TV & Projector στον ίδιο τοίχο. Ιδέες τοποθέτησης

Reaction score
0
Με απασχολεί η τοποθέτηση της LCD TV και ενός πανιού για προβολέα στον ίδιο τοίχο καθώς φυσικά τα ηχεία, ενισχυτές και τα λοιπά δε γίνονται να μετακινούνται. Σκέφτομαι τρόπους τοποθέτησης
α. Το πανί πίσω και ψηλότερα από την TV? Δε θα είναι κάπως άσχημο-περίεργο να έχεις μια οθόνη 46'' κάτω από το πανί την ώρα της προβολής?

β. Το πανί να κατεβαίνει μπροστά από την τηλεόραση και να την κρύβει?

Κάποιος άλλος που να έχει TV & projector screen στον ίδιο τοίχο μπορεί να παραθέσει κάποια ιδέα?

Ευχαριστώ!!

Reaction score
1
Απάντηση: TV & Projector στον ίδιο τοίχο. Ιδέες τοποθέτησης

η συνήθης τακτική είναι η δεύτερη που λες ...

Reaction score
786
Το πανί κατεβαίνει μπροστά από την τηλεόραση και να την κρύβει. Η πιο ευκολη λυση, αρκει να τοποθετησεις το πανι σε αρκετη (τουλαχιστον 25 εκ) αποσταση απο τον τοιχο.

Reaction score
0
Υπάρχει και τρίτη λύση:
η τηλεόραση να κρύβεται μέσα στο έπιπλο και να ανεβαίνει μόνο κατά τη χρήση με μηχανικό/ηλεκτρικό lift. Ο τοίχος που υπάρχει πίσω της να χρησιμοποιείται είτε ως έχει για προβολή, είτε τοποθετόντας εκεί μια σταθερή οθόνη προβολής.
Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα η λύση αυτή θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Reaction score
0
Το πανί κατεβαίνει μπροστά από την τηλεόραση και να την κρύβει. Η πιο ευκολη λυση, αρκει να τοποθετησεις το πανι σε αρκετη (τουλαχιστον 25 εκ) αποσταση απο τον τοιχο.
Οπότε αν το έπιπλο της TV έχει βάθος 50 εκ. μιλάμε για 50 εκατοστά από τον τοίχο. Ελπίζω να μην είναι πολύ άσχημο να κατεβαίνει μια οθόνη από τη μέση του ταβανιού...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, από αυτα που είδα υποθέτω χρειάζεται μια κατασκευή από γυψοσανίδα ή ξύλο ή κάποιο άλλο υλικό στην οροφή για να κρύβεται το πανί. Πάντως όταν βλέπεις έτοιμες λύσεις φαίνεται ευκολότερο από ό,τι όταν το φαντάζεσαι :)

Reaction score
11
Here's one I made earlier

.
.
Επειδή φτιάχνω κι εγώ το δικό μου συστηματάκι, να ρωτήσω κανα δυο πράγματα.

α) Πώς στερέωσες την οθόνη εκεί μέσα στην γυψοσανίδα;
β) Αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι η οθόνη πως θα την επισκευάσεις; Το βλέπω εντελώς κλειστό.

Μπορείς να βιδώσεις βίδες στη γυψοσανίδα;

Reaction score
786
Επειδή φτιάχνω κι εγώ το δικό μου συστηματάκι, να ρωτήσω κανα δυο πράγματα.

α) Πώς στερέωσες την οθόνη εκεί μέσα στην γυψοσανίδα;
β) Αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι η οθόνη πως θα την επισκευάσεις; Το βλέπω εντελώς κλειστό.

Μπορείς να βιδώσεις βίδες στη γυψοσανίδα;
H οθονη στηριζεται αποκλειστικα στον τοιχο, με την βοηθεια δυο μεταλλικων "Γ" που εχουν κρυφτει μεσα στην κατασκευη. Δεν νομιζω οτι η γυψοσανιδα μπορει να σηκωσει βαρος μονη της, αν και μπορεις να βιδωσεις/κρεμασεις κατι ελαφρυ πανω της.

Στην επανω (επικλινη) πλευρα εχει κοπει ενα μεγαλο κομματι γυψοσανιδας, για να ειναι επισκεψιμο το εσωτερικο. Το ανοιγμα αυτο καλυπτεται απο ενα "καπακι" απο ημιδιαφανες πλεξιγκλας, καθως καποια στιγμη θα μπει εσωτερικα κρυφος φωτισμος.

Θεωρητικα μεσω του ανοιγματος απο πανω, μπορω να επεμβω σε μια δυσκολη στιγμη του πανιου. Πρακτικα... ελπιζω να μην χρειαστει πριν την επομενη ανακαινιση του σπιτιου!

Το παρακατω σχεδιακι δειχνει την κατασκευη, στο περιπου. Καποια στιγμη θα βγαλω φωτο και απο το εσωτερικο της κατασκευης.

Reaction score
1

Κάτι παραπλήσιο έχω κάνει και εγώ, αλλά επειδή υπάρχει λίγο περισσότερος χώρος έχω βάλει τις δύο οθόνες τη μία πλάι στην άλλη.

Στην θήκη στη γυψοσανίδα έχει κρεμαστεί η οθόνη εμπρός και από πίσω υπάρχει ο σιδηρόδρομος για την κουρτίνα.

Attachments

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TV & Projector στον ίδιο τοίχο. Ιδέες τοποθέτησης

Κάτι παραπλήσιο έχω κάνει και εγώ, αλλά επειδή υπάρχει λίγο περισσότερος χώρος έχω βάλει τις δύο οθόνες τη μία πλάι στην άλλη.

Στην θήκη στη γυψοσανίδα έχει κρεμαστεί η οθόνη εμπρός και από πίσω υπάρχει ο σιδηρόδρομος για την κουρτίνα.
Τι μάρκα είναι η οθόνη;

Reaction score
1

Celexon ηλεκτρική, τύπος standart, 240 εκ. πλάτος (με το μαυρο περιθώριο)

Reaction score
11
Καλά το κατάλαβα.
Παράγγειλα κι εγώ ακριβώς την ίδια 2,9μ πλάτος καθαρό 130 ίντσες.

http://www.projectorcenter.gr/screen_celexon_300x169ecel.htm

Επειδή θα κάνει κανένα 20ήμερο να μου ΄ρθει άρχισα ήδη να φτιάχνω πλαίσιο για να τη βάλω μέσα.
Η μαύρη μπορντούρα που έχει πάνω είναι όντως 30 εκ όπως λέει ή θα πέσει κάτω αν την ανοίξω στα 30 εκ;
Εν τω μεταξύ στη φωτογραφία φαίνεται να είναι πολύ περισσότερο το μαύρο.
Πόσο είναι τελικά μήπως το έχεις μετρήσει;

Reaction score
1

Δεν το είχα μετρήσει μέχρι τώρα αλλά αφού με ...τσίγκλισες... πήγα και το μέτρησα.
Τα πλαϊνά μαύρα περιθώρια είναι όντως 5εκ. και το κάτω είναι περίπου 5,5 και άλλοι 2 πόντοι η κάτω μπάρα.Από επάνω όντως το μαύρο είναι 30 εκατοστά. (λένε ότι μπορείς να το κατεβάσεις λίγο ακόμη πειράζοντας κάτι βιδάκια αλλά δεν το τόλμησα)

Reaction score
1

Παρεπιπτόντως στο επιτοίχιο χειριστήριο να φροντίσεις η τοποθέτηση του να γίνει έτσι ωστε τα καλώδια να βγαίνουν από κάτω και τα κουμπάκια του να είναι από τη δεξιά πλευρά.
Εμένα που (ο γυψοσανιδάς που έκανε τα μερεμέτια και έθαψε και τα καλώδια στον τοίχο) το έβαλε ανάποδα πατάω το προς τα επάνω βελάκι για να κατέβει η οθόνη (και το αντίστροφο...):103:

Reaction score
11
Βρε παιδιά εσείς με την οθόνη celexon μήπως μπορεί να μου πει κάποιος πως θα ρυθμίσω το κάτω όριο της οθόνης;
Απ΄ότι είδα στην αριστερή πλευρά από κάτω έχει μια τρύπα που είναι ταπωμένη με πλαστική τάπα.
Μήπως ρυθμίζεται από εκεί;
Θυμάται κανείς να μου πεί πως λειτουργεί το σύστημα;
Όταν βιδώνεις τη βίδα τί κάνει;
Σταματάει ψηλότερα ή χαμηλότερα;

Reaction score
11
Re: Απάντηση: TV & Projector στον ίδιο τοίχο. Ιδέες τοποθέτησης

Παρεπιπτόντως στο επιτοίχιο χειριστήριο να φροντίσεις η τοποθέτηση του να γίνει έτσι ωστε τα καλώδια να βγαίνουν από κάτω και τα κουμπάκια του να είναι από τη δεξιά πλευρά.
Εμένα που (ο γυψοσανιδάς που έκανε τα μερεμέτια και έθαψε και τα καλώδια στον τοίχο) το έβαλε ανάποδα πατάω το προς τα επάνω βελάκι για να κατέβει η οθόνη (και το αντίστροφο...):103:

Τους διακόπτες που είναι πάνω στο καλώδιο που τους έβαλες;
Μέσα στη γυψοσανίδα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.274
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale