οθονη για προβολεα

Reaction score
0
Απάντηση: οθονη για προβολεα

καλημερα παιδια! ο φιλος dIMITRIOS K μου προτεινε χαρτοσμαλτινη ή μελαμινη white mat! το εχει δοκιμασει κανεις να ακουσω αποψεις? θελει και βαψιμο αυτο? ειναι ακριβο υλικο?

Reaction score
175

Καποτε ειχα δοκιμασει γυψοσανιδα. Το επομενο καλοκαιρι θα κανω κατι για το θερινο μου.
Για δες κι αυτη τη λυση.

Reaction score
0

επισης μου προτειναν mdf ενα ειδος ξυλου! ειναι ακριβη η γυψοσανιδα? ειναι βαρια?? σε ευχαριστω για τον ενδιαφερον

Reaction score
175

Οπως λεει και η λεξη ειναι απο γυψο ο οποιος δεν εχει μεγαλο βαρος. Εσυ στον τοιχο θα τη βαλεις δε θα την κρατας:137:

Με το αναλογο βαψιμο θα κανεις τη δουλεια σου ανετα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263

επισης μου προτειναν mdf ενα ειδος ξυλου! ειναι ακριβη η γυψοσανιδα? ειναι βαρια?? σε ευχαριστω για τον ενδιαφερον
Πολύ ελαφρύ δεν είναι κανένα από τα δύο, γιατί μιλάμε για μεγάλες επιφάνειες. Κυρίως όμως αυτό το τελευταίο είναι το πρόβλημα, διότι άντε και την κατέβασες από τον τοίχο γιατί πχ περιμένεις επισκέψεις: που θα τη βάλεις για να μην εμποδίζει; Πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα είναι σταθερή στη θέση της.

Πάντως και τα δύο υλικά είναι κατάλληλα για δημιουργία σταθερής οθόνης. Θα σου συνιστούσα το MDF, γιατί είναι πιο ανθεκτικό και θα βγει μονοκόμματο. Αν δεν κάνω λάθος, η γυψοσανίδα δε βγαίνει σε τόσο μεγάλο φύλλο, οπότε θα πρέπει να κάνεις ένωση, μια διαδικασία περίπλοκη και επισφαλής για εμφάνιση ρωγμής μελλοντικά.

Μπορείς να κόψεις φύλλο MDF 6μμ πάχος, σε ότι διαστάσεις θέλεις. Μετά βέβαια θέλει βάψιμο, μια πολύ χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί διαδοχικά στρώματα, πρώτα βελατούρας και μετά χρώματος. Δίνει όμως εξαιρετικά αποτελέσματα, αρκεί γίνει σωστά και με επαγγελματικό πιστόλι βαφής.
Απαραίτητα θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα πλαίσιο που θα το ντύσεις με μαύρο βελούδο. Αυτό, όχι μόνο θα εξεσφαλίσει την απαραίτητη ακαμψία στο εύκαμπτο φύλλο MDF, αλλά θα βελτιώσει την αντίληψη του κοντράστ και θα δώσει αέρα πολυτέλειας στην κατασκευή.

Reaction score
0
οθονη για προβολεα τοιχου! τοποθετηση??

καλησπερα παιδια! οποιος εχει οθονη προβολης χειροκινητη ή ηλεκτρικη θα ηθελα να μου λυσει μια απορια!! πως μπαινει στον τοιχο?? εννοοω μπορεις ευκολα να την κατεβασεις μετα? κουμπωνει? βαζεις τις βιδες και την κρεμας? ρωταω επειδη δεν θα ηθελα να μενει πανω στον τοιχο οποτε αν μπορω να την κατεβαζω. τα φωτα σας... ευχαριστω πολυ

Reaction score
1

Τι εννοεις να την κατεβαζεις? Να την ξεκρεμας? Τουλαχιστον η δικη μου χειροκινητη ειναι οπως οι κορνιζες, κρεμεται σε καρφια, την ξεκρεμας οποτε θελεις.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts