1.85:1 vs 2.35:1 -είναι κάποιο από τα δύο καλύτερο και ποια η σωστή απόσταση θέασης;

Reaction score
150
Re: 2.35:1 vs 1.85:1

Ε πάει γράφω κινέζικα θα πηδήξω από το παράθυρο...

Βρε zoglair τη απόσταση να γράψω αφού ούτε ιντσες έγραψα? Είπα τη μεγαλύτερη οθόνη που μπορείτε να βάλετε στο χώρο σας από την ορισμένη (από εσάς) θέση θέασης. Δηλαδή από εκεί που θα κάθεστε να δείτε στο σπίτι σας. Που σημαίνει ότι ανάλογα με το σπίτι του καθενός αλλάζει η απόσταση και οι ίντσες.

Reaction score
1

Γιατί δε μας λες την απόσταση και τη διάσταση από την οποία εσύ βλέπεις στο σπίτι σου;

Αν είναι προσωπικό δεδομένο, πες μας τον ιδανικό - κατ' εσένα - συνδυασμό διαγωνίου και απόστασης, και αν προκύπτει επιστημονικά ή επειδή έτσι σου αρέσει.

Ο Cinemusic έχει ιδρώσει να βγάζει σχεδιαγράματα και αριθμούς, και εσύ ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες πως για οποιαδήποτε απόσταση και για οποιαδήποτε διαγώνιο, πάντα το φαρδύτερο είναι και το καλύτερο.

Να με συμπαθάς, αλλά δεν είναι έτσι. Αν ήταν, τότε θα μας έλεγε και η THX και η SMPTE και ο καθένας, βάλτε ότι θέλετε όπου θέλετε και μη μας ζαλίζετε τον έρωτα με γωνίες και μοιρογνωμόνια.

Εδώ, αγαπητέ, μιλάμε με νούμερα και εσύ περί άλλων τυρβάζεις.

Reaction score
150

Μίλησα χωρίς αριθμούς για να μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας σε αυτά που λέω τους δικούς του. Αλλά είπαμε κινέζικα μιλάω αφού δεν βάζει κανείς το "Χ" και το "Ψ" σε αυτά που λέω. Και τέλος πάντων ξέρω κι εγώ να χρησιμοποιώ το calculator δεν ανατρέψατε τη θεωρία της σχετικότητας.

Λοιπόν η απόσταση από την οθόνη μου που διαλέγω να κάθομαι θα είναι 4-4.5 μέτρα και μπορώ να την επεκτείνω κατά βούληση έως και στα 7 μέτρα. Η οθόνη μου έχει διαγώνιο 130" (2.40:1) αν και σε αυτές τις οθόνες κανονικά μιλάνε με φάρδος και όχι διαγώνιο.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: 2.35:1 vs 1.85:1

Φιλε μου ξέρω να διαβάζω και μάλιστα σύντομα θα ξέρω και κινέζικα ….
Σε καμια περίπτωση δεν λεμε το ιδιο γιατι εσυ αφήνεις να εννοηθεί πως οι λίστες που παρέθεσε ο Δημήτρης αναφέρονται γενικα στις αναλογίες <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
Θα επιμείνω στην άποψη ότι το 2007 oi κινηματογραφικές παραγωγές της προκοπής είναι και θα είναι 2.40. Αυτά που γράφει ο Max είναι γένικά ποιος είναι οι αναλογίες κάδρων και όχι για το 2007.
Ο max γράφει τα στατιστικά για κάθε ετος χωριστά όπως και για το 2007.
Αν θελει και αυτό μετάφραση τι να πω;
<o:p> </o:p><o:p></o:p>
ΒΗΜΑ Δ) Φανταστείται ότ με ένα μαγικό τρόπο μπορείτε να τραβήξετε την οθόνη σας μόνο από τα πλάγια και να την ξεχυλώσετε τόσο ώστε να γίνει 2.40:1. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΥΨΟΣ θα είναι σταθερό. Αυτό αν έχετε ακόμα χώρο δεξιά-αρίστερα.
Ας ασχοληθούμε και με αυτό το νέο σενάριο.
Ας βαλω λοιπον στο σπιτι μου την μεγαλύτερη 16:9 οθονη που μπορω
Να πουμε 220”;
Γιατι όχι;
Σε αυτό λοιπον το καδρο εχουμε υψος οθονης 2,74 ( το υψος ολων των διαμερισμάτων είναι 2,80 συνεπως δεν σκαω) και το πλάτος είναι σχεδον 5 μετρα ( για την ακριβεια 4,87μ)
Παλι ομως δεν σκαω γιατι εχω μεγαλο σπιτι.
Καθομαι λοιπον να δω το Transformers Νο3 , ταινια που περιμενα πως και πως, αφου πρωτίστως τοποθετώ την δερμάτινη πολυθρόνα μου 9 μετρα μακρια από τη οθονη ( προδιαγραφή SMPTE) <o:p></o:p>
Δεν ξερω αν το ανάφερα παραπανω αλλα εχω πολύ μεγαλο σπιτι :126:.
Παρόλα αυτά μετα το τελος της τανιας ενιωσα πολυ μονος στο μικρο μου home cinema και σκέφτηκα να αλλαξω τον τροπο θέασης.
Ετσι με ένα μαγικο τροπο μετέτρεψα την 16:9 οθονη σε 2:40.
To νέο μου home cinema σε μια στιγμη άλλαξε οψη , καθως μπορει μεν το υψος να παρέμεινε το ιδιο κακόμοιρο με το προηγούμενο καδρο, αλλα τωρα ειχε απέραντο πλατος.
Συγκεκριμένα εφτασε σε φάρδος τα 6,5 μετρα και επιτέλους βρηκα την αφορμή που έψαχνα τοσο καιρο για να γκρεμίσω τον αθλιο ξενώνα που εχτισε ο ανόητος εργολάβος διπλα ακριβώς από το home cinema .<o:p></o:p>:137:
Ετσι και αλλιως κανεις δεν ερχετε σπιτι… τι τον θελω τον ξενωνα;
Τελειώνοντας και με αυτή την λεπτομέρεια και βαζοντας την πολυθρόνα μου στην μεση της κρεβατοκάμαρας του διπλανού διαμερίσματος ( 12,3μ SMPTE) λεω στην αναστατωμένη γειτόνισσα που τον ειχε ψιλο πάρει…:116:
Πετάγεσαι σε παρακαλω να φέρεις το τηλεκοντρόλ;
Το ξεχασα διπλα στη οθονη από την μεριά του γκρεμισμένου ξενώνα.:142:
Fade out <o:p></o:p>
Τίτλοι τέλους<o:p></o:p>

Να με συγχωρείς ( ελπιζω να μην θύμωσες αλλα δεν φταίω εγω)
Δικό σου είναι το story εγω απλως επέλεξα το κάδρο <o:p></o:p>

ΜΦΧ Ανδρεας..

Attachments

Reaction score
6
Απάντηση: 2.35:1 vs 1.85:1

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> <o:p> </o:p>
Πάντως εχει λιγο περισσότερη πλάκα από οσο φαίνεται η ολη ιστορια..
Ολο μιλάτε για πρόβλημα στο υψος και πως το πλατος δεν εχει σημασία ( και καλα δεν παιζει ρολο ) και ολο υπολογίζετε με βάση το πλάτος
Τωρα σχετικα με το Calcurator για να μην "μπερδευετε" τον κοσμο θα μπορουσατε να του πειτε οτι ιδανικη αποσταση θεασεις ειναι μινιμουμ το πλατος της οθονης επι(χ) δυο(2)
Η οθόνη μου έχει διαγώνιο 130" (2.40:1) αν και σε αυτές τις οθόνες κανονικά μιλάνε με φάρδος και όχι διαγώνιο.
Δεν είναι φοβερό;; :121:<o:p></o:p>
<o:p></o:p>

NIX

Reaction score
0

Jargon στη δικια σου περιπτωση αν χρησιμοποιησεις σαν αναφορα την αποσταση θεασης για τα δυο καδρα οι προδιαγραφες προσδιοριζουν τα εξης...

καδρο 2,40

καδρο 1,78

Για τη 2,40 θελεις 125" δηλαδη πλατος 293,1 και υψος 122,1
Για τη 1,78 θελεις 132" δηλαδη πλατος 292,2 και υψος 164,4

Αυτο σημαινει οτι σε ενα widescreen καδρο οπου το πλατος ειναι κοντα στο 2x (1,78) του υψους ή και περισσοτερο (2,35),το πλατος ειναι που θα καθορισει το μεγεθος για να ειναι ξεκουραστη η θεαση.

Κατα συνεπεια ειναι πασιφανες πως δεν ισχυει οτι "οσο φαρδυτερο το καδρο τοσο πιο κοντα μπορω να καθισω" γιατι δεν θα μπορεις να παρακολουθησεις τα ακρα της οθονης.Ειναι σιγουρο οτι θα μπαινεις μεσα στην ταινια αλλα ομως δεν θα βλεπεις την ταινια.

Attachments

• 16,1 KB Προβολές: 119
  • 15,3 KB Προβολές: 119

Reaction score
15.548

Ανδρεα κανεις copy/paste οτι σου αρεσει.....

Εγω εγραψα...
θα μπορουσατε να πειτε οτι ιδανικη αποσταση θεασεις ειναι μινιμουμ το πλατος της οθονης επι(χ) δυο(2) και μαξιμουμ η διαγωνιος της οθονης επι(χ) δυο(2)......και φυσικα αυτο ισχυει για 185/1 καδρο....

Ενω εσυ εκανες copy αυτο που ηθελες.....
Αλλο αυτο που εγραψα και αλλο αυτο που δειχνεις οτι εγραψα.....
Μιλαω και συγκεκριμενα για καδρο αν το ειδες.....!!!!!!

Οπως και να εχει βαλτε οτι οθονη θελει ο καθε ενας.....
Δεν ασχολουμαι αλλο με το θεμα ....νομιζω οτι εγινε κατανοητο το ολο θεμα....

Reaction score
181

Για να ανακεφαλαιώσω και να δω αν καταλαβα καλα τι υποστηρίζει ο καθενας...

Ο cinemusic και ο zoglair λενε οτι με βαση τις νορμες, βρισκεις την σωστη αποσταση θεασης σε συνδυασμο με το μεγεθος οθονης 16/9.

Ο JargonGR ερχεται και λεει οτι μπορω να μετατρεψω την 16/9 σε 2,40 χωρις να αλλαξω αποσταση θεασης, και χωρις να μεταβαλλω το υψος μια και η περιφερειακη οραση σηκωνει αυτη τη μεταβολη χωρις προβλημα.

Ο ΝΙΧ λεει, τοτε καλυτερα στο ιδιο πλατος της νεας 2,40 ξανακανε την οθονη 16/9 αυξανοντας το υψος ωστε να κερδιζεις στα 1,85 εργα περισσοτερη επιφανεια και κανε μασκινγκ στις μπαρες που σε ενοχλουν στα 2,40 εργα. Και μην αλλαζεις αποσταση θεασης (μεινε εξω απο τις νορμες) αν θελεις.

Ο Κεφαλας, συμφωνει με τον JargonGR ως προς το πλατος και λεει οτι μπορει στο νεο, παραπανω πλεον πλατος, να ειναι ενταξει η αποσταση θεασης για να βλεπουμε τα πλαινα ακρα της οθονης, αλλα αν ξαναγινει 16/9 θα εχουμε προβλημα με το υψος. Και προετρεψε, οσους λενε οτι το υψος δεν ειναι προβλημα, να κρατησουν το νεο αυτο πλατος και να κανουν την οθονη... 4/3 για να το διαπιστωσουν.

Κι εγώ λεω για μια ακόμη φορά ότι με βαση τις νόρμες, ο καθένας βλέπει όπως του αρέσει...:116:

Τα κατάλαβα καλά?:140:

Reaction score
1

Κι εγώ λεω για μια ακόμη φορά ότι με βαση τις νόρμες, ο καθένας βλέπει όπως του αρέσει...:116:
Δεν θα μπορούσες να το διατυπώσεις καλύτερα :107:

Το θέμα ξέρεις από που ξεκίνησε; Από τις συχνές ερωτήσεις μελών σχετικά με ίντσες και αποστάσεις. Ειδικότερα στις τηλεοράσεις. Φαντάσου κάποιον που θέλει να επενδύσει σε προβολέα ή TV μεγάλων διαστάσεων. Πριν αγοράσει, λογικό είναι να ρωτήσει για να μάθει τα όρια στα οποία μπορεί να κινηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που χτίζουν ή ανακαινίζουν. Πριν αγοράσουν, προσπαθούν να σχεδιάσουν. Συνήθως, ο χώρος είναι δεδομένος, και προσπαθούμε να πάρουμε τα μέγιστα από αυτόν.

Σε αυτές, λοιπόν, τις περιπτώσεις τι απαντάμε; "Πάρε το μεγαλύτερο που χωράει στο χώρο σου"; Ή προσπαθούμε να είμαστε πιο ακριβείς, με τη βοήθεια ενός calculator;

Εγώ επέλεξα το δεύτερο. Έψαξα, διάβασα, και βρήκα 3 γωνίες και με βάση αυτές έφτιαξα το προγραμματάκι. Αν είναι λάθος, ευχαρίστως να τις διορθώσω. Οι γωνίες δεν είναι δικής μου επινόησης ούτε και έχω κανένα κόλλημα με αυτές. Δεν έχω κάνει προσωπική επιστημονική έρευνα πάνω στο ανθρώπινο οπτικό πεδίο, αλλά εμπειρικά τις έχω δοκιμάσει και βλέπω ότι λειτουργούν. Προσωπικά, προτιμώ τις 30 μοίρες, ως ένα συνδυασμό άνεσης και ικανοποίησης.

Τι σημαίνουν οι γωνίες;

Φαντάσου έναν άξονα που ξεκινά από τη μεγαλύτερη απόσταση (μικρότερη γωνία) και καταλήγει στις ~180 μοίρες, όπου το πρόσωπο είναι κολλημένο στην οθόνη. Κάπου ενδιάμεσα σε αυτόν τον άξονα είναι και το τμήμα μεταξύ 26 και 36 μοιρών. Οι 26 μοίρες μεγιστοποιούν την άνεση παρακολούθησης αλλά ελαχιστοποιούν την εντύπωση (~impact). Οι 36 κάνουν το ανάποδο. Πάντα, όμως, στα πλαίσια μιας κινηματογραφικής προβολής. Γιατί, απομακρυνόμενοι από τις 26 (προς το 0), ναι μεν αυξάνουμε την άνεση παρακολούθησης αλλά μετατρέπουμε την κινηματογραφική προβολή σε τηλεοπτική. Αντίστοιχα, κινούμενοι από τις 36 προς τις 190, ναι μεν αυξάνουμε την εντύπωση, αλλά μετατρέπουμε την κινηματογραφική προβολή σε IMAX ή Πλανητάριο.

Που είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο οπτικό μας πεδίο, και είναι αυτό που μας απασχολεί. Αν γνωρίζαμε τον ακριβή τύπο που παριστά με τον ακριβέστερο (όσο είναι εφικτό) τρόπο το οπτικό μας πεδίο, τότε θα είμασταν σε θέση να υπολογίσουμε τις άριστες αποστάσεις για οποιοδήποτε κάδρο.

Και εξηγούμαι:

Φαντάσου το οπτικό μας πεδίο ως μία έλλειψη. Σε αυτήν την έλλειψη υπάρχουν άπειρα παραλληλόγραμμα που εφάπτονται εσωτερικά, αλλά 1 και μόνο 1 που εφάπτεται εξωτερικά. Το εξωτερικό παραλληλόγραμμο αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη γωνία και το εσωτερικό στη μικρότερη.

Αν η έλλειψη που αναπαριστά το οπτικό μας πεδίο έχει λόγο διατομών 2.40:1, τότε τα παιδιά έχουν δίκιο και αυτό το κάδρο είναι εκείνο που γεμίζει περισσότερο την όρασή μας από ένα αντίστοιχο 16:9. Αν ή έλλειψη έχει διαφορετικό λόγο, τότε ισχύουν και τα αντίστοιχα. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, η γενικευμένη άποψη του στυλ "ανεξάρτητα από απόσταση και ύψος" δεν ισχύει. Μιλάμε πάντα για εφαπτόμενα παραλληλόγραμμα, και όπως ανέφερα, 1 είναι το εξωτερικό, πολλά τα εσωτερικά.

Reaction score
6

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Κώστα , ειτε κανω εγω copy/paste τα γραφωμενα ειτε τα κανεις copy/paste εσυ ( όπως εκανες παραπάνω) η έννοια τους δεν αλλάζει..
Αν την μια υποστηρίζεις πως το πλατος δεν είναι πρόβλημα -εν αντιθεση με το υψος - και τελικά αναφέρεις υπολογισμό με βάση το πλατος , sorry αλλα για αυτό δεν φταιω εγω .
Τελος αν υπονοείς πως ο συγκεκριμένος υπολογισμός σου αναφέρετε μονο για κάδρα 1:85… ( μετα από αυτά που εχεις γράψει για το υψος αυτού του κάδρου ) ε τότε τι να προσθέσω παραπάνω ;;:126::126:<o:p></o:p>

Reaction score
6
Απάντηση: Re: 2.35:1 vs 1.85:1

Τα κατάλαβα καλά?:140:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Βρε συ περίμενε να περάσει πρωτα το 2008 και μετα κάνεις ανασκόπηση του έτους .<o:p></o:p>

NIX

Reaction score
0

Οχι Ηλια δεν τα καταλαβες καλα.Πρεπει να διαβασεις τι γραφτηκε πιο προσεκτικα.

Reaction score
15.548

Ανδρεα εγω αυτο που εχω γραψει ειναι.......

Post 61....
Η αποσταση θεασεις εχει να κανει με το πλατος σε συναρτηση με το υψος.....

Tωρα το τι θελει ο ενας η ο αλλος δεν με ενδιαφερει ειλικρινα.....

Reaction score
1.847

Να ρωτήξω κατιτίς;

Υπάρχει κανείς σας που υποστηρίζει πως ο avsite calculator δίνει, έστω και εν μέρει, εσφαλμένα αποτελέσματα;
Πρώτα ένα ναι ή ένα όχι, και μετά η επεξήγηση (αν γουστάρει να δώσει). :109:

Reaction score
6

Κωστα ,καλά κανείς και δεν σε ενδιαφέρει … (πληροφοριακά … ουτε και μενα…)
Το μονο που με ενδιαφέρει και με ενοχλεί παρα πολύ , είναι η παραπληροφόρηση και οι δογματισμοί.

Reaction score
6

Ο calculator του aviste δεν προήλθε από παρθενογέννηση…
Βασίζετε στις φόρμες του THX και SΜPTE όπως δηλαδή και πολύ άλλοι .
Φυσικα και δεν τον αμφισβητώ αφου εχω τσεκάρει πως τα νούμερα που βγάζει είναι καρμπόν τα ιδια με αλλους calculator.
Μαλιστα με τις τελευταίες προσθήκες είναι πιο ολοκληρωμένος

Reaction score
1.847

Ο calculator του aviste δεν προήλθε από παρθενογέννηση…
Η κόλα σου θα μηδενιστεί. :119: Η ερώτηση ήταν σαφής, πρώτα ένα ναι ή ένα όχι.
(Έχω τους λόγους μου που το ζήτησα έτσι, πίστεψέ με). :125:

Reaction score
6

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Τωρα που το ξαναβλέπω εχεις δικιο...<o:p></o:p>
Δε έγραψα ουτε ενα ΝΑΙ..:144:<o:p></o:p>
Παντως δεν νομίζεις πως με την ερώτηση σου βγαίνουμε εκτος θεματος;; :126:<o:p></o:p>

Reaction score
1.847

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Τωρα που το ξαναβλέπω εχεις δικιο...<o:p></o:p>
Δε έγραψα ουτε ενα ΝΑΙ..
Παντως δεν νομίζεις πως με την ερώτηση σου βγαίνουμε εκτος θεματος;; :126:<o:p></o:p>
:119:
Θέλω τη συγκεκριμένου τρόπου απάντηση, για να δω ποιοι θα απαντήσουν και κυρίως, ποιοι δεν θα απαντήσουν! :125: Αν υπάρχει πρώτα ναι ή όχι, αποκλείονται αυτόματα οι δικολαβίστικες απαντήσεις.
Εκτός θέματος δεν περιμένατε τη δική μου ερώτηση για να βγείτε! :138:

Ας δώσω ωστόσο την, εντός θέματος, απάντηση που χρωστάω.
2,35/1
Αν και το μάτι δεν πιάνει, με μια ματιά, ούτε το 1,85/1, υποθέτω πως ο στόχος των σκηνοθετών είναι να σε "ζώσουν" με οπτική πληροφορία. Όχι πως θεωρούν ότι τα βλέπεις καλύτερα, σε πιο μακρόστενα κάδρα. Αλλά ότι νιώθεις περισσότερο μέσα στα δρώμενα.

Reaction score
6

Εκτός θέματος δεν περιμένατε τη δική μου ερώτηση για να βγείτε! :138:
.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Ε όχι και εκτός θέματος....
Από την αρχη του τοπικ μεχρι τωρα για τα ιδια πράγματα μιλάμε . :121:<o:p></o:p>

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.275
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos