ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ SUB???

Reaction score
0
Kαλημέρα σας!!
Μια ερωτηση,μπορει να φανει χαζή,αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικος με το sport...
Το sub πρεπει απωσδήποτε να είναι μπροστά μας στον χώρο ακρόασης???Αν δεν χωράει,που δεν χωράει,μπορώ να το βάλω δίπλα ή πισώ?Εχω ακούσει οτι δεν ειναι κατευθυντικό ηχείο,οπότε δεν υπάρχει θέμα οπου και να το βάλω...Ισχύει???
Ευχαριστώ

Reaction score
50
Εν γένει ισχύει... βέβαια όταν λες πίσω φαντάζομαι δεν εννοείς π.χ. πίσω απ' τον καναπέ!

Reaction score
0
οχι πισω απο τον καναπε(!!!!), αλλα διπλα του και να κοιταει προς την τηλεοραση....δεν θα εχω προβλημα λες ε?:133:

Reaction score
62
Απάντηση: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ SUB???

Παρόλο που ο ήχος του δεν είναι κατευθυντικός, με την έννοια ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να προσδιορίσει τη πηγή του ήχου σε χαμηλές συχνότητες, θα δεις με πειραματισμό ότι μπορεί να το έχεις πχ δεξιά από τη θέση θέασης και να σου φαίνεται ψόφιο και να το μετακινείς αριστερά και να χαλάει τον τόπο!!! Κατα τη γνώμη μου, αν έχεις μεγάλο χώρο, προτίμησε να το βάλεις σε γωνία για να ενισχύεται το μπάσο, αλλιώς, αν έχεις μικρό δωμάτιο απέφυγέ τη, γιατί το πιθανότερο είναι να σου "μπουμάρει". Το καλό είναι ότι μπορείς να τα παραμετροποιήσεις σχετικά εύκολα, αφού ακόμα και σε φτηνά μοντέλα μπορείς να παίξεις με τη φάση, την ένταση και την αποκοπή, ώστε να το φέρεις σωστά. Να έχεις σαν κανόνα ότι το χαμηλό πρέπει να δένει αρμονικά με τα ηχεία και να μην ακούγεται ξερό, παραμορφωμένο και "ασύμβατο" με το υπόλοιπο σύνολο. Τ' αυτιά σου είναι ο καλύτερος σύμβουλος γι' αυτό!!

Reaction score
1.846

... Κατα τη γνώμη μου, αν έχεις μεγάλο χώρο, προτίμησε να το βάλεις σε γωνία για να ενισχύεται το μπάσο, αλλιώς, αν έχεις μικρό δωμάτιο απέφυγέ τη, γιατί το πιθανότερο είναι να σου "μπουμάρει" ...
:615:

Reaction score
384

Καταρχας σε τι συχνοτηατα θα δουλευεις το κρος?
Δευτερον, η φαση ειναι μια χρονικη καθυστερηση, ωστε να εχεις τα κυρια ηχεια και το σαμπ να παιζουν ταυτοχρονα (στη θεση ακροασης), και το αντιλαμβανεσαι ως ''μεγιστη αποδοση'' στην περιοχη του κρος. Ειτε πειραξεις τη φαση του σαμπ, ειτε το time delay απο τον ενισχυτη, το ιδιο πραγμα ειναι.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale