Κι εγώ στο σπορ

Reaction score
5
Καιρό το είχα βάλει στόχο αλλά κάτι ο στρατός, κάτι η αγορά νέου pc-ιού το ανέβαλα συνεχώς. Πριν από 2 βδομάδες όμως πήρα τον OPTOMA HD65 από Πλαίσιο βασιζόμενος μόνο σε ιντερνετικά "ιδιωτικά" reviews (εδώ και καιρό εμπιστεύομαι μόνο τις απόψεις των ίδιων των καταναλωτών).

Από εμπειρίες είχα μόνο τους: BenQ5120/NEC HT410 (μαγαζί), Epson TW600 (κολλητού) και Sony VW50 (έκθεση).

Μετά από 15 ώρες στην πλάτη του μπορώ να πω ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους δύο πρώτους (σώωωωπα!), είναι αισθητά καλύτερος του Epson παντού και σε σχέση με τον Sony χάνει με πολλή άνεση στα σκοτεινά πλάνα αλλά στα φωτεινά πρέπει να είσαι τελειωμένος ψείρας για να δικαιολογήσεις τη διαφορά τιμής.

Τι μου αρέσει:
1) Κουκλίστικο μέγεθος (περίπου το μισό του -άμεσου ανταγωνιστή του- EPSON), κομψό σχήμα
2) Μικροί χρόνοι απενεργοποίησης και ζεστάματος λάμπας
3) Επαρκέστατη φωτεινότητα (προσωπικά το έχω στο -3/low για ταινίες και στο 0/low για games) οπότε μελλοντικά όσο και να πέσει -λογικά- πάλι θα "φωτίζει" ικανοποιητικά
4) Σε 720p υλικό το pixelation είναι ορατό μόνο από 1 μέτρο απόσταση
5) To BriliantColor δουλεύει και τα χρώματά του είναι πραγματικά ζωντανά χωρίς να φαίνονται "παραφουσκωμένα" ή ψεύτικα

Τι δεν μου αρέσει:
1) Η έλλειψη ευκολιών του φακού (τελικά είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απ'όσο περίμενα)
2) Θέλει ακόμα δουλειά στα σκοτεινά πλάνα, αν και είναι καλύτερος του EPSON TW600 (πιο συγκεκριμένα ο lcd ανταγωνιστής είτε θα δείχνει εξίσου καλά στα σκοτεινά και μέτρια στα φωτεινά είτε το ανάποδο αναλόγως ρυθμίσεων), το μαύρο δεν είναι πολύ βαθύ αλλά τουλάχιστον δεν μπλεδίζει ούτε παίρνει καμία άλλη απόχρωση ενώ θα ήθελα και λίγο καλύτερη διαβάθμιση του γκρι (αν και για τα λεφτά του δεν μπορώ να έχω τέτοιες απαιτήσεις), παρολαυτά μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ισορροπημένο χωρίς όμως να "σκοτώνει" στον συγκεκριμένο τομέα
3) Το μενού του είναι εντελώς απλο'ι'κό, θα ήθελα περισσότερες ρυθμίσεις
4) Πρέπει να αλλάξω γονείς/φίλους γιατί όλοι είναι καπνιστές και θα μου το χαλάσουν το μωρό μου :)

Ο θόρυβος του ανεμιστήρα ακούγεται μόνο αν έχεις κλειστό τον ενισχυτή κι έχεις κάτσει στο 1 μέτρο δίπλα του και πάλι δεν είναι ενοχλητικός (τουλάχιστον για μένα). Σε πραγματικές συνθήκες (βοηθούμενος και από το μέγεθός του) δηλώνει απών!
Διαρροή φωτός έχουμε μόνο από μπροστά-δεξιά, ίσως αν είχα λευκό ταβάνι να φαινόταν ή να έφτανε στην οθόνη αλλά στο ξύλινο ταβάνι δεν δημιουργείται -ευτυχώς- κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να αποδειχθεί αξιόπιστος, θα δούμε. Προς το παρόν περιμένω να περάσουν μερικές δεκάδες ώρες για να το περάσω και από κανένα πατερνάκι να δείξει ακόμα πιο σωστά αφού το μάτι καμιά φορά ξεγελάει.

Reaction score
62
Απάντηση: Κι εγώ στο σπορ

Καλορίζικος λοιπόν και καλές θεάσεις. Να είσαι σίγουρος ότι θα τον ευχαριστηθείς!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Με γεια και καλές προβολές!

ΥΓ Προσλαμβάνεσαι -καιρό ψάχναμε για reviewers. :142:

Reaction score
6
Καλοφώτιστος, καλοχρωμάτιστος και ότι άλλο λένε σε αυτές τις περιπτώσεις.
Να 'σαι σίγουρος ότι το μηχανάκι δεν παίζεται στα λεφτά του.

Reaction score
1

Πιστευω οτι αυτοι που αρεσκονται να βλεπουν, για αρκετες ωρες το μηνα, ταινιες, ειναι μονοδρομος η αγορα προβολεα.

Καλως ηρθες στο club λοιπον και καλη διασκεδαση.

Reaction score
108
Καλοριζικος! Αν δεν ειχα προβλημα με το rainbow αυτον θα διαλεγα ειδικα σε αυτα τα λεφτα ασυζητητί..! Μονο μειονεκτημα οπως ανεφερες και εσυ, που ομως ειναι κλασσικο σε dlp, ειναι η ελειψη lens shift... Ο χρωματικος τροχος ειναι 4x οπως στον HD70 που ειχα παλιοτερα?

Reaction score
5
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Ναι, ο τροχός είναι στο 4χ αλλά -ευτυχώς- δεν βλέπω καθόλου rainbow, αν και στον BenQ 5120 το είχα εντοπίσει και ήταν ενοχλητικό το φαινόμενο.

Reaction score
62
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Ναι, ο τροχός είναι στο 4χ αλλά -ευτυχώς- δεν βλέπω καθόλου rainbow, αν και στον BenQ 5120 το είχα εντοπίσει και ήταν ενοχλητικό το φαινόμενο.
Ναι, αλλά να ξέρεις ότι ο μόνος που δεν βλέπει rainbow, ακόμα και σε 0Χ τροχό, είναι ο καφάτος!!!:137::137:

Reaction score
5
Xα χα. Λες να κρύβει άλλους 2 dlp σαν stacked και να μας κοροιδεύει; Οι "τρίτσιποι" δεν χρειάζονται χρωματικό τροχό!

Σαν βιολόγος μπορώ να οργανώσω κανένα DNA τεστ να δούμε αν έχει καμιά μετάλλαξη στα φωτοευαίσθητα κύτταρα των ματιών του! Ποτέ δεν ξέρεις...

(just kidding...)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.140
Απάντηση: Re: Κι εγώ στο σπορ

Σαν βιολόγος μπορώ να οργανώσω κανένα DNA τεστ να δούμε αν έχει καμιά μετάλλαξη στα φωτοευαίσθητα κύτταρα των ματιών του! Ποτέ δεν ξέρεις...
Μήπως εννοείς φωτοαναίσθητα; :142:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.461
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO