CEDIA Expo UK 2008 (ποιό 16:9 ;;;;;;)

Reaction score
152
Νομίζεις οτι κάνεις πλάκα.....
Αμα έρθεις στη παρουσίαση....δεν σε βλέπω να φεύγεις με χαμόγελο :143:
Βαγγελη,αν δεχτουμε οτι περσι πεσαμε στη φακα και βοηθησαμε την stewart να ξεστοκαρει,ποιος θα μπορει να δωσει τοσα για να παρει μια 2.35:1 ενα προβολι(το λιγοτερο σονυ40) και 6-7χιλ για αναμορφικο???

αν δεν κανω λαθος το πακετο ((Λ):143: ) παει πανω απο 20 χηνες...

Reaction score
1
Ναι, εφόσον χορτάσαμε από hd, να πάμε και σε 2.35:1. :)

Σωτήρη, να είναι καλά οι ματρόσκες, εγώ τουλάχιστον έχω ξεχάσει εδώ και μήνες τι σημαίνει απλό ντιβιντί και είμαι σε πραγματική νιρβάνα! :111: :116:

Reaction score
152
Σωτήρη, να είναι καλά οι ματρόσκες, εγώ τουλάχιστον έχω ξεχάσει εδώ και μήνες τι σημαίνει απλό ντιβιντί και είμαι σε πραγματική νιρβάνα! :111: :116:

.......αρε,αρε,Κρισνα, αρε,αρε,Κρισνα, αρε,αρε,Κρισνα!!!!:138:

Reaction score
1
Re: Σιγά, πήρατε πολλή φόρα...

Για σταθείτε βρε παιδιά, γιατί θα με τρελάνετε μου φαίνεται! :139:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Κι ας ξεκινήσουμε με το θέμα της οθόνης. Σε τι ποσοστό ακόμα και των απολύτως βλαμένων που κυκλοφορούν εδώ μέσα, νομίζετε ότι απευθύνεται π.χ. μια σταθερή οθόνη 2,35:1; Καταρχήν υπάρχουν κάποιες ταινίες που είναι ακόμα πιο μακρόστενες, δηλαδή 2,40:1, 2,38:1, 2,37:1. Σε αυτές, έστω τις ελάχιστες ταινίες, ο ιδιοκτήτης μιας σταθερής οθόνης 2,35:1 θα χάνει κάποιες γραμμές αναλυτικότητας από το κάδρο.
<o:p></o:p>
Δεύτερον, από τη στιγμή που υπάρχει το πρόβλημα με τους υπότιτλους, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κάποιος ξέρει τέλεια αγγλικά και δεν τους χρειάζεται, το ίδιο θα συμβαίνει και με τη γυναίκα του, θα ξέρει δηλαδή κι αυτή τέλεια αγγλικά;! Και τα παιδιά του, αν έχει;! Ή η παρέα του;! Ή θα βλέπει πάντα κάποιος ταινίες μόνος του σαν τον μαγκούφη;! Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και γαλλικός και ισπανικός κινηματογράφος κτλ.
Ο ένας μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να παρακάμψει κάποιος μόνιμα και διά παντός το πρόβλημα με τους υπότιτλους, είναι να διαθέτει HTPC και να βλέπει αποκλειστικά αρχεία mkv, στα οποία οι υπότιτλοι είναι πάντα μέσα στο ενεργό κάδρο. Αλλά πόσοι εδώ μέσα νομίζετε ότι παίζουν με αυτό το setup; Δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, τριάντα άτομα το πολύ, ίσως να λέω και πολλούς! Και σας τα λέω εγώ αυτά, που παίζω με αυτό ακριβώς το setup, εδώ και μήνες βλέπω σχεδόν αποκλειστικά ματρόσκες!!!
Από τη στιγμή λοιπόν, που για πολλούς και διάφορους λόγους, μια σταθερή οθόνη 2,35:1 είναι μη πρακτική στη χρήση της, τουλάχιστον στην Ελλάδα, αυτό που απομένει είναι μια οθόνη με ηλεκτροκίνητα masking για να μπορεί να αλλάζει τον λόγο πλευρών της. Τέτοιες οθόνες όμως, από όσα γνωρίζω, ξεκινούν από τα 4.000-5.000 ευρώ και ανεβαίνουν στα εξωφρενικά δεκαπέντε χιλιάρικα της καμπυλωτής Stewart! :111:
Αν συνυπολογίσετε και το κόστος του αναμορφικού φακού, ανεβαίνετε σε ύψη τιμών που προκαλούν ίλιγγο! Εντάξει, είπαμε, είναι ακριβό το χόμπι μας και το γνωρίζουμε, αλλά εδώ μιλάτε πλέον για κοστολόγια που απευθύνονται αποκλειστικά σε εφοπλιστές και βιομήχανους! :137:

Reaction score
15.548
Απάντηση: CEDIA Expo UK 2008 (ποιό 16:9 ;;;;;;)

Παναγιωτη οπως εδωσες εσυ 6000 για τον προβολεα ετσι και αλλος θα δωσει τα ιδια για να παρει μια οθονη 16/9 με masking που να κανει και 235/1 και 4/3 κ.λ.π.

Σημασια εχει να υπαρχει το προιον και οποιος διαθετη και γουσταρει το παιρνει.....
Ο καθε ενας οπου θελει χαλαει τα λεφτα του.....

Σωστη απεικονιση εχουμε σε 235/1.....απο εκει και περα ολα βλεπωνται...

Reaction score
152
Παναγιωτη, τα ιδια δε λω και εγω στο ρετιρε της σελιδας??? Ποιος εχει (ως αλλος Νιλς Χολγκερσον) ενα κοπαδι χηνες για να ικανοποιησει το μερακι του εις βαρος της οικογενειας του?
Οι περισσοτεροι εδω μεσα το οικιακο σνεμαδακι τους δεν το εχτισαν με ενα ντου, αλλα σταδιακα με απανωτες-αιματηρες αναβαθμισεις.
Ειπαμε ειμαστε Βλαμμενοι αλλα οχι ΗΛΙΘΙΟΙ....

Τετοιες λυσεις απαιτουν και dedicaded rooms και αντε να τα βρεις στα ελληνικα διαμερισματα.Εκτος και αν μιλαμε για Β.Π. και πανω.....

Υ.Γ.1 εχω το fast and the furious in 2.35:1 ποτε να το φερω???
Υ.Γ.2 πειτε 6 νουμερα για το joker....:138:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Κι ας ξεκινήσουμε με το θέμα της οθόνης. Σε τι ποσοστό ακόμα και των απολύτως βλαμένων που κυκλοφορούν εδώ μέσα, νομίζετε ότι απευθύνεται π.χ. μια σταθερή οθόνη 2,35:1; Καταρχήν υπάρχουν κάποιες ταινίες που είναι ακόμα πιο μακρόστενες, δηλαδή 2,40:1, 2,38:1, 2,37:1. Σε αυτές, έστω τις ελάχιστες ταινίες, ο ιδιοκτήτης μιας σταθερής οθόνης 2,35:1 θα χάνει κάποιες γραμμές αναλυτικότητας από το κάδρο.
Δεύτερον, από τη στιγμή που υπάρχει το πρόβλημα με τους υπότιτλους, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κάποιος ξέρει τέλεια αγγλικά και δεν τους χρειάζεται, το ίδιο θα συμβαίνει και με τη γυναίκα του, θα ξέρει δηλαδή κι αυτή τέλεια αγγλικά;! Και τα παιδιά του, αν έχει;! Ή η παρέα του;! Ή θα βλέπει πάντα κάποιος ταινίες μόνος του σαν τον μαγκούφη;! Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και γαλλικός και ισπανικός κινηματογράφος κτλ.
Ο ένας μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να παρακάμψει κάποιος μόνιμα και διά παντός το πρόβλημα με τους υπότιτλους, είναι να διαθέτει HTPC και να βλέπει αποκλειστικά αρχεία mkv, στα οποία οι υπότιτλοι είναι πάντα μέσα στο ενεργό κάδρο. Αλλά πόσοι εδώ μέσα νομίζετε ότι παίζουν με αυτό το setup; Δέκα, δεκαπέντε, είκοσι, τριάντα άτομα το πολύ, ίσως να λέω και πολλούς! Και σας τα λέω εγώ αυτά, που παίζω με αυτό ακριβώς το setup, εδώ και μήνες βλέπω σχεδόν αποκλειστικά ματρόσκες!!!
Από τη στιγμή λοιπόν, που για πολλούς και διάφορους λόγους, μια σταθερή οθόνη 2,35:1 είναι μη πρακτική στη χρήση της, τουλάχιστον στην Ελλάδα, αυτό που απομένει είναι μια οθόνη με ηλεκτροκίνητα masking για να μπορεί να αλλάζει τον λόγο πλευρών της. Τέτοιες οθόνες όμως, από όσα γνωρίζω, ξεκινούν από τα 4.000-5.000 ευρώ και ανεβαίνουν στα εξωφρενικά δεκαπέντε χιλιάρικα της καμπυλωτής Stewart! :111:
Αν συνυπολογίσετε και το κόστος του αναμορφικού φακού, ανεβαίνετε σε ύψη τιμών που προκαλούν ίλιγγο! Εντάξει, είπαμε, είναι ακριβό το χόμπι μας και το γνωρίζουμε, αλλά εδώ μιλάτε πλέον για κοστολόγια που απευθύνονται αποκλειστικά σε εφοπλιστές και βιομήχανους! :137:
Σοβαρα μιλας?
Εδω σημερα ολοι εχουν 16:9 τηλεορασεις διχως να υπαρχει ουτε
ενα τηλεοπτικο προγραμμα(πλην ελαχιστοταων εξαιρεσεων που απλα
επιβεβαιωνουν τον κανονα) σε αυτο το φορμα!:142:

Reaction score
1

Σοβαρα μιλας?
Εδω σημερα ολοι εχουν 16:9 τηλεορασεις διχως να υπαρχει ουτε
ενα τηλεοπτικο προγραμμα(πλην ελαχιστοταων εξαιρεσεων που απλα
επιβεβαιωνουν τον κανονα) σε αυτο το φορμα!:142:

Ναι, όμως τις αγοράζουν επειδή απλούστατα είναι λεπτές και ντιζαϊνάτες, τους τα πρήζουν δηλαδή οι γυναίκες τους «Κοίτα αγάπη μου, τι λεπτή και όμορφη τηλεόραση»! :137:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Και στο κάτω κάτω της γραφής, οι τηλεοράσεις LCD και plasma είναι πλέον προσιτές οικονομικά, ο καθένας μπορεί να αγοράσει μία. Τι σχέση έχει αυτό βρε Σκαφάτε με αυτό που συζητάμε εδώ; Για να αγοράσεις μια οθόνη με ηλεκτροκίνητα masking, αναμορφικό φακό, καθώς και τον προβολέα, χρειάζεσαι ένα σκασμό από ευρώπουλα… :111:

Reaction score
152
....μηπως στην χωρα των πισωγλεντηδων παρουσιαστηκε και αναλογη τηλεοραση??? :139:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ο Παναγιώτης έχει απόλυτο δίκιο! με κάλυψε πλήρως αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση!!!

Reaction score
150

Παναγιώτη, υπάρχουν και αναμορφικοί απο 500 Ευρώ (όχι οι καλύτεροι αλλά δουλεύουν Π.Χ. hometheaterbrothers.com)

Επίσης το θέμα με τους υπότιτλους δεν είναι τόσο τραγικό, εκτός της χρήσης HTPC που είναι βέβαια η καλύτερη, έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν τίτλοι Blu-Ray που επιτρέπουν τη μετατόπιση των υποτίτλων και τέλος μπορείς πάντα να προβάλεις τη δεύτερη σειρά στο μαύρο περιθώριο της οθόνης.

Επίσης όποιος παίρνει τώρα τέτοια οθόνη καλό θα ήταν να την πάρει 2.37:1 που είναι η καλύτερη λύση και θα βλέπει άνετα και τα 2.40 και τα 2.39 (που είναι και η πληοψηφία των νέων τίτλων). Ο λόγος είναι ότι οι αναμορφικοί (οι περισσότεροι) κάνου νοριζόντια επέκταση 1.33Χ(16/9) που κάνει 2.37. Αυτό το aspect ratio είναι η χρυσή τομή που πάνε και οι περισσότεροι στο εξωτερικό (ΑΚΟΥΣ STEWART?????) - (εκτός εξωτικών masking λύσεων που πας και 2:40).

Εγώ πάντως αποφάσισα να πάω σε κυρτή 2.37 για δύο βασικούς λόγους!

Α) Μπορείς να απαλλαγείς από τις μαύρες μπάρες (επιτέλους)

Β) Οι 2.35 (2.39) τίτλοι φαίνονται μεγαλύτεροι από το οικιακό 16:9 και έτσι είναι και το σωστό και έτσι γίνεται και στα σωστά σινεμά της αμερικής. (WOW FACTOR)

NIX

Reaction score
0

Ολοι οσοι κοπτεστε για το 2.35 εχετε μπερδεψει το HomeCinema με το Cinema.
Αλλες απαιτησεις το ενα αλλες το αλλο.Αλλες προυποθεσεις το ενα αλλες το αλλο.

Και για να μην ξαναγραφω τα ιδια:
Το θεμα δεν ειναι να γινει ενα βημα μπροστα και ταυτοχρονα ενα βημα πισω.
Για να εχει λογικη η αγορα και χρηση του αναμορφικου φακου,πρεπει να εχει μονο πλεονεκτηματα.Χωρις κανενα σοβαρο μειονεκτημα.

Πρεπει να σκεφτουμε και καποια πραγματα ακομα για να το συνειδητοποιησουμε αυτο.

Ο αναμορφικος φακος ηταν απιστευτα χρησιμος σε προβολεις 720 και με πηγη DvD.
Η αναλυση του προβολεα που ηταν ηδη χαμηλη κουτσουρευοταν ακομα παραπανω με τη μερικη χρηση του πανελ.
Η αναλυση του DvD ηταν πολυ χαμηλη για να εχουμε τη πολυτελεια για software συμπιεση του 2,35. (τα dvd ως γνωστον ηταν αναμορφικα γραμμενα)

Τωρα πλεον οι προβολεις ειναι 1080 (διπλασια αναλυση) και η πηγη μας ειναι τα μπλε δισκακια.Ουτε οι προβολεις,ουτε η πηγη μας εχουν να επωφεληθουν (στο θεμα της αναλυσης) τρομερα απο τον αναμορφικο φακο.Σιγουρα θα υπαρχει βελτιωση αλλα οχι κατι τραγικο.
Δεν πρεπει επισης να ξεχναμε οτι τα μπλε δισκακια ουτε καν πλεον χρησιμοποιουν αναμορφικη εγγραφη του προγραμματος.Η εικονα ειναι letterbox.
Θα πρεπει τεχνητα να τη ξεχειλωνουμε για να την επανασυμπιεσουμε με το φακο.

Αν λοιπον ο αναμορφικος φακος εισαγει color aberration,μειωνει το ansi contrast,προκαλει προβληματα γεωμετριας και κοστιζει ενα σεβαστο ποσο΄Ισως ειναι πιο συνετη η λυση του σωστου masking.

Reaction score
1
Απάντηση: Σε βλέπω με κρυστάλλινο καπέλο!...

Σωστη απεικονιση εχουμε σε 235/1.....απο εκει και περα ολα βλεπωνται...

Παιδιά, εγώ περισσότερο από όλα λατρεύω τα σχόλια του Κεφάλα πάνω στο θέμα. Δε σκαμπάζει γρι από αγγλικά και ταυτόχρονα μισεί τα Home Theater pc, ούτε να τα βλέπει μπροστά του δεν θέλει!
Κώστα, θα ήθελα ειλικρινά να μου εξηγήσεις ΠΩΣ διάολο θα παίζεις με σταθερή οθόνη 2,35:1 και χρήση αναμορφικού φακού;! Στις περισσότερες ταινίες η δεύτερη γραμμή των υπότιτλων είναι στη κάτω μαύρη μπάρα, μερικές φορές ακόμα και οι δυο σειρές είναι στη κάτω μπάρα. :135:
Χιχιχιχί, δηλαδή θα κάνεις pause στη ταινία για να προλαβαίνεις να διαβάζεις τους υπότιτλους που θα πέφτουν στα masking;! :111: Η Αγγελική θα στον φορέσει τον αναμορφικό φακό καπέλο!!! :142:

Reaction score
6
Απάντηση: Σε βλέπω με κρυστάλλινο καπέλο!...

Κώστα, θα ήθελα ειλικρινά να μου εξηγήσεις ΠΩΣ διάολο θα παίζεις με σταθερή οθόνη 2,35:1 και χρήση αναμορφικού φακού;! Στις περισσότερες ταινίες η δεύτερη γραμμή των υπότιτλων είναι στη κάτω μαύρη μπάρα, μερικές φορές ακόμα και οι δυο σειρές είναι στη κάτω μπάρα. :135:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Αυτά είναι λεπτομέρειες…
Σημασία εχει τι είναι το πιο σωστο …
<o:p> </o:p>
Μηπως να προσλάβει το τμημα μεταγλώττισης του Σκάϊ ;;;
Χμμμ… και αυτό σωστό…<o:p></o:p>

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik