Uncharted!! Drake's Fortune Review (PS3)

Reaction score
62
Μόλις τελείωσα το Drake’s Fortune!! Το παιχνίδι τελικά ήταν ανέλπιστα καλό!! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΓΡΑΦΙΚΑ:
Απλά υπέροχα!! Ζωντανά χρώματα, επιβλητικά τοπία, λεπτομέρειες, όπως να μένει το νερό στα ρούχα του ήρωα όταν βρέχεται κλπ. Επίσης τα πάντα στο background κουνιόνται, κάνοντάς το ακόμα πιο ρεαλιστικό. Γενικά είναι ένα παιχνίδι χάρμα οφθαλμών που, μακάρι να ήταν και full HD, αλλά μην είμαστε και αχάριστοί!!!
ΉΧΟΣ:
Χωρίς να επιδεικνύει κάτι ιδιαίτερο στον τομέα της μουσικής, είναι ταιριαστός με την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Ήχοι στη ζούγκλα, αντίλαλοι κ.λ.π δένουν αρμονικά με την όλη ατμόσφαιρα. Θετικό για μένα ήταν οι «δυνατοί» διάλογοι των χαρακτήρων που είναι ιδιαίτερα πειστικοί ως προς την απόδοση της ψυχολογικής τους κατάστασης, πράγμα που δεν ισχύει σε πολλά παιχνίδια, που οι χαρακτήρες απλά φαίνονται να μιλάνε «άχρωμα».
GAMEPLAY:
Άμεσος και ακριβής έλεγχος με τον παραδοσιακό μοχλό. Όπου χρειάζεται η επέμβαση του Motion Sensor όμως, τα χαλάει λίγο. Ιδιαίτερα η ρίψη χειροβομβίδων και η ισορροπία στους κορμούς δεν έχουν καλή απόκριση, και στην ουσία σου δίνουν την εντύπωση ότι έχουν μπεί, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει η Sony τα λεφτά του Sixaxis. Από κεί και πέρα, υπάρχει αρκετή ποικιλία στα όπλα, αν και θα μπορούσαν να βάλουν περισσότερα. Θετική προσθήκη επίσης είναι η hand to hand πάλη που χρειάζεται συνδυασμό κουμπιών και το γρήγορο πάτημα του κουμπιού που σου βγάζει την οθόνη σε ορισμένες καταστάσεις που σε κρατάει στην τσίτα πολλές φορές και εξαιτίας του θα πεθάνετε άλλες τόσες!!!
ΣΕΝΑΡΙΟ:
Αν και κλασσικό για το είδος, είναι πολύ προσεγμένο, χωρίς κοιλιές και ασάφειες. Από κει και πέρα θυμίζει κάτι μεταξύ Indiana Jones και Lara Croft. Ψάχνουμε ένα θησαυρό που έχει γρίφους κλπ κλπ. Θα μπορούσε το παιχνίδι να γίνει και ταινία και δεν θα εκπλαγώ μάλιστα, αν γίνει κάτι τέτοιο!!!
ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
Τα μόνα αρνητικά που του βρίσκω είναι το Motion Sensor που προανέφερα και το Save. Δεν μου άρεσε στο τελευταίο ότι δεν μπορείς να σώσεις όπου θέλεις και όταν ξαναβάζεις το παιχνίδι να πρέπει να ξαναπεράσεις κάτι που σε δυσκόλεψε πολύ. Πραγματικό σπάσιμο. Βέβαια κάνει autosave συχνά, αλλά….
ΓΕΝΙΚΑ:
Η Naught Dog μας εξέπληξε ευχάριστα μ’ αυτό το παιχνίδι, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα της εταιρίας και πλέει πια σε πιο βαθιά νερά. Εθιστικό, προσεγμένο, ανυπομονώ για το 2ο μέρος!!!

Γραφικά: 9/10
Ήχος: 8/10
Gameplay: 8,5/10
Γενικά: 9/10

Reaction score
0
Ωραία κριτική!

Το hand to hand combat είχε την πλάκα του αλλά ο Nate είναι λίγο φλώρος και τις έτρωγε τις μάπες του! Ή απλά εγώ δεν πετύχαινα πολλά combos, ένα από τα δύο :happy_9:
Ήταν πιο εύκολο να πυροβολήσεις εξ επαφής (με autoaim) και να τελειώνεις.

Το save δε μου δημιούργησε προβλήματα, τα checkpoints είναι φυσιολογικού μεγέθους θα έλεγα. Μάλιστα μου άρεσε που τις περισσότερες φορές όταν πήγαινα να σώσω μου έλεγε ότι είχε κάνει autosave πριν ένα λεπτό, πολύ βολικό.

Αυτά που με ενόχλησαν λίγο ήταν τα εξής: 1) είχε μερικά ωραία puzzles αλλά ουσιαστικά σου έδινε τη λύση έτοιμη με το diary.
2) Το boss fight στο τέλος ήταν εντελώς απογοητευτικό. Ενώ το υπόλοιπο chapter ήταν δύσκολο η ίδια η τελική μάχη ήταν σύντομη και μέτρια.

Έχω πολύ υψηλές προσδοκίες για το δεύτερο, όποτε αυτό βγει.

ΥΓ. Θα μεταφερθούν εδώ τα posts από το θέμα του pseira?

Reaction score
4
+1
Πρέπει να σβήσουμε το υπάρχον save ή έχω καταλάβει λάθος;
Αμα το καλοσκεφτεις , αν ειναι να το ξαναπαιξουμε τοτε αχρηστο θα μας ειναι το παλιο save.
Οποτε βουρ για σβησιμο.

Reaction score
0
Αμα το καλοσκεφτεις , αν ειναι να το ξαναπαιξουμε τοτε αχρηστο θα μας ειναι το παλιο save.
Οποτε βουρ για σβησιμο.
Εννοώ ότι έχω πάρει αρκετά από τα medals στο παλιό save και αυτά μάλλον δεν θα μπορώ να τα ξαναπάρω ως trophies. Θα το σβήσω για σιγουριά [/trophy whore] :116:

Reaction score
4
Εννοώ ότι έχω πάρει αρκετά από τα medals στο παλιό save και αυτά μάλλον δεν θα μπορώ να τα ξαναπάρω ως trophies. Θα το σβήσω για σιγουριά [/trophy whore] :116:
Trophy Whore :142:
Τελειωσανε τα medals τελος!!!

Ειχα κανει 180 headshots και δεν εδινε και ουτε τωρα δινει καποιο trophy/medal πανω απο τα 100 :141:
Αυτο μου αρεσε εμενα , πιστολακι headshot.

Reaction score
0
Trophy Whore :142:
Τελειωσανε τα medals τελος!!!

Ειχα κανει 180 headshots και δεν εδινε και ουτε τωρα δινει καποιο trophy/medal πανω απο τα 100 :141:
Αυτο μου αρεσε εμενα , πιστολακι headshot.
Δε δίνει από ένα νούμερο και πάνω, δες τη λίστα του BANTAS.

Reaction score
4
Ενα ενδιαφερον αρθρο απο τους δημιουργους του Uncharted οπου μεταξυ αλλων που αναφερονται (trophys) λενε επισης οτι στο συγκεκριμενο παιχνιδι καταφεραν να χρησιμοποιησουν μονο το 30 με 40% της δυναμης του ps3 :111:

http://threespeech.com/blog/2008/08...harted-talks-trophies-edge-cells-and-studios/

Reaction score
164
Άντε πάλι με τις παπάτζες...
2 χρόνια έχει κυκλοφορήσει, τις ίδιες μπούρδες ακούμε. Δεν βαρέθηκαν να τις λένε;

Reaction score
4
2 χρόνια έχει κυκλοφορήσει, τις ίδιες μπούρδες ακούμε. Δεν βαρέθηκαν να τις λένε;
Σταματα κακε τα χριστουγεννα κυκλοφορησε :138:
Τα νουμερα μπορει να μην ειναι ακριβη αλλα σιγουρα θα υπαρχει μια αληθεια πισω απο ολα αυτα.
Στο Killzone 2 πανηγυριζουν που χρησιμοποιησαν φουλ 4 spu και αν λαβουμε υποψιν μας οτι ποτε δεν εχει ξαναπρογραμματιστει κατι σε πολλους πυρηνες (ειδικα σε games) τοτε μαλλον ψιλοαληθεια λενε.

Εχει ζουμι ακομη να βγαλει η κονσολα.

Reaction score
0
Η ιστορία των παιχνιδομηχανών δείχνει ότι μάλλον έχουν δίκιο. Όσο περνάει ο καιρός πάντα βελτιώνονται τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, πέφτει το ποσοστό των resources που δεσμεύεται από το λειτουργικό, βρίσκουν λύσεις που δεν είχαν σκεφτεί ως εκείνη τη στιγμή, πέφτει το κόστος της ανάπτυξης και έχουν την πολυτέλεια να κάνουν παραπάνω optimization κλπ.
Η σύγκριση των τελευταίων παιχνιδιών μιας κονσόλας με τους πρώτους αυτό δείχνει.
Ειδικά στις σημερινές κονσόλες με τους πολυπύρηνους επεξεργαστές αυτό ίσως να ισχύει ακόμη πιο έντονα.

Πάντως ειδικά οι συγκεκριμένοι δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα μετά από αυτό που παρουσίασαν στο Uncharted: Drake's Fortune. Προσωπικά μου αρέσει οπτικά περισσότερο και από το MGS4.

Reaction score
14
Το "ομορφότερο" παιχνίδι που έχω δει/παίξει...
Θα το ξαναρχίσω μου φαίνεται....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.271
Members