Νεα λάμπα για EPSON TW600. YES or NO ?

Reaction score
6
Καλησπέρα σε όλους .

Προχθές ο βιντεοπροβολεας μου εβγαλε μηνυμα αντικαταστασης λαμπας, τον εχω 2,5 χρόνια με 1.800Η προβολής.
Το ερωτημα μου ειναι, αφηνώ την λάμπα όσο αντέξει και μετά αγορά νέας(αξίζει νέα λάμπα για τον συγκεκριμένο projector?) ή αφηνω την λαμπα όσο αντεξει και μετα αγορά νέου projector, δεδομένου ότι η λάμπα έχει γυρω στα 300€ και οι τιμές των projector έχουν πεσει .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμβουλη σας
Δημήτρης

Σημείωση: Εψαξα στο forum για σχετικο θεμα αλλα δεν βρηκα κάτι εαν κάποιος ξέρει αμα έχει ξαναγίνει παρόμια συζητηση παρακαλώ να μου γραψει το link του θεματος .

Reaction score
63
Έτσι όπως έχουν πέσει οι προβολείς, αγοράζεις έναν 1080p και παίζει απείρως καλύτερα από τον δικό σου. Γι' αυτό σκέψου την αντικατάστασή του.

Reaction score
3
Απάντηση: Νεα λάμπα για EPSON TW600. YES or NO ?

dmeint, η απάντηση στο ερώτημα που θέτεις δεν έγκειται μόνο στο οικονομικό (σχέση τιμής λάμπας με τιμή καινούργιου προβολέα), αλλά και στο κατά πόσο πρέπει να ακολουθούμε τον μαραθώνιο στον οποίο μας αναγκάζουν οι εταιρείες.
Στη δικιά σου βέβαια περίπτωση, με την χρήση που του κάνεις, σε συμφέρει να τον αλλάξεις.
Για μένα ο χρυσός κανόνας είναι: συσχετισμός χρήσης/κόστους & ύπαρξης ανταλλακτικών.

Reaction score
4
Πηγαινε για καινουργιο προβολεα.
Μονο η χαρα που θα παρεις απο την διαφορα στην ποιοτητα της εικονα που θα δεις , θα σου αναζωογονησει ολο σου το ενδιαφερον για προβολες.
Οικονομικα νομιζω παλι σε συμφερει αν θεωρησουμε οτι θα πουλησεις τον παλιο.

Reaction score
185
Κι εγω εχω τον TW600 με 1400 ωρες σε 2,5 χρονια και μαλλον θα αγορασω λαμπα... οι λογοι καθαρα οικονομικοι αλλα και επειδη ειμαι ευχαριστημενος με την εως τωρα αποδοση του, συν του οτι δεν ειμαι και μανιακος του πιξελ αλλα της ταινιας (το δειχνουν και οι ωρες χρησης νομιζω).

Απο τη στιγμη που εξαφανιστηκαν οι 720p του χιλιαρικου με τα 1600lumen και εν οψει των Led, τα 2.000Ε που ζητανε κατι sony των 800lumen μου φαινονται πολλα.

Reaction score
191
αλλο να δωσεις 300 για λαμπα και αλλο 1000-2000 για ενα προβολεα.εχει τεραστια διαφορα χρηματικα.

αλλα οτι και να παρεις θα εχεις μεγαλη διαφορα απο τον 600.

Reaction score
0
Νομίζω πως μέχρι τους προβολείς με LED (μέχρι να στρώσουν οι τιμές τους δηλαδή) μια ακόμη αγορά-αναβάθμιση προβολέα με "κοινή" λάμπα είναι απόλυτα δικαιολογημένη...

Δηλαδή θα συμφωνήσω με τους περισσότερους πάρε ένα entry level προβολέα καλύτερα παρά να πληρώσεις νέα λάμπα.

Reaction score
1
νομιζω πως δεν ειναι και τοσο δυσκολο να αποφασισεις φιλε.

θα σου προτεινα να παρεις εναν epson 700 με 800-850 ευρω. εχει σαφως καλυτερη εικονα απο τον 600 και 3 χρονια εγγυηση (ουτως ή αλλως δεν τον χρησιμοποιεις παρα πολυ).
σιγουρα αξιζει και μια καλη ρυθμιση απο εναν ειδικο.

Σε 3-4 χρονια, ισως εχουν πεσει οι τιμες και να βρεις εναν πολυ καλο προβολεα με λιγα χρηματα.

.

Reaction score
6
Το θέμα είναι εαν επιλέξω την αγορα καινούργιου βιντεοπροβολεα αντι για λαμπα, η διαφορά στην τιμη δεν μπορει να ειναι χαοτική δηλαδη τα λεφτά που θα δώσω για τον καινουργιο προβολέα λογικά πρέπει να είναι μεχρι 800-1000 € το πολύ.
Η ερώτηση είναι μια αγορα στα 800-1000 € π.χ. του TW700 των 850€ θα μου δώσει τουλάχιστων 20%-25% καλύτερη εικόνα ?

Μια άλλη λύση που δεν ξέρω αμα την έχει υοθετησει κανεις, είναι η αγορα μεγάλης TV 50''+ αντί για λάμπα ή νέου projector και φυσικά κρατάω τον TW600 μεχρι να σβήσει η λαμπίτσα του.

Reaction score
6

Αν δεν εχεις σκοπο να πας σε ανάλυση 1080 και φυσικά να δωσεις το λιγότερο 1500 ευρω τοτε αγοράζεις νεα λάμπα και καθάρισες.
Τα 300 ευρω που κάνει μια λαμπα είναι πιο λίγα και πιο ανεκτό εξοδο από το να αγοράσεις καινούργιο προβολέα που θα κοστίζει το λιγότερο 1500- 2000 ευρω ( μιλάω για 1080)
Επειδή όμως ο 600αρης δεν είναι και ότι καλύτερο στις μερες μας, μια άλλη επιλογή είναι να δώσεις περίπου 800ευρω για τον 700αρη η για τον sony topaz που οσο να ναι αντέχεται καπως η διαφορα των 500 ευρω ( από 300 στα 800).

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Νεα λάμπα για EPSON TW600. YES or NO ?

Αν δεν εχεις σκοπο να πας σε ανάλυση 1080 και φυσικά να δωσεις το λιγότερο 1500 ευρω τοτε αγοράζεις νεα λάμπα και καθάρισες.
Τα 300 ευρω που κάνει μια λαμπα είναι πιο λίγα και πιο ανεκτό εξοδο από το να αγοράσεις καινούργιο προβολέα που θα κοστίζει το λιγότερο 1500- 2000 ευρω ( μιλάω για 1080)
Επειδή όμως ο 600αρης δεν είναι και ότι καλύτερο στις μερες μας, μια άλλη επιλογή είναι να δώσεις περίπου 800ευρω για τον 700αρη η για τον sony topaz που οσο να ναι αντέχεται καπως η διαφορα των 500 ευρω ( από 300 στα 800).
Διάβασα προσεκτικά τις απαντήσεις σας και ειδικά το ρητό του φίλου Cinemusic - Ανδρεας ότι projector = 200ωρες τον χρόνο, ώς εκ τούτου οι 800 ώρες τον χρόνο που "αναγκάστηκα" να τον χρησιμοποιήσω (λόγω πολύ μικρής τηλεόρασης στο σαλόνι), που και πάλι είτε των 800€ αγοράσω είτε των 1.800€ κάπου εκεί θα είναι(800h per year), οδηγούν στον συμπέρασμα ότι ίσως είναι σωστότερο να επενδύσω πρώτα σε μια καλή τηλεόραση και αργότερα σε έναν καλύτερο (2000€ + ) projector ο οποίος θα κρατήσει 3-4 χρόνια τουλάχιστον.

Reaction score
6
To "καποτε" τα λεει ολα:126:
Δυστυχως αυτη ειναι η μοιρα των ταχεως αναπτυσσομενων προιοντων
της τεχνολογιας...
Μετα και απο αυτο το σχόλιο δεν αγοράζω καινουργια λαμπα για τον TW600 με τιποτα , παω για 52''αρα TV και μετα απο κανενα χρόνο χτυπαω ενα προβολάκο .

Reaction score
164
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το ίδιο θα συμβεί με την τηλεόραση. Σε 2-3 χρόνια θα είναι και αυτή ξεπερασμένη. Αλλά τουλάχιστον θα παίζει! :126:

Reaction score
8
Πηγαινε για καινουργιο προβολεα.
Μονο η χαρα που θα παρεις απο την διαφορα στην ποιοτητα της εικονα που θα δεις , θα σου αναζωογονησει ολο σου το ενδιαφερον για προβολες.
Οικονομικα νομιζω παλι σε συμφερει αν θεωρησουμε οτι θα πουλησεις τον παλιο.
δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να τον πουλήσει με καμένη λάμπα.
Και 2 κατοστάρικα να τον "σκοτώσει" ο νέος ιδιοκτήτης θα δώσει άλλα 300 για τη λαμπα.Σύνολο 500.
Με αυτά τα λεφτα βρίσκει καινούργιο αυτης της κατηγορίας.Αρα άκυρη η πώληση.
προφανώς ο φίλος κανει χρήση τηλεόρασης στον προτζέκτορα .
Το καλύτερο είναι η αγορα μια 40"αρας ή 42"αρας plasma κατα δική μου προτίμηση που ειναι οικονομικές και αντικατάσταση λαμπας στο προβολέα.Με 1200 -1400 ευρω θα έχει και τα 2:126::109::107:

Reaction score
6
δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να τον πουλήσει με καμένη λάμπα.
Και 2 κατοστάρικα να τον "σκοτώσει" ο νέος ιδιοκτήτης θα δώσει άλλα 300 για τη λαμπα.Σύνολο 500.
Με αυτά τα λεφτα βρίσκει καινούργιο αυτης της κατηγορίας.Αρα άκυρη η πώληση.
προφανώς ο φίλος κανει χρήση τηλεόρασης στον προτζέκτορα .
Το καλύτερο είναι η αγορα μια 40"αρας ή 42"αρας plasma κατα δική μου προτίμηση που ειναι οικονομικές και αντικατάσταση λαμπας στο προβολέα.Με 1200 -1400 ευρω θα έχει και τα 2:126::109::107:
Οντως η χρηση του ειναι σχεδον τηλεορασης 800 ωρες τον χρόνο . Οπότε η λυση ειναι αγορα TV 46''-47'' , όσο αντεξει αυτος και του χρόνου καινουργιος προβολεας.

THX

Reaction score
1

Καλησπέρα και απο εμενα...!!!!!!
Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα μιας και ειχω τα ιδια ερωτηματα ,θα ηθελα να ρωτησω κατι που δεν το γνωριζω....
Κατοχος και εγω του TW 600 με κοντα στις 1100 ωρες προβολης στο Theatre.Επειδη δεν εχω την δυνατοτητα για άλλο προβολέα ,αν αλλαξω λαμπα ,εκτος απο την φωτεινότητα βελτιωνονται και τα χρωματα του προβολεα...?

Κοιταξα στο ebay πχ. A) http://www.ebay.com/itm/OEM-Inside-...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item25806d6e25

B) http://www.ebay.com/itm/Lamp-for-Us...K_Photography_Bulbs_Lamps&hash=item23287278b8

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ.....!!!! :)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: Νεα λάμπα για EPSON TW600. YES or NO ?

Καλησπέρα και απο εμενα...!!!!!!
Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα μιας και ειχω τα ιδια ερωτηματα ,θα ηθελα να ρωτησω κατι που δεν το γνωριζω....
Κατοχος και εγω του TW 600 με κοντα στις 1100 ωρες προβολης στο Theatre.Επειδη δεν εχω την δυνατοτητα για άλλο προβολέα ,αν αλλαξω λαμπα ,εκτος απο την φωτεινότητα βελτιωνονται και τα χρωματα του προβολεα...?

Κοιταξα στο ebay πχ. A) http://www.ebay.com/itm/OEM-Inside-...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item25806d6e25

B) http://www.ebay.com/itm/Lamp-for-Us...K_Photography_Bulbs_Lamps&hash=item23287278b8

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ.....!!!! :)
Τα χρώματα παραμετροποιούνται στην απόχρωση, κορεσμό και φωτεινότητα τους για να έρθουν στο ιδανικό. Οπότε αυξάνοντας την φωτεινότητα του προβολέα σου, ασφαλώς και αυξάνεις τις πιθανότητες για πιο ζωντανά χρώματα.
Να προτιμάς original λάμπες.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος