεινά πλανα η εικονα εξακολουθεί να εχει την δυναμη και τα χρώματα που σε ψαρωνουν ( μιλω για τις μπάρες του 2,35 που είναι πιο ευκολο να αντιληφθείς αυτή την διαφορα).
<o:p> </o:p>
Ψάχνοντας πριν λιγο τα ποσοστά του lens βρηκα πως κάθετα κινείτε 65%V, και οριζόντια ± 6.7%H.

NIX

Reaction score
0

Το μηχανάκι είναι ακρως ερωτευσιμο και δεν θα τολμούσα να το προσβάλω συγκρίνοντας το με τον Sanyo….<o:p></o:p>
Εσυ παιδι μου δεν θελεις προβολεα αλλα γκομενα :114:

.

Reaction score
2

Τον εχω τοποθετησει εδω και 5-6 μερες, μετα απο περιπου 10 μερες ξεκουρασης στο κουτι του .

Πραγματικα ψαχνω να βρω κατι στραβο (εκτος απο το προβλημα συγκλησης που νομιζα οτι ειχε , εσυ ασπρομαλλη μην το σχολιασεις:116:) και αν στεκομουν και εγω καπου θα ηταν η τοποθετηση του .Δυστυχως εχει πολυ μικροτερες ευκολιες σε σχεση με τον επσον 700 που ειχα.

Ενα πραγμα που μου εκανε εντυπωση πριν τον αναψω , οταν παρατηρουσα φακο , κατασκευη , μεγεθος(μετραει τελικα) ηταν οτι ο φακος του ηταν περισσοτερο κοντα στα ακρα της στρογγυλης του βασης παρα προς την μεση αυτης .

Προσπαθησα να βρω βαση με μακρυ μπρατσο ωστε να αποφυγω στην τοποθετηση του να ειναι τα lens shift και zoom στα ορια τους.

ΥΓ@ΑνδρεαΚ.μεσα σε ολα αυτα που ηθελα να σου πω σε λιιιγα λεπτα ξεχασα να σου αναφερω οτι η γνωμη σου ευθυνεται που πηρα αυτο το μηχανακι και ευτυχως ειχες δικιο , οπως και ολοι οσοι τον ειδαν λεγαν τα καλυτερα αλλα να το ακους αυτο απο εναν ορκισμενο dlpακια εχει αλλη βαρυτητα.

Αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι για εμας στην επαρχια ειναι δυσκολο να δουμε ολα τα κομματια για να αποφασισουμε πιο ειναι τι και το μεγαλυτερο ποσοστο αποφασης ειναι απο πληροφοριες που παιρνουμε απο εδω μεσα :615:.

Reaction score
2

Γιαννη εχει μεγαλη διαφορα απο τον 700αρη η εικονα του?
Ας πουμε η μερα με την νυχτα ,αν και δεν συγκρινονται 720 με οποιονδηποτε 1080, εκτος μερικων πολυ πολυ λιγων εξαιρεσεων.

Reaction score
210
Φιλε Ανδρεα -Cinemusic,κατ'αρχην,τους θερμους χαιρετισμους μου σε σενα, και σε ολη την παρεα της αγαπημενης Θεσσαλονικης! Εμαθα οτι ο VW-40 της παρουσιασης που κανατε, εμεινε εκει.Ειναι αυτος που πηρες ? Αν ναι, προκειται για καταπληκτικο κομματι.Καλοριζικος ! Συμφωνω με τις παρατηρησεις σου,γιατι τον ειδα στην PSA πριν ανεβει στην Θεσσαλονικη.Εγω ,στον χωρο που θα τον τοποθετησω,ευτυχως,δεν θα εχω προβλημα.

Reaction score
210
Φιλε messenger, επειδη ετυχε στην PSA που ειδα τον vw-40 να υπαρχει και ενας ΣΑΝΥΟ 2000,καναμε απο περιεργεια ταυτοχρονη θεαση διπλα-διπλα των δυο προβολεων [σχεδον αρυθμιστοι και οι δυο ],και η πλαστιγκα εγειρε σαφως υπερ του vw-40.Τωρα , με την ανατιμηση της ΣΟΝΥ,[τωρα το λενε ''νεα τιμολογιακη πολιτικη''] ο VW-40 πουλιεται 2500 ε και η διαφορα παει στα 1000ε. Αλλα πιστεψε με , και 3000ε να πουλιοτανε ο ΣΟΝΥ, παλι θα αξιζε η αγορα του .Αυτα που λεω ομως, ισχυουν για νεα αγορα προβολεα. Για καποιον που εχει ηδη τον ΣΑΝΥΟ-2000, δεν γινεται καν λογος αντικαταστασης , διοτι το μηχανακι ειναι εξαιρετικο, και μονο σε διπλα-διπλα θεαση με τον VW-40 γινονται αντιληπτες οι οποιες διαφορες.

Reaction score
210
Γιαννη μου, αντεξες 10 μερες να τον ξεκουτιασεις? Καλοριζικος και καλοθεατος, να εισαι σιγουρος οτι θα τον καταευχαριστηθεις ! Ευχαριστω για την απαντηση,και θελω να σε ρωτησω τι προβλημα τελικα υπηρξε ?

Reaction score
8.349
καποιος που αγορασε τον 40αρη εγραψε σε αλλο φορουμ οτι ειναι αριστη η συγκλιση και η ομοιομορφια.Δεν φανταζομαι να τον αγορασε απο την PSA και ναγραψε αλλου.Μαλλον προκειται για αλλο κομματι συνεπως επιβεβαιωνονται τα καλα στοιχεια του προβολεα.

Reaction score
6

Κωστα όπως πολύ σωστά γνωρίζεις το κομμάτι της παρουσίασης δεν κατέβηκε στην Αθηνά…
Δυστυχώς όμως δεν ήμουν εγω ο τυχερός που το κράτησε…
Ο φιλος Παναγιώτης που παραβρέθηκε στην δεύτερη παρουσίαση δεν χρειάστηκε παραπανω από μισω ωρα για να καταλήξει στην επιλογή του..
Εγω από την άλλη χάρη αυτης της επιλογής του περασα μερικές ωρες ακομα μαζι με τον 40αρη για την τοποθέτηση και γενικότερα το σετάρισμα του σε συνδυασμό με το htpc.

Reaction score
6

καποιος που αγορασε τον 40αρη εγραψε σε αλλο φορουμ οτι ειναι αριστη η συγκλιση και η ομοιομορφια.Δεν φανταζομαι να τον αγορασε απο την PSA και ναγραψε αλλου.Μαλλον προκειται για αλλο κομματι συνεπως επιβεβαιωνονται τα καλα στοιχεια του προβολεα.
Παιδια το πρώτο κομμάτι που ηρθε στην PSA και μετα ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ( όπως γραφω παραπανω) τελικά έμεινε εδώ…
Συνεπώς μιλάμε για άλλον προβολέα…
Παντως καλο θα ηταν οσοι εχουν τον 40αρι να μας πουν εάν εχουν τις ιδιες θετικές εντυπώσεις οσον αφορά σύγκλιση και ανομοιομορφία.<o:p></o:p>

Reaction score
0

ΝΑΙ! είχα δώσει το παρόν στην παρουσίαση τις πρώτης μερας στην Θεσ/νίκη.Και ΝΑΙ ΕΊΜΑΙ ΚΆΤΟΧΟΣ του SONY εδώ και μια εβδομαδα. Εγώ δεν αντεξα και παρόλο που δεν έχει έρθει ακόμη το πανίτου τον εστησα πρόχειρα για να τον δω. Απο σύγκλιση ότι είδαμε όλοι στην Θεσσαλονίκοι τελεια. Σε ότι αφορά την ανομοιομορφία μόλις τον έστησα (πρόχειρα) είδα την δεξιά πάνω πλευρά να φεύγει κάτι σαν τραπέζιο αλλά μόνο απο την μια πλευρα. Αφού επικοινώνησα με μερικά παιδιά απο το forum και μου έδωσαν καποιες συμβουλές το πρόβλημα λύθηκε απλώς δεν τον είχα τοποθετηση σε τελείως οριζόντια θέση.Οπότε και ανομοιομορφία δεν υπάρχει.

Τώρα σε ότι αφορά τα χρώματα δεν μπορώ να πώ τιποτα γιατί προβαλω (μέχρι να ρθεί το πανί ) σε ένα τοίχο με απλό σοβά και βαμένο ανοιχτό πράσινο. Αλλά ακόμη και εκεί μπορώ να πώ ότι η εικόνα του είναι καλή. Περισσόταρα όταν έρθει το πανί.

Το πιο καλό απο όλα είναι το γεγονός ότι η γυναίκα μου τον αποδέχτηκε αμέσως ( είναι μεγάλος.....αλλά και πολύ όμορφος!!!!) είπε. Και πράγματι είναι όμορφος παρόλο το μεγεθος που έχει.

Ξέχασα να αναφέρω ότι εγώ πρώτη φορά τοποθετούσα προβολέα. Λοιπόν σε λιγότερο ένα τέταρτο έπαιζε. Για κάποιον που ασχολείται πρώτη φορά δεν τα πήγα και άσχημα.
Μπορώ να πω χωρίς πολά-πολά ότι και στην τοποθετηση είναι ευκολος και κάνει για αρχάριους σαν και εμένα.

Reaction score
2

Γιαννη μου, αντεξες 10 μερες να τον ξεκουτιασεις? Καλοριζικος και καλοθεατος, να εισαι σιγουρος οτι θα τον καταευχαριστηθεις ! Ευχαριστω για την απαντηση,και θελω να σε ρωτησω τι προβλημα τελικα υπηρξε ?
Tον ευχαριστιεμαι ηδη καθημερινα Κωστα , προβλημα δεν υπαρχει καποιο, εκτος αν εννοεις αυτο που ανεφερα για τον σχετικα μικρο περιορισμο στην τοποθετηση.

Reaction score
1
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για την χρωματική ομοιομορφία του πάνελ, όσοι σκέφτεστε να αγοράσετε τον Sony VPL40. Το κομμάτι που ήρθε στην PSA ήταν απλώς άψογο στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και στην ομοιομορφία φωτεινότητας έδειχνε πάρα πολύ καλός, άριστος θα έλεγα. :126:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Θεωρώ ότι με αυτά τα δεδομένα, πολύ δύσκολα θα βγουν κομμάτια από τη γραμμή παραγωγής που θα έχουν πολύ χοντρά και ορατά προβλήματα στους συγκεκριμένους τομείς. Ίσως να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά και πάλι πιστεύω ότι το πρόβλημα θα είναι ελαφρά ορατό.

Reaction score
210
Παιδια, σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ειμαι πολυ κοντα στην αγορα του vw-40,και γιαυτο οι ανησυχιες μου.Spiros 1964 καλοριζικος και καλοθεατος !!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead