Ψάχνω ένα ηχείο…

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Ψάχνω ένα ηχείο…

AAAAαααααχχχχχχχχχ!!!

Λοιπόν, ΑΥΤΟ το φινίρισμα ποιος μάστορας μπορεί να μας το κάνει;
Αυτό θέλει έρευνα, ευτυχώς υπάρχει χρόνος μέχρι εκεί.
Κανείς δεν το βρήκε?
Αμαν!Πόσα χέρια λάκα είναι περασμένο αυτο???
Μάλλον είναι περασμένο δύο συστατικών (είναι κι' αυτό διαφανές), τρίψιμο και από πάνω βερνίκι πολυουρεθάνης. Αυτό γιαλίζει έτσι.
...Τι ξύλο είναι αυτό άραγε ?
Επενδεδυμένη (καπλατισμένη) μοριοσανίδα. Θα τη βρώ πιστεύω. Πάρε μια ιδέα εδώ κι' εδώ.

οι παραπάνω μοριοσανίδες δεν λουστράρονται, απλά τις έβαλα σαν δείγμα για την ποικιλία που υπάρχει. :107:

Reaction score
4
Απάντηση: Ψάχνω ένα ηχείο…

Βρε μην είναι φλοίδα κολλημένη απέξω από mdf ?
Επενδεδυμένη (καπλατισμένη) μοριοσανίδα. Θα τη βρώ πιστεύω. Πάρε μια ιδέα εδώ κι' εδώ.
Εγώ νομίζω ότι είναι καπλαμάς. Αυτό που λέει ο tmjuju.
Η μοριοσανίδα είναι έτοιμη (πρεσαρισμένη) και δεν κάνει για επένδυση.
Μάλιστα αυτές τις μέρες θα πάω να διαλέξω τα φύλλα που μου αρέσουν για να αλλάξω μερικά κομμάτια ξύλου.
Αν θέλετε ψάχνω για το είδος αυτό αν και απ'ότι ξέρω οι επιλογές είναι συγκεκριμένες (λίγες).
http://www.shelman.gr/gr/proionta_pages/kaplamas/kaplamas.htm

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Ψάχνω ένα ηχείο…

Η μοριοσανίδα είναι έτοιμη (πρεσαρισμένη) και δεν κάνει για επένδυση.
Μάλιστα αυτές τις μέρες θα πάω να διαλέξω τα φύλλα που μου αρέσουν για να αλλάξω μερικά κομμάτια ξύλου.
Αν θέλετε ψάχνω για το είδος αυτό αν και απ'ότι ξέρω οι επιλογές είναι συγκεκριμένες (λίγες).
http://www.shelman.gr/gr/proionta_pages/kaplamas/kaplamas.htm
Σε μαυρο δεν εχει ???

Reaction score
4

Τι να σου πω...δεν ξέρω.
Φαντάζομαι όμως ότι αφού διαλέξεις ξύλο (καπλαμά) μετά αλλάζεις το χρώμα με το βερνίκι-λούστρο.
Μερικά επιτρέπουν και διχρωμίες, τα νερά δηλαδή σε άλλη απόχρωση με την υπόλοιπη επιφάνεια.

Reaction score
1.844

.... Επενδεδυμένη (καπλατισμένη) μοριοσανίδα.
Η μοριοσανίδα είναι έτοιμη (πρεσαρισμένη) και δεν κάνει για επένδυση ....
Γιατί διαφωνείς; Απ' αυτό που είπα τι κατάλαβες το διαφορετικό να λέω; :140:
Μοριοσανίδες λέγονται όλες, που προέρχονται από σωματίδια ξύλου (και άλλων υλικών, π.χ. το MDF περιέχει και άμμο) που γίνονται σώμα με κάποια κόλλα. Το κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν είναι μοριοσανίδα.

Η επένδυση μπορεί να είναι μελαμίνη, βακελίτης (είδη πλαστικών) καπλαμάς (φλίδα ξύλου) και ίσως κάποια άλλα που δεν γνωρίζω.
Το καπλάτισμα (επένδυση με καπλαμά) μπορεί να γίνει μετά (σε μηχανές για το σκοπό αυτό) αλλά και από το εργοστάσιο κατασκευής της μοριοσανίδας, όπου σωματίδια επένδυση και κόλλα γίνονται ένα σώμα. Άρα είναι ποιοτικότερο και φθηνότερο, τουλάχιστον σε κόστος, ίσως όχι σε τελική τιμή.
Οχι κατραμι αλλα μαυρο σκουρο με τα νερα του ξυλου.
Αυτό που λες μάλλον είναι το δεσποτάκι, που συνήθως μετά βάφεται μαύρο. Αλλά για το συγκεκριμένο εκθεσιακό ηχείο δε λέει. Αν θέλεις ζευγαράκι για το σπίτι σου αλλάζει, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα και στη θεωρία της κολοκυθόπιτας! :119:

Reaction score
4

....
Αν θέλετε ψάχνω για το είδος αυτό αν και απ'ότι ξέρω οι επιλογές είναι συγκεκριμένες (λίγες)....
Τελικά δεν είναι έτσι :102:.
Σήμερα το πρωί πήγα να διαλέξω καπλαμά γιατί όπως κατεβαίνετε κάθε "δέμα" είναι διαφορετικό.
Με πήγαν λοιπόν σε μια αποθήκη και έπαθα πλάκα !!!
Είδα πάρα πολλά είδη, ακόμη και ξύλα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ ούτε σε μαγαζιά αλλά ούτε και σε photos.
Αν ψάχνουμε κάτι συγκεκριμένο και δεν μπορεί να βρεθεί αλλού ευχαρίστως να δοκιμάσω εκεί.

Reaction score
0
Και εγώ πρόσφατα συνάντησα ένα ξύλο το οποίο σε κάποια στιγμή θέλω να το δοκιμάσω σε μικρό ηχείο.
Έτοιμα φύλλα 1,5cm MDF(?) εσωτερικά και από τις δύο πλευρές 1mm καρυδιά. Κάτι ανάμεσα σε ΜΔΦ και κόντρα πλακέ. Το χρησιμοποιούσε επιπλοποιός για τραπεζάκια σαλονιού. Ούτε κουβέντα για να μου δώσει κάνα τετραγωνικό :-(
Το φινίρισμα ήταν πολύ ψαρωτικό και τα τραπεζάκια τα κοστολογούσε άνω των 1.500.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab