42" TV Plasma. HD Ready ή Full HD ?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.663
Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Σκέφτομαι να πάρω μια 42άρα πλάσμα για να βλέπω κυρίως τα χαζά και χαμένα χωρίς να καίω τον προβολέα.
Π.χ. τα έξτρα, τα Making of, κανένα ανούσιο ντοκυμαντέρ αλλά και καμιά ταινία φυσικά αν είμαι μόνος.
Υποτίθεται ότι στις 42" δεν βλέπεις διαφορά αν είναι HD Ready ή αν είναι Full HD.
Ισχύει αυτό;
Στην 42άρα Panasonic HD Ready που πήρα για τη μάνα μου είχα συνδέσει το HD-DVD Toshiba E1 και είχα δει όντως εκπληκτική εικόνα.
Τώρα όμως για μένα λέω να πάρω Full HD εφόσον θα παίζω με το Bluray αλλά και βλαμμένος γαρ.
Να προτιμήσω Full ή είναι χαμένα λεφτά;
Επειδή από τηλεοράσεις δεν σκαμπάζω και πολλά θα ρωτήσω και κάτι ακόμη.
Στα 1000 € περίπου είναι προτιμότερη μια καλή πλάσμα ή μια φτηνή LCD?

Reaction score
14
Στα 1000 € περίπου είναι προτιμότερη μια καλή πλάσμα ή μια φτηνή LCD?

Αυτό ...έχει απαντηθεί μόνο του.
Και η απάντηση που έχει ...δώσει δεν είναι μια φθηνή LCD. :136:

Δεν θες Full HD. Θα πάρεις τέτοια μόνο για να μην μουρμουράς κάθε φορά που θα την ανοίγεις.
Φάε κάτι πρώτα. :136: :114:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.663
Απάντηση: 42" TV Plasma. HD Ready ή Full HD ?

Δηλαδή τελικά 1000 € περίπου είναι καλά για μια καλή πλάσμα αλλά είναι πενιχρό ποσό για μια καλή LCD.
Και να είναι και HD Ready ε;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: 42" TV Plasma. HD Ready ή Full HD ?

Δηλαδή τελικά 1000 € περίπου είναι καλά για μια καλή πλάσμα αλλά είναι πενιχρό ποσό για μια καλή LCD.
Και να είναι και HD Ready ε;
Στα 1000-1200€ περίπου υπάρχουν αρκετά καλές προτάσεις για LCD όπως αυτή η Samsung και η Sony 40V4000 που έπεσε ηρωικά στη μάχη του Saturn :138: την περασμένη εβδομάδα.
Αλλά από τη στιγμή όμως που έχεις προβολέα για το HD πάρε μια HD Ready plasma και θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά. Σε αυτό το επίπεδο τιμής οι plasma είναι καλύτερες κατά τη γνώμη μου.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.663

Κι εγώ αυτό ακούω από πολλούς.
Ότι σ΄αυτά τα λεφτά παίρνεις καλή πλάσμα και μάπα LCD.
Ίσως να πάω σε κανένα Mediamarkt που τις έχουν στημένες όλες και παίζουν.
Θέλω να δω πως παίζει μια ταινία HD σε μια Full HD και σε μια HD Ready.

Reaction score
2
Σιγα μη δεις Bluray... τηλεοπτικο σημα εχουν και κακης ποιοτητας.
Παντως μεχρι 40 ιντσες δεν θα δεις διαφορα .

Reaction score
0
και εγω το ιδιο νομιζω, βασικα ειμαι πολυ κοντα να καταληξω στην LG42PG6000. Αρχικα πηγαινα για 42PX80 αλλα εχω φοβηθει λιγο απο τα διαφορα θεματακια αξιοπιστιας που διαβαζω για τις panasonic.
Βεβαια πριν απο αυτη πηγαινα για LCD αλλα οταν ειδα εικονα απο τηλεοπτικο σημα επαθα σοκ οποτε αλλαξα προσεγγιση......

Reaction score
1.844

Μιχάλη, πετάξου μια βόλτα από Κατερίνη, στον ένα των Υπερδιαχειριστών, και δες με τα όμορφα αμυγδαλωτά σου μάτια :119: τι μπορείς να πάρεις με δωδεκάμισυ κατοστάρικα. :126:

Reaction score
14
και εγω το ιδιο νομιζω, βασικα ειμαι πολυ κοντα να καταληξω στην LG42PG6000. Αρχικα πηγαινα για 42PX80 αλλα εχω φοβηθει λιγο απο τα διαφορα θεματακια αξιοπιστιας που διαβαζω για τις panasonic.
Βεβαια πριν απο αυτη πηγαινα για LCD αλλα οταν ειδα εικονα απο τηλεοπτικο σημα επαθα σοκ οποτε αλλαξα προσεγγιση......

Don't do it!

Η σειρά 80 δεν έχει κανένα πρόβλημα. Η προηγούμενη (70) είχε.

Η PG6000 είναι υποδεέστερη τηλεόραση...

Reaction score
8
και εγω προσανατολιζομαι για την 37ΡΧ80 μιας και η αποσταση ειναι
κατι λιγο παραπανω απο 3 μετρα.
Αν την συνδεσω με pc εχει προβλημα ως προς την αποδοση γιατι κατι διαβασα οτι καλυτερα ειναι με lcd;

Reaction score
20.826

Για μόνιτορ εννοείς; Ε δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για μόνιτορ (περιήγηση internet, γενικά δουλειά που απαιτεί πολύ καλή ευκρίνεια στις γραμματοσειρές). Με ταινίες δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όμως...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.663

Εγώ πάντως δεν την θέλω για TV. Δεν με νοιάζει το τηλεοπτικό σήμα.
Δεν θα μπεί καν κεραία.
Έχω μια Toshiba LCD ως TV για να βλέπω τίποτα ειδήσεις και ως εκεί.

Την 42άρα τη θέλω μόνο για να βλέπω ταινίες όταν δεν υπάρχει λόγος να καίει ο προβολέας.
Δηλ. την εγκρίνετε την Panasonic PX8 ?
Tι στο καλό έχουν διαφορές οι ΡΧ8Ε - ΡΧ80Ε - ΡΧ800Ε ??

Reaction score
20.826

Στον εξοπλισμό είναι κυρίως οι διαφορές, 2 HDMI εισόδους η PX8 (3 η PX80), επίσης δεν υπάρχει είσοδος vga για pc στις PX8. Λείπει επίσης η είσοδος για SD κάρτα μπροστά (για να βλέπεις εικόνες jpg στην τηλεόραση). Κάτι άλλο που αναφέρεται είναι η κάπως πιο προηγμένη επεξεργασία του βίντεο στις PX80 αλλά δεν ξέρω στην πράξη πόσο διαφορά κάνει αυτό. Ουσιαστικά αυτές είναι οι διαφορές. PX800 δεν υπάρχει πάντως, υπάρχει PZ800, αλλά εδώ μιλάμε για μοντέλο με Full HD οθόνη. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα βρεις κάτοχο της PX80 ή PX8 που να μην την εγκρίνει και για ταινίες (και από DVD, αλλά και HD)!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.663

Αν είναι αυτές οι διαφορές τότε η ΡΧ8 φτάνει και περισσεύει.
Λοιπόν είμαι έτοιμος. Θα την έχω στα 2,3 μέτρα.
Καλή δεν είναι η να πάω για 50άρα;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members