Ερωτήσεις για Δορυφορικό σύστημα

Reaction score
14
Επειδή λοιπόν θέλω να βάλω το πιάτο που έχω από την Altec για να βλέπω τηλεόραση, θα ήθελα να μου απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις.

1. Όταν βάζουμε το πιάτο καταργούμε την κεραία ή υπάρχουν στη ταράτσα και τα δύο;

2.Χρειάζεται ειδική πρίζα στο τοίχο για να έρθει το σήμα;

3. Αν χρειάζεται ειδική πρίζα, θα πρέπει να τρυπήσουμε το τοίχο για να την τοποθετήσουμε ή μπορεί να μπει στη θέση της συμβατικής για τη κεραία;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις:102:

Reaction score
2
Απάντηση: Ερωτήσεις για Δορυφορικό σύστημα

Μιχαλη , καμια σχεση δεν εχουν τα δορυφορικα με τα επιγεια καναλια που βλεπεις απο την κεραια σου ηδη.
Αυτο σημαινει οτι θα εχεις και την κεραια σου στην ταρατσα.
Τωρα αν θες τα καναλια που βλεπεις τωρα και θες να καταργησεις την κεραια σου.....
Υπαρχει τροπος να τα εχεις δορυφορικα αλλα μονο με συνδρομη απο την ΝΟΒΑ.
Σχετικα με το καλωδιο ειναι αλλο στο πιατο αλλο στην κεραια . Αν θες μονο ενα μπορεις να το κανεις με ενα mixer-splitter στην ταρατσα και με ενα αντιστοιχο σε μορφη πριζας στο σαλονι . Δεν τρυπας απλως αλλαζεις αυτο που ηδη εχεις μ ενα που εχει την δυνατοτητα διαχωρισμου του σηματος.

Reaction score
14

Πολύ μου αρέσει αυτή η ιδέα του mixer-splitter.

Δεν θέλω να τρυπήσω με τίποτα το τοίχο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Reaction score
2
Εχω ενα προαισθημα ομως οτι με το απλο καλωδιο της τηλεορασης, ισως να μην εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα στην δορυφορικη σου εγκατασταση...

Reaction score
14

Ακόμα αναρωτιέμαι, γιατί δεν πέρασε τέτοια εγκατάσταση ο ηλεκτρολόγος. Μου πέρασε δίκτυο ethernet, πρίζα κεραίας με δύο τρύπες κα

Αυτό γιατί δεν το έκανε; Για να κάνω μερεμέτια... :(

Reaction score
2
Εαν δεν εχει καποια διακλαδωση εσωτερικα, και δεν περναει απο καθε γωνια του σπιτιου σου, ισως να μπορεις να το αλλαξεις με καλωδιο δορυφορικων προδιαγραφων.

Εαν σε ενδιαφερει, αυριο θα ειμαι Πατρα (θα βρεθω και με τον Γιαννη), οποτε μπορουμε να τα πουμε και απο κοντα.

Reaction score
2

Ακόμα αναρωτιέμαι, γιατί δεν πέρασε τέτοια εγκατάσταση ο ηλεκτρολόγος. Μου πέρασε δίκτυο ethernet, πρίζα κεραίας με δύο τρύπες κα

Αυτό γιατί δεν το έκανε; Για να κάνω μερεμέτια... :(
Συνηθως αφηνουν μια αναμονη ολοι οι ηλεκτρολογοι.
Μηπως σου εχει αφησει ;Αν ναι το μονο που θες ειναι καλωδιο και μια ατσαλινα για να το περασεις , τον διακοπτη στο σαλονι δεν τον γλυτωνεις αλλα αυτο ειναι βιδωμα ξεβιδωμα.
Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν για το δορυφορικο αποκλειστικα καλωδιο για αυτην την χρηση για να μην υπαρχουν απωλειες στο σημα.
Πολλοι απο μας ομως δεν εχουν προνοησει για επιπλεον καλωδιο με αποτελεσμα την λυση που σου αναφερω.
Θα εχεις απωλειες αλλα οχι τρομερες, την δουλεια σου θα την κανεις.
Και εγω με τον ιδιο τροπο βλεπω γιατι απο την επιπλεον αναμονη εχω περασει το καλωδιο του μοτερ για το πιατο.

Reaction score
0
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι σε περίπτωση που χρησιμοποιείς ενισχυτή ιστού δηλαδή υπάρχει και ένα τροφοδοτικό σε κάποια από τις πρίζες ρεύματος του σπιτιού σου για να τροφοδοτεί την κεραία ή υπάρχει κεντρικός ενισχυτής που τροφοδοτεί όλες τις πρίζες του σπιτιού σου, τότε τα πράγματα περιπλέκονται.

Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε κάποιο εξιδεικευμένο κατάστημα δορυφορικών εγκαταστάσεων καθώς να ζητήσεις block διάγραμμα απ' τον ηλεκτρολόγο που σου έκανε την καλωδίωση αν και θεωρώ ότι είναι σπάνιο να θυμάται ή να γνωρίζει τι έκανε, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις πράτουν.

Φιλικά

Κωνσταντίνος

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ