Ε! Αφού τα ''Τα ετερώνυμα έλκονται'' τότε τι?

Reaction score
40
Ροκ και κλασική μουσική ή κλασική μουσική με ροκ?
Πως σας φαίνεται αυτή η εκτέλεση του
VIVALDI "winter" με τον Αnton Suss στην ηλ.κιθάρα?
Τα ετερώνυμα έλκονται ε?
Ακούστε και θαυμάστε παρακαλώ.....πολύ προχωρημένο κατ΄εμέ ....''το πόνημα'' τούτο....
http://www.youtube.com/watch?v=xeB82lHoXw4&feature=related
Η ροκ της τότε εποχής με το τώρα μαζί ?
[YOUTUBE]xeB82lHoXw4&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
26
Απάντηση: Ε! Αφού τα ''Τα ετερώνυμα έλκονται'' τότε τι?

Όταν ξεκινάει το σόλο η ηλεκτρική νομίζεις οτι είναι φάρσα...
Πολύ θόρυβος χωρίς νόημα.
Σε κάποια σημεία (αλλά ελάχιστα) που η κιθάρα απλά ακούγεται πολύ λίγο και απλά συνοδεύει είναι οκ.
Αλλά γενικότερα δεν νομίζω οτι τους βγήκε αυτό που ήθελαν να πετύχουν...

Reaction score
40

Σίγουρα ο κιθαρίστας δεν είναι από τους καλύτερους του είδους αλλά αν το έπαιζε κάποιος δεξιοτέχνης θα ήταν πολύ καλύτερο και σαν άκουσμα και σαν ιδέα..

Reaction score
11.767
Re: Απάντηση: Ε! Αφού τα ''Τα ετερώνυμα έλκονται'' τότε τι?

Όταν ξεκινάει το σόλο η ηλεκτρική νομίζεις οτι είναι φάρσα...
Πολύ θόρυβος χωρίς νόημα.
Σε κάποια σημεία (αλλά ελάχιστα) που η κιθάρα απλά ακούγεται πολύ λίγο και απλά συνοδεύει είναι οκ.
Αλλά γενικότερα δεν νομίζω οτι τους βγήκε αυτό που ήθελαν να πετύχουν...
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η ηχογράφηση δεν είναι καλή, ίσως δε βοηθά και ο χώρος. Αν στο σόλο της κιθάρας φανταστούμε τον ήχο χωρίς ή με ελάχιστη αντήχηση, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν καλό. Η ιδέα καλή είναι.

Reaction score
11.767
Υ.Γ. Δεν πιστεύω να το ακούσατε από τις καραμούζες-ηχιάκια του υπολογιστή σας!!

Reaction score
11.767
Υ.Γ.2 Πιστεύω ότι καταλάβατε ότι η ηχογράφηση είναι ερασιτεχνική από κάμερα κάποιου θεατή, διότι στο 2:40 και μετά λεπτό ακούγονται συνομηλίες. Επειδή θα μου άρεσε να ακούσω κλασική μουσική με συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας, θα ήθελα αν κάποιος ξέρει κάτι περισσότερο να προτείνει κάποιους τίτλους (αν υπάρχουν βέβαια).

Reaction score
1.844

Μετά τα 2,5 λεπτά μου άρεσε, έδεσε η sauce. Εντοπίζω και ένα θέμα με τον χειριστή της κονσόλας, είχε χαμηλά την ένταση της ηλ. κιθάρας, όταν έπαιζε και η συμφωνική και μετά δεν κατέβαζε την ένταση όταν ήταν η κιθάρα μόνη της.

Επίσης η ερασιτεχνική ηχογράφηση, δεν, θέλει πιο σοβαρή καταγραφή. :126:

Reaction score
1.213

Σίγουρα ο κιθαρίστας δεν είναι από τους καλύτερους του είδους αλλά αν το έπαιζε κάποιος δεξιοτέχνης θα ήταν πολύ καλύτερο και σαν άκουσμα και σαν ιδέα..
Πολλα rock , metal συγκροτηματα εχουν στο ρεπερτοριο τους τετοιες εκτελεσεις. Εννοειται οτι αν ο ..εκτελεστης με την ηλεκτρικη κιθαρα ,το ηλεκτρικο βιολι κ.α :)137:) ειναι δεξιοτεχνης το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερο εως εξαιρετικο.
Εγω θελω να ρωτησω τους γνωστες-φορουμιτες της κλασσικης μουσικης αν τους ξενιζει μια τετοια μιξη η αν την θεωρουν κατα καποιο τροπο ''βεβηλωση'' του αυθεντικου εργου.Και πριν βιαστειτε να απαντησετε σας λεω οτι εχω προχειρες και πολλες dance μιξεις με κλασσικη.:138:
Εγω παντως που δεν ανηκω στους πιο πανω (γνωστες ) και μου αρεσουν ολων των ειδων οι μιξεις και προσμιξεις (και δεν μιλαω μονο για τη μουσικη :138:) βρισκω εξαιρετικο το παντρεμα αυτων των μελωδιων με την ηλεκτρικη ενεργεια (sic)

Oριστε..και απο αγνωστο σε εμενα καλλιτεχνη ..

[YOUTUBE]xaAzChqID5c[/YOUTUBE]

Και κατι πιο ..κλασσικο

[YOUTUBE]YpjmdpWxMhg[/YOUTUBE]

Λειτουργει αντιστροφα το πραγμα ?Φερνουν κοσμο (νεαρο συνηθως )πιο ''κοντα'' σε αυτα τα εργα ?Τον κανουν να αναζητησεις και να γνωρισει τις αυθεντικες εκτελεσεις ?

Reaction score
19
Δηλαδή τώρα ρε παιδιά κρίνετε την ποιότητα του ήχου που ακούτε από... το youtube?

Reaction score
6
Εγώ είμαι υποστηρίκτρια όλων των ειδών μουσικής αρκεί να είναι δημίουργημα της "ψυχής και του μυαλού" του καλλιτεχνή.

Δεν πιστεύω ότι η ροκ είναι αντίθετη της κλασσικής η οποιασδήποτε άλλης μουσικής. Η μουσική σαν όρος, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μια και εκφράζεται με διάφορους τρόπους.

Η μίξη των διαφόρων μουσικών τεχνοτροπιών, αν είναι επιτυχημένη (τουλάχιστον στα δικά μου αφτάκια), με γοητεύει!!! Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηριστεί βεβήλωση.

Από τα τρία βιντεάκια μου άρεσαν πολύ το πρώτο και το δεύτερο.

Reaction score
40

Πολλα rock , metal συγκροτηματα εχουν στο ρεπερτοριο τους τετοιες εκτελεσεις. Εννοειται οτι αν ο ..εκτελεστης με την ηλεκτρικη κιθαρα ,το ηλεκτρικο βιολι κ.α :)137:) ειναι δεξιοτεχνης το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερο εως εξαιρετικο.
Εγω θελω να ρωτησω τους γνωστες-φορουμιτες της κλασσικης μουσικης αν τους ξενιζει μια τετοια μιξη η αν την θεωρουν κατα καποιο τροπο ''βεβηλωση'' του αυθεντικου εργου.Και πριν βιαστειτε να απαντησετε σας λεω οτι εχω προχειρες και πολλες dance μιξεις με κλασσικη.:138:
Εγω παντως που δεν ανηκω στους πιο πανω (γνωστες ) και μου αρεσουν ολων των ειδων οι μιξεις και προσμιξεις (και δεν μιλαω μονο για τη μουσικη :138:) βρισκω εξαιρετικο το παντρεμα αυτων των μελωδιων με την ηλεκτρικη ενεργεια (sic)

Λειτουργει αντιστροφα το πραγμα ?Φερνουν κοσμο (νεαρο συνηθως )πιο ''κοντα'' σε αυτα τα εργα ?Τον κανουν να αναζητησεις και να γνωρισει τις αυθεντικες εκτελεσεις ?
Ένα έργο όπως αυτό του Vivaldi "winter" είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης που επάξια πέρασε από γενιές σε γενιές και θεωρείτε κλασικό....
Απλά το σόλο του βιολιού το έπαιξε η ηλεκτρική κιθάρα με μία ροκ διάθεση πάνω στην ίδια μουσική γραμμή,χωρίς να αλλοιώσει τη δομή του μουσικού έργου, δεν έγινε καμιά πρόσμιξη αν λάβεις υπ'όψιν σου το υπόλοιπο σύνολο της ορχήστρας και το παίξημο αυτής...
Προσμίξεις είναι όταν δύο διαφορετικά είδη,ή στυλ μουσικής συνηχούν και τότε τίθεται το ερώτημα κατά πόσο εύηχα ακούγονται στα αφτιά μας, κατά πόσο σωστά έγινε το ''πλέξιμο'' του ήχου, ρυθμού, μοτίβων κλπ...
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην κλασική μουσική....
Υπάρχουν πολλά ξένα ροκ συγκροτήματα που έπαιξαν συμφωνικό ροκ όπως είναι οι deep purple and the London Symphony Orchestra
μουσική γραμμένη ειδικά για αυτούς ή ολόκληρες ορχήστρες έπαιξαν ροκ μουσική.... τρανό παράδειγμα London symphony orchestra - Another Brick In The Wall (1981)
http://www.youtube.com/watch?v=M52IMmPzOa4&feature=related
ή London Symphony Orchestra - The Final Countdown
http://www.youtube.com/watch?v=NV75qGY7jBk&feature=related
Όταν η μουσική είναι διαχρονική και ποιοτική, τότε τίποτε δεν την κάνει λιγότερο αρεστή με οποιοδήποτε τρόπο, ή μουσικό σύνολο ή στύλ και αν παιχτεί.....
Αλήθεια ξέρεις πόσες φορές έχει τραγουδηθεί το '' Summer time ''?
Άπειρες......και κάθε φορά ανακαλύπτουμε κάτι νέο στην έκφραση ακόμα και στην ιδεολογία πού εκφράζει ο τονισμός κάθε λέξης.....ναι,ναι μην σου κάνει εντύπωση αλλιώς θα το τραγουδήσει ένας Ευρωπαίος, ένας Αμερικανός , ένας Αφρικανός ανάλογα με τον τρόπο που γαλουχήθηκε, τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τη ζωής του και τη χώρας του....
Σίγουρα το διαφορετικο στυλ παιξήματος της μουσικής φέρνει πιο κοντά τους νέους στην κλασική μουσική, εφόσον γίνεται αναφορά στο πρωτότυπο μουσικό έργο και δεν έχει αλλοιωθεί εντελώς το ύφος του από υπερβολικά ποικίλματα,ρυθμούς κλπ....:132:

Reaction score
7

Οι Savatage είχαν κάνει μια διασκευή στο Prelude to Madness.Et voila

[youtube]gcnCqYosFiE[/youtube]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll