Coaxial vs Interconnect

Reaction score
0
Έχω τον Denon 3805 και πήρα τελευταία το Harman Kardon 970. Η καλύτερη σύνδεση είναι η ψηφιακή ή το interconnect; Δηλαδή είναι καλύτερα την μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό να την κάνει o Denon ή το H/K;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Θεωρητικά είναι καλύτερη η coaxial, αλλά και όποια οπτική έχω χρησιμοποιήσει, δούλεψε χωρίς προβλήματα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δηλαδή είναι καλύτερα την μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό να την κάνει o Denon ή το H/K;
Το πιθανότερο είναι ότι το player θα κάνει καλύτερη D/A μετατροπή.

...

Reaction score
0
Θεωρητικά είναι καλύτερη η coaxial, αλλά και όποια οπτική έχω χρησιμοποιήσει, δούλεψε χωρίς προβλήματα...
Δεν λέω για οπτική. Λέω αν είναι καλύτερα το ψηφιακό ή το interconnect. Δηλαδή να μετατραπεί ο ψηφιακός σε αναλογικό από το CD και να μεταφερθεί ως αναλογικός στον ενισχυτή (interconnect) ή να μεταφερθεί ως ψηφιακός στον ενισχυτή (coaxial) και να μετατραπεί εκεί σε αναλογικό;

Reaction score
0
Μια δοκιμή θα σε πείσει πάντως…
Πιθανά το Player… αλλά δοκίμασε - ξαναδοκίμασε – ξαναδοκίμασε … και στο τέλος πες μας και την άποψη σου

Reaction score
0
Μια δοκιμή θα σε πείσει πάντως…
Πιθανά το Player… αλλά δοκίμασε - ξαναδοκίμασε – ξαναδοκίμασε … και στο τέλος πες μας και την άποψη σου
Φοβάμαι ότι έτσι θα παίζει ρόλο και η ποιότητα του καλωδίου άρα η άποψή μου θα είναι υποκειμενική. Θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι θεωρητικά καλύτερο για να δω αν αξίζει να πάρω ένα καλό interconnect. :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φοβάμαι ότι έτσι θα παίζει ρόλο και η ποιότητα του καλωδίου άρα η άποψή μου θα είναι υποκειμενική. Θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι θεωρητικά καλύτερο για να δω αν αξίζει να πάρω ένα καλό interconnect. :126:
Και η ποιότητα του ψηφιακού καλωδίου θα παίξει ρόλο. Αλλά γιατί να μπεις σε τέτοιο τρυπάκι;

...

Reaction score
3
Ο 3805 έχει D/A μετατροπέα το PCM 1804 της Burr-Brown ενώ το 970 χρησιμοποιεί DSP τσιπ πιό προσφατης τεχνολογίας και έχει αρκετά προσεγμένο στάδιο εξόδου.Οι πιθανότητες είναι το player να ακούγεται καλύτερα, αλλά πάλι ακόμα καλύτερα ξέρουν τα αυτιά σου......

Reaction score
0
Και η ποιότητα του ψηφιακού καλωδίου θα παίξει ρόλο. Αλλά γιατί να μπεις σε τέτοιο τρυπάκι;

...
Μάλλον περισσότερο για το χόμπι και λιγότερο για την βελτίωση του ήχου.

@ethnikofron: Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα δοκιμάσω και την analog μεταφορά και θα δω ποιο μου αρέσει περισσότερο.

Reaction score
0
Είμαι και εγώ κάτοχος του 3805 καθώς και του player της Denon 3930, όπου έχω και τη δυνατότητα της μεταξύ των σύνδεσης με την Denon Link 3rd edition (ψηφιακή και θεωρητικά τουλάχιστον, ανώτερη μιας coaxial λόγω μεταφοράς και DSD μεταξύ άλλων).
Με απασχόλησε και εμένα ακριβώς η ίδια απορία.

Reaction score
0
Σε Α-Β σύγκριση ψηφιακής μεταφοράς με Denon Link και αναλογικής με interconnect Oelhbach μεσουψηλής κατηγορίας (4 άστρα), παρατηρώ υψηλότερη ανάλυση και καλύτερα δυναμικά όταν αναλαμβάνουν τα DAC του 3930 (αναλογική μεταφορά). Μικρές διαφορές, που θα τις αντιληφθεί κάποιος σε Α-Β σύγκριση αλλά δεν παύουν να είναι παρατηρήσιμες (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά).

Reaction score
27
Παλιότερα που με απασχολούσε ποια σύνδεση παίζει καλύτερα είχα και τις δυο. Επειδή δε στη αναλογική σύνδεση μπορούσε να επέμβει και ένα ψηφιακό φίλτρο του player που δεν ενεργοποιείτο στην ψηφιακή έπαιζα εναλλάξ ανάλογα με το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα.

Δοκίμασε με απλά καλώδια να συνειδητοποιήσεις τις όποιες διαφορές και χαλαρά εν καιρώ θα αποφασίσεις μόνος σου ποια σου πάει καλύτερα ή αν τις θες και τις δυο συνδέσεις...

Reaction score
968
Το Denon Link χρησιμοποιεί θωρακισμένο καλώδιο STP (Shielded twisted Pair) RJ-45 (τύπου Ethernet Cat 6). Μπορεί να μεταφέρει ψηφιακό σήμα LPCM 24-bit/192 kHz stereo και πολυκάναλο 24-bit/96 kHz. Εφαρμόζει LVDS (Low-Voltage Differential Signaling), δηλαδή χαμηλές διαφορικές τάσεις 0.3 Vpp, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό ταχύτητα μετάδοσης >1.2 Gbps.Το LVDS εφαρμόζεται επίσης από τα πρότυπα SCSI, Serial ATA, FireWire, κτλ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.046
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Grigoris1966