Η καταταξη

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Sony VPL-WV200: 10
Pioneer Kuro: 9,8
JVC HD-100: 9,7
Infocus IN83: 9,6
Sony VPL-VW60: 9,4
Panasonic PT-AE2000: 9,2
JVC HD1: 9,3
Epson TW2000: 9,2
Optoma HD80: 9,2
Sanyo PLV-Z2000: 9,3
Sony VPL-VW40: 9,2
Benq W5000: 9,2
Optoma HD800X: 9,1
Infocus X10: 9,0

Η βαθμολογια αποτελει γενικη εικονας και ειναι δημοσιευμενη σε προσφατο τευχος
γνωστου περιοδικου.

Σας ακουω...

Reaction score
164
:142:
Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να σταθεί είναι οι διαφορές από κομάτι σε κομάτι του ίδιου προβολέα.

Reaction score
164
Γιατί, αν πέσεις σε πατάτα ενός προβολέα και σε ένα τεφαρίκι ενός άλλου, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, ιδίως αν το παίζεις (παράλογα) σε διαφορές 1% στη βαθμολογία;
Απλά αναφέρω τι δικαιολογία θα μπορούσαμε να βρούμε, αν είχαμε όρεξη να ψάξουμε.
Κατά τα άλλα, και σύμφωνα με όσα διαβάζω εδώ, και που έχω εμπιστοσύνη 10^n περισσότερο από τα περιοδικά, "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", ως συνήθως...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Γιατί, αν πέσεις σε πατάτα ενός προβολέα και σε ένα τεφαρίκι ενός άλλου, δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, ιδίως αν το παίζεις (παράλογα) σε διαφορές 1% στη βαθμολογία;
Απλά αναφέρω τι δικαιολογία θα μπορούσαμε να βρούμε, αν είχαμε όρεξη να ψάξουμε.
Κατά τα άλλα, και σύμφωνα με όσα διαβάζω εδώ, και που έχω εμπιστοσύνη 10^n περισσότερο από τα περιοδικά, "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", ως συνήθως...
Συμφωνω με οσα λες, απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι εαν εχεις διαφορετικη αποψη
με την καταταξη των βιντεοπροβολεων, τουλαχιστον οπως αυτοι παρουσιαστηκαν στο περιοδικο

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.831
Δεν έχω δει και πολλούς απο αυτούς, αλλά είναι όντως ο Sanyo καλύτερος απο τον 40άρη και τον benq; Κοιτάζω ψηλά τη βαθμολογία και φαίνεται αρκετά λογική μέχρι και τον vw60. Βέβαια δεν έχω δει κανέναν jvc για να γνωρίζω.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Η καταταξη

Δεν έχω δει και πολλούς απο αυτούς, αλλά είναι όντως ο Sanyo καλύτερος απο τον 40άρη και τον benq; Κοιτάζω ψηλά τη βαθμολογία και φαίνεται αρκετά λογική μέχρι και τον vw60. Βέβαια δεν έχω δει κανέναν jvc για να γνωρίζω.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Χμμ…δεν ειχα δει την λίστα αλλα με την αναφορά που έκανες στο Sanyo του έριξα μια ματιά…
Μα είναι δυνατόν ;;;
Ακου πιο πάνω από τους Sony 40 και τον Βenq;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Η καταταξη

Εγώ είμαι γενικά αντίθετος με συνολικές βαθμολογήσεις προβολέων (και όχι μόνο). Περισσότερο αποπροσανατολίζουν, παρά ενημερώνουν το δυνητικό αγοραστή.

Reaction score
12
Έτσι όπως δείχνει η κατάταξη ο sanyo είναι το απόλυτο μηχανάκι!
Κάπου είδα να πωλείται ένας στις αγγελίες προς 1250€ με 30 ώρες και δεν τον αγοράζει κανείς!
Ε, ρε που φτάσαμε...

NIX

Reaction score
0

Το εργο το εχουμε ξαναδει απειρες φορες.Δεν μου κανει καμια εντυπωση.
Οποιος εμπιστευεται μονο τον ελληνικο ειδικο τυπο για να κανει την αγορα του ειναι αξιος της μοιρας του και της αγνοιας του.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Η καταταξη

Εγώ είμαι γενικά αντίθετος με συνολικές βαθμολογήσεις προβολέων (και όχι μόνο). Περισσότερο αποπροσανατολίζουν, παρά ενημερώνουν το δυνητικό αγοραστή.
Καλές είναι αρκεί να έχει κανείς στο μυαλό του ότι πρόκειται για το overall και μετά να ψάχνει για τις επιμέρους (και φυσικά να υπάρχουν).

Επίσης μια γενική βαθμολογία δεν πρέπει να τη συγχέουμε με την ποιότητα του κύριου χαρακτηριστικού της όποιας συσκευής (της απεικόνισης εν προκειμένω) γιατί πολύ απλά μπορεί να είναι μέτρια σ'αυτό τον τομέα, αλλά να έχει 50 εισοδοεξόδους και να τσιμπάει 10αράκι εκεί που της φτιάχνει το μέσο όρο.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Η καταταξη

Καλές είναι αρκεί να έχει κανείς στο μυαλό του ότι πρόκειται για το overall και μετά να ψάχνει για τις επιμέρους (και φυσικά να υπάρχουν).

Επίσης μια γενική βαθμολογία δεν πρέπει να τη συγχέουμε με την ποιότητα του κύριου χαρακτηριστικού της όποιας συσκευής (της απεικόνισης εν προκειμένω) γιατί πολύ απλά μπορεί να είναι μέτρια σ'αυτό τον τομέα, αλλά να έχει 50 εισοδοεξόδους και να τσιμπάει 10αράκι εκεί που της φτιάχνει το μέσο όρο.
Θα συμφωνησω απολυτα.
Τα ιδια βλεπουμε και σε ενισχυτες , ηχεια και παει λεγοντας.
Φανταζομαι οτι η βαθμολογια ΔΕΝ ειναι μονο για την αποδοση σε εικονα.

Reaction score
1.031
Αν λάβουμε υπόψην τη φωτεινότητα των προβολέων μετά τις 100 ώρες, τότε η κατάσταση θα αλλάξει δραματικά. Αν προσθέσουμε και το κόστος αντικατάστασης λάμπας, τότε θα έχουμε άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αν λάβουμε υπόψην τη φωτεινότητα των προβολέων μετά τις 100 ώρες, τότε η κατάσταση θα αλλάξει δραματικά. Αν προσθέσουμε και το κόστος αντικατάστασης λάμπας, τότε θα έχουμε άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Δηλαδη θα πρεπει να υποθεσουμε πως η δικια σου καταταξη θα ηταν διαφορετικη?
Ενας reviewer δεν ειναι υποχρεωμενος να γραφει αυτα που βλεπει, η κανω λαθος?
Π.χ. πως μπορει να ξερει πως θα δειχνει ο ταδε βιντεοπροβολεας μετα απο ενα χρονικο διαστημα "Α"?

Reaction score
8.350
θα συμφωνησω με τον συνονοματο συντονιστη.Τοχουμε ξαναπει νομιζω,αυτες οι βαθμολογησεις κανουν κακο γιατι απλουστατα δινουν την εντυπωση στον αδαη οτι υπαρχει απολυτη και αντικειμενικη αξιολογηση.Δεν υπαρχει.Τα προβολικα αυτα εχουν ΟΛΑ ελαττωματα και προτερηματα το ενα σε σχεση με το αλλο και μονο υποκειμενικα μπορει να κρινει κανεις τι προτιμαει.Οι διαφορες μεταξυ τους ειναι πολυ πιο σημαντικες του ποσοστου της μιας δεκαδικης μοναδας αν θελουμε να ειμαστε αριθμομανεις.Μια δεκαδικη μοναδα η και δυο-τρεις,σημαινει στο δικο μου μυαλο περιπου ιδιους προβολεις.Δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα.Αυτα τα μηχανακια εχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ τους που ομως αποκρυπτονται απο αυτο το συστημα βαθμολογησης.
Περαν τουτου,ειναι εντελως αυθαιρετος ο τροπος αξιολογησης της διαφορας οπως γινεται απο τα περιοδικα.Αν εγω δω μια διαφορα στο μαυρο μεταξυ δυο προβολεων,ειναι παρα πολυ απιθανο οτι και αλλοι θα δουν την ιδια ακριβως διαφορα και ακομη πιο απιθανο οτι θα την βαθμολογησουμε ολοι κατα τον ιδιο ποσοστιαιο τροπο.Ποιος εγγυαται οτι οι αρθρογραφοι αξιολογουν αυτες τις διαφορες οπως θα τις αξιολογησει ο υποψηφιος αγοραστης?Δεν υοαρχει τετοια εγγυηση και συνεπως ολη η αξιολογηση δεν εχει κανενα νοημα.

Reaction score
14
Το μόνο που έχω να πώ για τον sanyo ( και αυτό επειδή τον έχω..) είναι πως μετά από 690 ώρες είναι το ίδιο λαμπερός με την πρώτη μέρα...και είναι ο λόγος που έχω φτάσει δύο φορές κοντά στον 40άρη αλλά έχω κολλήσει...
Λες και τον αγόρασα χθές..

Reaction score
939
Απάντηση: Re: Η καταταξη

Το μόνο που έχω να πώ για τον sanyo ( και αυτό επειδή τον έχω..) είναι πως μετά από 690 ώρες είναι το ίδιο λαμπερός με την πρώτη μέρα.
Και εγω με τον δικο μου την ιδια εντυπωση ειχα οτι η φωτεινοτητα του ειναι μια χαρα οπως τις πρωτες 100 ωρες,ομως οταν αρχισα τις συγκρισεις σε ιδιες σκηνες με αλλους προβολεις και να επαναφερω στην μνημη μου πιο προσεκτικα τις εικονες και τις εντυπωσεις που ειχα πριν 600 ωρες, ολα αλλαξαν.Νομιζω οτι πρεπει να δεις καποιον καινουργιο σανυο για να δεις ποσο επεσε η λαμπα του.
Φιλικα Μαριος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Για να καταλάβετε πόσο άχρηστη είναι μια τέτοια λίστα βαθμολογιών, σκεφτείτε μόνο το εξής: φάνηκε σε μερικούς υψηλή η βαθμολογία του Sanyo PLV-Z2000. Σκεφτήκατε πόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία του από το χειρότερο απ'όλα τα μηχανήματα; Κατά ένα συνταρακτικό... 3%.

Από το σύνολο δε των 14 μηχανημάτων, τα 8 βρίσκονται εντός ενός... αβυσσαλέου περιθωρίου ποιοτικής διακύμανσης 1% από τη βαθμολογία 9,3 που πήρε ο Sanyo, δηλαδή από 9,2 έως 9,4.

Ακόμα κι αν αγνοήσουμε αυτό που προαναφέρθηκε, δηλαδή ποια βάρη μπαίνουν σε κάθε επιμέρους βαθμολογία, για να βγει ο τελικός βαθμός και το γεγονός ότι καθένας μας έχει διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες από τον προβολέα του, τι... ψυχή έχει αυτό το 1% και τι μάτι μπορεί να το διακρίνει;
Είναι βέβαιο ότι οι ρυθμίσεις που θα γίνουν στον προβολέα που τελικά θα αγοράσουμε, θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση!

Reaction score
14
Ναι...είναι γελοίες οι βαθμολογίες....και άχρηστες για κάποιον που ασχολείται έστω και λίγο με το αντικείμενο..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.458
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO